HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1017
  • 1018
  • 1019
  • 1020
  • 1021
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#20361 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 04. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 07. 04. 14:51

Nem szeretnek semmire utalni, csak kivancsisagbol kerdezek. Egy ilyen nagy ivu kanyarban mennyivel kell menni, hogy "vakon" vezessunk?

Lágymányosiról Buda felé nem véletlenül van korlátozás, oszt mindenki megy ezerrel. Néha én is :-D Ellenben ha úgy torlódik fel a sor, akkor lenne kurva nagy meglepetés.
Make love not Wor.

#20362 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 04. 14:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 04. 15:12

Lágymányosiról Buda felé nem véletlenül van korlátozás, oszt mindenki megy ezerrel.

Ha még csak ezerrel menne. Mi a kanyar után rögtön fordulunk a Dombóvárira, aztán hányszor volt már olyan, hogy az idiótája kicsapja a kocsit, keresztbe áll az úton, hogy utána egyből visszarajtolhasson a Szerémi útra, aztán kászálódik ki az anyósülésről meg hátulról a júzer. Amikor meg dudálok meg anyázok, akkor meg kiül az arcára a meglepetés, hogy ja, hogy ez itt nem valami buszöböl, hanem egy utca, meg vannak olyanok, akik itt továbbmennének?

#20363 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 14:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2012. 07. 04. 14:53

...nem vett észre...

Amióta b@szlattyák ott a négyest, rengeteg félpályás/nyalókás lezárások vannak. Amikor én vagyok az uccsó, vagy 40-50 méterre állok meg az előttem lévőtől, és hesszelem a visszapillantót, hogy aki jön mögöttem, vette é e már az adást, vagy nem. Még mielőtt megállna, felzárkózok, de csak úgy lájtosan, ha esetleg lenne még történés, legyen még esély korrigálni. Na nem mintha egy 40 tonnás debizson ellen túl sok esély lenne.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#20364 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 14:57

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 04. 14:01

Tisztán látszik, hogy beláthatatlan a kanyar, nem volt kitéve háromszög, talán még kukásmellény sem volt a sofőrön. A taxis abszolút ártatlan.

Azt írják "forgalmi okból" állt a mazda. Az nem mindegy szerintem. Meg az sem, hogy a nem belátható kanyarban mennyivel ment a taxi.
-ZsOlTi-

#20365 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2012. 07. 04. 15:57

Azt írják "forgalmi okból" állt a mazda. Az nem mindegy szerintem. Meg az sem, hogy a nem belátható kanyarban mennyivel ment a taxi.

http://www.szon.hu/g...tassnal/2023121

#20366 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 15:04

Nem szeretnek semmire utalni, csak kivancsisagbol kerdezek. Egy ilyen nagy ivu kanyarban mennyivel kell menni, hogy "vakon" vezessunk?

Szvsz: ha olyan sebességgel mész, hogy a féktávod nagyobb, mint amit belátsz (bármiért: kanyar, köd, sötét, bukkanó), akkor mondhatjuk, hogy vakon mész.

Remélem megint 10 oldal vita lesz ebből :Đ
-ZsOlTi-

#20367 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2012. 07. 04. 16:00

Nem egészen értem.

"Egy Berkesz irányából Kisvárda felé tartó cseh rendszámú Mazda ezért állt az útépítés határán a kanyarban a jelzőtáblák vonalában, amikor egy mögötte haladó, vele azonos irányba tartó Opel Astra taxi belevágódott a jármű végébe. "

Szóval egy sáv le volt zárva, ezért állt meg -forgalmi ok!, nem műszaki- a mazda a tábla vonalában, a taxis meg hátulról belerongyolt? Akkor miért a mazda a hibás? Valamit lehet nagyon félreértek. Mész, útépítés, előtted sáv korlátozó tábla, lassítasz, megállsz, hátulról belédjönnek és te vagy a hibás? :think:
-ZsOlTi-

#20368 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2012. 07. 04. 16:04

Szvsz: ha olyan sebességgel mész, hogy a féktávod nagyobb, mint amit belátsz (bármiért: kanyar, köd, sötét, bukkanó), akkor mondhatjuk, hogy vakon mész.

Thank you captain obvious.;) Igen, tudom mi a vakon vezetes. Azt akartam megtudakolni, hogy ott, abban a kanyarban ez milyen sebesseg tullepese utan van jelen. Kep alapjan nem akarok itelkezni, de az a kanyar nekem nem tunik kis ivu, borzaszto mod belathatatlan kanyarnak. Aztan kitudja, lehet, hogy az. Nemtudom.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#20369 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 15:13

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2012. 07. 04. 16:10

Nem egészen értem.

"Egy Berkesz irányából Kisvárda felé tartó cseh rendszámú Mazda ezért állt az útépítés határán a kanyarban a jelzőtáblák vonalában, amikor egy mögötte haladó, vele azonos irányba tartó Opel Astra taxi belevágódott a jármű végébe. "

Szóval egy sáv le volt zárva, ezért állt meg -forgalmi ok!, nem műszaki- a mazda a tábla vonalában, a taxis meg hátulról belerongyolt? Akkor miért a mazda a hibás? Valamit lehet nagyon félreértek. Mész, útépítés, előtted sáv korlátozó tábla, lassítasz, megállsz, hátulról belédjönnek és te vagy a hibás? :think:

Szar, pontatlan a cikk. Ketszer elolvastam, nem derult ki. En a taxist mondanam hibasnak.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#20370 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 07. 04. 16:11

Thank you captain obvious.;)

:D
-ZsOlTi-

#20371 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 15:33

Nem egészen értem.

Ööö, ezekben az onlájn újságokban (szabolcs, hajdú, borsod, stb.) olyan értelmes írók vannak, hogy csak na. Én csak a képek miatt szoktam felkeresni ezen oldalakat.

#20372 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 16:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 07. 04. 16:11

Thank you captain obvious.;) Igen, tudom mi a vakon vezetes. Azt akartam megtudakolni, hogy ott, abban a kanyarban ez milyen sebesseg tullepese utan van jelen. Kep alapjan nem akarok itelkezni, de az a kanyar nekem nem tunik kis ivu, borzaszto mod belathatatlan kanyarnak. Aztan kitudja, lehet, hogy az. Nemtudom.

Ahogy nézem, a kanyarban végig szaggatott vonal van, nem lehet valami kis ívű. Ráadásul taxisként, gondolom nem először jár a környéken...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#20373 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 17:00

Nem egészen értem.

No de hol olvastad, hogy a mazdás a hibás?
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#20374 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 04. 14:01

Tisztán látszik, hogy beláthatatlan a kanyar, nem volt kitéve háromszög, talán még kukásmellény sem volt a sofőrön. A taxis abszolút ártatlan.

Nappal? Már elnézést, de nekem nem világos. Belement az úton állóba, ergó figyelmetlen volt.

ps.: ha ki lett volna téve háromszög, átrongyol rajta simán. :D

Amúgy a cikk azért hülyeséget tartalmaz: a sofőr észlelte, hogy ott "forgalmi okból" áll egy mikró. Miből észlelte, hogy forgalmi okból? :) Bazmeg, egyáltalán nem észlelte, hisz akkor talán nem megy bele... :omg:

Idézet

Nyírtass után egy jobbra ívelő kanyarba beérve a vezető azt vette észre, hogy ott forgalmi okból áll egy cseh rendszámú Mazda.
Ez nem semmi... Azért itt hülyítenek mindenkit.

Valszeg inkább mindketten sárosak, nem? Illetve, ha esetleg a hátul jövő mégis ártatlan (majd valakik szerint), az OK, de hibázni bizony akkor is hibázott, sőt, szabályt is szegett!

Ha belemegyek egy betonfalba, én is ártatlanul fogok meghalni, semmi szabályt nem szegek.

A taxis figyelmetlen volt. Nappal, jó látási viszonyok között észlelnie kellett volna, attól függetlenül, hogy ki a hibás. A másiknak meg nem lett volna szabad ott állnia. 2 paraméter, gyengébbek kedvéért. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2012. 07. 04. 18:08 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20375 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 17:43

Nem sokkal. ...

Ebben a konkrét kanyarban mennyivel kell menni, hogy beláthatatlanná váljon?

Hány méterig lehet a fényképen hátrafelé belátni? Kb. annyira láthatott max. a taxista is. Nem csak belekoccant, hanem gtk-ra vitte a gépet. Ezek a tények. Ja, meg nem vitatták a felelősség kérdését.

Szerkesztette: Warrior 2012. 07. 04. 17:48 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20376 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 04. 17:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 04. 18:41

A másiknak meg nem lett volna szabad ott állnia.

Hanem hol? Emelkedjen fel, oszt elhúz alatta a TAXIs, vagy ilyenkor le kell ugratni az árokpartra, hátha mögöttünk valaki ámokot fut?
Make love not Wor.

#20377 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 17:51

Ezt meg sem merem kérdezni, mert én leszek a hombárfejű.

Relatív gyorshajtás azért elkövetésre került, mindentől függetlenül. Ha ennek tudatában van a dugást hátulról végrehajtó taxisofőr, akkor nincs baj.

A hátul jövő meg szimplán figyelmetlen és szabálytalan volt. Csak - halkan jegyzem meg - az a baj, hogy felelősség és bűnösség szempontjából ugyanilyen esetek voltak fentebb, ahol meghaltak. Aztán nem mindegy már, ha valaki meghal DE nem felelős? Komolyan...

Szerkesztette: Warrior 2012. 07. 04. 18:10 -kor

#20378 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 04. 18:43

Hanem hol? Emelkedjen fel, oszt elhúz alatta a TAXIs, vagy ilyenkor le kell ugratni az árokpartra, hátha mögöttünk valaki ámokot fut?

Ez a 2 paraméter egyike. A baleset az álló és az érkező autó hirtelenségében történt.

De tudom, ha Mari néninek töke volna, akkor Miska bácsinak hívnák.

(amúgy számomra inkább az érkező autós b@szta el a dolgot, még akkor is, ha esetleg büntetőjogi felelősség nem terheli; relatív gyorshajtást ugyanis elkövette. Ezek a tények, s ezeken nem lehet változtatni.)

#20379 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 17:55

Nem sokkal. Lásd a kollégám, aki a múlt héten egy egyméteres, 3-4 centi vastag lécet nem vett észre keresztben az úton. 70 körül mentünk.

Ott nincs mese, az átgyúr rajta amennyivel megy, de azért érzed, hogy ehhez annak nem sok köze van: ezt nem lehet nem észrevenni, a te példádból kiindulva. Merthogy az nehezebben észlelhető, ez meg bazinagy. Kész. Ezek a tények. S ezeket senki sem vitatja. :)

#20380 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2012. 07. 04. 16:04

A relatív gyorshajtásból? Á dehogy... Sohasem. Kizárt. :)

(mi van, fűtöd már a popcorn-t?)

Szerkesztette: Warrior 2012. 07. 04. 17:57 -kor

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1017
  • 1018
  • 1019
  • 1020
  • 1021
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.