Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 9:45
Majd amikor beleesel a szerinted 0,2 %-ba, mert elbasztál egy fácánt és a rohadék pont a rendszámot tépte csak le, 2 km odébb meg leállít a rendőr és elveszi a forgalmidat, akkor megnézem, mit szólsz az új dolgokhoz... Mert ugye most már nem fogja érdekli a rendőrt, hogy véres, tollas húscafatok vannak a kocsid elején, csak az a lényeg, akkor és ott van-e rajta rendszám mindenhol úgy, ahogy kell lennie. Egyesek szerint csak 0,2 % az ilyen eset, de ők általában a városokban laknak, ahol tényleg elég nehéz fácánt, foglyot, kismalacot, stb. elütni. Vidéken (főleg tájvédelmi és egyéb körzetek közelében) ez jóval könnyebb.
Édes barátom!!!
1985 óta vezetek.
Azóta láttam kb. 0 db véres húscafatos lökhárítójú autót első rendszám nélkül és láttam többezer, általában felső(bb) kategóriás autót, akkurátusan leszerelt első rendszámmal.
Egyszer (vagy 15 éve) elütöttem én is egy fácánt, vidéken.
Az első az volt, hogy félrehúzódtam, MEGÁLLTAM, felmértem az okozott károkat, megnéztem, hiányzik-e valami az ütközés következtében, majd amikor ezzel megvoltam és megállapítottam, hogy festéklepattogzás kivételével nem történt semmi gond, akkor kerestem meg - az akkorra már elhunyt - fácánt, melyből másnap fejedelmi leves készült.
Aki egy ilyen talákozás után nem áll meg, nem nézi meg, történt-e valami az autóval, azt TELJESEN jogosan büntetik meg, maradjunk annyiban. És ha a fékcsövet, vagy a hűtőt törte meg a madár?
Lehet kitalálni nyakatekert példákat, csak vigyzáni kéne, hogy életszerű legyen. Aki felelőtlen, az így járt...