Idézet: keton - Dátum: 2011. 06. 04. 20:33
Igen, valóban 0. Viszont én HÉV-vel és villamossal járok, szarok a dugóra meg a buszsávra.

Eddig még nem haltam bele... Ne az extrémebbnél extrémebb példákat hozzátok, mert olyan megoldás nincs, ami mindenkinek tökéletes (ha feltalálják a transzportert, akkor majd jön a Greenpeace, hogy túl sokat fogyaszt

).
Az emberek nagy része fel tudna szállni a vonatra, HÉV-re, villamosra, de inkább mondvacsinált okokra hivatkozva ül a dugóban, és károg, hogy miért van dugó. Igen, rengeteget lehetne fejleszteni a tömegközlekedésen, és kéne is. Ahol én lakom, ott elég jó a lefedettség, a HÉV bent van a városban 14 perc alatt (a reggeli dugóban is...), mégis ha időnként autóba kell ülnöm, akkor azt látom, hogy már a helyi kis útra sem tudok kifordulni, annyi autó jön. Nekem ne magyarázza senki, hogy ezeknek az embereknek mind olyan munkája van, amit nem lehet autó nélkül végezni. Talán ha a 10%-ukra igaz ez. Nyugodtan mehetnének HÉV-vel, metróval, nem lenne tőle semmi bajuk, van hely, sűrűn jár, gyorsan beér a városba, nem zavarja semmilyen torlódás. De inkább csak a kifogások keresése megy, az viszont nagyon.

Mi extrém ezen, hogy éppen senki se arra jön, mint én???
Szerinted az kifogás, hogy autóval napi 2 óra az út, autó nélkül meg 4? Ha véletlenül csúszik a meló, akkor óránként jár a vonat, az már egy óra csúszás, plusz épp nincs buszcsatlakozás az adott vontra, így már két óra.
És mennyi ideig utazol a HÉV-vel meg a villamossal? 15 percet + 2 megálló villamossal? Mert akkor mákod van, közel a melód.
Vagy pl. mivel jönnék haza, ha ese 8 után szállok le a buszról? Mer' itt utána nincs. Gyalogolok még egy órát?
Közelről, a városból járva nem éri meg autózni, de messzebbról, vidékről, +50, +100 km-ről már bőven van előnye, hidd el.
Ja, és a lényeg:
Idézet
Ahol én lakom, ott elég jó a lefedettség ...
... sűrűn jár, gyorsan beér a városba, nem zavarja semmilyen torlódás ...
Ahol én lakom, ott meg elég szar a lefedettség, és ritkán jár és nem ér be gyorsan.
40 meg 50 perc egy 35 km-es út vonaton. Számold már ki az átlagsebességet. Összesen kb. 40-45 km-t kell utaznom, de legyen 50 km, és az 2 órát visz el tömegközlekedéssel. És ez naponta kétszer.
Teccikérteni?
Ééés bérletárban nem több, vagy nem sokkal több, mint benzinárban.
Most mondj csak egy indokot, ami miatt jobb nekem a tömegközlekedés.
Én elhiszem, hogy neked nem rosszabb (vagy jobb is), mint autóval, de nekem meg éppen nem.
Szerkesztette: Sparow2 2011. 06. 04. 19:54 -kor