Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2012. 06. 26. 10:56
1) A kresz is azt mondja, hogy mindig úgy kell menni, hogy a váratlan akadály esetén is meg tudj állni.
Az rendben van, de ilyet én még nem láttam a topicban, hogy "az a rohadt traktoros kirakhatta volna a rohadt háromszöget". Érted, továbbra sem állítottam olyat, hogy neked nem kell odafigyelni, meg nem kell megállnod bármikor, de ebben a topicban az a gyakorlat, hogy tökmindegy, mi volt, egyértelmű, hogy a hátsó a hibás, és egyedül ő a hibás, mert hát elkerülhette volna, ha így, meg úgy, meg amúgy közlekedik.
Idézet
de van az a szitu, amikor pl nem tud jelezni, vagy akkor érkezel oda, amikor még nem rakta ki a háromszöget.
Igen, van az a szitu. Meg van az a szitu, amikor tudna jelezni, csak épp nem teszi, mert fontosabb mondjuk letelefonálnia a főnökével, hogy nem fog megérkezni éjfélre az áruátvételre, vagy azon nyavalyogni, hogy miért vele történik mindig ilyen.
Idézet
Ki nem szarja le? Az egyik, az illetékesek majd kibogozzák, hogy melyik. Itt a társaság egy része egyfolytában ezen pörög, hogy ki volt a hibás, de inkább azon kéne pörögni, hogy hogyan lehet megelőzni az ilyen baleseteket. És a hatékony megelőzéshez kettő kell, egy, aki óvatosan megy, és egy, aki közli a többiekkel, hogy márpedig szar van a palacsintában. Mert amíg csak azon pörögtök, hogy ki VOLT a hülye, meg miért NINCS IGAZA annak, aki szerint NEM A HÁTSÓ (mondjuk ez is olyan dolog, hogy én továbbra sem foglaltam állást, ki volt a hülye, ezt már csak ti költitek bele, hogy "a hátsó pártján vagyok", pedig marhára nem, csak csodálkozom, hogy egy ilyen balesetnél csak az kapja az ívet, aki hátulról beleszaladt, az már sohasem, akibe beleszaladtak, és azon bosszankodom, hogy aki ezt ilyen formában megemlíti, arra azonnal hárman ugranak, hogy HOGY KÉPZELI meg HOGY ÍRHAT ILYEN HÜLYESÉGET meg MÁRPEDIG MINDENRE FEL KELL KÉSZÜLNI), és kimerül abban a vita, hogy mindenki hozza a hajmeresztőnél hajmeresztőbb és életszerűtlennél életszerűtlenebb példákat, amire FEL KÉNE KÉSZÜLNI, addig semmi értelme egyáltalán egymáshoz szólni.
Le kéne vonni a tanulságot, hogy ésszel kell vezetni, és emellett azt is, hogy ha veszélyhelyzetet okozol (teljesen mindegy, hogy szándékosan vagy véletlenül), akkor kötelességed a lehetőségeidhez képest legjobban tájékoztatni erről a külvilágot. Igen, a lehetőségeidhez képest, ha meghaltál vagy te vagy a kidőlt fa, akkor nyilván a lehetőségeid is korlátozottabbak, mint annak, akinek csak a vezérműszíja szakadt el, vagy a kereke durrant ki. Ez utóbbi soha nem hangzik el a topicban, pedig ugyanolyan fontos, mint az előző. Oké, hogy ezt nem lehet órákig tartó szardobálásba meg egymásra mutogatásba fojtani, de szerintem nem is ez a topik célja.