HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 848
  • 849
  • 850
  • 851
  • 852
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#16981 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 22. 23:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 22. 20:22

Vagy mondta volna, hogy akkor szállj ki, az én kocsimat úgy vezetem, ahogy akarom.
...

Nem egészen, mert felelős vagy, akármilyen kocsid is legyen, akárhogyan is "akard" vezetni, NEM vezetheted úgy, ahogy akarod, a szó szoros értelmében legalábbis. A szabályoknak meg a satöbbinek az érdekében vagy köteles vezetni.

Aki tehát úgy vezet, ahogy "akar", ott már alapból szegés van, sokmindennek a szegése. És ez tényleg így van, kérdés, mit kezdenek vele persze. De kéne.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#16982 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 23:26

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 03. 22. 22:50

Egyetertek... Amugy azt nem ertem, hogy mit jaszkarizik valaki nyari gumival, 150-el, egy fostalicska minosegu uton... Nem fogja megmenteni 150-nel 99 legzsak sem. :s

Nem érted? :)

Pedig ez az emberek zömében ott van. Düh, agresszió, egocentrikus "gondolkodás", amit akarsz. A vérünkben van. Néha úgy kell küzdeni ellene. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#16983 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 23. 18:07

En is szeretek sportosan kozlekedni, de nem fogok felesleges rizikot vallalni senki kedveert, igy inkabb elobb elindulok mindig egy kicsit.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#16984 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 23. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 22. 16:01

Persze, szólhattak volna, vagy kiszállhattak volna. Biztos jobban jártak volna, mi már tudjuk.
Szigorúan a törvényt nézve csak a sofőr a vétkes.

Egyébként Te szoktál szólni a sofőrnek, hogy hogyan vezessen?
"Hé, Béla lassabban menj!" És ha Béla nem lassít, akkor levered a veséjét?

Ha én érzem, hogy gyorsan vezet, akkor már baj van. és igen, szólok ofc. Ha a gyerekem is bent ülne, szájba is vágnám.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#16985 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 20:26

Idézet

Két gyermeket sodort el a zebránál egy autó Miskolcon csütörtökön este. Mindkettő könnyebben sérült. Egyedné Novodonszki Éva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökséggel azt közölte: a külső sávban haladó busz megállt, hogy átengedje az egyik avasi gyalogos átkelőnél várakozó gyalogosokat. A belső sávban érkező személygépkocsi azonban nem állt meg, így elsodort két tizenegy éves gyermeket. Az autós azzal védekezett: azt hitte, a busz azért állt meg, hogy utasokat vegyen fel.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#16986 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 21:41

Idézet

Az autós azzal védekezett: azt hitte, a busz azért állt meg, hogy utasokat vegyen fel.

Én meg azt hittem, tényleg buzi. Hinni az imazsámolyon kell.

#16987 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 08:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 03. 24. 21:41

Én meg azt hittem, tényleg buzi. Hinni az imazsámolyon kell.

Ráadásul az idióta pont olyannal védekezett amivel nem kellett volna... Hiszen a busz megállóban áll meg, akkor LE is szállhatnak róla, akik gyorsan osonnak át a busz előtt, ezért kell fokozott óvatossággal megközelíteni az ilyen helyet. Még talán a KRESZ is ezt mondja, nem csak a józan ész...

#16988 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 08:53

Ha megalloban allt volna meg, akkor indexelt volna. Seggfej. Nem mellesleg a megalloban allo busz nem teszi lathatatlanna a zebra felfesteset, harmadreszt hala a jo istennek nagyon ritkan szoktak olyan egbekialto baromsagot elkovetni (pont az ilyen hulye emberek miatt, mint a jelenlegi gazolo), hogy a lampa nelkuli zebra _elott_ van a megallo. Utana szokott lenni.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#16989 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 10:18

Itt Bambergben a megalloban megallo buszok eloszor indexelnek jobbra, majd amikor megalltak, akkor veszvillogo. Amikor elindulnak, indexelnek balra... Ezt barhol be lehetne vezetni, hogy az autos jobban felfigyeljen a buszra, illetve lassa a buszos szandekat.
Kép

#16990 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 10:37

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 03. 25. 10:18

Itt Bambergben a megalloban megallo buszok eloszor indexelnek jobbra, majd amikor megalltak, akkor veszvillogo. Amikor elindulnak, indexelnek balra... Ezt barhol be lehetne vezetni, hogy az autos jobban felfigyeljen a buszra, illetve lassa a buszos szandekat.

És akkor hogyan jelzik ha baj van? :omg:
Szerinted két villogó sárga lámpa segít bármit is, ha 1 bites droid nem jött rá, hogy az a 20 tonnás cucc az nem egy kupac sóder, hanem egy busz? :think:

#16991 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 03. 25. 10:37

Integetnek a kezükkel.

#16992 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 10:45

...veszvillogoval? :) Amugy milyen bajra gondolsz? Ha elromlik a busz, kotelezo kirakni az elakadasjelzo haromszoget. Meg otthon is...
A lenyeg az, hogy felhivjak a figyelmet arra, hogy a busz pont akkor, pont ott nem forgalmi, hanem egyeb okbol nem fog biza semerre tovabb menni.

Szerkesztette: LightBringer 2011. 03. 25. 10:46 -kor

Kép

#16993 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 03. 25. 10:45

...veszvillogoval? :) Amugy milyen bajra gondolsz? Ha elromlik a busz, kotelezo kirakni az elakadasjelzo haromszoget. Meg otthon is...
A lenyeg az, hogy felhivjak a figyelmet arra, hogy a busz pont akkor, pont ott nem forgalmi, hanem egyeb okbol nem fog biza semerre tovabb menni.

Igen, erre való a vészvillogó... ;)

#16994 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 03. 25. 10:37

Szerinted két villogó sárga lámpa segít bármit is, ha 1 bites droid nem jött rá, hogy az a 20 tonnás cucc az nem egy kupac sóder, hanem egy busz? :think:

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#16995 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 22. 20:29

Akkor kiszállok. :-) Volt már rá példa, hogy valakinek a szemébe mondtam, hogy mellé nem ülök be, ha úgy vezet, mint szokott, nem is úgy vezetett. Nem látom, hol ebben a gond, ha megsértődik, tegye.

Nem azért, mert megsértődik. Ki nem szarja le, hogy mit csinál, ha úgyse vitetem el magam vele.
Hanem mert van több lehetőség:
- gyalog hazáig, kb. másfél óra.
- buszt megvárni másfél óra.
- autóval haza 10 perc.

#16996 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 03. 23. 19:46

Ha én érzem, hogy gyorsan vezet, akkor már baj van. és igen, szólok ofc. Ha a gyerekem is bent ülne, szájba is vágnám.

Csak utána vágd szájba, ha megállt. Különben még te okozol balesetet :D

Elvből nem szoktam beleszólni, hogy más hogyan vezet.
Egyébként meg van olyan ismerős, aki sosem hajt gyorsan, mellette mégis sokkal rosszabb ülni, mint 1-2 sietős vezető mellett.

#16997 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 25. 11:51

Nem azért, mert megsértődik. Ki nem szarja le, hogy mit csinál, ha úgyse vitetem el magam vele.
Hanem mert van több lehetőség:
- gyalog hazáig, kb. másfél óra.
- buszt megvárni másfél óra.
- autóval haza 10 perc.

- szép fekete autóval temetőbe, kb. 1 hét.

#16998 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 25. 12:02

Elvből nem szoktam beleszólni, hogy más hogyan vezet.

Én egy a lakott területtől úgy száz méterre levő, százötvennel száguldó kocsiban már lehet, hogy leszarnám az elveimet.

#16999 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 03. 25. 10:18

... Ezt barhol be lehetne vezetni, hogy az autos jobban felfigyeljen a buszra, illetve lassa a buszos szandekat.

Ne érts félre, de szerintem azon túl, hogy talán picit számítana, semmi haszna nem volna, merthogy a problémát a "másik" végén fogja meg. Tényleg az volna a megoldás, hogy "megfelelő" helyre rakjuk a megállókat, s vészvillogót használunk? Szerinted ez tényleg működhetne hosszú távon? Szerintem "visszább" kellene beavatkozni.

Súlyosabb büntetést szabatnék ki pl. a zebrán gázolókra, ill. be is vasaltatnám rajtuk, hogy "érezzék" a felelősségüket. Mert nem érzik. S akkor talán nem lesz olyan, aki "azt hiszi", hanem inkább előre megnézik hol a zebra.
Én az elrettentésben hiszek, s abban, hogy az emberi természet alapjaiban nem változik.

#17000 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 25. 12:02

- szép fekete autóval temetőbe, kb. 1 hét.

...és csak egyszer kell megtenni; ez felbecsülhetetlen. :smoker:

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 848
  • 849
  • 850
  • 851
  • 852
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.