Idézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 17. 10:31
Ha azt sem tudod, hogy merre kószál, akkor nem igazán illetnek meg a kísérőjét megillető jogok...
Merthogy? Attól, hogy én szállítom, még nem kötelező az árnyékának lennem.
Elviszem egy színházba, vagy mittom hová. Nekem nincs jegyem és/vagy nem is érdekel az előadás, és kint megvárom. Le van beszélve, hogy mikor jön. Addig parkolhatok a kártyájával a színháznál. Utána hazavinném, vagy vinném tovább máshová, én szállítanám tovább is.
Közben nem végig a kijáratnál állok haptákban és várom, hanem elmegyek addig moziba, vagy eszek valamit valahol, vagy van valami elintézni valóm, stb ...
És mondjuk 10 perc múlva kijön, mert nem tetszik a színházi előadás, vagy tűz lett és mindenkit kihajtottak, vagy mittom, és nélkülem (egyedül vagy valaki más ismerősével) távozik. Esetleg rám is telefonál, hogy ne várjam, ez mindegy most.
A lényeg, hogy a kocsi ott marad a rokikártyával a parkolóban.
Ha közben jön parkolóellenőr, akkor mondom, hogy igen, a rokkant szomszédot hoztam (talán valami papírnak is kell lennie megírva, hogy én szállítom, akkor mutatom a papírt is), és bent van a színházban. Nem fog bemenni, megnézni.
De amikor elindulok, akkor már egyedül indulok, jogos a kérdés, hogy hol a rokkant? Kérem itt volt, de elment már?
Még cifrább, ha időre jövök érte. Nálam a kártyája, hogy tudjak parkolni rokkant helyre is. Ugye elfoglalok egy rokkant helyet, kiteszem a kártyát, és bemegyek a rokkantért.
Közben bent mondják, hogy már mással elment. Ekkor visszamegyek, leveszem a kártyát, és elidulok. Így kártyával parkoltam, a rokkant meg sehol?
De mindegy, csak elméleti kérdés volt.
Szerkesztette: Sparow2 2011. 04. 17. 10:18 -kor