Az autópályát te mondtad, én pl. nem is gondoltam rá, városi forgalomra gondoltam, végig arról volt szó. Nem azért nem tudnak bejönni elém, mert "nem engedem", hanem mert megyek olyan gyorsan, hogy gyakorlatilag kevesen előzzenek. Ilyen egyszerű. Azért szoktam bámészkodni is (majd meg ne kérdezd, hogy hogy van pofám hozzá), olyankor előzgetnek, nagyjából senkinek sincs baja velem, legalábbis ahogy észlelem. meg én sem adom jelét ennek még akkor sem, amikor adrenalinbomba van. A közlekedés nem erről szól, van, aki szerint igen.
És igen, egyszer rámegyek, egyszer nem, ez van. Nem gépek vagyunk, mindenki másképp csinálja. Nekem aktuális hangulattól függ, mit bírnak a reflexek, ez padig változó. Ha lassú vagyok, ahhoz alkalmazkodom. Ha gyors, akkor annak megfelelően. Lehet biztonságosan is csinálni.
És igen, gerinctelen féreg volnál, ha rámennél, és utána azt bizonygatnád, hogy te pedig szabályos voltál (merthogy fentebb ez bizony el is hangzott). Ha én rámegyek, 1 rossz szó sem fogja elhagyni a szám, dehát hiába írom, meg végülis ez már nem KRESZ. Nem tudom, őszintén, hogy 1 mondatomat teljesen végigolvasod-e, vagy csak ugyanazt teszed, amit nekem szokol szegezni, hogy kiragadok 1 részt... De sebaj.

Én tényleg sajnálom, ha nem "megy át", amit írni akarok, asszem felesleges koptatnom a PVC-t. Senkinek nem lesz jobb, csak azt gondoltam, hátha van valami, amit meg tudok osztani, meg számomra is átjön valami, de mégsem. Végülis mindegy. Nem baj, ha félreértesz, de inkább nem megyek bele, mert ez már régen nem erről szól. Vagy mégis? Mert még a végén kiderül, hogy a KRESZ szabályok betartása simán emberi tulajdonságok miatt nem olyan, amilyennek lennie kéne/ill. amilyen volt anno.
ps.: még valami, a pályához: érdekes, hogy a visszasorolást ugyanolyan távolságban csinálják, mint egy főúton. Akkor én miért tudok előzéskor eltávolodni, s csak mittudomén 40-50 méterrel előrébb visszasorolni? A tükörben miért veszem észre a gyorsan érkezőket már 10 másodperccel előre bőven, a lassabbakat meg még hamarabb? Lehet, hogy mert figyelem a tükröt, mint a hülyegyerek? Még mindig jobb, mint ha nem tenném, de lehet, hogy ámokfutó vagyok. Persze örülök hogy nem. Sz@rul is néznék ki, ha másra kéne alapoznom a saját lelkiismeretemet. (önbizalomból meg nincs több, mint amennyi szükséges)
A pályás hasonlatod amúgy több sebből vérzik, pont a pálya a legkorszerűbb dolog, aki ott sem tud közlekedni, azt megette a fene. Ennek ellenére látok néhány játékost (meg mindenki lát persze). Amik leggyakoribbak, legveszélyesebbek: bal sáv folyamatos használata, az előtte haladó "tolása", belsőben gyorsan érkező elé kiugrás (tán ez a leggyakoribb), azaz tükör nincs, ill. ha van, sz@rnak rá. Volt olyan, hogy jött mellettem egy terepjáró (céges kocsival voltam, úgyhogy kb. 135 volt az átlagsebességem, szép nyugodt időben), belsőben érkezik a terep, előttem lévő kivág elé, annyit láttam, hogy ennek felvillant a 2 piros hátul, na mondom, most káromkodik, f@sza. Terep lemaradt, mert a kiugró játékosnak nem sikerült előznie, hátulról meg jött még gyorsabb gép. Ok, játszunk a sávokkal, én maradtam kint, haladunk, nyomom neki, pár perc múlva ismét érkezik belül a terepjáró, erre előttem, megint kiugranak elé. Megint villantak a fékei, mondom magamban, haver, ez nem a te napod... Na szóval ez van. Én mosolygok ilyenkor. A pálya a legbiztonságosabb szerintem talán. Aztán van, aki még azt a 2 szabályt sem alkalmazza, ami oda kell.

Ha meg 1 ámokfutónak látszó tárgy képe rajzolódott ki rólam, hát akkor tényleg sajnálom a fantáziád, mert lehet, hogy mégsem én vagyok az. Azt forszíroztad korábban, hogy az 5-6 autó egymásba koccanása nem jelenti az elégtelen követési távolság tartását, hanem szabályos távolságokkal is bekövetkezhet. Erre én azt írtam, hogy semmiképp sem lehet(ne) szabályos. Azazhogy sokmindent lehet mondani, csak azt nem, hogy szabályos. De szerinted mégis én tűnök ámokfutónak. Nem rossz.
Szerkesztette: Warrior 2012. 01. 10. 23:22 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."