Invitel ADSL II.
Elküldve: 2008. 06. 25. 11:44
Idézet: jancsikaXY - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 14:59

Sajnos jelenleg egyik szolgáltató sem köteles személyesen értesíteni az ügyfeleit a változásokról. Szinte mindenhol az ügyfélszolgálatokon kifüggesztett hírlevelekre utalgatnak. Ha jól tudom ez alól kivételt képez az ÁSZF változása, amit ki kell küldeni valamilyen formában, de ez sem biztos.
Idézet: jancsikaXY - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 15:17
Ha csomagot váltasz, akkor se nem új előfizető, se nem szolgáltató váltó nem vagy. Hívd fel őket telefonon, ott is tudsz csomagot váltani. Én is úgy váltottam ~1 éve.
Szerkesztette: LightBringer 2008. 06. 25. 11:48 -kor

Elküldve: 2008. 06. 25. 16:47
Idézet: jancsikaXY - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 15:17
Egyik sem, egyedi árat kapsz, attól függően hogy nagyobb vagy kisebb díjcsomagra váltasz, élő hűségszerződésed van-e, invitel vagy t-com területen van az ADSL előfizetésed, stb. Hívd a 1288-at, vagy írj az info@invitel.co.hu címre, a telefonos elérhetőségedet írd meg mindenképp, és akkor felhívnak majd és megbeszélheted hogy milyen lehetőségek vannak.
Elküldve: 2008. 06. 25. 18:43

Elküldve: 2008. 07. 10. 12:07
http://hirek.prim.hu/cikk/68189/
Már korábban is lehetett erről olvasni, de most már magyar cikk is van. Amire előzőleg is számítani lehetett, most hogy a HTCC már egy jóval kelendőbb távközlési cég lett a sorozatos akvizíciók után, a TDC újra megpróbálkozik azzal amit már hosszú évek óta szeretne, megszabadulni a HTCC-től. Anno a Hungarotelt önmagában képtelen volt értékesíteni, túl kicsi és nem igazán meghatározó szereplője volt a hazai piacnak. Most hogy mellé vásárolta az Invitel, Pantel, ISP-ket, nemzetközi és belföldi optikai tranzikhálózatot, így mind infrastruktúrában, mind ügyfélkörben felhízlalt egy olyan céget amivel már lehet mit kezdeni újra megpróbáloznak az értékesítéssel.
Kérdés az hogy most sikerül-e eladni(amire azért a mostani felállásban jóval nagyobb az esély) és ki lesz az új tulajdonos. Lehetnek kívülálló magánbefektetők, de lehetnek akár idehaza ismert és jelenlévő cégek is. Pl. a Vodafone egy ideje a felé a stratégia felé mozdult hogy mind mobil, mind vezetékes piacon ott akar lenni egyes piacain. És ehhez jellemzően második, harmadik számú - de azért jelentősebb jelenléttel bíró - piaci vezetékes szereplőkkel kalkulál. Ezen kívül az Invitel és a Voda között most is van szorosabb üzleti kapcsolat. De persze érkezhetne külső nagyobb távközlési érdekcsoport, ami eddig Mo-on még nem jelent meg(pl. Orange, O2).
Elküldve: 2008. 07. 10. 12:55
Aki Szegeden használja az invitelt az leirhatná milyen a minősége, sebessége, ping.. stb. ! Albérletbe kellene, most láttam, hogy van olyan akció fél évig féláron adnák az adsl-t.
Köszi!
Elküldve: 2008. 07. 15. 11:54
Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.
Köpött a maci, fújt a bőrgyár.
Elküldve: 2008. 07. 15. 12:05
Idézet: dash - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 11:54
Minden szolgáltató engedélyezi a lakáson-ingatlanon belüli elosztást, nagy ívben tojnak rá amig nem kapnak bejelentést hogy a szomszédodnak v. fél utcának szolgáltatod a netet.
Cserébe ha nem segít a router restart, akkor oldd meg v. kösd ki, nem fogják a kezed hogy beállítsák a routered.
Tömören, használd nyugodtan, de ha bajod van routeren keresztül a nettel, akkor oldd meg magad...
Elküldve: 2008. 07. 16. 21:14
Elküldve: 2008. 07. 19. 14:51
Idézet: dash - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 22:14
Annex A
Elküldve: 2008. 07. 20. 22:37
Idézet: dash - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 22:14
Fene tudja, Invitel Annex A-t használ(t), de Hungarotel viszont Annex B-t, most meg hogy HTCC megvette Invitelt is, gondolom vegyes, volt HTCC területeken Annex B, volt Invitel területeken meg Annex A talán, de az a biztos, ha megkérded Invitel-től, melyik lesz jó neked, ki tudja mit kavarnak most.
Elküldve: 2008. 07. 27. 22:00
Idézet: rendszergazda - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 23:37
ÜFSZ-t hívtam.

Elküldve: 2008. 07. 28. 11:05

Háború: bankok miatt fizethetünk többet a postán?
- Stop.hu, július 25.
A szolgáltatók ezentúl rá akarják terhelni az ügyfelekre a sárga postai csekkek mintegy nyolcvan forintos költségét.
A fogyasztókat levelekben tájékoztatják, hogy inkább használjanak elektronikus banki átutalást. A Magyar Posta szerint egyszerűen jogsértő az a háború, amit a különböző szolgáltatók a csekkek ellen indítottak - a háttérben komoly banki lobbiérdekek lehetnek.
Az Invitel távközlési szolgáltató arra figyelmezeti ügyfeleit, hogy hamarosan a csekkes havidíj-befizetések után ráterheli a postai készpénz-átutalási megbízások nagyjából nyolcvan forintos díját a fogyasztóra, ezért ajánlják, hogy az ügyfelek inkább válasszák a banki átutalást, vagy adjanak csoportos beszedési megbízást bankjuknak. Korábban az UPC próbálkozott hasonlóval, de a társaság, miután többen reklamáltak a fogyasztóvédőknél és a Gazdasági Versenyhivatalnál, elálltak a szándékuktól. Akkor az UPC a papír alapú számlaintézés környezetszennyező és költséges voltával magyarázta a sárga csekkek elleni harc okát.
Az Invitel a lépését azzal indokolta, hogy most a korábban több önálló vállalatként működő társaság egyesült. A jogelőd társaságok egy részénél már évek óta ez a gyakorlat volt érvényben és eddig elengedték ezt a járulékos költséget minden előfizetőnél. Most pedig azt szeretnénk, ha az ügyfelek átutalással rendeznék a számláikat: ez mindkét fél számára előnyös - írják közleményükben. Megemlítik azt is, hogy az UPC visszakozása ellenére az új rendszeren ők nem kívánnak változtatni, tekintettel arra, hogy az összegek nem rejtett költségként kerülnek a számlára.
A Posta felháborodott és jogsértésről beszél
A posta álláspontja szerint az Invitel által az ügyfeleknek küldött levél tartalma több szempontból is jogellenes. Mint megkeresésünkre adott válaszukban leírták, a levélben foglalt valótlan tartalmú információk sértik a Magyar Posta jogos gazdasági érdekeit, ezen túlmenően megtévesztően hatnak a szolgáltatóval szerződéses jogviszonyban álló fogyasztókra is. Ráadásul az Invitel tájékoztatása - megítélésük szerint - sérti a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény előírásait és alkalmas a fogyasztók megtévesztésére is.
A befizetők szeretnek játszani a határidőkkel
A nyolcvan forintos vita azon robbant ki, hogy hivatalosan egy csekk darabdíja 66 és 87 forint között mozog, de a darabdíjon felül a posta minden esetben a befizetések összege után 3,60 ezrelék további díjat számol fel. Ez átlagosan egy tízezer forintos számla esetében további 30-40 forint költséget jelent. Drágasága ellenére a sárga csekk még mindig jóval népszerűbb, mint elektronikus társa, egyrészt a feladás díját a cégek belekalkulálják a fogyasztói árba, így a csekk ingyenesnek tűnik. Másrészt az elektronikus átutalásnál az összeg azonnal megjelenik a szolgáltató számláján, míg a csekkeknél hosszú az átfutási idő, ráadásul a befizetőnek a számla átvételétől számítva még nagyjából két hete van a teljesítésre, anélkül, hogy a szolgáltató lekapcsolná a szolgáltatást. Ugyanakkor a banki átutalás sem ingyenes, a bankok ugyanúgy pénzt kérnek a szolgáltatótól az átutalásért, amit ők automatikusan beépítenek a fogyasztói számlákba.
Banki lobbi a háttérben?
Az átutalás melletti lobbi abban van, hogy az összes magyarországi elektronikus átutalást intéző GIRO Zrt. által közzétett adatokból az derül ki, hogy a tavalyi évben nagyjából hatvanötezer milliárd forint érékben történt elektronikus átutalás Magyarországon és ez a szám évről évre folyamatosan nő.
A GIRO tulajdonosai pedig meglepő módon egyenlő arányban majdnem az összes hazai nagybank, így részesedésük az átutalások után járó díjból is azonos mértékben történik. A GIRO nemrégiben ügyfeleinél körlevélben kampányt is indított a csekkes befizetések visszaszorítására és az elektronikus átutalások forszírozására. A szolgáltatóknak pedig egyébként is érdeke, hogy minél hamarabb hozzájusson kintlévőségeihez.
Elküldve: 2008. 08. 19. 09:23
Elküldve: 2008. 08. 21. 22:12
Idézet: murex - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 9:23
Nekem 113 Ft, ami szintén nem 80 Ft. A legjobb ráadásul, hogy utaltam nekik. Mellékeltek egy VIP ügyfél spam-et is, ami nem működik, várnom kell ha hívom a számukat.

Elküldve: 2008. 08. 21. 22:43
Szerkesztette: rendszergazda 2008. 08. 21. 22:45 -kor
Elküldve: 2008. 08. 22. 17:08
Az mitől lehet, hogy néha (napszaktól függetlenül) belassul a netem, és a pingidők is 10X-esek lesznek. Pl bix.hu-t pingelve 15ms körüli értékeket kapok, mikor meg szarakszik akkor 150ms fölött van. Eddig nem volt gond, és semmilyen letöltés meg ilyesmi nem megy :confused:
(Egyébként a helyszín Szeged, és egy Linksys WRT54GL osztja a netet Tomato 1.21-el)
Szerkesztette: mcsjunior 2008. 08. 22. 17:14 -kor
Elküldve: 2008. 08. 26. 19:16
Most váltottam ISP-t Tí-z az invitelre..a müködő 8M netem hirtelen 1M-s lett.
ADSL teszt szerveren mérve megvan gyönyörűen a 8M de amint az isp által adott fehasználó névvel lépek fel... hát az 1M-t sem éri el..
SENKI ismétlem SENKI aki meg akarja tenni ne menjen az invitelhez...
Én már megbántam most futom a köröket. Hogy tudnék visszalépni...
Elküldve: 2008. 08. 26. 20:09
- Jelenleg egy problémám van reggelente, és néha esténként elég bosszantó módon pár órás net kimaradás van :confused: !
Most 1M/128kbit van, szeptembertől szeretnék váltani 6 v 8 M -ra!
Kérdés megéri-e itt maradni, vagy van elfogadhatóbb áron más szolgáltató, mit ajánlanátok?
Routerrel osztva van a net ( de ezt már nem szokták firtatni ), illetve hallotam h egyes szolgáltatók beszólnak ( torrentezés, letöltések miatt.. )
Várom válaszotokat!

Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA
Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely
Elküldve: 2008. 08. 28. 06:52
Idézet: dzsozefo - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 20:09
- Jelenleg egy problémám van reggelente, és néha esténként elég bosszantó módon pár órás net kimaradás van :confused: !
Most 1M/128kbit van, szeptembertől szeretnék váltani 6 v 8 M -ra!
Kérdés megéri-e itt maradni, vagy van elfogadhatóbb áron más szolgáltató, mit ajánlanátok?
Routerrel osztva van a net ( de ezt már nem szokták firtatni ), illetve hallotam h egyes szolgáltatók beszólnak ( torrentezés, letöltések miatt.. )
Várom válaszotokat!

:confused:
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA
Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely