HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 868
  • 869
  • 870
  • 871
  • 872
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#17381 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 17. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 17. 10:31

Nem, a rokikártya éppúgy személyhez kötött, mint a bérlet. Ha leraktad a jóembert, és aztán elmentél dolgodra, akkor nem szállítod, nem is lehetne nálad a kártyája.

Ha azt sem tudod, hogy merre kószál, akkor nem igazán illetnek meg a kísérőjét megillető jogok...

Merthogy? Attól, hogy én szállítom, még nem kötelező az árnyékának lennem.

Elviszem egy színházba, vagy mittom hová. Nekem nincs jegyem és/vagy nem is érdekel az előadás, és kint megvárom. Le van beszélve, hogy mikor jön. Addig parkolhatok a kártyájával a színháznál. Utána hazavinném, vagy vinném tovább máshová, én szállítanám tovább is.
Közben nem végig a kijáratnál állok haptákban és várom, hanem elmegyek addig moziba, vagy eszek valamit valahol, vagy van valami elintézni valóm, stb ...
És mondjuk 10 perc múlva kijön, mert nem tetszik a színházi előadás, vagy tűz lett és mindenkit kihajtottak, vagy mittom, és nélkülem (egyedül vagy valaki más ismerősével) távozik. Esetleg rám is telefonál, hogy ne várjam, ez mindegy most.
A lényeg, hogy a kocsi ott marad a rokikártyával a parkolóban.

Ha közben jön parkolóellenőr, akkor mondom, hogy igen, a rokkant szomszédot hoztam (talán valami papírnak is kell lennie megírva, hogy én szállítom, akkor mutatom a papírt is), és bent van a színházban. Nem fog bemenni, megnézni.
De amikor elindulok, akkor már egyedül indulok, jogos a kérdés, hogy hol a rokkant? Kérem itt volt, de elment már?

Még cifrább, ha időre jövök érte. Nálam a kártyája, hogy tudjak parkolni rokkant helyre is. Ugye elfoglalok egy rokkant helyet, kiteszem a kártyát, és bemegyek a rokkantért.
Közben bent mondják, hogy már mással elment. Ekkor visszamegyek, leveszem a kártyát, és elidulok. Így kártyával parkoltam, a rokkant meg sehol?

De mindegy, csak elméleti kérdés volt.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 04. 17. 10:18 -kor

#17382 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 04. 17. 11:14

Merthogy? Attól, hogy én szállítom, még nem kötelező az árnyékának lennem.

Persze, ahogy a rokikártyát sem kötelező használnod. Ez van, polémiázhatunk róla napestig, hogy hogyan nem fogsz lebukni meg hogyan tudod átbaszni a rendszert, attól még nem fogod jogosabban használni a kártyát, ha csak ledobtad valahová az érintettet, aztán mentél tovább a dolgodra.

Az meg, hogy kinek mit mondasz, az egyéni szocprobléma, meccseld le a lekiismereteddel. Minél kevesebb van, annál több helyzetre tudod ráhúzni, hogy az még belefér.

#17383 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 11:00

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 17. 11:40

Persze, ahogy a rokikártyát sem kötelező használnod. Ez van, polémiázhatunk róla napestig, hogy hogyan nem fogsz lebukni meg hogyan tudod átbaszni a rendszert, attól még nem fogod jogosabban használni a kártyát, ha csak ledobtad valahová az érintettet, aztán mentél tovább a dolgodra.

Nem mentem tovább a dolgomra.
Ő miatta mentem oda és miatta parkoltam az adott helyen. Ha nem szállítottam volna, akkor nem is megyek oda.
Csak közben míg vártam rá, beültem egy fagyizóba, vagy egy moziba, vagy elintéztem valami, vagy akármi. Közben a rokkant lelépett.

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 17. 11:40

Az meg, hogy kinek mit mondasz, az egyéni szocprobléma, meccseld le a lekiismereteddel. Minél kevesebb van, annál több helyzetre tudod ráhúzni, hogy az még belefér.

Nem átverésre vagy lehúzásra ment. Hanem ha én magam sem tudok róla, hogy a rokkant már ott sincs. Egyszercsak rájövök amikor keresem. Vagy rám csörög hogy helló, elmentem onnét.
Amint megtudom, rögtön leveszem a kártyát és elhagyom a rokkant parkolót. Viszont ekkor elvileg már büntethetnek, mert nincs rokkant sehol, jogtalanul foglalom a helyet. Pedig amikor odaálltam, még jogos volt.

Mindegy, elméleti a kérdés, mert nem bírom a rokkantakat.
Ha látok jönni szembe a járdán egy tolókocsist, még az utca másik oldalára is átmegyek sokszor.
Fóbia, vagy f*sztuggya.

#17384 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 11:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 04. 17. 12:00

Pedig amikor odaálltam, még jogos volt.

Akkor megfellebbezed a büntetést, és csókolom.

#17385 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 17. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 04. 17. 10:25

Viszont nem tudok róla, hiszen én úgy tudom, hogy éppen a rokkantra várok, és viszem majd haza. Közben ő rég nincs ott.

Akkor várj addig, míg meg nem érkezik. Megy a hülyébbnél hülyébb, gyakorlatban sem létező dolgot reszelére.
Make love not Wor.

#17386 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 17. 12:09

Akkor megfellebbezed a büntetést, és csókolom.

5ezerert...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#17387 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 11:57

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 04. 17. 12:48

5ezerert...

Azt meg verd le a rokin, hogy francnak kolbászol, amikor rá vársz.

#17388 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 17. 12:44

Akkor várj addig, míg meg nem érkezik. Megy a hülyébbnél hülyébb, gyakorlatban sem létező dolgot reszelére.

És meddig várjak, ha már rég hazament?

Persze, tudom hogy hülyeség.
Csak eszembe jutott, hogy ha elvinnék egy rokkantat egy színházba vagy hangversenyre, a f*szom se várna rá a parkolóban 2-3-5-6 órát.
Viszont mi van, ha amíg nem vagyok ott, ő elmegy (mert előbb vége a darabnak, vagy megunta és az első szünetben kijött, stb). A kocsim meg ott parkol az ő kártyájával.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 04. 17. 12:47 -kor

#17389 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 04. 17. 13:45

Viszont mi van, ha amíg nem vagyok ott, ő elmegy

Nemtom, hogy felétek mi a helyzet, mifelénk, ha A vár B-re, B meg lelép hamarabb, akkor legalább egy telefon megeresztődik, hogy cimbora, én lépek, ne várj feleslegesen. Igen, tudom, mi van akkor, ha lemerült a telefon, meg éppen a meteorok potyognak az égből. Ne várd már el, hogy törvény szabályozzon minden kis eshetőséget, hogy mi van mondjuk akkor, ha bevitted a moziba az arcot, odabenn meg találkozott Jézussal, aki mondta neki, hogy kelj fel és járj.

Ami problémákat ide szoktál írni, hogy mi van akkor, már ne haragudj, de a nagy részük tökéletesen orvosolható olyan apró marhaságokkal, mint mondjuk a másikra odafigyelés, meg társai. És még rendőr, meg ügyvéd se kell hozzá.

#17390 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 13:16

OKés, nem kell leszedni a fejemet.
Nekem hótt reálisnak tűnt, hogy nem várnék valakire órákat egy parkolóban, hanem elmennék máshova, de bocs.
És van telefon is, írtam is, hogy oda is szólhat akár, hogy mással elment onnét, az mindegy.
Mikor visszamegyek, és elindulok, akkor nincs velem rokkant, ekkor megbüntethetnek-e vagy nem.

Erre jöttek a kifogások, hogy ha a kísérője vagy, akkor hogy nem tudod, hogy nincs ott, stb.
De mindegy, nem érdekel annyira, csak egy gondolat volt.

#17391 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 04. 17. 13:45

Viszont mi van, ha amíg nem vagyok ott, ő elmegy (mert előbb vége a darabnak, vagy megunta és az első szünetben kijött, stb). A kocsim meg ott parkol az ő kártyájával.

A rokkant az am olyan, huss, elmegy a nagy semmibe ;) :omg:
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#17392 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 04. 17. 15:01

A rokkant az am olyan, huss, elmegy a nagy semmibe ;) :omg:

Nem csak az számít rokkantnak, akinek nincs lába :omg:
De mindegy, kiveséztük a témát.

#17393 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 11:42

Tegnap fényképeztem :)

Kép
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#17394 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 17:52

Idézet

Április 18-tól háromnapos országos akciót tart a rendőrség a gyorshajtók kiszűrésére, de fokozottan ellenőrzik a járművek műszaki állapotát is.

A rendőrség honlapján olvasható tájékoztató szerint a háromnapos razzia része a TISPOL "European Operation Speed" nevű ellenőrzés-sorozatnak. Az akció ideje alatt alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre koncentrál a rendőrség. Ennek oka, hogy a sebességtúllépés hazánkban a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok: évek óta az összes személysérüléses közúti baleset 25-30 százaléka, a halálos kimenetelű baleseteknek pedig mintegy 40 százaléka vezethető vissza a gyorshajtásra.

A TISPOL ellenőrzés ideje alatt a gépjárművek műszaki állapotát is fokozottan ellenőrzik a rendőrök a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Megyei Kormányhivatalok Közlekedési Felügyelőségeinek

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#17395 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 06:54

Abszolút sebességrekord Fejérben (index.hu)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#17396 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 07:37

Nem a női sofőrökkel, hanem az "oktatással" van gondom.
Kerülöm a Díványt, mert voltak már ott "érdekes" olvasnivalók, de ez ütős:
http://divany.hu/ele...._resz/?rnd=984

Idézet

Az iskolának van egy érdekes ösztönző programja, miszerint aki megdönti a rekordot, és 2 percnél rövidebb idő alatt megoldja száz százalékosra a tesztet, az utána ingyen vezethet.
...
A végén a gép számomra meglepő, 99 százalékos eredményt dobott ki. Egyetlen egy kérdést rontottam el, nem tudtam, hogy a centrifugális erő minek a szorzata. Azt hiszem, kinn nem ezen fog múlni az életem. Meg azt is tudom, hogy ettől még nem leszek jó sofőr, de kezdetnek azért nem rossz. Büszkén robogtam be az iskolába oktatót választani. Pesten fogok vezetni, és az oktatóm messze földön híres a birkatürelméről. Meglátjuk.

A fizikát meg megvásároljuk a kocsival, ugye?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#17397 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 08:55

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 04. 19. 08:37

A fizikát meg megvásároljuk a kocsival, ugye?

Ezt most nem értem, mi baja származhat egy földi halandónak abból, ha nem tudja, hogy a forgatónyomaték minek a szorzata, és ennyi volt az összes hibája? Ha leesel a létráról, akkor se töröd össze kevésbé magad, ha tudod a gravitációs együttható értékét :think:

#17398 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 19. 09:55

Ezt most nem értem, mi baja származhat egy földi halandónak abból, ha nem tudja, hogy a forgatónyomaték minek a szorzata, és ennyi volt az összes hibája? Ha leesel a létráról, akkor se töröd össze kevésbé magad, ha tudod a gravitációs együttható értékét :think:

Valóban nem matekozom a 7 és a 15 fokos létra közötti gravitációs különbséget, de a fenttartózkodás az más elővigyázatossággal bír.
A centrifugális erő hatásairól is olvashatunk naponta a hírekben, meg a "kanyar nem adta ki" szólamokban.
Többségében nagyteljesítményű autó-motor, fiatal (általában férfi) sofőrrel.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#17399 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 04. 19. 12:12

A centrifugális erő hatásairól is olvashatunk naponta a hírekben, meg a "kanyar nem adta ki" szólamokban.

Ez rendben van, de akkor kevesebb ilyet olvasnánk, ha mindenki fejből fújná, hogy effegyenlő emvénégyzet pererr? Azért ne keverjük már azt, hogy valaki nem ismeri a kocsira ható erők következményeit azzal, hogy nem tudja fejből idézni a vonatkozó fizikai formulákat.

A kishölgy sikeresen teljesítette a vizsgát, egyedüli hibája volt, hogy nem tudott egy olyan képletet, ami a vezetésére semmilyen kihatással nem lesz, mert nem ez fogja a fejébe verni, hogy ha túl gyorsan megy, akkor könnyebben kisodródik. Mások meg sikeres vizsgát tesznek, ha a képlet mellett három darab hárompontos kérdésre sem tudják a helyes választ, aztán ezek közül egy is elég ahhoz, hogy súlyos károkat, sérüléseket okozzon az illető.

#17400 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 11:47

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 04. 19. 12:23

Ez rendben van, de akkor kevesebb ilyet olvasnánk, ha mindenki fejből fújná, hogy effegyenlő emvénégyzet pererr? Azért ne keverjük már azt, hogy valaki nem ismeri a kocsira ható erők következményeit azzal, hogy nem tudja fejből idézni a vonatkozó fizikai formulákat.

A kishölgy sikeresen teljesítette a vizsgát, egyedüli hibája volt, hogy nem tudott egy olyan képletet, ami a vezetésére semmilyen kihatással nem lesz, mert nem ez fogja a fejébe verni, hogy ha túl gyorsan megy, akkor könnyebben kisodródik. Mások meg sikeres vizsgát tesznek, ha a képlet mellett három darab hárompontos kérdésre sem tudják a helyes választ, aztán ezek közül egy is elég ahhoz, hogy súlyos károkat, sérüléseket okozzon az illető.

Hát épp ez az.
Utoljára tíz éve töltöttem ki ilyen tesztlapot, előtte meg félévenként 20 éven keresztül.
Igaz, azokban még olyan kérdések szerepeltek, amitől egy átlagautót egy átlagember vezetni képes volt. Ma már fölöslegesnek tűnik a gyújtásszög, meg a keverékképzés, de egyre gyanúsabb, hogy manapság nem azt oktatják, amit kéne.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 868
  • 869
  • 870
  • 871
  • 872
  • Utolsó »