HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 935
  • 936
  • 937
  • 938
  • 939
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18721 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 30. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2011. 09. 28. 22:11

Ez tény teszteltem, igaz több volt mint 30... Tudok ellenpéldát is, volt munkatársam az 1000MB-ben lehajlította a kormányt az oszlop mellé, senki nem akarta elhinni, de sértetlenül szállt ki a kocsiból, kb 60-al ütköztek, a felesége majdnem ottmaradt.

Lehet direkt olyanra volt alakítva a kormány.
Ezt sose értettem még a légzsákos idők előtt, hogy a túróért nincs egy gyengített rész a kormányoszlopban, hogy balesetkor ne törje el a sofőr bordáit ... nem lett volna bonyolult.

Egész más, csak a kormányról ugrott be, emlékszem, amikor anno az első kocsiban a környékne volt állítható kormány.
A tulaj mutogatta, gyan lehet állítgatni, hogy kényelmesebben kézre essen. Mindenki nézte, azt' ott ámuldoztak, hogy hú ez nyugati technika, mer' micsoda bonyolult lehet megoldani technikailag, hogy mozgatható legyen a kormány, és közben össze legyen kötve a kerekekkel. Azt' csodálkoztam, hogy mi bonyolult benne? Valszeg volt a kormányoszlopban egy kardáncsukló, oszt' csókolom.

#18722 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 09. 28. 22:23

Hát nem tudom. Akár igaz, akár nem, hihetetlen de nagy szerencséjük volt. Nézem a sebességmérőt, nem mutat a vészfékezéskor semmit. Az Audis egy barom, beláthatatlan kanyarban, záróvonalnál előz. Valószínűleg a kamera nem adja vissza a valós sebességet, igazából nem látszik a vészfékezés kezdete, időtartama. Pár tized másodperc alatt játszódnak le a hasonló esetek. Lett volna hely lemenni az útról, az Audin látszik is, hogy húzódik minimálisan balra. Csak ideje nem volt rá.
Annyit mondok, ne kelljen soha ilyen esetben kipróbálnunk a reflexeinket.

Mindketten húzódtak kicsit az út széle felé.
Viszont ilyenkor sosem tudhatod biztosan, hogy ha te kimész az útról, akkor a másik nem jön-e ki szintén.

#18723 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 09. 28. 22:36

Bizonyos szempontból a legjobbat hozták ki a dologból. A rendőr nem ment a kamionnak, ez érthető. Az Audis nem fért vissza. Az árokba viszont egyik sem kívánt beugrani, mert akkor akármi is történhet. Persze, az Audis felsimulhatott volna a kamion oldalára, a rendőr padkázhatott volna, és akkor nem ez a vége a bulinak.

Persze, ha kérnek időt és megbeszélik a startégiát, hogy te arra mész, én meg erre a kamion mellett.
Különben meg a tököm se akarna egy kamionhoz közel ütközni.

#18724 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 09. 28. 22:55

Jobb volt ez így, mert ha mégsem sikerül elkerülni egymást, akkor lesz egy félátfedéses ütközés, aminek sokkal súlyosabb következményei lettek volna.

Persze, a 17. mp-nél vették észre hogy jön valami, a 18.-nál meg már nem volt idő semmire.
Lett volna 1-1.5 mp, hogy hoppá mit csináljak, vajon lemenjek oldara. De ha éppen megijedsz, akkor az idő elmegy. Ha egy új helyzet van, és nincs a reflexekben, hogy mit kell tenni, akkor 1-2 mp nagyon rövid tud lenni. Itt is éppen fékezni kezdtek, mert az volt reflexként rögzülve, hogy ha meg akarsz állni, akkor nyomod a féket.
Nézd meg, mennyi idő volt, mire egyáltalán kiszálltak.

Persze itt mondhatjuk, hogy megütötték megukat és fájt, de ha láttál már kis koccanást, ahol nem ütötte meg magát senki, és simán kiszállhatna, de ott is van hogy 15-20 mp, mire egyáltalán nyílik az ajtó. Előtte csak les az ember, hogy mi történt, aztán ennyi idő elmegy, mire rájön, hogy mi van és hogy ki kéne szállni a kocsiból.

#18725 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 29. 01:35

De itt nincs fa. Vagy visszanézem, de lazább bokrost még érdemes eltolni, attól baja nem lesz. Ennél csúnyább árokba is toltunk már bele autót, sokszor meglepő, hogy ha nincs durva dőlésszög, akkor talpán is marad. Csak önerőből nem megy ki.

Azért szerencsétől/balszerencsétől is függ.
Ha nézel ralit, néha ahhoz képest meglepően kis sebességgel mennek árokba, hogy bukfencezés a vége.

#18726 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2011. 09. 30. 20:15

Arrol nem is beszelve hogy igy az Odi sem ment legalabb tovabb. :laugh:

Valószínű ez érdekelte őket is a legjobban :D

#18727 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2011. 09. 30. 20:27

Hol írtam én egyszer is, hogy én akarom figyelmen kívül hagyni? Valóban nem logikus, de ha valaki kijön elém, aki nem logikusan gondolkozik, akkor mi van, van-e esélye megúszni? Ezért érdekelne egy "hivatalos" állásfoglalás, vagy papír alapú utalás.

Ne magadra vedd.
Nálam a "te" vagy "én" sokszor csak "valaki"t jelent.

Fasz tudja, hogy van-e esélye. Szerintem nincs, az esőbbségadás elforgatva is elsőbbségadás.

Ez arra volt példa, hogy az alakjából felismerhetetlen táblát elforgatása vagy elmaszkírozása esetén a rendőrök is semmisnek tekintik.

Ami növényzettel körbe van nőve, vagy más takarja el, annyira, hogy egyáltalán nem látszik, hogy ott egy tábla, azt persze figylemen kívül hagyod, mert nem tudod, hogy ott van.
A rendőrök miért nem fordítják inkább vissza vagy miért nem pucolják le? Vagy ha ők nem, akkor miért nem jelentik be? Elvileg a biztonság az első.
Talán szabály is van rá, hogy jelenteni kell, nem tudom.

Azt tudom, hogy ha valami kő, tégla, vagy egy csomag vagy egyéb akadály van az úton, azt el kell távolítani, ha lehet. Mert a biztonság az első.
És éppen egy vizsgán találtam egy nejlonzsák szemetet az úton.
Nem tudtam, hogy megálljak, és félredobjam, vagy csak kerüljem ki. Mer' hogy melyik a rossz pont, ha megállok, vagy ha ott hagyom. Alig volt forgalom, ezért volt lehetőség megállni, de végül nem álltam meg. Azóta se tudom, hogy vontak-e le pontot érte.

#18728 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 09. 30. 21:05

A rendőrök miért nem fordítják inkább vissza vagy miért nem pucolják le? Vagy ha ők nem, akkor miért nem jelentik be? Elvileg a biztonság az első.
Talán szabály is van rá, hogy jelenteni kell, nem tudom.

A visszafordítást ők erőből szerintem nem oldhatják meg, a szerszámot meg nem ismerik fel. :) A lepucolás érdekes dolog, az meg talán alantas nekik?
Bejelenteni bejelentik, kis bürokrácia, majd pár napon belül visszaáll a rend.

#18729 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 23:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 09. 30. 20:36

Lehet direkt olyanra volt alakítva a kormány.
Ezt sose értettem még a légzsákos idők előtt, hogy a túróért nincs egy gyengített rész a kormányoszlopban, hogy balesetkor ne törje el a sofőr bordáit ... nem lett volna bonyolult.

Egész más, csak a kormányról ugrott be, emlékszem, amikor anno az első kocsiban a környékne volt állítható kormány.
A tulaj mutogatta, gyan lehet állítgatni, hogy kényelmesebben kézre essen. Mindenki nézte, azt' ott ámuldoztak, hogy hú ez nyugati technika, mer' micsoda bonyolult lehet megoldani technikailag, hogy mozgatható legyen a kormány, és közben össze legyen kötve a kerekekkel. Azt' csodálkoztam, hogy mi bonyolult benne? Valszeg volt a kormányoszlopban egy kardáncsukló, oszt' csókolom.

Van. Mar a 2t Wartburg-nak is ijen volt a kormanyoszlopa '65-ben, van benne egy gumi-textil szovet ize, ami nagy eronel elszakad.

Csomo masik auotnal meg csak elotted all a kormanykerek ugy ahogy, utana a kardancsuklokkal megy ki a kihajtas a gazpedal/fekpedalnal, a tuzfal tuloldalan alul levo kormanymure
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#18730 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 16:46

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2011. 09. 29. 07:30

...
De az már eleve jó, ha az embernek van annyi lélekjelenléte meg ideje, hogy ezt gyorsan lefuttassa fejben, és eldöntse melyik rosszat válassza.

Lefuttatásra nem mindig van idő, dönteni kell, s még ezt sem tudják sokan megtenni. A policeikocsi sofőrje nem a hétvégi vezető kategória.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18731 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 09. 30. 20:24

Dehogy adódik hozzá. Ha ugyanakkora tömegű autónak mennek, az éppen annyi, mintha falnak mennének.
...

És ha nagyobb tömegűnek mennek? :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18732 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 16:56

Hol írtam én egyszer is, hogy én akarom figyelmen kívül hagyni? Valóban nem logikus, de ha valaki kijön elém, aki nem logikusan gondolkozik, akkor mi van, van-e esélye megúszni? ...

Ha a tábla tényleg felismerhetetlen, azaz egyértelműen érvénytelen, akkor nincs esélye. Ellenkező esetben van sajnos. (akkor sajnos, ha NEM egyértelmű a tábla)

Mert valóban, az elforgatott táblának van egy olyan tulajdonsága, hogy nehezebb felismerni, még akinek rutinja van, az se szúrja ki talán rögtön, sőt, lehet, hogy észre sem veszi egyáltalán. Bonyolult helyzet, nincs szabályozva ennyire - s nem is lehetne. Mert akkor nem csak elforgatás lenne a kérdés, hanem pl. elhajlított tábla, aminek csak a fele látszik, aztán kinek a fele, kinek a 3/4-e, ez sajnos szubjektív.

De a fontosabb, balesetveszélyes helyeken szerepet játszó táblák valóban szinte mind-mind felismerhetőek csupán az alakjukról, akkor is, ha épp nem szembe néznek a sofőrrel, ahogy kellene. Ez alól nemigen tud kibújni az sem, aki a bekötőn bebújik eléd, elmulasztva ezzel a tábla szerinti kötelességét. Elvileg. De sajnos konkrét eset konkrét elbírálástól függ, s látunk érdekes dolgokat.

#18733 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 19:38

Péntek este vettem fel:Váci út. Egy próba felvétel, hosszú út, este, egy kis dv kamerával, így a minőség sem jó, stb, lényegtelen ebből a szempontból, a lényeg látszik. Erre mondom azt, hogy jó egy fedélzeti kamera az autóban. Ha nem váltok két sávot (mert mondjuk jönnek mellettem), akkor pont a hátuljába megyek bele és akkor hogy magyarázom el a rendőrnek, hogy ő jött át az én sávomba. Különben azt mondhatják, hogy a követési távolságot nem tartottam.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#18734 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 10. 01. 17:51

És ha nagyobb tömegűnek mennek? :)

Szerinted?
Ha ugyanakkora sebességgel jön, mint ők, akkor szarabb, mintha falnak mennének.
De függ több dologtól is. Pl. ha a nagyobb tömegű autó gyűrődőzónája nagyobb, akkor több energiát is nyel el az ütközésükből. A gyakorlatban nem tudom van-e nagy különbség egy-egy autó gyűrődőzónája között.

#18735 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 20:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2011. 10. 01. 20:38

Péntek este vettem fel:Váci út. Egy próba felvétel, hosszú út, este, egy kis dv kamerával, így a minőség sem jó, stb, lényegtelen ebből a szempontból, a lényeg látszik. Erre mondom azt, hogy jó egy fedélzeti kamera az autóban. Ha nem váltok két sávot (mert mondjuk jönnek mellettem), akkor pont a hátuljába megyek bele és akkor hogy magyarázom el a rendőrnek, hogy ő jött át az én sávomba. Különben azt mondhatják, hogy a követési távolságot nem tartottam.

Sokan nem is figyelik, hogy mi van mögöttük, egyet pislant a tükörbe, te épp takarásban voltál, ki az index, azt' már megy is át.
Ha ő azt mondta volna, hogy te csattantál neki, akkor szívtál volna.

#18736 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 03. 08:09

Idézet

Három gyereket gázolt el egy autós Nyíregyházán
MTI | 2011. 10. 03., 8:59|

Zebrán ütött el egy autós három gyereket Nyíregyházán hétfő reggel. Két gyereket súlyos, egyet könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.
Két gyerek súlyosan, egy harmadik társuk pedig könnyebben megsérült, amikor elgázolta őket egy autó hétfő reggel Nyíregyházán - közölte az Országos Mentőszolgálat helyi mentésvezetője. A sérülteket a nyíregyházi kórház traumatológiai osztályára szállították. Az MTI információi szerint a baleset a Krúdy Gyula utcában, az egyik kijelölt gyalogátkelőhelyen történt.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18737 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 03. 16:20

Hogy az istenbe lehet 3 gyereket zebrán elütni? Vagy tuti, hogy mindhárom hirtelen leugrott? :omg: Tutira nem fogja beismerni a sofőr, hogy hibázott.

#18738 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 03. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 01. 21:10

Sokan nem is figyelik, hogy mi van mögöttük, egyet pislant a tükörbe, te épp takarásban voltál, ki az index, azt' már megy is át.
Ha ő azt mondta volna, hogy te csattantál neki, akkor szívtál volna.

Ráadásul jobbra indexel és balra húzódik át. Édesfaszom.
Make love not Wor.

#18739 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 03. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 10. 03. 17:20

Hogy az istenbe lehet 3 gyereket zebrán elütni? Vagy tuti, hogy mindhárom hirtelen leugrott? :omg: Tutira nem fogja beismerni a sofőr, hogy hibázott.

Zebrán gázolásnál nincs mit beismerni. Hibázott, pont.
-ZsOlTi-

#18740 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 04. 08:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 10. 03. 17:20

Szokás szerint nincs link. Amúgy tényleg sz*r környék, tavasszal, ősszel, reggelente pont szembevág a nap, az öreg is vszleg ezért hajtott lassan, különben gyerekhalál van belőle.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 935
  • 936
  • 937
  • 938
  • 939
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.