Idézet: debaj - Dátum: 2011. 05. 01. 13:25
Az csak forgalmi vizsgán van, hogy x-szer megbuksz, utána meg hazazavarnak, hogy a csattogós lepke való csak neked?
Minden vizsgának tetszőleges alkalommal nekifuthatsz.
A forgalmi vizsga esetében annyi a nehezítés, hogy három egymást követő sikertelen vizsga után már csak és kizárólag a budapesti vizsgaközpontban, szigorított vizsgát kell tenni. Ennek része egy pszichológiai teszt, majd a forgalmi vizsga a fővárosban.
Az oktatóm mondta, hogy volt olyan tanuló, akinek itt helyben nem sikerült soha a forgalmi vizsga, viszont a budapesti, szigorított vizsga elsőre, gond nélkül sikerült neki.
(Abban nem vagyok biztos, hogy 3 sikertelen forgalmi vizsga után kell a szigorított vizsgára menni, de így emlékszem.)
Idézet: Tigger - Dátum: 2011. 05. 01. 13:42
Igen, KRESZt annyiszor próbálod, ahányszor akarod. Végülis amíg nem ülhet autóba, addig elvileg nem jelent veszélyt senkire, viszont bevételt hoznak a vizsgadíjak.

Elméletileg így van, a gyakorlatban viszont nem, ahogyan a példa is mutatja.
Egyébként én bevezetném, hogy aki min. harmadikra nem tud elméletből levizsgázni, az mondjuk 5 évig ne próbálkozhasson újra. Aztán ha újból nem sikerül neki háromszor egymás után, akkor többé ne is kaphasson jogosítványt az illető.
Valami hasonló rendszer a forgalmi vizsgák esetében sem ártana.
Az a baj, hogy kis túlzással manapság minden hülye kap jogosítványt.
Idézet: debaj - Dátum: 2011. 05. 01. 14:26
Jogsi nélkül, 16 KRESZ bukás után részegen volán mögé ül, szerinted mennyire óvatos jellem?
Amúgy ilyenkor mi a jogállás? Mintha lenne valami olyan, hogy ha valameddig már eljutottál, akkor minden addigi eredményedet nullázzák, de itt még az sem játszik.
Én úgy tudom, hogy ilyenkor bizony "nullázzák" az eredményeket, s min. 1 évig nem is próbálkozhat újra. (Ugyanez a büntetés akkor is, ha valakit tanulóként jogosítvány nélküli vezetésért kap el a rendőrség.) Abban már nem vagyok biztos, hogy ezt követően az ittas vezetésért büntetett sofőrökhöz hasonlóan a szigorított elméleti vizsgára kell-e menniük a tanulóknak!?
A logika azt diktálná, hogy igen. Mert én nem látom a különbséget abban, hogy valaki tanulóként vezetett ittasan, vagy jogosítvány birtokában.