HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 945
  • 946
  • 947
  • 948
  • 949
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18921 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 20. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 11. 20. 14:54

akkor az ismerősöd nem színtévesztő
ha a pirosat nem látja, akkor pláne
...

Jaja, ezért kérdeztem, hogy színvakok kaphatnak-e jogsit.

Aztán bele lett keverve a színtévesztés.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18922 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 19:41

színvak szerintem nem, de ez csak feltételezés, nem néztem utána :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#18923 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 11. 20. 15:26

nem ismerem a környéket, de ha forgalomterelő sziget, akkor utána valszeg valamilyen helységjelző tábla vagy korlátozótábla kell, hogy jöjjön, amit ugyebár nem 100-al kell(ene) megközelíteni - lehet benézte, ezért próbálta balról megkerülni a terelőt.

-C0pp3rM!n3-

2x2 sávos, majdnem nyílegyenes út. Gondolom nem tetszett neki a forgalom tempója...

#18924 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2011. 11. 20. 19:57

2x2 sávos, majdnem nyílegyenes út. Gondolom nem tetszett neki a forgalom tempója...

Illetve 2x1 sávos terelővel itt: http://g.co/maps/ewjzr
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#18925 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 21:38

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 11. 19. 23:47

én értem, csak hkpk elképzelése nem világos nekem

Én sem vagyok szaki a témában, csak azt tudom, hogy anno a színes ábrákkal bármi anomália volt, jogsi ugrott.
Aztán egyszercsak ennek is lett jogsija, meg annak is...
Érdekelt, hogy ez hogy is van, akkor hozzáértő elmagyarázta, hogy spéci berendezéssel bevilágítanak mindenféle hullámhosszon a szembe, aztán mérik a visszavert fényeket hullámhossz szerint. Amelyikből kevesebb verődik vissza, azt elnyelte, amit nem, azt jobban visszaveri.
Na, ebből aztán valamilyen súlyozós módszerrel több esetet felállítanak, osztán van, amelyik kaphat jogsit.

#18926 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 21. 21:38

Én sem vagyok szaki a témában, csak azt tudom, hogy anno a színes ábrákkal bármi anomália volt, jogsi ugrott.
Érdekelt, hogy ez hogy is van, akkor hozzáértő elmagyarázta, hogy spéci berendezéssel bevilágítanak mindenféle hullámhosszon a szembe, aztán mérik a visszavert fényeket hullámhossz szerint. Amelyikből kevesebb verődik vissza, azt elnyelte, amit nem, azt jobban visszaveri.
Na, ebből aztán valamilyen súlyozós módszerrel több esetet felállítanak, osztán van, amelyik kaphat jogsit.

nem
nem vizsgálják egyáltalában a színtévesztést, ennyi

#18927 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 22:11

Na ne mar, hogy haziorvosnal jogsira jelentkezesnel ne kelljen lapozgatoskonyvezni. Csodalkoznek...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#18928 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 23:08

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#18929 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 23:27

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 11. 21. 21:38

Az a baj ezzel, holgy szintevesztes az 7 fele kulonbozo szintevesztest is jelol. Az extrem protanomalia az a zold-piros osszekeveres, de azonkivul van meg 6 sokkal enyhebb, ami csak bizonyos arnyalatoknal jon ki, pl halvanysarga es halvanyzold kozott
Pl en is szinteveszto vagyok amugy papir szerint, de a mindket fele "babos" konyvet oda-vissza elolvasom peldaul.
Igaz, hogy meg 2x nem allapitottak meg ugyanazt a szintevesztest, amikor annak nyilvanitott aktualis doki, mert sokszor amugy siman "atmentem".

Az SZTK-s kartonomban is evekig az volt, hogy:
Szin: jo
Aztan egy alkalmassagin pont megbuktam egyszer, es akkor visszamentem, hogy hatde mé? Ott konyv elo es megint jo, a doki meg csak nezett, hogy hat ezt meg igy hóóógy? Mivel eppen muszakvaltas volt, ott volt meg a masik doki is, az is csak nezett, hogy ezmiez? :eek:
Menjek el a Gyali uti szemeszetre egy beutaloval es majd azok. Na ott is konyv elo es jo, pislogtak hogy na ijenkor mi van? Na kiotlottek, hogy nezzek bele vmi faszomtudjamibe es tekergessem, arra meg egybol ooooo hat ez oooo nem jo. Erre megszavaztak, hogy az a biztos, ha szinteveszto vagyok. Mondjuk ennyi erovel lehetne az mindenki.
De eddig 3x mondtak 3 kulonbozo szintevesztest amugy.
Eleve az sem mind1, hogy a babos konyvet milyen eros fenyben nezed. Van ahol konyv elovesz es egybol szethuztak a fuggonyt szo nelkul, van ahol meg ugy kellett szolni, hogy reluxat forditsak mar be, mert fasza dolog, hogy van, meg ertem en, hogy sut a Nap is, de felhomalyban azert ez nem ugyanaz...

Aztan azota a SZTK-s kartonomon van egy 3-4 soros bejegyzes.
Amikor jogsit ujitattam sem ertetem miert kell ujra megnezni, ha ez nem modosul az evek alatt, es a jogsim szerint is az vagyok, nem fogjak onnen sme kitorolni. Megkerdeztem, ha jo, akkor kihuzzak-e a jogsibol is, aztan doki egybol odafordult a pakolgatasbol a szekrenybol, lattam is rajta, hogy azonnal bevillant neki vmi, megnezte a kartont, aztan csak annyit mondott, jaaaj magara emlexem, jol van, hagyja akkor.
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#18930 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 22. 01:33

Napi azbeszt:

http://totalcar.hu/t...ltunk_vagy_sem/
Make love not Wor.

#18931 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 07:12

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 11. 21. 22:11

Na ne mar, hogy haziorvosnal jogsira jelentkezesnel ne kelljen lapozgatoskonyvezni. Csodalkoznek...

akkor csodálkozzál erősen, koncentrálj :D
remélem azért hiszel nekem, színtévesztőnek, körbejártam annó a témát, fostam, lehet-e jogsim
EU-ba lépés óta NEM VIZSGÁLHATJA, csak ha nem ismeri az aktuális törvényeket

#18932 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 09:18

Szep, akkor megvan az n+1. hulye eu szabalyozas ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#18933 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 09:31

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 11. 22. 09:18

Szep, akkor megvan az n+1. hulye eu szabalyozas ;)

szerintem nem hülye :D
gondolj bele, vezetés szempontjából nálam semmi hátránnyal sem jár a színtévesztés, azt a sárgát/pirosat/zöldet tökéletesen meg tudom különböztetni ami a lámpákban van
sőt, a táblák színeit is tökéletesen látom
ellenben pl a nagyon világos zöld nekem néha sárga, és a lila néha kék, ez nem tudom mit hátráltathat a vezetésben :)

#18934 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 22. 01:33

En voltam mar ott, olyankor tenyleg nem lehet arrafele csak ugy szabadon parkolni, van egy hatalmas fuves (es fizetos) parkolo mellette, ott kell parkolni. A rendorok iranyitjak a forgalmat es gondolom buntetik azokat, akik elalljak az utat. Siman lehet, hogy csak ideiglenes tablakkal tiltjak a parkolast, akkora tomeg van, hogy jogos hogy ne alljanak meg ossze-vissza az autok.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#18935 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 10:15

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 11. 19. 20:45

Este 21.30 körül szokták kikapcsolni és 6.30-kor kapcsolják vissza a lámpákat.

Én úgy tudom, hogy pontosan 22:00 órakor kapcsolják ki (Palotai út, Széchényi út, Prohászka út, "Kisbudai", Várkörút, Rákóczi út, Gáz utca, Berényi út, stb.) a forgalomirányító lámpákat. :think:

Persze van olyanra is példa, hogy a fentebb felsorolt főbb városi utcákon, utakon nem mindenhol kapcsolják ki. (Egyébként ezt sem értem. Ez hogyan és miért történik, amikor 1-2 helyen "bekapcsolva felejtődik"!? :confused:)

Ott a Palotai út és Széchenyi út környékén legalábbis biztosan 22:00 óra szokott lenni az időpont, mert az elmúlt évben gyakran jártam arrafelé ilyen tájban, s mindig pontosan 22:00-kor váltott át.

De alapvetően a fenti "szösszenet" lényege az volt, hogy ilyen sűrű ködben hogyan merészeli bárki elrendelni a forgalomirányító lámpák kikapcsolását!?

Elképesztő felelőtlenségnek tartom, még akkor is, ha 22:00 óra körül, ill. azt követően a városban viszonylag kevés autó jár. (De mint említettem, konkrét esetben, az ominózus csütörtökön már 18:00 előtt kikapcsolták, amikor még szinte csúcsforgalom volt mindenfelé!)

Sóstó környéke már du. 3 körül is olyan ködös volt :(
Estére még rosszabb lett a helyzet.

Jó, ez persze nem lep meg, hiszen ha a városunkban köd van, akkor ott jelentkezik először. A Sóstó környékén a legnagyobb a páratartalom. Ami számomra meglepő volt, hogy ezúttal a város többi részén is ez a sűrű, tejfehér köd fogadott mindenfelé. Tényleg nagyon, nagyon rég óta nem láttam már ilyet ezt megelőzően.

Ilyen bicóssal én is találkoztam reggel és este is. Szomorú, hogy még egy szaros mellényt sem vesz fel a saját életét megvédeni, lehet nem ér ennyit a saját élete?

Jól látod a problémát. Még tiszta időben is nehéz észrevenni bárkit, aki sötét ruhában kerékpározik, vagy gyalogosként áthalad az úton, esetleg az út mentén sétál. Nagy kár, hogy sokan nem tartják alapvetőnek a fényvisszaverő segédeszközök használatát!

Már egy fényvisszaverős cipő is rengeteget számít. A világítást pedig nagyon messziről észre lehet venni. (Még mindig sok kerékpáros egyáltalán nem használ világítást sem.)

Ehhez adódnak az olyan "apróságok", mint a konkrét eset, amikor az út jobb szélén, forgalommal szemben tekert az illető.

Én pl. télen, ha tudom, hogy rosszul kivilágított helyeken kell sétálnom, gyakran hordom a nagy felületen hófehér dzsekimet, s a bokámra és/vagy a csuklómra szoktam tenni fényvisszaverő karszalagot.

Arra is volt példa, hogy olyan helyen kellett gyalogosan mennem, ahol nincsen járda, így az út szélén kellett haladnom, ráadásul a közvilágítás is gyenge... Vittem magammal egy zseblámpát, s amint láttam a távolban egy járművet közeledni, jeleztem a fénnyel, hogy tudja, ott vagyok. (Hatásos is volt... amint észrevették nagy mértékben lelassítottak.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#18936 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 12:16

Celszerubb a forgalommal szembeni oldalon menni, mert akkor latod az autot, ha o megsem latna...