HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 898
  • 899
  • 900
  • 901
  • 902
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#17981 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 08. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 06. 08. 10:50

Szabálytalanság és szabálytalanság között az a legnagyobb különbség, hogy mindig mások szabálytalanok, én csak kivétel vagyok.

A számból vetted ki a szót! :D

#17982 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2011. 06. 08. 10:54

A számból vetted ki a szót! :D

:)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#17983 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 09:57

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 08. 10:35

Nem, parkoláshoz csak hátramenetet végezni szabad.

Valszeg igazad van (elvileg nem lehet megfordítva autó egyirányú utcában).

De még ekkor is elvitethetem autószállítóval. Ezért csak az, hogy később nem tudnék a saját kerekén szabályosan kiállni a kocsival, nem büntethető előre, ha oda szabályosan álltam be.
Bár ez alapban fura, hogy odamenni tudok szabályosan, de eljönni nem. Szerintem ilyenkor szabad visszafelé menni, pl. ha behajtok egy egyirányú utcába, és a másik vége előtt fel van bontva, mert csőtörés volt, akkor nem kell ott állnom 3 napig, amire végeznek a munkások, hanem visszatolathatok, persze fokozott óvatossággal.

#17984 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 08. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 08. 10:57

Szerintem ilyenkor szabad visszafelé menni, pl. ha behajtok egy egyirányú utcába, és a másik vége előtt fel van bontva, mert csőtörés volt, akkor nem kell ott állnom 3 napig, amire végeznek a munkások, hanem visszatolathatok, persze fokozott óvatossággal.

Akkor az elejére kiteszik a zsákutca táblát.
Make love not Wor.

#17985 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 09:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 06. 08. 10:50

Szabálytalanság és szabálytalanság között az a legnagyobb különbség, hogy mindig mások szabálytalanok, én csak kivétel vagyok.

Nem, én szoktam szabálytalankodni.
Nem is tagadom le.
Ha senki se szegné meg a szabályokat, akkor nem is kellenének, hiszen automatikusan mindenki úgy menne, ahogy kellene.

#17986 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 06. 08. 10:48

Én is kaptam néhány hónapja egy figyelmeztetést közterületesektől, több mint 30 éve lakom ott ahol és most először :) Annyi, hogy az út szélén a forgalommal szemben parkoltam (mint még sok más ember). Jah és nem egyirányúban. :) Lényeg az, hogy már minden más probléma meg van oldva az országan/közútjainkon és most már ez a legnagyobb probléma. Hozzáteszem ha körbenéz, 50 méteren belül számtalan olyan autót látott volna, ami konkrétan a forgalmat akadályozva parkol, de mivel gondolom nem arra sétált, ezért az út szélén álló autókat kellett neki cetlizni. :) Azóta nem úgy állok oda, ennyi. Szívassanak mást.

Az ilyen hatalmas bűnöket meg kell torolni kíméletlenül. Persze ha szlovák rendszámod van, akkor nincs ilyen gond.
Az biztos, hogy ezentúl mi is megfordulunk.

#17987 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 08. 10:58

Akkor az elejére kiteszik a zsákutca táblát.

És ha mégsem tették ki? Simán előfordulhat. Vagy még ott sincsenek a munkások, de az úttestbe már egy nagy krátert mosott a csőtörés, amin nem lehet áthajtani.
Vagy ha még este parkoltam be, amikor jó volt az út? De mindegy.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 06. 08. 10:03 -kor

#17988 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 08. 10:57

Bár ez alapban fura, hogy odamenni tudok szabályosan, de eljönni nem.

Nem tudsz odamenni szabályosan, mert a parkolóból kitolatás már eleve szabálytalan volt. Azt gondold végig, hogy nem létezik olyan módszer, amivel egy egyirányú utcában a forgalommal szemben állsz meg, és közben végig szabályos voltál. Valahol elbasztad, lehet, hogy csak egy apró mozzanatot, de az éppen elég ahhoz, hogy szabálytalan legyél. (Persze szigorúan a törvény betűjét nézve, attól most tekintsünk el, hogy ha senki sem látta, akkor semmi sem történt.)

Idézet

pl. ha behajtok egy egyirányú utcába, és a másik vége előtt fel van bontva, mert csőtörés volt

Ez már megint a szokásos Sparow2-féle csűréscsavarás, hogy akkor is legyen egy kis igazad, amikor nincs igazad. :-) Nyilván ha nagyon nincs más lehetőség, akkor a biztosurak is meg fogják érteni a problémádat, ha tényleg mindent megteszel, hogy minimális idő alatt, maximális óvatossággal kikeveredj a helyzetből. Viszont ebbe a forgalommal szemben leparkolás már nem igazán fér bele.

Szerkesztette: debaj 2011. 06. 08. 10:05 -kor

#17989 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 10:06

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 08. 11:03

Nem tudsz odamenni szabályosan, mert a parkolóból kitolatás már eleve szabálytalan volt. Azt gondold végig, hogy nem létezik olyan módszer, amivel egy egyirányú utcában a forgalommal szemben állsz meg, és közben végig szabályos voltál. Valahol elbasztad, lehet, hogy csak egy apró mozzanatot, de az éppen elég ahhoz, hogy szabálytalan legyél. (Persze szigorúan a törvény betűjét nézve, attól most tekintsünk el, hogy ha senki sem látta, akkor semmi sem történt.)

Ez már megint a szokásos Sparow2-féle csűréscsavarás, hogy akkor is legyen egy kis igazad, amikor nincs igazad. :-)

Nincs igazam, mondtam is.
De bele lehet futni ilyesmibe azért.

#17990 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 08. 11:06

De bele lehet futni ilyesmibe azért.

Azóta írtam még hozzá.

#17991 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 10:08

Jó, valóban szabálytalan.

#17992 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 10:49

Reggelenként látom a Bazilika melletti parkolónál ugyanezt. Bejön az egyirányúba, leparkol, kirakja a gyereket, kitolat, és visszamegy a Bajcsyra. Kb két perc alatt felejti el, hogy milyen táblánál hajtott be.
http://www.norc.hu/pano/VpaJ03jd/
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#17993 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 08. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 08. 11:03

És ha mégsem tették ki? Simán előfordulhat. Vagy még ott sincsenek a munkások, de az úttestbe már egy nagy krátert mosott a csőtörés, amin nem lehet áthajtani.

Ja. Igaz az adott szituban nem erről volt szó. Sebajja.
Make love not Wor.

#17994 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 13:05

Most lehet, hogy hulye vagyok, de ha az X-szel jelzett helyek kornyeken nincs valahol egyiranyu tabla, akkor nem vagyok biztos benne, hogy er-e az a bunti.

Csatolt fájl:

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#17995 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 13:09

Azt hitték, nem lesz dugó (origo.hu), illetve mégis volt hatástanulmány, ill. a szerződésben is szerepeltek számok - csak az ottani, 2007-es adatok kb. harmadakkorák, mint a Mérnöki Kamara saját adatai. Egyelőre nem tudni, melyik mérés a helyes, de nyilván nem az, amire építve az egészet kitalálták. Egyébként: "A Budaörsi út esetében "nagyon jelentős" utasperc-nyereséggel számoltak, és mintegy 14-21 perces menetidő-megtakarítással. A fejlesztés évente 52 ezer utast érint közvetlenül a számítások szerint."
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#17996 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 06. 08. 14:05

Most lehet, hogy hulye vagyok, de ha az X-szel jelzett helyek kornyeken nincs valahol egyiranyu tabla, akkor nem vagyok biztos benne, hogy er-e az a bunti.

Akkor bent született, ugye? A kép alapján a parkolóhoz vagy az egyirányú utcákon át, vagy körbe, a behajtani tiloson keresztül lehet bejutni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#17997 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2011. 06. 08. 14:09

Azt hitték, nem lesz dugó (origo.hu), illetve mégis volt hatástanulmány, ill. a szerződésben is szerepeltek számok - csak az ottani, 2007-es adatok kb. harmadakkorák, mint a Mérnöki Kamara saját adatai. Egyelőre nem tudni, melyik mérés a helyes, de nyilván nem az, amire építve az egészet kitalálták. Egyébként: "A Budaörsi út esetében "nagyon jelentős" utasperc-nyereséggel számoltak, és mintegy 14-21 perces menetidő-megtakarítással. A fejlesztés évente 52 ezer utast érint közvetlenül a számítások szerint."

Kíváncsi lennék a felmérés menetére. Ráadásul úgy lett dugó, hogy drasztikusan visszaesett a forgalom az üzemanyagárak miatt, ezért is vetették el a dugódíjat korábban.
Egy ilyen "felmérő" üljön be egy furgonba, és járjon címekre. Nem kell, hogy vezessen, elég, ha jegyzetel.

#17998 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2011. 06. 08. 11:01

Az ilyen hatalmas bűnöket meg kell torolni kíméletlenül. Persze ha szlovák rendszámod van, akkor nincs ilyen gond.
Az biztos, hogy ezentúl mi is megfordulunk.

Kb 1 éve én is beleszaladtam egy ilyenbe.

Kaptam egy 10rugós csekket.

Írtam egy fellebbezést, hogy vidékről hozta az üzemképtelen autót egy autómentő tréler és ő tette le így, majd pár nap múlva továbbszállították.

A szürkék annyit válaszoltak, hogy kivizsgálták az esetet és a szerintük felügyelő szabályok szerint járt el. PONT

Leszartam, nem fizettem be.

Pár hónap múlva, érkezett egy levél a jardról, hogy köhögjek már be 20 rugót, az eset miatt, mert az elmúlt 2 évben volt már hasonló szabálysértésem.

Leszartam, nem fizettem be.

Most várom mi fog történni.

Lehet, hogy lesittelnek egy szabálytalan parkolásért? :-s

A megélhetési bűnöző cigány, meg kap egy ejnye-bejnyét, meg 20 rugó segélyt, fájdalomdíjként.

Így lesz a köcsög politikusok, köcsög beszólásai miatt egy ország, élhetetlen, köcsögország. :down:

#17999 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 13:50

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 06. 08. 14:44

Most várom mi fog történni.

Vigyázz azért, nehogy valami behajtócég kopogtasson majd a kamatos kamatokért. Volt már rá példa, amikor évekig nem csináltak semmit, egyszercsak valakinek eszébe jutott, aztán lehetett fizetni az eredeti büntetés többszörösét.

#18000 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 08. 14:50

Vigyázz azért, nehogy valami behajtócég kopogtasson majd a kamatos kamatokért. Volt már rá példa, amikor évekig nem csináltak semmit, egyszercsak valakinek eszébe jutott, aztán lehetett fizetni az eredeti büntetés többszörösét.

Egyrészt, a rendőrségnek ne kelljen má' behajtócég.

Másrészt, a rendőrségi szabálysértési bírságok adó módjára behajthatók.

Harmadrészt, ezt a "behajtócég" fenyegetőzést is csak egy köcsögország engedi meg. Mo-n ui, törvényesen, 1 azaz egy legális behajtó van, a bírósági végrehajtó, jogerős bírósági ítélettel. Az összes többi, csak ilyesztgetős kamucég, 0 azaz nulla behajtási joggal.

Negyedrészt, az is vérlázító, hogy ők 3 hónap elteltével küldhetenek egy duplájára emelt büntetést, amiben nekem meghatároznak 8 nap fellebbezési határidőt.

Sokadrészt, mivel tőlem már annó, az összes magántuljdonomat elvette az adóhivatal és csak egy négyórás minimálbér a jövedelmem ezért büntinek, csak a börtön játszik.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 898
  • 899
  • 900
  • 901
  • 902
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.