HWSW Informatikai Kerekasztal: Invitel ADSL II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Invitel ADSL II. Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 25. 10:55

folytatás innen

#2 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 25. 11:44

Idézet: jancsikaXY - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 14:59

fizikailag levélt nem küldtek, sem a telefonon nem szóltak (telefonszám azóta nem változott), bennem is felvetődött ez a hírlevél dolog, gyorsan meg is néztem az inviteles e-mail címem és voltak rajta hírlevelek, de semmi ehez kapcsolódó :s végül is már csak a 15000es számla miatt fáj a fejem de legaláb most átköttetem a 4mbitesre ami tudtommal még korlátlan :D

Sajnos jelenleg egyik szolgáltató sem köteles személyesen értesíteni az ügyfeleit a változásokról. Szinte mindenhol az ügyfélszolgálatokon kifüggesztett hírlevelekre utalgatnak. Ha jól tudom ez alól kivételt képez az ÁSZF változása, amit ki kell küldeni valamilyen formában, de ez sem biztos.

Idézet: jancsikaXY - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 15:17

igazából még azt kérdezném hogy ha én inviteles vagyok és egy másik inviteles adsl csomagot szeretnék akkor én most új előfizető vagy szolgáltató váltó vagyok? mert csak ez a kettő van......

Ha csomagot váltasz, akkor se nem új előfizető, se nem szolgáltató váltó nem vagy. Hívd fel őket telefonon, ott is tudsz csomagot váltani. Én is úgy váltottam ~1 éve.

Szerkesztette: LightBringer 2008. 06. 25. 11:48 -kor

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#3 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 16:47

Idézet: jancsikaXY - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 15:17

igazából még azt kérdezném hogy ha én inviteles vagyok és egy másik inviteles adsl csomagot szeretnék akkor én most új előfizető vagy szolgáltató váltó vagyok? mert csak ez a kettő van......

Egyik sem, egyedi árat kapsz, attól függően hogy nagyobb vagy kisebb díjcsomagra váltasz, élő hűségszerződésed van-e, invitel vagy t-com területen van az ADSL előfizetésed, stb. Hívd a 1288-at, vagy írj az info@invitel.co.hu címre, a telefonos elérhetőségedet írd meg mindenképp, és akkor felhívnak majd és megbeszélheted hogy milyen lehetőségek vannak.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#4 Felhasználó inaktív   jancsikaXY 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 25. 18:43

Köszönöm a válaszokat, azóta 4mbitesre váltottam. (8mbitesre akartam de a ügyfélszolgálatos a havidíjat 2000 ftvel drágábban mondta mint az a honlapon van leírva) remélem lesz a közeljövőben duplázás és a végén még jól is kijövök az egészből :-) Viszlát!

#5 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 12:07

HTCC: július 25-én az első ajánlattétel a TDC-részesedésre
http://hirek.prim.hu/cikk/68189/

Már korábban is lehetett erről olvasni, de most már magyar cikk is van. Amire előzőleg is számítani lehetett, most hogy a HTCC már egy jóval kelendőbb távközlési cég lett a sorozatos akvizíciók után, a TDC újra megpróbálkozik azzal amit már hosszú évek óta szeretne, megszabadulni a HTCC-től. Anno a Hungarotelt önmagában képtelen volt értékesíteni, túl kicsi és nem igazán meghatározó szereplője volt a hazai piacnak. Most hogy mellé vásárolta az Invitel, Pantel, ISP-ket, nemzetközi és belföldi optikai tranzikhálózatot, így mind infrastruktúrában, mind ügyfélkörben felhízlalt egy olyan céget amivel már lehet mit kezdeni újra megpróbáloznak az értékesítéssel.

Kérdés az hogy most sikerül-e eladni(amire azért a mostani felállásban jóval nagyobb az esély) és ki lesz az új tulajdonos. Lehetnek kívülálló magánbefektetők, de lehetnek akár idehaza ismert és jelenlévő cégek is. Pl. a Vodafone egy ideje a felé a stratégia felé mozdult hogy mind mobil, mind vezetékes piacon ott akar lenni egyes piacain. És ehhez jellemzően második, harmadik számú - de azért jelentősebb jelenléttel bíró - piaci vezetékes szereplőkkel kalkulál. Ezen kívül az Invitel és a Voda között most is van szorosabb üzleti kapcsolat. De persze érkezhetne külső nagyobb távközlési érdekcsoport, ami eddig Mo-on még nem jelent meg(pl. Orange, O2).

#6 Felhasználó inaktív   starky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 12:55

Sziasztok!

Aki Szegeden használja az invitelt az leirhatná milyen a minősége, sebessége, ping.. stb. ! Albérletbe kellene, most láttam, hogy van olyan akció fél évig féláron adnák az adsl-t.
Köszi!

#7 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 11:54

A jelenleg hatályos ÁSZF szerint engedélyezett az egy háztartáson belüli internet-megosztás?
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#8 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 12:05

Idézet: dash - Dátum: 2008. júl. 15., kedd - 11:54

A jelenleg hatályos ÁSZF szerint engedélyezett az egy háztartáson belüli internet-megosztás?

Minden szolgáltató engedélyezi a lakáson-ingatlanon belüli elosztást, nagy ívben tojnak rá amig nem kapnak bejelentést hogy a szomszédodnak v. fél utcának szolgáltatod a netet.
Cserébe ha nem segít a router restart, akkor oldd meg v. kösd ki, nem fogják a kezed hogy beállítsák a routered.
Tömören, használd nyugodtan, de ha bajod van routeren keresztül a nettel, akkor oldd meg magad...

#9 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 21:14

Invitel terület Annex A vagy Annex B?
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

#10 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 14:51

Idézet: dash - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 22:14

Annex A

#11 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 22:37

Idézet: dash - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 22:14

Fene tudja, Invitel Annex A-t használ(t), de Hungarotel viszont Annex B-t, most meg hogy HTCC megvette Invitelt is, gondolom vegyes, volt HTCC területeken Annex B, volt Invitel területeken meg Annex A talán, de az a biztos, ha megkérded Invitel-től, melyik lesz jó neked, ki tudja mit kavarnak most.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#12 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 22:00

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 23:37

Fene tudja, Invitel Annex A-t használ(t), de Hungarotel viszont Annex B-t, most meg hogy HTCC megvette Invitelt is, gondolom vegyes, volt HTCC területeken Annex B, volt Invitel területeken meg Annex A talán, de az a biztos, ha megkérded Invitel-től, melyik lesz jó neked, ki tudja mit kavarnak most.

ÜFSZ-t hívtam. :)

#13 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 11:05

:offtopic:

Háború: bankok miatt fizethetünk többet a postán?
- Stop.hu, július 25.

A szolgáltatók ezentúl rá akarják terhelni az ügyfelekre a sárga postai csekkek mintegy nyolcvan forintos költségét.

A fogyasztókat levelekben tájékoztatják, hogy inkább használjanak elektronikus banki átutalást. A Magyar Posta szerint egyszerűen jogsértő az a háború, amit a különböző szolgáltatók a csekkek ellen indítottak - a háttérben komoly banki lobbiérdekek lehetnek.

Az Invitel távközlési szolgáltató arra figyelmezeti ügyfeleit, hogy hamarosan a csekkes havidíj-befizetések után ráterheli a postai készpénz-átutalási megbízások nagyjából nyolcvan forintos díját a fogyasztóra, ezért ajánlják, hogy az ügyfelek inkább válasszák a banki átutalást, vagy adjanak csoportos beszedési megbízást bankjuknak. Korábban az UPC próbálkozott hasonlóval, de a társaság, miután többen reklamáltak a fogyasztóvédőknél és a Gazdasági Versenyhivatalnál, elálltak a szándékuktól. Akkor az UPC a papír alapú számlaintézés környezetszennyező és költséges voltával magyarázta a sárga csekkek elleni harc okát.

Az Invitel a lépését azzal indokolta, hogy most a korábban több önálló vállalatként működő társaság egyesült. A jogelőd társaságok egy részénél már évek óta ez a gyakorlat volt érvényben és eddig elengedték ezt a járulékos költséget minden előfizetőnél. Most pedig azt szeretnénk, ha az ügyfelek átutalással rendeznék a számláikat: ez mindkét fél számára előnyös - írják közleményükben. Megemlítik azt is, hogy az UPC visszakozása ellenére az új rendszeren ők nem kívánnak változtatni, tekintettel arra, hogy az összegek nem rejtett költségként kerülnek a számlára.

A Posta felháborodott és jogsértésről beszél

A posta álláspontja szerint az Invitel által az ügyfeleknek küldött levél tartalma több szempontból is jogellenes. Mint megkeresésünkre adott válaszukban leírták, a levélben foglalt valótlan tartalmú információk sértik a Magyar Posta jogos gazdasági érdekeit, ezen túlmenően megtévesztően hatnak a szolgáltatóval szerződéses jogviszonyban álló fogyasztókra is. Ráadásul az Invitel tájékoztatása - megítélésük szerint - sérti a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény előírásait és alkalmas a fogyasztók megtévesztésére is.

A befizetők szeretnek játszani a határidőkkel

A nyolcvan forintos vita azon robbant ki, hogy hivatalosan egy csekk darabdíja 66 és 87 forint között mozog, de a darabdíjon felül a posta minden esetben a befizetések összege után 3,60 ezrelék további díjat számol fel. Ez átlagosan egy tízezer forintos számla esetében további 30-40 forint költséget jelent. Drágasága ellenére a sárga csekk még mindig jóval népszerűbb, mint elektronikus társa, egyrészt a feladás díját a cégek belekalkulálják a fogyasztói árba, így a csekk ingyenesnek tűnik. Másrészt az elektronikus átutalásnál az összeg azonnal megjelenik a szolgáltató számláján, míg a csekkeknél hosszú az átfutási idő, ráadásul a befizetőnek a számla átvételétől számítva még nagyjából két hete van a teljesítésre, anélkül, hogy a szolgáltató lekapcsolná a szolgáltatást. Ugyanakkor a banki átutalás sem ingyenes, a bankok ugyanúgy pénzt kérnek a szolgáltatótól az átutalásért, amit ők automatikusan beépítenek a fogyasztói számlákba.

Banki lobbi a háttérben?

Az átutalás melletti lobbi abban van, hogy az összes magyarországi elektronikus átutalást intéző GIRO Zrt. által közzétett adatokból az derül ki, hogy a tavalyi évben nagyjából hatvanötezer milliárd forint érékben történt elektronikus átutalás Magyarországon és ez a szám évről évre folyamatosan nő.

A GIRO tulajdonosai pedig meglepő módon egyenlő arányban majdnem az összes hazai nagybank, így részesedésük az átutalások után járó díjból is azonos mértékben történik. A GIRO nemrégiben ügyfeleinél körlevélben kampányt is indított a csekkes befizetések visszaszorítására és az elektronikus átutalások forszírozására. A szolgáltatóknak pedig egyébként is érdeke, hogy minél hamarabb hozzájusson kintlévőségeihez.

#14 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 09:23

Én most kaptam meg a számlámat, és kemény 220 Ft-ot számláztak ki, arra hivatkozva, hogy a 10.000 Ft-os számlám (telefon+net) nagy, és ezért 220 Ft. Csak gratulálok nekik, költsék gyógyszerre.

#15 Felhasználó inaktív   emulator 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 22:12

Idézet: murex - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 9:23

Én most kaptam meg a számlámat, és kemény 220 Ft-ot számláztak ki, arra hivatkozva, hogy a 10.000 Ft-os számlám (telefon+net) nagy, és ezért 220 Ft. Csak gratulálok nekik, költsék gyógyszerre.

Nekem 113 Ft, ami szintén nem 80 Ft. A legjobb ráadásul, hogy utaltam nekik. Mellékeltek egy VIP ügyfél spam-et is, ami nem működik, várnom kell ha hívom a számukat.  :mad:

#16 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 22:43

Az m1 tv "Az Este" című műsora ma esti adásában foglalkozott az Invitel csekkes fizetések után felszámított díjának kérdésével (Költségáthárítás - némely telefontársaság plusz költséget számít fel a csekkes befizetésért). Aki lemaradt róla, itt megnézheti a műsort felvételről: http://www.mtv.hu/videotar/?id=28392

Szerkesztette: rendszergazda 2008. 08. 21. 22:45 -kor

#17 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 17:08

Üdv!

Az mitől lehet, hogy néha (napszaktól függetlenül) belassul a netem, és a pingidők is 10X-esek lesznek. Pl bix.hu-t pingelve 15ms körüli értékeket kapok, mikor meg szarakszik akkor 150ms fölött van. Eddig nem volt gond, és semmilyen letöltés meg ilyesmi nem megy :confused:
(Egyébként a helyszín Szeged, és egy Linksys WRT54GL osztja a netet Tomato 1.21-el)

Szerkesztette: mcsjunior 2008. 08. 22. 17:14 -kor

#18 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 19:16

Hát én jól benyaltam az invitellel..
Most váltottam ISP-t Tí-z az invitelre..a müködő 8M netem hirtelen 1M-s lett.
ADSL teszt szerveren mérve megvan gyönyörűen a 8M de amint az isp által adott fehasználó névvel lépek fel... hát az 1M-t sem éri el..
SENKI ismétlem SENKI aki meg akarja tenni ne menjen az invitelhez...
Én már megbántam most futom a köröket. Hogy tudnék visszalépni...

#19 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 20:09

Jelenleg Invitelnél van adsl előfizetésem...( Freestart alszolgáltatónál, asszem.. )

- Jelenleg egy problémám van reggelente, és néha esténként elég bosszantó módon pár órás net kimaradás van  :confused: !

Most 1M/128kbit van, szeptembertől szeretnék váltani 6 v 8 M -ra!

Kérdés megéri-e itt maradni, vagy van elfogadhatóbb áron más szolgáltató, mit ajánlanátok?

Routerrel osztva van a net ( de ezt már nem szokták firtatni ), illetve hallotam h egyes szolgáltatók beszólnak ( torrentezés, letöltések miatt.. )

Várom válaszotokat! :up:  :respect:
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

#20 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 28. 06:52

Idézet: dzsozefo - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 20:09

Jelenleg Invitelnél van adsl előfizetésem...( Freestart alszolgáltatónál, asszem.. )

- Jelenleg egy problémám van reggelente, és néha esténként elég bosszantó módon pár órás net kimaradás van  :confused: !

Most 1M/128kbit van, szeptembertől szeretnék váltani 6 v 8 M -ra!

Kérdés megéri-e itt maradni, vagy van elfogadhatóbb áron más szolgáltató, mit ajánlanátok?

Routerrel osztva van a net ( de ezt már nem szokták firtatni ), illetve hallotam h egyes szolgáltatók beszólnak ( torrentezés, letöltések miatt.. )

Várom válaszotokat! :up:  :respect:

:confused:
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.