HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1001
  • 1002
  • 1003
  • 1004
  • 1005
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#20041 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 26. 07:06

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 06. 25. 22:29

kanyarban eleve nem allunk meg, meg 60m-re kint kene lennie a 3szognek

ekkora tavrol meg nem veszfekezve is meg lehet allni 100km/h-rol is akar

Na jó, de egyrészt lehet még nincs kirakva, másrészt meg lehet már eltiporta valaki.
Sőt lehet, hogy kint is volt az a háromszög, csak az illető észre se vette vagy szart rá.

#20042 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 08:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2012. 06. 26. 07:09

És erre mondtam, hogy akkor menjél vaksötétben, 90-el ...

És miért kötelező vak sötétben 90-nel menni? Én vaksötétben -pláne fos vidéki mellékúton- eleve óvatosabban megyek (látási viszonyok ugye), utálom, hogy nem látok semmit (nappalhoz képest). Tompítottal 90-nel menni kb vakrepülés. Akármilyen fasza lámpád van, 90-es tempónál már nem látsz be akkora szakaszt rendesen, amekkorán meg tudsz állni (rekacióidő + fékút). Mekkorát világít be a tompított, 40-50m? A féktáv meg van vagy 60m.

Ha szembe valaki áll és vészvillogózik, azt frankón messziről lehet látni és bőven van idő lassítani és figyelni, hogy mi van.

FYI: nem mondom, hogy a sávomba szembejövő lovakat messziről láttam volna, meg nem is bagatellizálom el a lovakat felvezetők felelősségét. Lehet én is lovak közé mentem volna, csak mondjuk nem mindegy, hogy 100-as tempóval és nincs időm pislanatni sem a becsapódás előtt, vagy eleve lassabban haladva és -látván a vészvillogózó autót- lassítva. Nem tudom az audis mennyivel mehetett, de a képeken a pusztítást elnézve tippem azért lenne, és az ügyvéd pont ezzel fogja védeni a lovasokat: relatív gyorshajtás, megoszlik a felelősség.

Szerk: olasnivaló - Láthatóság, észlelhetõség, korlátozott látási viszonyok között

"Sötétedés után, amikor már mesterséges fényforrások segítenek, a világítás értéke a nappali érték ezred részére csökken, a látható környezet beszűkül, és a szem a látóteljesítményének mintegy 20%-án tud működni. A sötétedés utáni balesetek arra vezethetők vissza, hogy az emberek igen jelentős része nincsen tudatában annak, hogy milyen korlátozó tényezőket kellene figyelembe venni. A járművezetők az éjszakai időszakban is olyan sebességgel közlekednek, mint nappal, ugyanakkor a környezet adta látási lehetőségeik nagyon elromlottak."

Szerkesztette: zZsOlTi 2012. 06. 26. 08:42 -kor

-ZsOlTi-

#20043 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 06. 26. 08:06

Na jó, de egyrészt lehet még nincs kirakva, másrészt meg lehet már eltiporta valaki.

Ennyi erővel minden kanyar mögött lehet tömegszerencsétlenség. A legjobb, ha lemegy a nap, akkor lehúzódunk az út szélére, kirakjuk a helyzetjelzőt, aztán megéjszakázunk. Ez már a ló túloldala, nyilván óvatosan kell menni, de az sem életszerű, hogy harminccal megyünk, mert bármi lehet a következő kanyarban. Úgy meg előbb-utóbb minket fognak megcsattantani hátulról.

Idézet

Sőt lehet, hogy kint is volt az a háromszög, csak az illető észre se vette vagy szart rá.

Azért egy szép nagy fényvisszaverő háromszög az út közepén túl feltűnő ahhoz, hogy ne lehessen észrevenni, vagy annyira szarni rá, hogy ki se kerülöd. Ha meg már kikerülted, akkor 3 agysejt már elegendő ahhoz, hogy eltöprengj, hátha nem véletlenül volt az ott...

#20044 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 08:49

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 06. 25. 20:40

Nyikolai mikroblogger több kritikus megállapítása valószínűleg ül.
Mi az a mikroblogger?

#20045 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 08:50

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 06. 26. 09:49

Mi az a mikroblogger?

Nagyon-nagyon pici blogger....
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#20046 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 09:05

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 06. 26. 09:40

Ennyi erővel minden kanyar mögött lehet tömegszerencsétlenség. A legjobb, ha lemegy a nap, akkor lehúzódunk az út szélére, kirakjuk a helyzetjelzőt, aztán megéjszakázunk. Ez már a ló túloldala, nyilván óvatosan kell menni, de az sem életszerű, hogy harminccal megyünk, mert bármi lehet a következő kanyarban. Úgy meg előbb-utóbb minket fognak megcsattantani hátulról.

Azért egy szép nagy fényvisszaverő háromszög az út közepén túl feltűnő ahhoz, hogy ne lehessen észrevenni, vagy annyira szarni rá, hogy ki se kerülöd. Ha meg már kikerülted, akkor 3 agysejt már elegendő ahhoz, hogy eltöprengj, hátha nem véletlenül volt az ott...

Hagyd, ugyanerre engem letoltak, hogy csak a felelősséget kenem.

#20047 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 06. 26. 10:05

Hagyd, ugyanerre engem letoltak, hogy csak a felelősséget kenem.

Mondjuk ez itt már valami évek óta tartó állóháború :-) Csak az a kérdés, hogy miért NEKEM (általános alany) kell mindenre felkészülnöm, miért nem várhatom el, hogy a MÁSIK (megint csak általános alany) valamiképpen jelezze a külvilág felé, ha mondjuk lerohad éjjel kettőkor a főút közepén, és eképpen legalább egy kicsit levegyen a vállaimról a világ terheiből? És ha lehet, akkor ne menjen el a vita a sci-fi filmek világába, olyanra nyilván nem lehet felkészülni, amikor vajszerű ködben, 90-nel egy tökéletes derékszögű kanyart veszek be a töréspontban végtelen gyorsulással, és a traktor a forduló után elhanyagolható távolságban kókadozik. Sőt, ha lehet, az alapvető életösztön és hasonló frázisok puffogtatását is felejtsük el egy kis időre.

#20048 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 09:22

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 06. 26. 10:16

Mondjuk ez itt már valami évek óta tartó állóháború :-) Csak az a kérdés, hogy miért NEKEM (általános alany) kell mindenre felkészülnöm, miért nem várhatom el, hogy a MÁSIK (megint csak általános alany) valamiképpen jelezze a külvilág felé, ha mondjuk lerohad éjjel kettőkor a főút közepén, és eképpen legalább egy kicsit levegyen a vállaimról a világ terheiből? És ha lehet, akkor ne menjen el a vita a sci-fi filmek világába, olyanra nyilván nem lehet felkészülni, amikor vajszerű ködben, 90-nel egy tökéletes derékszögű kanyart veszek be a töréspontban végtelen gyorsulással, és a traktor a forduló után elhanyagolható távolságban kókadozik. Sőt, ha lehet, az alapvető életösztön és hasonló frázisok puffogtatását is felejtsük el egy kis időre.

Pont ezt kérdezem én is. Remélem, ezzel a megfogalmazással végre érthető lesz...

#20049 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 09:35

Csak az a kérdés, hogy miért NEKEM (általános alany) kell mindenre felkészülnöm, miért nem várhatom el, hogy a MÁSIK (megint csak általános alany) valamiképpen jelezze a külvilág felé, ha mondjuk lerohad éjjel kettőkor a főút közepén, és eképpen legalább egy kicsit levegyen a vállaimról a világ terheiből?

De, elvárhatod. De azzal nem sokra mész, ha a sírkövedre ráírják, hogy egy nem kivilágított akadállyal ütközött, ezért mindenekelőtt neked kell megtenned mindent, hogy elkerüld az ütközést vagy legalábbis minimalizáld a károkat. Miért kell mindig másra mutogatni? Lerobban az autód, valaki jön utánad tíz másodperccel, még nemis érkeztél kilépni az autóból, nemhogy kitedd a háromszöget, erre nekedmegy lassítás nélkül. Ekkor elismernéd, hogy te vagy a hibás, mivel nem volt kint a háromszög? Ugye nem gondolod te sem komolyan

olyanra nyilván nem lehet felkészülni, amikor vajszerű ködben, 90-nel egy tökéletes derékszögű kanyart veszek be a töréspontban végtelen gyorsulással, és a traktor a forduló után elhanyagolható távolságban kókadozik.

De, fel lehet. Nem megyünk 90-el, hanem mondjuk a felével. Lehet így se kerüljük el az ütközést, de legalább jó eséllyel túléljük...

Ezt a tegnapi hülyét se értem, világoson belerongyolni egy kamion hátuljába? Mégis mi a f@szra figyelt ez? De ez legalább kanyarban vagy hol volt, de láttam már nyílegyenes úton délelőtt 11 körül száraz, tiszta időben valakit belerongyolni egy traktor pótkocsijába hátulról. Azt meg nekem ne mondja senki, hogy egy pótkocsit nem lehet fényes nappal időben észlelni...

Szerkesztette: potyo 2012. 06. 26. 09:37 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#20050 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 06. 26. 10:35

De azzal nem sokra mész, ha a sírkövedre ráírják, hogy egy nem kivilágított akadállyal ütközött

Na, pont erről beszéltem, hogy ezekből a puffogtatásokból nem kérek. Nyilván én sem úgy megyek, hogy tökömavilágba, jogom van 90-nel menni, nekem egyedül azzal van bajom, hogy itt egyesek úgy állítják be, hogy a megfelelő viselkedés az az, ha még arra is számítasz, hogy a következő kanyarban megjelenik előtted isten angyala, és lángpallosával lesújt vétkes fejedre.

Idézet

Miért kell mindig másra mutogatni?

Na, pontosan így néz ki, amikor valakinek a mondandóját a végletekig kisarkítod, csak hogy utána puffoghass. Mutogattam másra? Arról beszéltem, hogy álljon már meg a menet, ne démonizáljuk már mindenáron a hátulról jövőt, mert szegény ártatlan júzernek annyi esze nincsen, hogy legalább a piros háromszöget ábrázoló gombra rákúrjon egy nagyot, ha mér egyszer leállt az út szélén.

Idézet

Lerobban az autód, valaki jön utánad tíz másodperccel, még nemis érkeztél kilépni az autóból, nemhogy kitedd a háromszöget, erre nekedmegy lassítás nélkül

Igen, meg olyan végletet is hozhattál volna, hogy az autóban mindenki halott, az akkumulátor kirepült a kocsiból. Igen, van ilyen. Viszont én továbbra sem írtam olyat, hogy a másik a hibás, még ha ezt is akarod a számba adni, mert ezzel lehet jól vitatkozni, meg akkor már nem csak a hátulról érkező, hanem én magam, a te vitapartnered is démonizálva vagyok, és mint ilyen, a mondandóm alapvetően alkalmatlan lesz arra, hogy akár egy szót is érdemes legyen belőle elolvasni.

Idézet

De, fel lehet.

Egy olyan esetre, ami a mechanika törvényeinek száz százalékosan ellentmond? Ugyanmár. :-) Eleve el se jutsz élve a traktorig, mert a kanyarban valami vékony, vörös filmréteggé fogsz válni a kocsi falán, mielőtt az is atomjaira szakad.

Szóval, ha mindenki lehiggadt, és képes anélkül beszélgetni, hogy a lehető legteljesebb mértékben kicsavart végletek dobálásával kelljen a másik teljes megsemmisítésére rohanni, akkor olvasd el még egyszer a hozzászólásomat, és arra is reagálj valamit.

Szerkesztette: debaj 2012. 06. 26. 09:51 -kor

#20051 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 09:54

És még egy gondolat: tegye fel a kezét, aki tényleg mindenre száz százalékig felkészülve vezet, nem pedig megválaszt valami legjobb menetidő/felkészültség arányú sebességet, aminek segítségével sokkilences rendelkezésre állással, épeszű idő alatt megérkezik a célhoz, viszont ott van az a sok nulla után egy egyes, amikor valamibe belecsapódik, és ha szerencséje van, akkor már nem él addig, amíg megkapja a kresztopicban, mekkora fasz volt, meg hogy kellett volna csinálnia? :-)

Szerkesztette: debaj 2012. 06. 26. 09:55 -kor

#20052 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 09:56

1) A kresz is azt mondja, hogy mindig úgy kell menni, hogy a váratlan akadály esetén is meg tudj állni. Nem szégyen kanyarban picit lassítani. Nem kell sarkítani, nem mondom, hogy 30, de a 100 meg a 30 között van átmenet, meg eleve jobb a helyzet, ha fejben _számítasz_ rá, hogy lehet bármi, készenlétben van a lábad a féken, stb.

2) nem csak a kresz, de a saját érdeked is ugyanezt mondja, tehát nem mész bele olyan kanyarba 100-zal, amiből csak 30m-t látsz be. Ha nem látod, akkor nem tudod mi van ott.

3) Elvárhatod másiktól, hogy jelezze ha pl lerobbant, rá is vonatkoznak a szabályok, de van az a szitu, amikor pl nem tud jelezni, vagy akkor érkezel oda, amikor még nem rakta ki a háromszöget. Ritka, de ha te mész bele, akkor nem vigasztal, hogy te voltál a 100-ból az az egy, aki rosszkor ért oda. De a kidőlt fa sem rak ki háromszöget.

Nekem volt már olyan szitum, ami ennél sokkal egyszerűbb, mégis majdnem megszoptam. Mecsek, visszafordítós nem belátható kanyar, kapaszkodósávos, és a belső(!) sáv le volt zárva a kanyar_ban_. Ki volt táblázva, csak a kapaszkodó sávba kihúzódó böszme kamiontól nem láttam a táblát -többed magammal- és vígan előztem, aztán eccercsak ott volt előttem a betontuskóra kirakott terelőtábla a belső sávban. Dadogó abs-el megálltam centikre a táblától, egy furgon meg centikre állt meg a seggemtől. Picit leizzadtam.

Ki volt a hibás? Ki volt táblázva, de nem láttam. Gyorsan mentem a kanyarba? Abszolút értelemben nem, relatíve gyorsan, ahhoz képest, hogy beláthatatlan. Előfordulhat ilyen? Ezekszerint igen. 2 féle képpen lehet hozzáállni: úgy mész, hogy "tegnap se volt itt semmi" és elhiszed, hogy veled meg sem történhet, vagy úgy mész, hogy fejben tartod, hogy amit nem látsz be, ott nem tudhatod mi van.

Szerkesztette: zZsOlTi 2012. 06. 26. 10:03 -kor

-ZsOlTi-

#20053 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 10:02

Ahol tudsz menni 90-nel, ott nem derékszögben van a kanyar, mint az utca sarkán, hogy nem látod be, hanem van egy íve, és fák, épületek sincsnek pont az út szélén, hanem távolabb.
90-ről reakcióidővel meg tokkal vonóval együtt megállsz azért 60 méteren.
Persze kivételt lehet mondani, ahol mégse lehet ellátni 60 méterre, hirtelen beugrott nekem is egy dupla kanyaros rész, ahol a belső oldalon nagyon közel be van építve, de ott meg 30-as tábla van kint, nem véletlenül.

Rokonnal tavaly történt baleset, autópályán. Ő megállt egy 3-as karambol mögött, de aztán nekiment egy furgon hátulról, mire kiszállt volna. Kitették a háromszöget, aztán 1 percen belül jött egy román pár, akik simán átrongyoltak a háromszögön, aztán belementek az egész sor végébe a furgonnak.
Vagy itt is volt a videó, amikor a motoros rendőr keresztben beállt, hogy lezárja az utat, egy figyelmetlen valaki meg elbaszta.
Nem véletlenül mondják, hogy ha baleset van, le kell menni az úttestről, ha lehet. Vagy távolabb menni, vagy legalább egy korlát mögé.

Oszt' ez még semmi, ültem már olyan mellet, hogy póznán lévő telefonvezeték körül vágták a gallyakat, út lezárva, daru áll, fenn kosárban dolgoznak.
Jóval előrébb ember integet valami kis táblával az úttesten, majdnem elbaszta, szó szerint ugrott félre az ürge, ha nem, egyik lábát elkapja a kocsi.
Mondom, itt integetett egy ember, majdnem elütöttük ... néz, hol, hol ... mondom, azért integetett, mert elöl ott egy daru, fékezni kéne ... erre észreveszi a darut, elkezd fékezni, megáll kb. 4 méterre előtte, és csodálkozó fejjel: "mit keres itt ez a daru???"

#20054 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 10:05

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 06. 26. 10:54

És még egy gondolat: tegye fel a kezét, aki tényleg mindenre száz százalékig felkészülve vezet, nem pedig megválaszt valami legjobb menetidő/felkészültség arányú sebességet, aminek segítségével sokkilences rendelkezésre állással, épeszű idő alatt megérkezik a célhoz, viszont ott van az a sok nulla után egy egyes, amikor valamibe belecsapódik, és ha szerencséje van, akkor már nem él addig, amíg megkapja a kresztopicban, mekkora fasz volt, meg hogy kellett volna csinálnia? :-)

Hazudnék ha azt mondanám, hogy így vezetek. De pl. ha beláthatatlan kanyar van, akkor bekészítem a lábam a fék fölé és ha helyzet van, akkor ezzel nyerek mondjuk fél másodpercet. Arra természetesen nem lehet felkészülni, hogy a semmiből ott terem valami az úton a megvilágított útszakaszon belül, de arra igen, ha az a valami már ott van az úton és én odaérek hozzá.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#20055 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2012. 06. 26. 10:56

1) A kresz is azt mondja, hogy mindig úgy kell menni, hogy a váratlan akadály esetén is meg tudj állni.

Az rendben van, de ilyet én még nem láttam a topicban, hogy "az a rohadt traktoros kirakhatta volna a rohadt háromszöget". Érted, továbbra sem állítottam olyat, hogy neked nem kell odafigyelni, meg nem kell megállnod bármikor, de ebben a topicban az a gyakorlat, hogy tökmindegy, mi volt, egyértelmű, hogy a hátsó a hibás, és egyedül ő a hibás, mert hát elkerülhette volna, ha így, meg úgy, meg amúgy közlekedik.

Idézet

de van az a szitu, amikor pl nem tud jelezni, vagy akkor érkezel oda, amikor még nem rakta ki a háromszöget.

Igen, van az a szitu. Meg van az a szitu, amikor tudna jelezni, csak épp nem teszi, mert fontosabb mondjuk letelefonálnia a főnökével, hogy nem fog megérkezni éjfélre az áruátvételre, vagy azon nyavalyogni, hogy miért vele történik mindig ilyen.

Idézet

Ki volt a hibás?

Ki nem szarja le? Az egyik, az illetékesek majd kibogozzák, hogy melyik. Itt a társaság egy része egyfolytában ezen pörög, hogy ki volt a hibás, de inkább azon kéne pörögni, hogy hogyan lehet megelőzni az ilyen baleseteket. És a hatékony megelőzéshez kettő kell, egy, aki óvatosan megy, és egy, aki közli a többiekkel, hogy márpedig szar van a palacsintában. Mert amíg csak azon pörögtök, hogy ki VOLT a hülye, meg miért NINCS IGAZA annak, aki szerint NEM A HÁTSÓ (mondjuk ez is olyan dolog, hogy én továbbra sem foglaltam állást, ki volt a hülye, ezt már csak ti költitek bele, hogy "a hátsó pártján vagyok", pedig marhára nem, csak csodálkozom, hogy egy ilyen balesetnél csak az kapja az ívet, aki hátulról beleszaladt, az már sohasem, akibe beleszaladtak, és azon bosszankodom, hogy aki ezt ilyen formában megemlíti, arra azonnal hárman ugranak, hogy HOGY KÉPZELI meg HOGY ÍRHAT ILYEN HÜLYESÉGET meg MÁRPEDIG MINDENRE FEL KELL KÉSZÜLNI), és kimerül abban a vita, hogy mindenki hozza a hajmeresztőnél hajmeresztőbb és életszerűtlennél életszerűtlenebb példákat, amire FEL KÉNE KÉSZÜLNI, addig semmi értelme egyáltalán egymáshoz szólni.

Le kéne vonni a tanulságot, hogy ésszel kell vezetni, és emellett azt is, hogy ha veszélyhelyzetet okozol (teljesen mindegy, hogy szándékosan vagy véletlenül), akkor kötelességed a lehetőségeidhez képest legjobban tájékoztatni erről a külvilágot. Igen, a lehetőségeidhez képest, ha meghaltál vagy te vagy a kidőlt fa, akkor nyilván a lehetőségeid is korlátozottabbak, mint annak, akinek csak a vezérműszíja szakadt el, vagy a kereke durrant ki. Ez utóbbi soha nem hangzik el a topicban, pedig ugyanolyan fontos, mint az előző. Oké, hogy ezt nem lehet órákig tartó szardobálásba meg egymásra mutogatásba fojtani, de szerintem nem is ez a topik célja.

#20056 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 06. 26. 11:05

De pl. ha beláthatatlan kanyar van, akkor bekészítem a lábam a fék fölé és ha helyzet van, akkor ezzel nyerek mondjuk fél másodpercet.

Így van. Lehet, hogy az is így vezetett, aki felett mindenáron pálcát kell törni, csak épp nem volt elég a fél másodperc.

#20057 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 10:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 06. 26. 11:02

Ahol tudsz menni 90-nel, ott nem derékszögben van a kanyar, mint az utca sarkán

Sehol nincs 90 fokos kanyar, vegyétek már észre a szájbarakott iróniát. Beszélgessünk már értelmes dolgokról, ne egy idióta hasonlatot akarjatok már mindenáron a földbe taposni, csak hogy legyen valami, amibe gondolkodás nélkül bele lehet kötni.

#20058 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 06. 26. 11:16

Sehol nincs 90 fokos kanyar, vegyétek már észre a szájbarakott iróniát. Beszélgessünk már értelmes dolgokról, ne egy idióta hasonlatot akarjatok már mindenáron a földbe taposni, csak hogy legyen valami, amibe gondolkodás nélkül bele lehet kötni.

Úgy lrtem, hogy olyan íve van, hogy látsz azért egy darabot.
Egy utcasarkon, ahol házak is vannak, közel az úttesthez, ott nem látsz be, csak ha odaértél.
Egy auótúton azért minden kanyarban látsz jópárszor 10 métert, hiszen maga a kanyar is sok méter.
Ahol meg nem látni mégsem, ott tesznek ki lassító táblát, és nem mehetsz 90-nel, csak mondjuk 30-cal, ha olyan a kanyar.

#20059 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 06. 26. 11:19

Úgy lrtem, hogy olyan íve van, hogy látsz azért egy darabot.

Én meg úgy értem, hogy 90 fokos, ezért ne pörögj rajta tovább, mert az már csak a te agyadban létezik, nem az én hozzászólásomban. :-)

#20060 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 26. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 06. 26. 11:12

Ki nem szarja le? Az egyik, az illetékesek majd kibogozzák, hogy melyik. Itt a társaság egy része egyfolytában ezen pörög, hogy ki volt a hibás, de inkább azon kéne pörögni, hogy hogyan lehet megelőzni az ilyen baleseteket. És a hatékony megelőzéshez kettő kell, egy, aki óvatosan megy, és egy, aki közli a többiekkel, hogy márpedig szar van a palacsintában.

Igazad van.
Persze, jelezze, akinek kötelessége, hogy a fenébe ne, hogy valami gáz van az úton. Annál kisebb az esélye egy balesetnek.

Én csak azt mondom, hogy az ilyen, álló tárgyba beleütközős balesetek nagyon nagy része elkerülhető, ha kicsit óvatosabb az ember. Még akkor is, ha nem jelzik előre.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1001
  • 1002
  • 1003
  • 1004
  • 1005
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.