HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 918
  • 919
  • 920
  • 921
  • 922
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18381 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 09. 21:52

Idézet

Egy belga rendszámú személygépkocsi Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, átrepült a korláton, és az autópálya határ felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves nő meghalt, a hátul ülő férfi és három gyermek megsérült; valamennyien belga állampolgárok - mondta Léber Gabriella, a megyei főkapitányság sajtóreferense.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18382 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 07:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 09. 18:01

Ezt az 5-10 km/h-t a KRESZ melyik bekezdésében írja?

Jó, megelőzheted 129 km/h-nál is. Csak sok értelme nincs.

A KRESZ-ben nincs szinte semmi m-re vagy km/h-ra pontosan megadva (kevés kivétellel, mert pl. az le van írva, hogy a sebességhatár 130 km/h autópályán; vagy hogy kereszteződéstől 5 m-re parkolni tilos), mert a legtöbbször az adott helyzettől függ.
Anno nekem az oktató mondta, amikor tanultam vezetni, hogy előzéskor érdemes legalább 5-10 km/h sebességkülönbséggel előzni, hogy ne 2 percig tartson az előzés.
Persze ez egy autópályán nem annyira gázos, mint egy egysávos úttesten.

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 09. 18:01

Semmi nem "nagy" benne, nem akarok én senkit leckéztetni. :-) Csak nem fogok egy sebességet tartani képtelen miatt sem gyorshajtani, sem fölöslegesen fékezni.

Akkor jó, lehet csak számomra tűnt úgy.
Ez a jó magyar mentalitás, nem fogok én miatta fékezni. Remélem te sem várod el, hogy a többi autós meg rád legyen tekintettel.

Egyébként meg hogy? Gyorshajtani nem fogsz, de a belső sávot meg folyamatosan használod, amikor nem előzől és elférnél a külsőben is? Egyik szabály jobban tetszik? Vagy mitől függ, hogy éppen melyiket tartod be, és melyiket nem???
Mert jó, az ember szabálytalankodik, olyan még nem született, aki minden szabályt betartott volna az élet minden területén. De hogy épp azzal takarózni, hogy nem akarsz gyorshajtani, amikor épp a KRESZ egy másik szabályát szeged meg ...

#18383 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 07:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 09. 18:24

Nincs benne - nem is állítottam ilyet.

Az is szabály, hogy nem akadályozhat. 1-1. (Ilyenkor szokott joker érvként jönni, hogy honnan tudom, hogy sebességhatáron megyek-e.)

Igen, nem akadályozhat.
De attól, hogy valaki szabálytalan, még nem kapsz jogot arra, hogy te is az legyél.

Én csak a logikát nem értem, hogy mitől jobb mellette menni, mintha megelőznéd, aztán le van tudva???
(Csak zárójelben kérdezem, hogy ha ilyenkor jön valaki, aki 140-150-nel jön, akkor a) az ő kedvéért visszamész a külsőbe, vagy b) mégiscsak gyorsítasz és előzől végre, vagy c) ő is le van szarva, csak te számítasz, és jöjjön mögötted 130-cal, amíg nem jön egy lassabb jármű és a külső sávos kolléga el nem marad miatta?)

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 09. 18:24

Részemről a téma le van zárva.

Ez a legjobb, amikor még igazad is van, bárki bármit mond.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 07. 10. 07:53 -kor

#18384 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 07:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 09. 19:21

Szerintem en felre lettem ertve. En akkor "tolok", ha tudnek amugy menni csak epp nem engednek. Termeszetesen ha a budaorsi uttol siofokig all a ket sav, akkor nem kezdek el villogni.

:D :D

#18385 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 09. 17:59

Nem nevelek senkit.

nem is, mert szopatod :-)
Ciciman is on borda

#18386 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2011. 07. 10. 09:08

nem is, mert szopatod :-)

:up:

#18387 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 07. 10. 08:39

Jó, megelőzheted 129 km/h-nál is. Csak sok értelme nincs.

A KRESZ-ben nincs szinte semmi m-re vagy km/h-ra pontosan megadva (kevés kivétellel, mert pl. az le van írva, hogy a sebességhatár 130 km/h autópályán; vagy hogy kereszteződéstől 5 m-re parkolni tilos), mert a legtöbbször az adott helyzettől függ.
Anno nekem az oktató mondta, amikor tanultam vezetni, hogy előzéskor érdemes legalább 5-10 km/h sebességkülönbséggel előzni, hogy ne 2 percig tartson az előzés.

20 km/h különbség volt okítva jobb helyeken. Annak már volt értelme. Elég csak megnézni, hogy adott sebességgel hány méter hosszúságú utat teszünk meg másodpercenként.
Másodpercenként 5-6 méterrel "jobbnak" kell lennünk.

50 13.888889  --------------
55 15.277778  ---------------
60 16.666667  -----------------
65 18.055556  ------------------
70 19.444444  -------------------
80 22.222222  ----------------------
90 25         -------------------------
100 27.777778 ----------------------------
110 30.555556 ------------------------------
120 33.333333 ---------------------------------
125 34.722222 -----------------------------------
130 36.111111 ------------------------------------
135 37.5      --------------------------------------
140 38.888889 ---------------------------------------
150 41.666667 ------------------------------------------

Egy szabályosan haladót általában csak szabálytalan sebességhasználattal lehet megelőzni.
Tehát az előzési jog elvész, a megengedettnél kicsivel lassabban haladó mögött.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18388 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 09. 13:59

Igen, igazad van. De a kisebbik rosszat igyekszem valasztani. Jobbrol megelozni nem akarom, inkabb jelzek neki, hogy semmi keresnivaloja nincs ott az egvilagon es takarodjon. Persze 1-2 percet varok amig eszreveszi magat, aztan kihuzodok szelre es csak utana villantok.

ezt pl a németeknél nem tolerálják - ilyen miatt büntetnek rendesen. de amiatt is, ha valaki balesetveszélyesen közlekedik lassan a belső sávban. sok helyen be van kamerázva, és ezt figyelik is. én még a német pályákon nem láttam villogó embereket, az indexet azt ki szokták rakna, meg kihúzódik, hogy lássa az előtte lévő a tükörben az autót.

de hozzáteszem, sajnos valamikor még ez sem segít. kifelé múlt héten kénytelen voltam 2 kamiont a pályán a leállósávon megelőzni, mert ők úgy gondolták, hogy kilómétereken keresztül egymás mellett fognak menni. nem tudom mit csinálhattak, elképzelhető hogy leálltak dumálni, de 10 perc után megelégeltem, és megkerültem mindkettőt jobbról - előtte azért megnéztem, hogy egyenes szakasz legyen, és ne álljon ott senki legalább egy kilométerig. ez van.

-C0pp3rM!n3-

#18389 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 14:18

Hehe... gonosz lennek ha azt mondanam, hogy a cseh meg szlovak meg magyar reszen a nemetek vegig vakuzzak az utat? :laugh: Igen... ahol ugy megb*sszak oket, hogy egy hetig ulni nem tudnak, ott betartjak. Orszagon kivul... na az mar mas teszta.:)

Szoval a kerdes akkor jogos... HA megiscsak nagyon jeleznenk, hogy mi haladni szeretnenk akkor megis mivel. Sav szelere huzodas onmagaban altalaban keves... talan az index a jo megoldas.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#18390 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 10. 15:18

Hehe... gonosz lennek ha azt mondanam, hogy a cseh meg szlovak meg magyar reszen a nemetek vegig vakuzzak az utat? :laugh: Igen... ahol ugy megb*sszak oket, hogy egy hetig ulni nem tudnak, ott betartjak. Orszagon kivul... na az mar mas teszta.:)

Szoval a kerdes akkor jogos... HA megiscsak nagyon jeleznenk, hogy mi haladni szeretnenk akkor megis mivel. Sav szelere huzodas onmagaban altalaban keves... talan az index a jo megoldas.

hát jah, de valamikor még az sem. én nem szoktam se vaku, se index, se lököst pöckölgetni (centikre menni), ha nem megy előttem, akkor nem megy. ilyenkor általában visszamegyek a külsőbe, aztán ha van mögöttem másik user, hadd próbálkozzon, hátha neki sikerül (a kamionok kivételek, mert ott a 80-al cammogást nem viseltem el én sem hosszútávon).

najah a németek ha kiszabadulnak, akkor igen - határon túl mindent lehet.

-C0pp3rM!n3-

#18391 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 14:33

Ja, ilyen esetekben en pl kifejezetten orulok, ha mogottem meglatok egy nagy A8as audit vagy 7es bombit vagy S mergat. Azok pikkpakk arrebb hajitanak barmilyen autot az esetek tulnyomo tobbsegeben, es uszhatok a farvizukon.:)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#18392 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 17:01

Termeszetesen tisztelet a kivetelnek... Itt is az a jellemzo, hogy ha BMW, Audi vagy nagyobb Merga kozeledik, akkor o sietni akar.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#18393 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 18:04

A három nevezett márka egyikének szervizeiben járkálok mostanában.
A tulajok "márkahűek", az utcán ismert módon közlekednek, viselkednek bent is. Nem mind, van kivétel is.
A szerelők tárgyként nézik a több (tíz)milliós gépeket, pont úgy mennek vele, mint egy 3-5 millióssal.
Az egyik helyen egy luxusmárka képviselete is megtalálható. Egy barna úriember egy magyar rendszámú (a rendszám egy korábbi, kisszériás típus neve, régebben azon volt) autóból kiszállva kissé tört magyarsággal érdeklődött, hogy majd alkalomadtán odébb tudjuk-e tolni az állványunkat, míg ő az ügyféltérben lesz pár percig. Kulturáltan. Nem ő volt a hmcs, csak mert épp 30-50 évi jövedelmemmel a feneke alatt érkezett.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18394 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 18:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 09. 13:51

:offtopic:

Véleményem, hogy KRESZ nem erről szól. Ez inkább a csináljatok amit akartok, kikérem magamnak dolog működik ott, ahol konfrontálódni, hasítani, helyezkedni, harcolni kell. Az út nem erre való. A forgalomban neked sincs nagyobb súlyod, mint bármelyik kamionnak - szabályos kereteken belül. A többi csak merő fantázia, abból szoktak a bajok lenni. Engem sem azért előznek, mert "megengedem, mert fasza gyerek vagyok, meg jó napom van". :omg:

Azt akartam mondani, hogy a bizalmi elv magasról való lesz@rása simán hozza magával az ugyanilyen magatartást a többi közlekedőtől is. S ehhez kellenek évek ugyan, de úgy beég a tudatokba, hogy az ember aztán nem győzi verni a mellét, hogy ő milyen jól csinálja, a többi mind hülye. Aztán végülis meglehetősen sok lesz a hülye. Csak azt kéne vágni, hogy mi magunk vagyunk azok.

Az a baj ezzel a bizalmi elvvel, hogy ha valakihez úgy állok hozzá, hogy "nem engedlek mostmár vissza", "nehogy már kigyere elém", stb., akkor azt ő is látja, s vajon ezek után ő szabályosabb lesz velem? A választ mind tudjuk. Nem akarok én semmit, csak azt, hogy nekem senki se mondja, hogy a mai napra úgy züllött le a közlekedési morál, hogy ő nem segített benne 1 cseppet sem. Mert mind benne vagyunk. Toleránsabbnak kellene lennünk, elfogadni a másikat, stb.

m0-n 120? :)

szerintem te iszonyatosan felreertesz valamit, vagy legalabbis nagyon rossz kovetkezteteseket vontal le.

Es igen, m0-n 120. Raadasul a regi szakaszon, siman van, aki annyival kozlekedik. (Tekintve, hogy a 80as tabla kover fassag egyebkent, ez abszolut nem meglepo)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#18395 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 18:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 09. 19:21

Szerintem en felre lettem ertve. En akkor "tolok", ha tudnek amugy menni csak epp nem engednek. Termeszetesen ha a budaorsi uttol siofokig all a ket sav, akkor nem kezdek el villogni.

bar nem felreerettem, hanem "tovabb" gondoltam, de igen, ebbol lehetett nemi keveredes, bocs.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#18396 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 19:27

a lényeg, hogy autópályán jobbra tartsot be kéne tartani

minden más bullshit

(ha jobbról meg lehet előzni, akkor nem tartotta be)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#18397 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 19:53

...
Persze ez egy autópályán nem annyira gázos, mint egy egysávos úttesten.
...

Egysávoson? :D :rolleyes:

Szerkesztette: Warrior 2011. 07. 10. 19:53 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18398 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 19:55

Idézet

Csak nem fogok egy sebességet tartani képtelen miatt sem gyorshajtani, sem fölöslegesen fékezni.

Az igaz, hogy ha előzés közben átléped a 130-at (vagy akármennyit), akkor az már gyorshajtás, de szerintem ha mindenki csak előzéskor lépné át a megengedettet, a gyorshajtás, mit fogalom talán nem is létezne - abszolútértékben persze.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18399 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 19:57

... Remélem te sem várod el, hogy a többi autós meg rád legyen tekintettel.
...

Ez a kölcsönös bizalmatlanság elve. Sajnos a fordítottja, mint amit anno megálmodtak. Vannak dolgok, amik napjainkban megfordulnak. :smoker:

#18400 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 07. 10. 20:27

a lényeg, hogy autópályán jobbra tartsot be kéne tartani

minden más bullshit

(ha jobbról meg lehet előzni, akkor nem tartotta be)

Szigorú talán a következtetés, de mindenesetre a jobbra tarts tökéletesen igaz, elvben működ(tet)ni is kéne. Merthogy szabály.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 918
  • 919
  • 920
  • 921
  • 922
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.