HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 930
  • 931
  • 932
  • 933
  • 934
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18621 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 20. 22:01

Üzenet megtekintéseIdézet: gsc73 - Dátum: 2011. 09. 20. 22:47

Persze, hogy nyilvánvaló... :rolleyes: ... ellenben nem nagyon tudok észrevenni olyan felfestést (útburkolati jelet), amelyik hasonlítana a hivatkozott KRESZ pontban megjelöltre.....(lsd. 18608-ban)

Csatolmány dombo2.JPG

Üdv: g.

Ha jol ertem, leparkoltal a jardan - amihez gratulalok - es megbasztak jogosan, amit te nehezmenyezel. Jol ertem? De tudod mit? Fellebbezd meg, ha az utburkolati jelet hianyolod.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#18622 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 20. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: gsc73 - Dátum: 2011. 09. 19. 22:13

A képen szerinted mit látunk? Alagutat vagy aluljárót? ööööööööö

Természetesen nekem is vannak teóriáim az adott helyszínre, szándékosan nem írtam le, hogy ne befolyásoljam az erre tévedőket, de sem az alagút, sem az aluljáró nem szerepelt az ötletek között, de érdekes felvetés.(szerintem egyiknek sem felel meg a helyszín)

Márpedig ott van az a betonfal, nem tűnik fel? (van, aki betonfejű)

Lehetne kintebb állni vagy 5 méterrel a füvön, az elválasztón is, ott még el is férnek mellette. De pont olyan helyen, ahol ha valami baj van, a jármű gyakorlatilag kikerülhetetlen - s teóriákat keresni, amikor csak józan ész kellene... :omg: :) Bocsika, ez van.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18623 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 20. 22:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 09. 19. 22:41

Egyértelműen nem, mert:
-megállni csak a menetirány szerinti jobb oldalon szabad
-tábla nem jelzi
-felfestés nem jelzi

És nagyon is nem megállásról volt szó, hanem pl. ott hagyott járműről. Nem ugyanaz. Az más kérdés, hogy megállni se, de nem ez volt az alapkérdés... De nyilván, ahol megállni sem szabad, ott várakozni sem.

ps.: de ilyen helyen, ha szabadna esetleg megállni, várakozni akkor is valószínűtlen.

Szerkesztette: Warrior 2011. 09. 20. 22:06 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18624 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 20. 22:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 09. 20. 16:05

Bocs, hogy így beletoppanok, de ez marhaság. Parkolni ott szabad, ahol engedik. ...

... meg ott is, ahol nem tiltják... Akkor hogy is van ez? :)

#18625 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 20. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 09. 20. 22:52

tehát ez szerinted úttest vagy parkoló?

Én úgy gondolom, hogy nem felel meg a "járműforgalom elöl elzárt terület" fogalmának, amiért panasszal is fogok élni a bírság ellen. (mivel a kerületiek bírságoltak meg, így panaszt lehet tenni, majd továbbítják.)

A történet nem ennyire fekete vagy fehér. Kollágámmal történt, hogy leparkolt valahova, majd jöttek a közterületesek, és sorban büntették meg az autókat, az övét nem. Persze ő is odament és érdklődött, hogy miért? A válasz lényege az volt, hogy vannak olyan patkával (szintkülönbséggel) határolt szilárd burkolatú területek, melyekkel kapcsolatban nem egyértelmű a KRESZ szabályzása, ott nem lehet büntetni, hiszen jogállamban, mindent szabad, ami nincs tiltva...ugye....Én úgy gondolom hogy a korábban említett terület pontosan ide tartozik. Se nem járda, se nem úttest, egyértelműen nem zöld terület. Persze az is lehet hogy rosszabbul fogok járni....Mindegy mi lesz, megírom Neketek!

kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#18626 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 20. 22:17

Üzenet megtekintéseIdézet: gsc73 - Dátum: 2011. 09. 20. 23:12

Én úgy gondolom, hogy nem felel meg a "járműforgalom elöl elzárt terület" fogalmának, amiért panasszal is fogok élni a bírság ellen. (mivel a kerületiek bírságoltak meg, így panaszt lehet tenni, majd továbbítják.)

A történet nem ennyire fekete vagy fehér. Kollágámmal történt, hogy leparkolt valahova, majd jöttek a közterületesek, és sorban büntették meg az autókat, az övét nem. Persze ő is odament és érdklődött, hogy miért? A válasz lényege az volt, hogy vannak olyan patkával (szintkülönbséggel) határolt szilárd burkolatú területek, melyekkel kapcsolatban nem egyértelmű a KRESZ szabályzása, ott nem lehet büntetni, hiszen jogállamban, mindent szabad, ami nincs tiltva...ugye....Én úgy gondolom hogy a korábban említett terület pontosan ide tartozik. Se nem járda, se nem úttest, egyértelműen nem zöld terület. Persze az is lehet hogy rosszabbul fogok járni....Mindegy mi lesz, megírom Neketek!

Szerintem meg a vak is látja. De nyugodtan élj panasszal :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#18627 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 20. 22:20

Márpedig ez akár megfelel a forgalomtól elzártnak, akár nem, ott nemigen lehet parkolni, a parkoló jármű elzárja a szakaszt rendesen. A "patka" meg "padka". :smoker:

Helyedben meggondolnám, hogy nem-e lehet járda akár pl. A képen pl. ott a túloldalon előrébb álló autó, mintha az is egy kerékpárutat vagy járdát zárna el teljes szélességében. Az megintcsak büntethető, akár többféle indokkal is. Persze kivétel, ha ott (lenne) a megengedő tábla, de nincs ott.

#18628 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 20. 22:24

... A válasz lényege az volt, hogy vannak olyan patkával (szintkülönbséggel) határolt szilárd burkolatú területek, melyekkel kapcsolatban nem egyértelmű a KRESZ szabályzása, ott nem lehet büntetni, ...

Vannak helyzetek, amit explicit tiltanak. Vannak, amiket explicit megengednek. A kettő között vannak azok, ahol más forgalmi (s néha nem KRESZ) szabályokat kell alkalmazni. Ilyenkor szoktak jönni a panaszok, merthogy ez nincs leírva. Pedig le van, s minál erőteljesebb a panasz, majd annál több helyet mutatnak, ahol ott van: feketén-fehéren.

(mint amikor a motoros 300-zal elbukik, a trafi épp lefényképezi, aztán a fényképen már az eleső, motort elhagyó motoros látszik; s az illető azzal érvel, hogy abban a pillanatban MÁR NEM Ő vezette a járművet) <--- nem röhögni, halálkomoly. Meg az is, aki ügyet csinál belőle, ill. megpróbálja kisajtolni amit csak ki lehet. :omg:

#18629 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 20. 22:25

Öt nap alatt 158 forgalomból kivont autót és három körözött alatt álló embert sikerült elfogni a rendőrség új eszközével.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18630 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 06:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 09. 20. 23:24

...majd annál több helyet mutatnak, ahol ott van: feketén-fehéren....

Ha ott lesz, feketén-fehéren, akkor szó nélkül be fogom fizetni a büntetést, hiszen megszegtem egy szabályt. DE (!!!)az adott területen NEM volt olyan felfesés, amire a döntés hivatkozik!!! Ez mindenképpen HIBA a büntetést kiszabó szervezet részéről!
(nem vagyok jogász, de köztisztviselőként dolgoztam jó pár évig, és tudom, hogy a döntéssel kapcsolatos hivatkozásnak is helyesnek kell lennie, akár megengedő, akár tiltó, vagy éppen büntetést kiszabó.)

Ma délután megyek fényképet nézegetni..... :blink:

Szerkesztette: gsc73 2011. 09. 21. 07:02 -kor

kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#18631 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 07:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 09. 20. 16:05

Bocs, hogy így beletoppanok, de ez marhaság. Parkolni ott szabad, ahol engedik. Tehát nem kell megtiltani hogy csak úgy valahol épp neked tetsző helyen parkolj. Pl járdán sem parkolhatsz, még ha 3 m hely is marad melletted és nem zavarsz senkit, amíg nincs kitéve az erre vonatkozó parkolás a járdán tábla.

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 09. 20. 16:50

Fordítva! Bárhol megállhatsz/várakozhatsz, ahol a kresz nem tiltja.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 09. 20. 17:09

jó, de járdán, meg forgalomtól elzárt területen nem.

Meg mindig forditva ulsz a lovon. Ott pontosan azert nem lehet megallni, mert a kresz explicit tiltja. Szoval nem az van, hogy ott allhatsz meg, ahol engedik, hanem az, hogy ott nem, ahol tiltjak, ahogy cyberede mondja.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#18632 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 07:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 09. 20. 23:01

Ha jol ertem, leparkoltal a jardan - amihez gratulalok - es megbasztak jogosan, amit te nehezmenyezel. Jol ertem? De tudod mit? Fellebbezd meg, ha az utburkolati jelet hianyolod.

Az igazsag kedvvert tegyuk hozza, hogy oda ember gyalog nem megy magatol az eletben sose, mivel ott elfogy a cucc, a zebra meg kb 20 meterrel korabban, a feher auto elott van. Illetve a kep eleg csaloka, ha jol emlekszem ott a vastag reszen kb elfer egy auto, ugy hogy ne zavarjon. Viszont lehet, hogy van megallni tilos, arra most igy hirtelen nem emlekszem.

Mondjuk en tuti nem allnek meg ott, de abban azert igaza van a sracnak, hogy talan nem a forgalom elol elzart teruletre kene hivatkozni, mert az festek teljes hianyaban valoban nem az.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#18633 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 09. 21. 08:47

Meg mindig forditva ulsz a lovon. Ott pontosan azert nem lehet megallni, mert a kresz explicit tiltja. Szoval nem az van, hogy ott allhatsz meg, ahol engedik, hanem az, hogy ott nem, ahol tiltjak, ahogy cyberede mondja.

Dehogy. Járdán helyből tilos, kivéve, ha engedik táblával és/vagy felfestéssel.
Tény, hogy a híd alatt az a terület gyalogos közlekedésre alkalmatlan, de attól az még járda.
Egy biztos, nincs kijelölve parkolásra. Parkolni ugyanis csak az úttesten, vagy ahol engedélyezve van, a járdán is.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#18634 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 09. 20. 08:56

Kerdes persze, hogy ez igy ebben a formaban nem egyiranyu-e.

A problema inkabb az, hogy ha az ott valami, akkor leginkabb talan jarda, es akkor meg nem lehet.

Én még nem láttam tábla nélküli egyirányú utcát, kivéve a minősített esetet, amikor 3-ba van osztva az úttest (pl. Ferihegyi út Gyömrői úttal együtt).

#18635 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 08:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 09. 21. 09:32

Én még nem láttam tábla nélküli egyirányú utcát, kivéve a minősített esetet, amikor 3-ba van osztva az úttest (pl. Ferihegyi út Gyömrői úttal együtt).

Túl gyorsan hajtasz. Ki van az táblázva minden sarkon.

#18636 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 08:44

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 09. 21. 09:42

Túl gyorsan hajtasz. Ki van az táblázva minden sarkon.

Ezt mondtam volna én is. Hogy ott van-e, azt nem tudom, viszont ez minősített eset a KRESZ-ben.

Szerkesztette: Carmaged 2011. 09. 21. 08:45 -kor

#18637 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 09. 21. 09:44

Ezt mondtam volna én is. Hogy ott van-e, azt nem tudom, viszont ez minősített eset a KRESZ-ben.

A "minősített esetet" nem értem, de: http://www.norc.hu/pano/gfldHx8q/ és azután minden keresztutca, benzinkút, stb becsatlakozásánál, végig. (a norc csak a Csévézőig mutatja.)

#18638 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 09. 21. 09:27

Dehogy. Járdán helyből tilos, kivéve, ha engedik táblával és/vagy felfestéssel.
Tény, hogy a híd alatt az a terület gyalogos közlekedésre alkalmatlan, de attól az még járda.
Egy biztos, nincs kijelölve parkolásra. Parkolni ugyanis csak az úttesten, vagy ahol engedélyezve van, a járdán is.

De nem helybol tilos. Azert tilos, mert a kreszbe bele van irva, hogy ott tilos, kiveve, ha megis megengedjuk. Ha a kreszbe nem lenne beleirva, akkor lehetne. Az alapallapot az, hogy lehet csinalni barmit, amit jogszabaly nem tilt (szabalyoz). A kresz is igy epul fel.

#18639 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 09. 21. 08:53

Az igazsag kedvvert tegyuk hozza, hogy oda ember gyalog nem megy magatol az eletben sose, mivel ott elfogy a cucc, a zebra meg kb 20 meterrel korabban, a feher auto elott van. Illetve a kep eleg csaloka, ha jol emlekszem ott a vastag reszen kb elfer egy auto, ugy hogy ne zavarjon. Viszont lehet, hogy van megallni tilos, arra most igy hirtelen nem emlekszem.

Mondjuk en tuti nem allnek meg ott, de abban azert igaza van a sracnak, hogy talan nem a forgalom elol elzart teruletre kene hivatkozni, mert az festek teljes hianyaban valoban nem az.

Száz szónak is egy a vége, ott -több szabály miatt is- tilos megállni/várakozni.

Persze a jóképességű hatóságnak megint sikerült a legkevésbé helytálló indokkal büntetni. :-D

#18640 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 21. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 09. 21. 09:53

A "minősített esetet" nem értem, de: http://www.norc.hu/pano/gfldHx8q/ és azután minden keresztutca, benzinkút, stb becsatlakozásánál, végig. (a norc csak a Csévézőig mutatja.)

Idézet

25. § (4) Olyan úton, amelyen három, egymástól elkülönített úttest van, járművel a középső és a menetirány szerinti jobb szélső úttesten szabad közlekedni. Az ilyen út középső úttestjén kétirányú, a szélső úttestjein egyirányú forgalom van.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 930
  • 931
  • 932
  • 933
  • 934
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.