HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1018
  • 1019
  • 1020
  • 1021
  • 1022
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#20381 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 04. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 04. 18:53

Ez a 2 paraméter egyike. A baleset az álló és az érkező autó hirtelenségében történt.

De tudom, ha Mari néninek töke volna, akkor Miska bácsinak hívnák.

(amúgy számomra inkább az érkező autós b@szta el a dolgot, még akkor is, ha esetleg büntetőjogi felelősség nem terheli; relatív gyorshajtást ugyanis elkövette. Ezek a tények, s ezeken nem lehet változtatni.)

Senki nem írta, hogy a Mazdás szabálytalanul állt volna az úton. :think:

#20382 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 04. 18:43

Hanem hol? Emelkedjen fel, oszt elhúz alatta a TAXIs, vagy ilyenkor le kell ugratni az árokpartra, hátha mögöttünk valaki ámokot fut?

Necces, illetve ennyi paraméterből nem is lehet megmondani, azt meg talán nem fogja bevallani sose, hogy csak megállt, amíg kihúzta a kezét a kesztyűtartóból.

A tény, hogy neki nem volt hátul szeme, a másiknak viszont volt elől, oszt b@szott használni. Ilyen egyszerű.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20383 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2012. 07. 04. 19:02

Senki nem írta, hogy a Mazdás szabálytalanul állt volna az úton. :think:

Igen, ezt mondom, hogy ha mégis úgy lett volna nehéz igazolni, meg valszeg nem is fogják maguknak keresni a bajt. Ez nem mentesíti az érkezőt attól, hogy fényes nappal belerongyolt egy álló járműbe. Ami már - még egyszer írom - ott volt az úton, tehát nem UFO-ként szállt alá; mielőtt valakiknek ötlete támad, mit nevezünk "hirtelen"-nek.

Vagy akkor talán hirtelen akart túl lenni a kanyaron, de majdnem sikerült a Mazdán túlra érkezni. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20384 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 07. 04. 16:11

... Kep alapjan nem akarok itelkezni, de az a kanyar nekem nem tunik kis ivu, borzaszto mod belathatatlan kanyarnak. Aztan kitudja, lehet, hogy az. Nemtudom.

Nekem lehet, hogy csal a szemem, de mintha ott 50 métert is be lehetne látni. Az meg már szinte 90-ről fékezve is végrehajtható. Száraz, jó úton voltak ugyanis - teszem hozzá. Apróságok...

Szerkesztette: Warrior 2012. 07. 04. 18:10 -kor

#20385 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2012. 07. 04. 16:13

Szar, pontatlan a cikk. Ketszer elolvastam, nem derult ki. En a taxist mondanam hibasnak.

+1 (inkább talán 75%-ban ő, 25%-ban az álló autó, ennyi kevés körülmény tudatában)

Csak érdekes, mert akkor nem derült ki, hogy a "nem vitatták a felelősség kérdését" mit is jelent. Nagy f@sz cikkírók, ezt nem írják meg, hadd rágódjunk rajta. :)

Szerkesztette: Warrior 2012. 07. 04. 18:07 -kor

#20386 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 04. 18:41

Amúgy a cikk azért hülyeséget tartalmaz: a sofőr észlelte, hogy ott "forgalmi okból" áll egy mikró. Miből észlelte, hogy forgalmi okból? :) Bazmeg, egyáltalán nem észlelte, hisz akkor talán nem megy bele... :omg:
Ez nem semmi... Azért itt hülyítenek mindenkit.

Nem, csak megint téves a logikád(?). Észlelhette, max nem időben.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#20387 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 04. 19:06

+1 (inkább talán 75%-ban ő, 25%-ban az álló autó, ennyi kevés körülmény tudatában)

Csak érdekes, mert akkor nem derült ki, hogy a "nem vitatták a felelősség kérdését" mit is jelent. Nagy f@sz cikkírók, ezt nem írják meg, hadd rágódjunk rajta. :)

Az álló autó miért hibás akárhány %-ban is?

#20388 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 18:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 04. 19:05

Nekem lehet, hogy csal a szemem, de mintha ott 50 métert is be lehetne látni. Az meg már szinte 90-ről fékezve is végrehajtható. Száraz, jó úton voltak ugyanis - teszem hozzá. Apróságok...

Pont azt irtam, hogy ez nekem nem tunik kis ivu kanyarnak. Boven belathato jo elore. Azert kerdeztem, hogy tippeitek szerint mennyivel kell menni a kanyar bejaratanal, hogy a kozepen elkaszaljon valakot? 90-nel nemhiszem, hogy ne lehessen elore eszrevenni. Vagy gyorsan ment vagy valami durvan elterelte a figyelmet es az miatt tortent a seggbepuszi.

Szerk. Azt hiszem, hogy vaze... Zsomogyi vagyok es meg formatervezo is, ugyhogy fogalmam sincs, hogy a topicban mit ertetek kis es nagy ivu kanyar alatt. Kis ivu amit 1esben veszek, nagy ivu amit 6osban.

Na, akkor melyik a korrekt megfogalmazas az ivre?:D

Szerkesztette: Boba 2012. 07. 04. 18:38 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#20389 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 18:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2012. 07. 04. 19:12

Nem, csak megint téves a logikád(?). Észlelhette, max nem időben.

Idézet

... a vezető azt vette észre, hogy ott forgalmi okból áll egy cseh rendszámú Mazda
:sandor:

Kérdem én: miből vette észre, hogy forgalmi okból áll ott a másik? Erre varrjál gombot. :smoker:

Megjegyzem, ha nem lenne világos: ha már odaírják a megállás okát, s összekapcsolják az észrevétellel, annak is okának kéne lennie, nem? Ha meg odaírják, ahogy fent van, logikamentesen is hülyén hangzik, bár lehet nehezebb kiszúrni? Vagy mindegy, a lényeg, hogy későn észlelte? Mert ez annak tűnik.

Azt kellett volna írni, hogy akárhogyan is, de észlelte, hogy ott áll egy jármű. Kész.

Akkor hol hibás a logikám? :)

ps.: az a logika, hogy az "észlelés"-nek gyakorlatilag az "első" pillanatban kellett történnie, addig feltehetően nyugisan hajtott - ebben egyetérthetünk. Ha viszont az "első" pillanatban észlelt, hogy a fenébe tudta volna eldönteni, milyen okból áll ott a másik? Ha meg mégis látta, hogy forgalmi oka van (tábla, esetleg lezárás, stb.), akkor saját maga alatt vágta a fát, merthogy akkor neki már rég fékeznie kellett volna. Mondd el nekem, mi ebben a hibás. :smoker:

Az álló autós felelőssége kérdéses - ennyi paraméter alapján, merthogy az is kellett a baleset bekövetkeztéhez, hogy ő ott álljon. Ha szabálytalanul állt meg, akkor lehet az.

De azt elég hangosan megjegyzem, hogy - ha már logika - volt anno nekem is egy rosszul belátható kanyarban megfordulásom, amikor robogós érkezett, s itt egyesek egyértelműen engem tartottak hibásnak, mert rosszul belátható ívben megálltam, s fordultam megfelé szépen. S itt elég sokan azt állították, hogy szabálytalan volt, meg nem kellett volna, most meg mindenki a hátsót akarja akasztani. Ennyit erről.

Másik: ráfutásos balesetek, jóval fentebb; autókonvoj esetén, követési távolság, stb. Még jobb is a helyzet, merthogy az előtted haladót jól látod, stb. Aztán láncba-belemenés esetén itt verték a mellet páran, hogy a hátul haladó nem biztos, hogy hibás. :omg: Sok hülyeséget olvasni.

Szóval szerintem ilyen vitába nem kéne belemenni. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2012. 07. 04. 18:48 -kor

#20390 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2012. 07. 04. 18:00

No de hol olvastad, hogy a mazdás a hibás?

Jó kérdés, elég félreérthető a cikk. Én ebből szűrtem le, hogy a mazdást állították be hibásnak:

"A Mazda a kanyarban állt(=fail), így(=ezért) a forgalom megszokott tempójában autózó(=ártatlan, nem gyorshajtott) taxis késve észlelhette az álló járművet."

Fene tudja, nem is értem hogy lehet ilyen balfasz módon cikket írni.

Szerk: ja meg ott kapcsolódtam be a témába, hogy rupic ezt írta:

"Tisztán látszik, hogy beláthatatlan a kanyar, nem volt kitéve háromszög, talán még kukásmellény sem volt a sofőrön. A taxis abszolút ártatlan."

Szerkesztette: zZsOlTi 2012. 07. 04. 19:12 -kor

-ZsOlTi-

#20391 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 04. 19:36

:sandor:

Kérdem én: miből vette észre, hogy forgalmi okból áll ott a másik? Erre varrjál gombot. :smoker:

Megjegyzem, ha nem lenne világos: ha már odaírják a megállás okát, s összekapcsolják az észrevétellel, annak is okának kéne lennie, nem? Ha meg odaírják, ahogy fent van, logikamentesen is hülyén hangzik, bár lehet nehezebb kiszúrni? Vagy mindegy, a lényeg, hogy későn észlelte? Mert ez annak tűnik.

Azt kellett volna írni, hogy akárhogyan is, de észlelte, hogy ott áll egy jármű. Kész.

Akkor hol hibás a logikám? :)

ps.: az a logika, hogy az "észlelés"-nek gyakorlatilag az "első" pillanatban kellett történnie, addig feltehetően nyugisan hajtott - ebben egyetérthetünk. Ha viszont az "első" pillanatban észlelt, hogy a fenébe tudta volna eldönteni, milyen okból áll ott a másik? Ha meg mégis látta, hogy forgalmi oka van (tábla, esetleg lezárás, stb.), akkor saját maga alatt vágta a fát, merthogy akkor neki már rég fékeznie kellett volna. Mondd el nekem, mi ebben a hibás. :smoker:

Az álló autós felelőssége kérdéses - ennyi paraméter alapján, merthogy az is kellett a baleset bekövetkeztéhez, hogy ő ott álljon. Ha szabálytalanul állt meg, akkor lehet az.

De azt elég hangosan megjegyzem, hogy - ha már logika - volt anno nekem is egy rosszul belátható kanyarban megfordulásom, amikor robogós érkezett, s itt egyesek egyértelműen engem tartottak hibásnak, mert rosszul belátható ívben megálltam, s fordultam megfelé szépen. S itt elég sokan azt állították, hogy szabálytalan volt, meg nem kellett volna, most meg mindenki a hátsót akarja akasztani. Ennyit erről.

Másik: ráfutásos balesetek, jóval fentebb; autókonvoj esetén, követési távolság, stb. Még jobb is a helyzet, merthogy az előtted haladót jól látod, stb. Aztán láncba-belemenés esetén itt verték a mellet páran, hogy a hátul haladó nem biztos, hogy hibás. :omg: Sok hülyeséget olvasni.

Szóval szerintem ilyen vitába nem kéne belemenni. :smoker:

Amikor olvaslak néha nem tudom eldönteni, hogy mi vajon egy nyelvet beszélünk-e. Teljesen más jelentést tulajdonítunk bizonyos szavaknak. Vagy nemtom'...

Akkor sorjában:

Idézet

állt az útépítés határán a kanyarban a jelzőtáblák vonalában

pl innen gondolhatta a taxis, hogy forgalmi okokból állt.

De maszatolsz, mert nem azzal volt gondod, hogy honnan tudta, hogy forgalmi ok (ezt csak most hoztad fel, hanem azt bizonygattad, hogy

Idézet

Bazmeg, egyáltalán nem észlelte, hisz akkor talán nem megy bele...

Én meg csak rávilágítottam, hogy ez ostobaság, hiszen simán lehet, hogy észlelte, csak nem időben. (gyk: gyorsan ment)

Erre totál másról elkezdesz millió karaktert odavetni. Tényleg nem értelek... Kép

Szerkesztette: Diopapa 2012. 07. 04. 19:20 -kor

#20392 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 19:29

Nem mindegy miért áll ott valami? Van-e háromszög, stb? És ha egy torlódás van és a legutolsó autó amibe beleronygyolsz azért áll? Vagy akkora nagy mágus vagy, hogy megállni nem tudsz, nem akarsz mert vakon vezetsz, de tudod, hogy igazad lesz, hulljon a férgese. majd legfeljebb a helyszínelés és az utána következő eljárás megbünteti, hibásnak hozza ki a másik felet is. De mit változtat ez a lényegen?
nem lehet minden szakaszt korlátozni, max. tényleg van egy sebességkorlátozás, vagy egy veszélyes kanyarra figyelmeztető tábla. Azért szerintem el kell tudnom dönteni, hogy mikor, hol, milyen sebességgel menjek, mennyire legyek óvatos. Ha ez nem megy akkor ne hidd azt, hogy húdeprofi májer autós vagy.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#20393 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 19:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2012. 07. 04. 20:19

... állt az útépítés határán a kanyarban a jelzőtáblák vonalában ...

CSAKIS abban az esetben, ha a taxis is ezt gondolta, s nem csak utólag tette hozzá. Csakhogy ezt vagy elhisszük, vagy nem. Merthogy akkor meg miért nem volt képes megállni, ha ilyen jól felmérte a helyzetet? Ezt nem értem, hogy miért nem veszed észre! :)

Ha ennyire képes volt észlelni a körülményeket, akkor hogy-hogy nem volt képes megállni? Semmi maszat, ebben az esetben méginkább ő a hibás és felelős. Ha ugyanis mégis látta, hogy forgalmi okból áll, akkor az egész bukik, saját maga alatt vágja a fát, mert akkor lett volna ideje észlelni időben... De ezt is írtam, nézd vissza, mielőtt idézgetni kezdek, nincs értelme.

És nagyon is ugyanarról a dologról beszélünk. :)

De végülis pont ez az, amit szoktam ilyenkor mondani: belement az előtte haladóba/állóba, ergó Ő a hibás, kész. Majd megvárom, amíg erre bedob valaki egy riposztot, mint annak idején. Bátraké a cseresznye.

ps.: még valami: azt írod, hogy most hoztam fel, hogy "Honnan tudta, hogy forgalmi ok". Nézd meg jobban: az ELSŐ posztomban ott van a kérdés. A cikk olvasatára ugyanis azonnal ez ugrott be.

Na, mondom, mi szúrja az én szemem: szerintem egyszerűen félrebeszél a taxis, nem vallja be, hogy nem észlelt időben, hanem azt mondja, hogy azt észlelte, hogy forgalmi okból áll. Nem baj, ha nem látsz ebben a két kijelentésben ellentmondást, de azért van, nyilvánvalóan jobb színben tünteti fel a sofőrt az utóbbi. Erre gondoltam. Nem én maszatolok, hanem a sofőr/cikkíró. Én csak azt írom, hogy mi mond ellent minek.

Nyilvánvaló, hogy a taxis hibás, felelős, stb., csak nem hangzik hülyén egy olyan kijelentés, hogy "azt észlelte, hogy forgalmi okból áll ott valami jármű"? Komolyan kérdezem. Nem valószerűbb az, hogy "hirtelen történt, későn észlelt"? Nem tudom, érted-e mire gondolok.

ps.: a "nem észlelte" alatt nyilvánvalóan azt értem, hogy hirtelen bukkant fel neki. :omg: nyilvánvaló észleli, de már bőven késő. Hát hogy tudná eldönteni ilyenkor, hogy miért áll az ott? Érted, mire gondolok? Akárhogyan is, de szerintem egy hülye logikai csavarral akartak könnyíteni a taxis helyzetén. Ez a véleményem.

ps/2.: azt nem is láthatta előre, hogy az autó a táblák vonalában áll, hisz magát az autót sem volt képes észlelni. Vagy látott mindent, és megdermedt a lába, ez jöhet még szóba.

Érted, van 1-2 ellentmondás benne, nekem gyanús, hogy fehéríteni akartak, ilyen egyszerű.

Szerkesztette: Warrior 2012. 07. 04. 20:02 -kor

#20394 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 20:06

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 04. 20:29

Nem mindegy miért áll ott valami? Van-e háromszög, stb? És ha egy torlódás van és a legutolsó autó amibe beleronygyolsz azért áll? Vagy akkora nagy mágus vagy, hogy megállni nem tudsz, nem akarsz mert vakon vezetsz, de tudod, hogy igazad lesz, hulljon a férgese. majd legfeljebb a helyszínelés és az utána következő eljárás megbünteti, hibásnak hozza ki a másik felet is. De mit változtat ez a lényegen?
...

Hát ezt szajkózom én is! Hogy akinek elől van a szeme, annak kell felelnie a saját dolgaiért (sőt, a másikéért is, akibe belemegy, stb.), hisz ő megy arrafelé.

Dehát én meg annó pár hasonló példában jól elítéltem a hátsót, aztán itt én lettem a balf@sz. Már néha nem tudom hogy leírni, annyira egyszerű.

Az álló, látható valamibe (sőt, akár a kevésbé láthatóba is) belerohanás gyakorlatilag ekvivalens a nem megfelelő követési távolság fogalmával - elvi szinten. Ugyanaz a logika. Az, hogy ami előttem van/halad/áll/szembejön akár, az előtt meg tudjak állni, kész. Ebbe itt annyian belekötöttek már, hogy hülyére írom magam. :)

Az meg megint csak ott a KRESZ-ben, hogy a sebességet úgy kell megválasztani, hogy ... stb. Kész. Ez is ilyen egyszerű. Ebbe is belekötöttek már, lásd autópályán fekvő fazon, átrongyolok rajta, nehogy már én legyek érte hibás, stb. Sajnos elég sok ilyesmi elhangzott már itt.

Szerkesztette: Warrior 2012. 07. 04. 20:09 -kor

#20395 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 04. 21:06

Hát ezt szajkózom én is! Hogy akinek elől van a szeme, annak kell felelnie a saját dolgaiért (sőt, a másikéért is, akibe belemegy, stb.), hisz ő megy arrafelé.

Dehát én meg annó pár hasonló példában jól elítéltem a hátsót, aztán itt én lettem a balf@sz. Már néha nem tudom hogy leírni, annyira egyszerű.

Az álló, látható valamibe (sőt, akár a kevésbé láthatóba is) belerohanás gyakorlatilag ekvivalens a nem megfelelő követési távolság fogalmával - elvi szinten. Ugyanaz a logika. Az, hogy ami előttem van/halad/áll/szembejön akár, az előtt meg tudjak állni, kész. Ebbe itt annyian belekötöttek már, hogy hülyére írom magam. :)

Ugyan ezt próbálom elmondani. És tudod mit, írd le százszor, mond el ezerszer, ha csak egyvalaki aki akár ellentmond itt mert csak, de elgondolkodik, megérti , felfogja, akkor már volt értelme. Talán.

#20396 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 20:16

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 07. 04. 21:09

Ugyan ezt próbálom elmondani. És tudod mit, írd le százszor, mond el ezerszer, ha csak egyvalaki aki akár ellentmond itt mert csak, de elgondolkodik, megérti , felfogja, akkor már volt értelme. Talán.

Az a gond, hogy anno sokat vitáztunk (megint visszaidézek) a kis követési távolságon, amikor többen egymásba futnak. Itt voltak, akiknél felmerült az a variáció, hogy lehet, hogy nem is hibás a hátul menő (aki belefut az előtte lévőbe), mert ha az előtte levő pl. szintén kocc miatt hirtelen áll meg, akkor arra nem kell számítania, merthogy a kövtáv definíciója az, hogy a "hirtelen fékezéskor" meg lehessen állni. Oszt még nekem mondják, hogy kenek.

Nekünk anno a kövtáv definíciójánál fel sem merült az, hogy ha pl. koccan az előttem haladó, akkor én nem vagyok hibás, ha belemegyek. Merthogy azt verték a fejünkbe, hogy aki belemegy az előtte álló/haladó/megálló-ba, az hibás és kész. Lehet, hogy az elől levő is hibás, de az ziher, hogy a hátulról beleérkező az mindig az.

S lehet, hogy ez kicsit sarkos, de őszintén: nem jobban tanít meg távolságot tartani az előtted haladótól? Mert a nagy vitákban kb. fél méterekről szólt a csörte, nem többről. Hát ha ennyire betartja az ember, fél méterrel többet fog tartani, cserébe nem fog belemenni az előtte levőbe. Megérné.

Bocs a fröcsögésért, nem úgy érzem, hogy nekem mondanak ellent, hanem a szabályoknak s bizonyos józan észnek, látni érdekes eseteket.

#20397 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 20:26

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2012. 07. 04. 16:04

Remélem megint 10 oldal vita lesz ebből :Đ

Lesz... :smoker:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#20398 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 20:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 04. 20:58

CSAKIS abban az esetben, ha a taxis is ezt gondolta, s nem csak utólag tette hozzá. Csakhogy ezt vagy elhisszük, vagy nem. Merthogy akkor meg miért nem volt képes megállni, ha ilyen jól felmérte a helyzetet? Ezt nem értem, hogy miért nem veszed észre! :)

Megint maszatolsz. Ki a jó isten mondta, hogy jól mérte fel a helyzetet. ÉN biztos nem. A taxis sem, hiszen egyből elismerte a felelősségét. Valamelyikőnk nem beszélni magyar. Gyanítom nem én. Azt meg pláne nem értem, honnan veszed, hogy szerintem nem hibás a taxis. Szerintem 100%-ig ő a hibás. Viszont baromira nem tetszik az okoskodásod, hogy nem észlelte. TE tudod, hogy hazudik. Én meg elhiszem neki, hogy észrevette, csak későn. (Gyk: túl gyorsan ment) Ennél egyszerűbben nem tudom elmondani. Ha most sem érted, akkor hagyjuk plz. :) Mindenesetre nagyon durván belelátsz olyan dolgokat leírt mondatokba, amik baromira nincsenek ott. Mint a nők :) Próbálj már meg a leírt szövegre szorítkozni, ne láss bele olyan dolgokat, amik nincsenek odavésve. Thnx, peace.

#20399 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 07. 04. 21:16

Az a gond, hogy anno sokat vitáztunk (megint visszaidézek) a kis követési távolságon, amikor többen egymásba futnak. Itt voltak, akiknél felmerült az a variáció, hogy lehet, hogy nem is hibás a hátul menő (aki belefut az előtte lévőbe), mert ha az előtte levő pl. szintén kocc miatt hirtelen áll meg, akkor arra nem kell számítania, merthogy a kövtáv definíciója az, hogy a "hirtelen fékezéskor" meg lehessen állni. Oszt még nekem mondják, hogy kenek.

Nekünk anno a kövtáv definíciójánál fel sem merült az, hogy ha pl. koccan az előttem haladó, akkor én nem vagyok hibás, ha belemegyek. Merthogy azt verték a fejünkbe, hogy aki belemegy az előtte álló/haladó/megálló-ba, az hibás és kész. Lehet, hogy az elől levő is hibás, de az ziher, hogy a hátulról beleérkező az mindig az.

S lehet, hogy ez kicsit sarkos, de őszintén: nem jobban tanít meg távolságot tartani az előtted haladótól? Mert a nagy vitákban kb. fél méterekről szólt a csörte, nem többről. Hát ha ennyire betartja az ember, fél méterrel többet fog tartani, cserébe nem fog belemenni az előtte levőbe. Megérné.

Bocs a fröcsögésért, nem úgy érzem, hogy nekem mondanak ellent, hanem a szabályoknak s bizonyos józan észnek, látni érdekes eseteket.

Ne fecsérelj erre több szót, ne vitázz, felesleges. Ha valaki érteni akarja akkor már 5 oldallal előbb is értethette. Ha meg nem, akkor tök mindegy.

Szerkesztette: rupic 2012. 07. 04. 21:26 -kor

#20400 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 04. 21:52

Szerintem meg az volt a fasz, aki nem rakott a kanyar ele egy 40-es tablat meg egy utszukulet elojelzot, ha a kanyar utan/kozben, a belathatatlan szakaszon utszukulet van.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1018
  • 1019
  • 1020
  • 1021
  • 1022
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.