HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#101 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 21. 08:50

Idézet

Kondorosi egy tehetségtelen lúzer.

Idézet

muksó vérprofi szakember

:rolleyes:
Na akkor OFFtopic vége, beszéljünk a KRESZ-ről. ;)
ON:
Tudja valaki a fekvőrendőrnek nevezett forgalomlassító tökömtudjami telepítésével kapcsolatos rendelet akármi számát?

szerk:baeg, egyszerre írtunk. :)
Húúú, közigazgatás, abba inkább bele se menjük, még csak a nevet se is említsük. :D

Szerkesztette: carcass 2008. 07. 21. 08:52 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#102 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 08:52

Idézet: carcass - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 9:50

:rolleyes:
Na akkor OFFtopic vége, beszéljünk a KRESZ-ről. ;)
ON:
Tudja valaki a fekvőrendőrnek nevezett forgalomlassító tökömtudjami telepítésével kapcsolatos rendelet akármi számát?

Te most két különböző emberről szóló véleményemet ollóztad össze. :rolleyes:

#103 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 08:53

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 9:52

Te most két különböző emberről szóló véleményemet ollóztad össze. :rolleyes:

Ki a másik?Eltévedtem? :confused:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#104 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 08:55

Idézet: carcass - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 9:53

Ki a másik?Eltévedtem? :confused:

Ja. A lúzert Kondorosira írtam, a vérprofi szakembert pedig arra a félig-meddig ismerősömre, aki kormányzati tanácsadóként gyakran a semmiért vesz fel kemény lóvékat. :)

#105 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 08:58

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 9:55

Ja. A lúzert Kondorosira írtam, a vérprofi szakembert pedig arra a félig-meddig ismerősömre, aki kormányzati tanácsadóként gyakran a semmiért vesz fel kemény lóvékat. :)

:omg: OKOK tiszta sor.Nagy volt a lendület. :D

Szerkesztette: carcass 2008. 07. 21. 09:14 -kor

Bravo

#106 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 09:32

Most akkor gyűjtsük össze a rendszám nélküli közlekedéshez kapcsolódó jelenlegi büntetési tételeket, csak a tisztánlátás végett:

Ha a kocsin 1db rendszám van..
Ha a kocsin egyáltalán nincs rendszám..
Ha a rendszám mondjuk a szélvédő mögött van..

Mivan akkor, ha kitöltök egy betétlapot egy haverral akinek vonóhorgos kocsija van, és kalapáccsal formáraverem a rendszámot és a rendszámkeretet. Majd az egész hóbelebancot bevágom a csomagtartóba.

Nem kötelességem azonnal bemenni a biztosítóhoz, nem mindenkinek van ideje ilyenekre. Ezt hogy fogják kiküszöbölni.

Ha magyar létemre floridai rendszámú kocsival járok mondjuk, és ott eleve nincs elsőrenszám akkor mit csinálnak?
100%

#107 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 09:35

Idézet: LML - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 10:32

Ha magyar létemre floridai rendszámú kocsival járok mondjuk, és ott eleve nincs elsőrenszám akkor mit csinálnak?

Akkor meg adómegkerülés miatt b@xtatnak majd... :Đ

#108 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 10:03

Nem kötelességem azonnal bemenni a biztosítóhoz, nem mindenkinek van ideje ilyenekre. Ezt hogy fogják kiküszöbölni.

Otlet: sms adatbazis, amikor az ember elveszti a rendszamat az eszleles utan koteles elkuldeni a rendszamot es meg egy adatot a forgalmibol (hogy ne kuldozgessen boldog boldogtalan masok rendszamat)... attol fogva van mondjuk egy hete hogy ujragyartassa a rendszamot. Ha megfogjak rendszam nelkul akkor adatbazisbol lekerdez, es mehet isten hirevel... (ha nem kuldte, jelezte akkor masik rendszam is le, es forgalmi bevonva) ezt persze evente egyszer lehet eljatszani. (igen, masodszor megszivtad, akkor bizony egy hetig all a kocsi)

Floridai megszivta, attol hogy ott kozlekedhet ugy, itt meg nem. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#109 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 10:06

Most akkor gyűjtsük össze a rendszám nélküli közlekedéshez kapcsolódó jelenlegi büntetési tételeket, csak a tisztánlátás végett:

Mivan akkor, ha kitöltök egy betétlapot egy haverral akinek vonóhorgos kocsija van, és kalapáccsal formáraverem a rendszámot és a rendszámkeretet. Majd az egész hóbelebancot bevágom a csomagtartóba.

Mo. területén a Mo. trv-ek érvényesek. Ezért nem szivhatsz holland füvet sem, hiaba ott lehet.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#110 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 15:02

Egyáltalán vezethet magyar állampolgár külföldi rendszámú kocsit itthon? Annyira nem vágom ugyanis ez a szlovákiában-vettem-itthon-veretem téma hogy áll, de tudtommal ott is tartózkodási kell, vagy kinnti a tulaj, itthoni az üzembentartó, stb.

#111 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 15:31

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 9:45

Majd amikor beleesel a szerinted 0,2 %-ba, mert elbasztál egy fácánt és a rohadék pont a rendszámot tépte csak le, 2 km odébb meg leállít a rendőr és elveszi a forgalmidat, akkor megnézem, mit szólsz az új dolgokhoz... Mert ugye most már nem fogja érdekli a rendőrt, hogy véres, tollas húscafatok vannak a kocsid elején, csak az a lényeg, akkor és ott van-e rajta rendszám mindenhol úgy, ahogy kell lennie. Egyesek szerint csak 0,2 % az ilyen eset, de ők általában a városokban laknak, ahol tényleg elég nehéz fácánt, foglyot, kismalacot, stb. elütni. Vidéken (főleg tájvédelmi és egyéb körzetek közelében) ez jóval könnyebb.

Édes barátom!!!

1985 óta vezetek.
Azóta láttam kb. 0 db véres húscafatos lökhárítójú autót első rendszám nélkül és láttam többezer, általában felső(bb) kategóriás autót, akkurátusan leszerelt első rendszámmal.

Egyszer (vagy 15 éve) elütöttem én is egy fácánt, vidéken.
Az első az volt, hogy félrehúzódtam, MEGÁLLTAM, felmértem az okozott károkat, megnéztem, hiányzik-e valami az ütközés következtében, majd amikor ezzel megvoltam és megállapítottam, hogy festéklepattogzás kivételével nem történt semmi gond, akkor kerestem meg - az akkorra már elhunyt - fácánt, melyből másnap fejedelmi leves készült.

Aki egy ilyen talákozás után nem áll meg, nem nézi meg, történt-e valami az autóval, azt TELJESEN jogosan büntetik meg, maradjunk annyiban. És ha a fékcsövet, vagy a hűtőt törte meg a madár?

Lehet kitalálni nyakatekert példákat, csak vigyzáni kéne, hogy életszerű legyen. Aki felelőtlen, az így járt...
Gondolkoztál már ma?

#112 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 15:34

Floridában törzskönyvezett autóval NEM járhatsz első rendszám nélkül.
Magyarországon törzskönyvezettel SEM. Ennyi. Ez eddig is benne volt a jogszabályban.
Egyetlen esetben közlekedhettél úgy (ez mára sem változik), amennyiben bejelentetted a hatóságnál a rendszám elvesztését és erről papírod is van.

Szerkesztette: *Macika* 2008. 07. 21. 15:35 -kor

Gondolkoztál már ma?

#113 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 16:20

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 16:31

Édes barátom!!!

1985 óta vezetek.
Azóta láttam kb. 0 db véres húscafatos lökhárítójú autót első rendszám nélkül és láttam többezer, általában felső(bb) kategóriás autót, akkurátusan leszerelt első rendszámmal.

Egyszer (vagy 15 éve) elütöttem én is egy fácánt, vidéken.
Az első az volt, hogy félrehúzódtam, MEGÁLLTAM, felmértem az okozott károkat, megnéztem, hiányzik-e valami az ütközés következtében, majd amikor ezzel megvoltam és megállapítottam, hogy festéklepattogzás kivételével nem történt semmi gond, akkor kerestem meg - az akkorra már elhunyt - fácánt, melyből másnap fejedelmi leves készült.

Aki egy ilyen talákozás után nem áll meg, nem nézi meg, történt-e valami az autóval, azt TELJESEN jogosan büntetik meg, maradjunk annyiban. És ha a fékcsövet, vagy a hűtőt törte meg a madár?

Lehet kitalálni nyakatekert példákat, csak vigyzáni kéne, hogy életszerű legyen. Aki felelőtlen, az így járt...

Téged pedig a vad elgázolásáért, és azért, mert utána a dögöt nem adtad le, pluszban, jól megnyirhattak volna, ha megbuksz :D
El lehet hagyni azt a rendszámot úgy, hogy fel se tűnik, hidd el nekem. A minap pl pont előttem esett le egy kisteher hátsó rendszáma, és pörögve elszállt, majd átment rajta gyorsban vagy három autó. Aki előttem ment, bőszen dudált, mutogatott, de a pilóta nem vette a lapot, úgyhogy én se erőlködtem, hadd menjen.

#114 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 17:07

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 17:20

Téged pedig a vad elgázolásáért, és azért, mert utána a dögöt nem adtad le, pluszban, jól megnyirhattak volna, ha megbuksz :D
El lehet hagyni azt a rendszámot úgy, hogy fel se tűnik, hidd el nekem. A minap pl pont előttem esett le egy kisteher hátsó rendszáma, és pörögve elszállt, majd átment rajta gyorsban vagy három autó. Aki előttem ment, bőszen dudált, mutogatott, de a pilóta nem vette a lapot, úgyhogy én se erőlködtem, hadd menjen.

Még csak 20 éve van saját autóm, eddig 6.
Egyetlenegyről sem akart leesni a precízen felszerelt, jól rögzített rendszám.

Aki trehány, nem figyel oda a dolgaira, az így járt.

Velem azt ne akarja elhitetni senki, hogy egy karbantartott járműről cska úgy lepattogzik a rendszám...

A fácánról:
Gondolkoztam (merthát szabálytiszteló voltam már akkor is), hogy hová, kinek kellene leadni. Hiszen teljesen vadon élt az állat, nem volt beazonosítható tulajdonos, stb.
Aztán hazavittem.
De most, hogy mondod, ha jól emlékszem, nem is esett jól, amikor ettem azt a fíínom levest belőle... ;)
Gondolkoztál már ma?

#115 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 17:23

Ez a rendszám érdekes egy dolog.Nekem még soha nem esett le, viszont már esett le a szemem előtt egy másik kocsiról.Egerben történt, hogy épp zöld lett a lámpa és előttem egy Vito állt és a kanyar felénél leesett  az első rendszáma.Megállni nem tudtam, de a fél városon át követtem - pont ekkor volt zöldhullám  :) - mire megállt.Szóltam neki, megmondtam hogy hol hagyta el, nagyon köszönte.Előről néztem a kocsit, semmi hiba  nem volt rajta, valahogy mégis leesett.

Amúgy vad ügyben irány tudtommal az első vadásztársaság. Én ütöttem már őzet, a rendszám helyett a lámpámat törte el - vagyis a kocsin a bal elsőt.De ő megúszta, legalábbis elég kábán elment az erdőig.
Pedig micsoda őzpörkölt lett volna belőle... :D  :hungry:

Szerkesztette: carcass 2008. 07. 21. 17:40 -kor

Bravo

#116 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 17:26

Akár jól esett, akár nem, az akkor is törvénysértő :D
Az, hogy nem esett le a precizen, jól rögzitett rendszám, az meg mák. Főleg, mert gondolom te se ellenőrzöd naponta, hogy precizen és jól van e rögzitve, ráadásul karbantartva, ergo, ha valaki rádtolat a parkolóban, te meg elindulsz utána, és repül a rendszám, akkor te egy trehány disznó vagy?

#117 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 17:31

Én pont a múlt héten vesztettem el az első rendszámot, akkora tenger volt az úton, hogy lekapta, én meg csak akkor vettem észre amikor melóhelyre beértem hogy hoppá nincs meg. Persze visszafele menet találkoztam rendőrrel rám se hederített.

#118 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 18:29

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 18:31

Én pont a múlt héten vesztettem el az első rendszámot, akkora tenger volt az úton, hogy lekapta, én meg csak akkor vettem észre amikor melóhelyre beértem hogy hoppá nincs meg. Persze visszafele menet találkoztam rendőrrel rám se hederített.

Nézd, az a véleményem, hogy erre is rá kell szoktatni az embereket, hogy figyeljék. Ha azt észreveszik, hogy nincs kormánykerék az autóban, akkor elindulás előtt vegyék azt is észre, hogy nincs rendszám. Annak az esélye, hogy elinduláskor még megvolt, és abból a lendületből megállít a rendőr, hogy már nincs meg, annak azért elég kicsike, lássuk be.
Legalábbis szerintem.
Gondolkoztál már ma?

#119 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 18:41

Nem értem, mit véditek a nyikhajokat itt: akinek nincs meg a rendszáma, mert levette, az szopjon, ideje már. Ne gondoljátok azt, hogy a rendőr teljesen hülye, mert van amelyik nem, ránézésre látja, hogy fél órával, fél nappal, vagy fél éve vetted le a rendszámot.
És ugyebár miért veszik le? A kisebb dolog az autópálya díj megúszása, és a gyorshajtásé. De mi van, ha balesetet csinál, és elgázol valakit, aztán röhögve elhajt, mert még a rendszámát se tudják leolvasni? Na ugye.

A rendszám magától nem esik le. Ha leesik magától, akkor nyugodtan ki lehet vonni a gépjárművet a forgalomból, mert olyan tragacs, hogy már magától leesik róla a rendszám ...  mint Rejtő Jenő könyvében a lőrés a laktanya faláról.
Asztalravissza!

#120 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 19:59

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 19:41

Nem értem, mit véditek a nyikhajokat itt

Mert ők nem nyikhajok, hanem véletlenül a rendőrterror áldozatává vált ártatlanok.

Legalábbis mostanában ez a divatos megközelítése az ingyenélő ügyeskedőknek...

Szerkesztette: *Macika* 2008. 07. 21. 20:01 -kor

Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »