HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 869
  • 870
  • 871
  • 872
  • 873
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#17401 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 19. 12:05

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 04. 19. 12:47

de egyre gyanúsabb, hogy manapság nem azt oktatják, amit kéne.

Igazából a számítógépes teszttel még könnyebb az oktatók dolga, most már nem tesztlapokat töltögetnek óra alatt, hanem a tesztprogramot adják oda pendrájvon, hogy nyomkodd otthon. Aztán ha megjegyezted, hogy ahol a kék kocsi van felül, ott BCA a sorrend, akkor már a vizsga is gyerekjáték. Ilyen módszerek mellett engem legkevésbé az zavarna, ha valaki a centrifugális erő összetevőit nem tudja. :-)

Épp ma reggel láttam egy elég vicces koccanást (nem magát a balesetet, már csak az autó mellett álldogálós-fejvakarós fázist), úgy tűnt, hogy a busz kanyarodott be a Stadionok állomás melletti nagy buszparkolóba, a mögötte levő autós meg a szembesávba hajtva akarta megelőzni. Aztán majdnem sikerült is neki, de a busz fürgébb és erősebb volt. Ötletem sincs, hogy az autó sofőrje mire gondolhatott, hogy mire készülhet egy balra indexelő busz egy balra jól látható parkolóbehajtó előtt, és miért érezte úgy, hogy akkor ezt balról meg kell gyorsan előzni.

#17402 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 23:16

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 04. 19. 08:37

...
A fizikát meg megvásároljuk a kocsival, ugye?

Ja, alatta fórum postokban ez áll: "mivel centrifugális erő nem létezik, nem lehet semminek a szorzata sem." <--- na ez a megvásárolt fizika. :omg:

Az is baj, hogy rengetegen úgy állnak hozzá, hogy "minek ez nekem, miért kell ennyi mindent megtanulni, amikor csak el akarok menni a boltba?"

A KRESZ-t pedig nagyon is érteni kell, még akkor is, ha nem kell mindent megtanulni. A vezetés alatt le fog csontosodni egyfajta "váz" a szabályokhoz, amit már tud az illető alkalmazni, de minden helyzetet nem fognak tudni előre szimulálni, meg semmi értelme. Azon kívül vezetés alatt a nem használt dolgok szépen mennek kifelé a fejből... Ebből következően bizony sok régi sofőr is elfelejt dolgokat, mégsincs abból baj.

Szóval ha valaki azt hiszi, hogy simán be kell magolni az egészet, akkor valamit rosszul mondtak el neki. S ezzel céloztam az oktatás minőségére is.

ps.: de a kedvenc, ami az emberek lustaságára felrakja a pontot, amit nem lehet "kimagyarázni":

Idézet

Hetekig tanulni valamiről úgy, hogy közben még a volán mögé sem ülhetünk, elég idegesítő.

Erre azt mondom, hogy "évekig (mondjuk majdnem évtizedekig) tanulni a kémiát, fizikát, meg egy rakás tudományt, hogy azután egy atomreaktor vezérlőtermében rohadjunk meg - elég idegesítő".
A lustaság nem megoldás, s akkora veszélye van, hogy jobb lenne megmutatni, s odafigyelni, legalább az elején, ha már a végén nem akar. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2011. 04. 19. 23:19 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#17403 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 23:28

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 19. 13:05

...
Épp ma reggel láttam egy elég vicces koccanást ...

Ez szerintem talán nem az oktatás minősége, az tuti, hogy tesztlapon, ha ott a kérdés, hogy előzhet-e szembejövő sávon, akkor bejelöli, hogy "nem".

Sajnos a balesetek java olyan, hogy a sima arra járó fejében azonnal kipattan a gondolat első ránézésre, hallatra, hogy "ezt vagy azt nem így kellett volna". S tudjuk, hogy távolról mindenki okosabb, de a balesetek, koccanások zöménél, amikről pontosak az információk, azonnal lehet látni, mit nem úgy kellett volna, illetve hogyan kellett volna. Ez pedig azt sugallja, hogy VAN elég információnk ahhoz, hogy elkerüljük, hogy ezek számát minimalizáljuk (mert rendesen növekszik amúgy), ráadásul nem véletlen, hanem legtöbbször tudatos magatartás idézi elő! (azt pedig uralni kéne - még akkor is ha nehéz, az életünk múlhat rajta)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#17404 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 04. 20. 00:28

Ez szerintem talán nem az oktatás minősége

Persze, épp azért mondtam, mert ezt a balesetet semmilyen oktatás nem védte volna ki, ennek a sofőrnek a fejében valami mélyebben megbúvó rendetlenség van. Nem azon volt a hangsúly, hogy a szembejövő sávban előzött, hanem azon, hogy egy balra kanyarodó buszt. Ez nem távolról okosság, ez a józan ész hiánya, ha nem bírja felmérni, hogy a busznak húsz-harminc centit kell mozdulni, hogy baj legyen, neki meg legalább 10-15 métert, hogy azt elkerülje.

#17405 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 09:29

Súlyos baleset egy forgalommal szemben vezető sofőr miatt az M6-oson
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#17406 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 04. 20. 10:29

De mi a franc bajuk van újabban az embereknek? :think:

#17407 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 20. 11:30

De mi a franc bajuk van újabban az embereknek? :think:

Attól függetlenül, hogy nem tudom elképzelni, ezt hogy hozták össze, az M6 kitáblázottsága finoman szólva is gyenge.

#17408 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 04. 20. 11:30

az M6 kitáblázottsága finoman szólva is gyenge.

Odáig rendben van, de lassan már minden napra jut egy ilyen hír.

#17409 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 10:35

Attól függetlenül, hogy nem tudom elképzelni, ezt hogy hozták össze, az M6 kitáblázottsága finoman szólva is gyenge.

En nem tudom, hogy arra fele mi a helyzet, de ez meg nem indok a figyelmetlensegre. :think: Mert akkor adja vissza a jogositvanyat.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#17410 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 10:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 04. 20. 11:35

En nem tudom, hogy arra fele mi a helyzet, de ez meg nem indok a figyelmetlensegre. :think: Mert akkor adja vissza a jogositvanyat.

Akkor mégiscsak el kéne arra nézni. Minden feljáró körforgalmas a környéken, tényleg be lehet szédülni a kijáratba. Ha meg a gps-re hagyatkozik az ember, akkor a "hajts ki a második kijáraton" az a harmadik, mert van egy kijárat, ami öt méter után véget ér. Majd egyszer odaépül valami. És rohadtul nem frissülnek a hazai gps és netes térképek az utóbbi időben.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#17411 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 10:40

Érd körül konkrétan táblaerdő van mindenhol az M6-on és a kapcsolódó utakon...
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#17412 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 04. 20. 11:39

Akkor mégiscsak el kéne arra nézni. Minden feljáró körforgalmas a környéken, tényleg be lehet szédülni a kijáratba. Ha meg a gps-re hagyatkozik az ember, akkor a "hajts ki a második kijáraton" az a harmadik, mert van egy kijárat, ami öt méter után véget ér. Majd egyszer odaépül valami. És rohadtul nem frissülnek a hazai gps és netes térképek az utóbbi időben.

Nekem úgy indul a GPS, hogy a KRESZ fontosabb a GPS utasításainál. :)
Én csak egyszer szúrtam el, igaz, GPS nélkül, a kétsávos úton nem volt egyértelmű, hogy a belsőt vagy a külsőt akarja lezárni a középen lerakott oszlopsor. Bementem a belsőbe, aztán egyszercsak elfogyott az aszfalt. A külsőn kellett volna menni... :D

Szerkesztette: A.J. Crowley 2011. 04. 20. 10:41 -kor

"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#17413 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 10:43

Ha meg a gps-re hagyatkozik az ember

Szeme akkor is van. Szerintem az még a pályára hajtás előtt is megállapítható, hogy most vagy Angliába teleportáltam, vagy valami nem fajin, még ha a felhajtót be is nézte, meg tábla se volt, nem kell ahhoz ötven métert menni, aztán az első szembejövőt telibe kapni.

#17414 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 11:03

Ezeket végképp nem értem: nem elég, hogy ott a behajtani tilos, még eléggé csücskös is a sarok, ha a körforgalomból forgalommal szemben akarsz kijönni. Az sem fura? Ismerek olyan embert, aki képes 4x egymás után rossz irányba menni ugyanabban az Y alakú kereszteződésben, csak azért, mert a GPS "kövesd az utat" szövege nem egyértelmű számára, a kijelzőre ránézve pedig képtelen értelmezni, hogy mi van ott. Ez is user error, nem az út és nem a gép hibája.

#17415 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 04. 20. 11:35

Nem hát, én is ezt mondom.

#17416 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 20. 11:43

Szeme akkor is van. Szerintem az még a pályára hajtás előtt is megállapítható, hogy most vagy Angliába teleportáltam, vagy valami nem fajin, még ha a felhajtót be is nézte, meg tábla se volt, nem kell ahhoz ötven métert menni, aztán az első szembejövőt telibe kapni.

Igen, nagyon sokan szentírásnak veszik a gps-t, és nem látnak ki a fejükből. A guglin megnézve az összes körforgón látszik, hogy szinte fizikai képtelenség átmenni a szembesávba a körforgóból. Valami a helyszínen, kocsiból nézve mégsem stimmel.
Nekem Pusztaszabolcs irányából volt egyszer, hogy mentem egy kört, mert vagy a táblázás nem volt jó, vagy arra a kis időre elvesztettem a tájékozódási képességemet. ;)

#17417 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 04. 20. 12:54

Igen, nagyon sokan szentírásnak veszik a gps-t, és nem látnak ki a fejükből. A guglin megnézve az összes körforgón látszik, hogy szinte fizikai képtelenség átmenni a szembesávba a körforgóból. Valami a helyszínen, kocsiból nézve mégsem stimmel.
Nekem Pusztaszabolcs irányából volt egyszer, hogy mentem egy kört, mert vagy a táblázás nem volt jó, vagy arra a kis időre elvesztettem a tájékozódási képességemet. ;)

Mentél egy kört, ahelyett, hogy forgalommal szemben, az általában 5-10 centis padkán átmenve/azt megkerülve kimentél volna szemben. Nekem ez utóbbival van elvi bajom, nem való utakra az, aki ilyenre képes.

#17418 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 13:13

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 04. 20. 10:29

Idézet

A forgalommal szemben hajtott fel az M6-os autópályára egy figyelmetlen autós szerda hajnalban Érd belterületén,…

Érd nagyváros… a belterülete meg kifejezetten tele van M6 felhajtóval.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#17419 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 20. 09:24

... ennek a sofőrnek a fejében valami mélyebben megbúvó rendetlenség van. ...

Naná, koponya mögött indul, aztán az idegeken végigfutva végül az izmokban testesül meg... :nevet:

Idézet

A Független Hírügynökség információi szerint a vétkes sofőr a rendőröknek azt mondta, hogy a GPS navigálta rossz irányba.

Ezt a szarházit. Meg a többinek is, aki figyelembe vesz egy ilyen állítást. Szerintem épp súlyosbító körülmény kellene, hogy legyen. Saját magát obatja vele, ha nem veszi észre, mint az egyszeri őr, aki azt vallja a kihallgatáson, hogy a fegyver magától sült el, mert le volt rakva a sarokba. A gyereket nem azért fogják megtoszni, mert a fegyver elsült, hanem mert őr nem rakhatja le soha... A hülye... :omg:

Szerkesztette: Warrior 2011. 04. 20. 15:28 -kor

#17420 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 15:29

Attól függetlenül, hogy nem tudom elképzelni, ezt hogy hozták össze ...

Megmagyarázta, hogy mi is értsük: GPS-szel... A hülye... :omg: Már le sem lőném.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 869
  • 870
  • 871
  • 872
  • 873
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.