HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 377
  • 378
  • 379
  • 380
  • 381
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#7561 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 07. 17:27

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 18:05

Varosnezegetos 15-l menjen fel tekergetni a jardara.

Bringas-robogos nem busz hogy a sav kozepen menjen.
Nem birja tartani a uttest forgalom tempojat, akkor nem kell ott mennie.

hobizoli

Idézet

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól

54. §...

Járdán tilos kerékpározni! Kivétel ez alól a 12. évnél fiatalabb gyerek, mivel ő főútvonalon még nem kerékpározhat, így a párhuzamos járdán haladhat, legfeljebb 10 km/h sebességgel.
Lakott területen csak akkor szabad a járdán kerékpározni (legfeljebb 10 km/h-val), ha az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan (például földút).
A hivatalos értelmezés szerint az, hogy az úttesten nagy a járműforgalom vagy tábla tiltja az úttesten a kerékpáros közlekedést, még nem jelenti, hogy szabadna a járdán tekerni.

Ha nincs kormány az autódon, hogy kerülgesd a forgalomban résztvevő többi közlekedési eszközt, akkor az alkalmatlan a közúti közlekedésre. Ha pedig te nem vagy erre képes, akkor te vagy alkalmatlan erre. :smoker:

#7562 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 17:30

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 18:27

Járdán tilos kerékpározni! Kivétel ez alól a 12. évnél fiatalabb gyerek, mivel ő főútvonalon még nem kerékpározhat, így a párhuzamos járdán haladhat, legfeljebb 10 km/h sebességgel.
Lakott területen csak akkor szabad a járdán kerékpározni (legfeljebb 10 km/h-val), ha az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan (például földút).
A hivatalos értelmezés szerint az, hogy az úttesten nagy a járműforgalom vagy tábla tiltja az úttesten a kerékpáros közlekedést, még nem jelenti, hogy szabadna a járdán tekerni.

Ha nincs kormány az autódon, hogy kerülgesd a forgalomban résztvevő többi közlekedési eszközt, akkor az alkalmatlan a közúti közlekedésre. Ha pedig te nem vagy erre képes, akkor te vagy alkalmatlan erre. :smoker:

Eltelt 30+ ev. Raferne egy upgrade. :rolleyes:

Ha az uttesten tiltja, de jardan nem mehet, akkor hol kell mennie, a falon?  :think:  :Đ

hobizoli

Szerkesztette: hobizoli 2009. 09. 07. 17:32 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#7563 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 17:38

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 18:27

Idézet

54. § (1) Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik - szorosan az úttest jobb szélén kell közlekedni.

(2) Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.

(3) Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni.

Sok szempontból elavult a KRESZ a kerékpárok szemponjából, de a járdán haladás még egész elfogadhatóan van szabályozva:
Tehát nem tiltja járdán haladást, a közút alkalmatlanságát pedig - szándékosan - nem definiálja pontosan.

#7564 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 17:46

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 17:23

Pl azert, mert mas bringasok szerint a piros neki nem piros, mint ahogy Stop tabla sem az csak az autosoknak, aztan piroson atgangolva elver egy gyalogot, ahogy ugyanezt a beleszarok a Stop tablaba is megteheti, mert hogy o szerinte jobban atlatja forgalmat, meg mekktudááni.
Semmivel sem kulonb ebbol a szempontbol a piroson attekeres sem, mint a Stop-n, csak azert mert bringas.

40-rol mennyin allsz meg piroson attekerve amikor belep eled a gyalog a neki zoldon?

Uttesten mesz, akkor ugy kozelekedsz ahogy a KRESZ ott engedi, nem ahogy beleszarva mindenbe megszoktad. Meg mi ez mar hogy erre moddoljuka KRESZ-t Ennyi erovel akkor lehetne autopalyna is 160, mert ugyis sokan annyival mennek meg tobbel Vagy majd azt is bevezetjuk, hogy azert mert Marcsi neni Juli neni meg Aranka neni mar 32 eve egymas mellett teker haza vasarnap a templombol a misérol, akkor ezentul ezt is lehet, sot ha csatlakozik hozzajuk a rétessütőklub tobbi tagja is, akkor egeszpalyas utlezaraskent jonnek 8-n egymas mellett a 2x1 savban, es felre mindenki az arokba. Hat meg a kisfaszomat, azt :mad:

hobizoli

Piros, piros, piros. Háromszor is piros... nem tudsz erről leszakadni, ugye? :)
A piros az esetek 99%-ában azt jelenti, hogy állj meg b+, mert MÁSOK közlekednek neked keresztbe. Nekik ugye ilyenkor ZÖLD van. A stop tábla meg mit jelent? Jórészt lóf*aszt, de leginkább annyit, hogy állj meg, mert nem belátható, stb... és TALÁN jár még arra valaki.

Nem azt mondom, hogy ne álljon meg, sőt ha nem látja be vagy vmi más van, akkor álljon meg (ha értelmes helyre rakták a táblát akkor ez úgyis teljesül), de ne mossuk már össze a jelzőlámpás pirossal.

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 17:34

Tehát összegzésképpen: Én szopjak folyamatosan, mert ő szabálytalan és korábban akar odaérni... Aham...

Arról volt szó milyen lehetőségek vannak a szabálymódosításra. Erre írtam, hogy ez beleférhet.
Most a te ellenérved a "szopok"-ra annyi, hogy ő meg szabálytalan. És ha nem lenne az? Csak mert én valós fizikai problémákat vetettem fel, de neked azon kívül, hogy "kikéred magadnak" nincs más gondod...

Ill. bocs, van: a köv. hsz-ben már konkrét, fizikailag is (nem csak "autós agyban") létező problémákat írsz:

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 17:31

Kened, kened :) A stop táblákat sem véletlen találták ki ;)

BTW nem az a baj, hogy folyton kerülgetni kell, hanem nagyon sok helyen egyszerűen nincs hely kerülgetni. Jópofa szöveg az előzés, de sajna városban sok helyen életszerütlen. :) Minden egyes alkalommal, amikor vissza kell "előzni" (gyakorlatban 5-10 centire mellette elsuhanni) baromi balesetveszélyes és nem az autósra nézve. Ha meg a szerencsétlen beesik a kerekek alá és esetleg keresztül találok rajta menni, akkor egyrészt az én qrvaanyám, másrészt lesittelnek, harmadrészt meg mi lesz a lelkiismeretemmel? Mindezt egy olyan pöcs miatt, aki képtelen a leg elemibb módon a saját érdekében betartani a KRESZT....

Ezzel meg az a rohadt nagy gond, hogy általános problémákat írsz. Nehéz kikerülni, balesetveszélyes, szűk a sáv, stb.... vegyük már észre, hogy ez meg ÁLTALÁNOS PROBLÉMA, nem A TE PROBLÉMÁD. Ha nem megy előre akkor nem neked kell kerülgetni, hanem majd más fog szopni vele. Az mennyivel jobb? Mármint úgy általában a forgalom és a közlekedők szempontjából, nem neked, mert most szerintem nem a te problémáidról beszélünk. ;)

Semmivel.
De ez alapján az írás alapján már megint nem azt kell eldönteni, hogy előremehet-e hanem hogy van-e helye az úttesten vagy mehet hova akar.  :think:

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 18:30

Ha az uttesten tiltja, de jardan nem mehet, akkor hol kell mennie, a falon?  :think:  :Đ

Ilyesmik a problémák...

Szerkesztette: vipisrac 2009. 09. 07. 17:47 -kor

#7565 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 17:55

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 18:38

Sok szempontból elavult a KRESZ a kerékpárok szemponjából, de a járdán haladás még egész elfogadhatóan van szabályozva:
Tehát nem tiltja járdán haladást, a közút alkalmatlanságát pedig - szándékosan - nem definiálja pontosan.

Mindenesetre, azt meghatározza, hogy hol kell ill. hogy bizonyos esetekben hol is szabad. :)

Viszont ennek eldöntését kizárólag a kerékpárosra és nem a bringások által frusztrált autósokra bízza.  :cool:

#7566 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 18:00

Nekem csak azokkal a bicajos/robogós butykókkal van bajom, akik előre mennek beállnak majdnem középre, hogy a szélsősávban ne lehessen elférni, aztán beragadnak, mert elbambulnak, vagy szimplán nyomik. :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#7567 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 18:11

Idézet: perzecutor - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 18:54

tényleg megszünt az a szabály, hogy csak írni-olvasni tudók kaphatnak jogosítványt? (ezt az általános iskolai bizonyítvány 'bizonyította' eddig.)

kérdés visszavonva, valóban ma analfabéták is szerezhetnek jogosítványt. :)
Business as usual. We fucked up everything.

#7568 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 18:31

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 18:25

kb 1 oldallal ezelött linkeltem ezt, ezen kezdődött a "vita"....

Ja bocs, a blogosat nem olvastam végig.  :o

#7569 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 18:35

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 18:46

Piros, piros, piros. Háromszor is piros... nem tudsz erről leszakadni, ugye? :)
A piros az esetek 99%-ában azt jelenti, hogy állj meg b+, mert MÁSOK közlekednek neked keresztbe. Nekik ugye ilyenkor ZÖLD van. A stop tábla meg mit jelent? Jórészt lóf*aszt, de leginkább annyit, hogy állj meg, mert nem belátható, stb... és TALÁN jár még arra valaki.

Nem azt mondom, hogy ne álljon meg, sőt ha nem látja be vagy vmi más van, akkor álljon meg (ha értelmes helyre rakták a táblát akkor ez úgyis teljesül), de ne mossuk már össze a jelzőlámpás pirossal.

Arról volt szó milyen lehetőségek vannak a szabálymódosításra. Erre írtam, hogy ez beleférhet.
Most a te ellenérved a "szopok"-ra annyi, hogy ő meg szabálytalan. És ha nem lenne az? Csak mert én valós fizikai problémákat vetettem fel, de neked azon kívül, hogy "kikéred magadnak" nincs más gondod...

Ill. bocs, van: a köv. hsz-ben már konkrét, fizikailag is (nem csak "autós agyban") létező problémákat írsz:

Ezzel meg az a rohadt nagy gond, hogy általános problémákat írsz. Nehéz kikerülni, balesetveszélyes, szűk a sáv, stb.... vegyük már észre, hogy ez meg ÁLTALÁNOS PROBLÉMA, nem A TE PROBLÉMÁD. Ha nem megy előre akkor nem neked kell kerülgetni, hanem majd más fog szopni vele. Az mennyivel jobb? Mármint úgy általában a forgalom és a közlekedők szempontjából, nem neked, mert most szerintem nem a te problémáidról beszélünk. ;)

Semmivel.
De ez alapján az írás alapján már megint nem azt kell eldönteni, hogy előremehet-e hanem hogy van-e helye az úttesten vagy mehet hova akar.  :think:

Ilyesmik a problémák...

Mind1, látom nem fogjuk egymást megérteni... Nemtom' vezetsz-e naponta, de ha igen, (és nem becsukott szemmel közlekedsz) akkor tapasztalnod kellene, hogy a közlekedésben résztvevők (jelen esetben autósok) elég komoly csőlátásban szenvednek, szal' örülhetünk, ha arra reagálnak ami az orruk elött van. Ezt most még megterhelnéd a patka mellett lavírozó instabil 20-30 centin közlekedő kerékpárosokkal, akikre a kutya sem számít ott.... Én csak azt csodálom, hogy nem történik sokkal több kerékpárosgázolás...
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#7570 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 18:45

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 16:23

40-rol mennyin allsz meg piroson attekerve amikor belep eled a gyalog a neki zoldon?

A túlsó zebráig meg tudok állni, az tuti, de én tiszteletben tartom a pirost, és előre sem csurgok.
//Mondom én, hogy meg tudok állni, aki a 7végén nekiment az út szélén ácsorgó bringásnak... eccerűen nem tudom, honnan került oda, és hogyan nem vettem észre, szerintem kimászott a bokrok közül, én meg hátrafelé figyeltem a bömbölőkre, akik oda-vissza cikáztak. Szerencsére komolyabb baj nem lett, csak a lábáról horzsolta le bőrt az első kerekem//

#7571 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 18:47

Idézet: hobizoli - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 17:30

Ha yol emlexem, valamikor 2004-ben volt upgrade, ami biciklit érintette, de lehet, volt később is. Szóval a 30 év nem igaz.

#7572 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 18:51

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 14:33

Amíg egy lámpaváltással át tud menni előzés nélkül is, addig nincs értelme. Amit írsz abból úgy érzem nem pesti vagy a pesti forgalomhoz szokva.

Összefüggő kocsisorban ahol nem 3-4 autó áll egy lámpánál, hanem 20-30 ott van értelme előre menni, mert esetenként 4-5 lámpaváltást is spórolhat az ember, 10 lámpánál 4-5 lámpaváltás pedig már órában mérhető különbség lehet. Egy kisvárosban, ahol az egészet át lehet szelni 5 jelzőlámpa érintésével, ott nincs értelme előremenni az biztos.

Úgy van, nem vagyok pesti, és külön még az zavar, hogy a KRESZT Budapestre alkalmasra akarják alakítani. (A kerékpározással kapcsolatban is).
Ott ahol ekkora sorok is képződhetnek, oda csináljanak bicikli utat.

#7573 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 18:54

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 17:20

Lehet ez a vita meddő lesz nemsoká, mert pár napja fél füllel azt hallottam valamelyik reggeli híradóban, ahol az új kresz szükségességéről beszéltek, hogy valamelyik közeljövőbeni módosításban engedélyezve lesz a bicikliseknek a sávon belüli jobb oldali előre csorgás.
Munkahelyemig (1,5km) 2 lámpa és egy körforgalom van. Ha fél 8 után indulok az álló sor mellett kényelmesen tekerve a lámpaváltást kicentizve már lezárom a biciklit a parkolóba és megyek befelé az ajtón, mire odaér az a kocsi a körforgalomba aki mögé az első sarkon kifordultam, így nem nagyon kell visszaelőzgetnie.

Ezeket a dolgokat, amiről itt szó van, és még továbbiakat, ami nem került szóba, de része a budapesti kerékpároslobbinak, már sok éve erőltetik, és mégsem került be a KRESZ-be, most csak az változott, hogy megemlítik a médiákban.
Azaz, lehet, úgysem lesz belőle semmi.

#7574 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 18:57

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 18:00

Nekem csak azokkal a bicajos/robogós butykókkal van bajom, akik előre mennek beállnak majdnem középre, hogy a szélsősávban ne lehessen elférni, aztán beragadnak, mert elbambulnak, vagy szimplán nyomik. :cool:

Több másik európai országban így kell. (mármint nem elbambulni, de elől van külön hely a biciklisnek, és középre kell állnia, hogy kikerüljön a holttérből. Indulásnál viszont ki kell húznia majd oldalra)

#7575 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 19:02

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 19:57

Több másik európai országban így kell. (mármint nem elbambulni, de elől van külön hely a biciklisnek, és középre kell állnia, hogy kikerüljön a holttérből. Indulásnál viszont ki kell húznia majd oldalra)

Milyen holttérbe lenne, ha ő van legelől?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#7576 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 19:15

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 19:02

Milyen holttérbe lenne, ha ő van legelől?

Ha nem megy ki középre, akkor az első autó jobb oldalánál lesz, ami ha alkalmas személyautó, és a vezetője nem csőlátású (sok esetben így van), akkor láthatja. De a kisteherautótól felfele már nem. A nagyobb járművekre ezért telepítik most a sáskacsáp tükröket, de nem mindre.

#7577 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 19:17

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 20:15

Ha nem megy ki középre, akkor az első autó jobb oldalánál lesz, ami ha alkalmas személyautó, és a vezetője nem csőlátású (sok esetben így van), akkor láthatja. De a kisteherautótól felfele már nem. A nagyobb járművekre ezért telepítik most a sáskacsáp tükröket, de nem mindre.

Hát nekem nincs elöl holttér, az oszlop takarhat, de az max egy gyalogost. Egyedül a hátsó üléssel párhuzamosan a másik sáv közepén vagy beljebb, velem egysebességgel haladó motoros van holttérben.

Idézet

#7578 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 19:24

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 19:00

Hát én, az ilyen "elbambulós, vagy szimplán nyomi" kategóriából, megszámlálhatatlanul többet látok autósból, mint bringásból/robogósból.  :bologat:

#7579 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 19:26

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 20:24

Hát én, az ilyen "elbambulós, vagy szimplán nyomi" kategóriából, megszámlálhatatlanul többet látok autósból, mint bringásból/robogósból.  :bologat:

Azokkal is bajom van :Đ

Idézet

#7580 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 09. 07. 19:37

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 20:26

Azokkal is bajom van :Đ

Akkor csak azt tudom tanácsolni, várd meg amíg mindenki hazaér és akkor az üres utakon, zavartalanul száguldozhatsz.  :cool:

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 377
  • 378
  • 379
  • 380
  • 381
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.