HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 902
  • 903
  • 904
  • 905
  • 906
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18061 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 11. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 06. 11. 08:26

Csak arra kell figyelni, hogy számára is egyértelmű legyen a dolog.

Ha elsőre nem is, másodjára már tuti az lesz számára! :laugh:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#18062 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 16:04

http://autozz.blog.h...n_a_forgalommal
Ciciman is on borda

#18063 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 06. 11. 10:16

ha jól tudom a zebrán átkerekező biciklist elvileg bünti illeti. ha áttolja, elsőbbsége van a zebrán, ha ül a bicón, akkor viszont az zebrán kivitelezve a manőver _szabálytalan_.
Ez az elsőbbségadás kötelező dolog szerintem annak szab gátat, hogy a kétkerekű ne eszement állat módjára tépjen át az út egyik oldaláról a másikra - mert ez szokása néhánynak.

-C0pp3rM!n3-

Tisztában vagyok a jogszabályokkal, de pont ez a lényeg, hogy egy átlag autósnak észre kell venni minden körülmények között, hogy az jármű v. gyalogos? (a kerékpáron áll v. a kerékpár mellett áll?)

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#18064 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 06. 11. 18:18

Tisztában vagyok a jogszabályokkal, de pont ez a lényeg, hogy egy átlag autósnak észre kell venni minden körülmények között, hogy az jármű v. gyalogos? (a kerékpáron áll v. a kerékpár mellett áll?)

A veszélyhelyzetet észlelni kell a lehető legjobb mértékben. Márpedig ebbe beletartozik, hogy az ott indulni akar-e, aztán gyalog-e avagy géppel-e.

pl.: ha gyerek áll a zebra előtt, s épp beesni készül az autós elé, az is veszélyes helyzet: észlelni kell. A helyzetet tehát a lehető legjobb mértékben fel kell mérni, s ennek megfelelően dönteni - nem elegendő csupán a sziluetteket látni. Ezért szokták írni, hogy a másiknak figyelni kell a tekintetét. Egy zebraszélen álló gyalogosnak/bringásnak a tekintetét sokkal könnyebb figyelni, mint egy szembe jövő autósnak, aki üveg mögött ül. (én mondjuk a mozdulatait figyelem, abból is lejön szinte minden)

Szerkesztette: Warrior 2011. 06. 11. 17:48 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18065 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2011. 06. 11. 17:04

Az is jó, amikor a kommenteknél valaki azt írja, hogy "ha valaki először lát osztott pályás utat, simán benézheti"... (megjegyzem, legalább másodszor kell látnia osztott pályásat, aki először látja, az tanfolyamon ül még, nem kocsiban.) :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18066 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 06. 11. 18:32

A veszélyhelyzetet észlelni kell a lehető legjobb mértékben. Márpedig ebbe beletartozik, hogy az ott indulni akar-e, aztán gyalog-e avagy géppel-e.

pl.: ha gyerek áll a zebra előtt, s épp beesni készül az autós elé, az is veszélyes helyzet: észlelni kell. A helyzetet tehát a lehető legjobb mértékben fel kell mérni, s ennek megfelelően dönteni - nem elegendő csupán a sziluetteket látni. Ezért szokták írni, hogy a másiknak figyelni kell a tekintetét. Egy zebraszélen álló gyalogosnak/bringásnak a tekintetét sokkal könnyebb figyelni, mint egy szembe jövő autósnak, aki üveg mögött ül. (én mondjuk a mozdulatait figyelem, abból is lejön szinte minden)

Még mindíg nem érted. Nem az a lényeg, hogy indulni készül-e vagy nem. Hanem az a lényeg, hogy az egyik esetben nekem kell elsőbbséget adnom, a másik esetben neki kell elsőbbséget adnia nekem.

#18067 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 06. 11. 18:37

Az is jó, amikor a kommenteknél valaki azt írja, hogy "ha valaki először lát osztott pályás utat, simán benézheti"... (megjegyzem, legalább másodszor kell látnia osztott pályásat, aki először látja, az tanfolyamon ül még, nem kocsiban.) :smoker:

Nem minden BP, nem mindenhol van osztott pályás úttest, ezért nem is biztos, hogy az oktatás alatt találkozik ilyesmivel.

#18068 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 11. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 06. 11. 19:04

Nem minden BP, nem mindenhol van osztott pályás úttest, ezért nem is biztos, hogy az oktatás alatt találkozik ilyesmivel.

Nem a faszt nem. Én időmben elvittek mindenfelé,ami csak létezett. Nem tudom most miképpen van, de ha nem is tanítják, aki autózik, annyi gógyi legyen benne, hogy felismer bizonyos dolgokat, ami akár másképp is működhet. Legközelebb majd az lesz, hogy nem látott ilyen nagy tűzoltó autót, csak kisebbet, meg rendőrlány is furcsa amikor integet, oszt leszarja, vagy mi?

Oszt ez nem is olyan triviális, mint a körforgalmon áthaladó villamos, amiből van egy az országban valóságban, meg egy a KRESZ könyvben is.
Make love not Wor.

#18069 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 06. 11. 18:42

Azért elég sok helyen elég egy kis figyelmetlenség, hogy ne a megfelelő helyre kanyarodjon az ember.
Jártam én is úgy, hogy sikeresen benéztem a felhajtót, igaz, hogy nem a menetirányt, hanem "csak" az útirányt néztem el, s az M5-ön Szeged felé indultam Pestre...

Szerkesztette: scaurus 2011. 06. 11. 18:42 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#18070 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 06. 11. 19:04

KRESZ-ben ott van, eléggé vastagon. Ha nem érti, arról nem a szabály tehet. Benézni persze be lehet bármit, de f@sz hozzáállás alapvetően az, aki azt mondja, hogy "először találkozik". Olyan nincs, vagy akkor valamit nagyon nem jól tanult. Mondom: attól még benézhet, itt meg te nem vetted a lényeget. :smoker:

ps.: azt meg lehet-e tudni, hogy amikor benézte, ott volt-e a kikerülési irányt jelző tábla? Mert ha igen, akkor nincs kifogás, az is biztos. BP-től függetlenül.

Szerkesztette: Warrior 2011. 06. 11. 18:47 -kor

#18071 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2011. 06. 11. 19:42

Azért elég sok helyen elég egy kis figyelmetlenség, hogy ne a megfelelő helyre kanyarodjon az ember.
Jártam én is úgy, hogy sikeresen benéztem a felhajtót, igaz, hogy nem a menetirányt, hanem "csak" az útirányt néztem el, s az M5-ön Szeged felé indultam Pestre...

Bárki benézheti, csak a kommentekben azt írták, hogy azért, mert még először lát ilyet, azért lehet. Aztán az osztott pályás út látványa nagyjából olyan, mint a pilótának a leszállópálya. Kizárt, hogy 1-2-szer lásson ilyet a könyvet is beleértve, amire levizsgázik.

Én Miskolcon vizsgáztam, de mire kész lettem, már tele volt a faxom az osztott pályásokkal. Meg a vizsgabiztosokkal is.

Ha pedig ma olyan a helyzet, hogy lásd mint fentebb, akkor azt mondhatom, hogy sz@rt se tanítanak, s a veszélyfaktort nyugodtan lehet hatványozni, a helyzet annyira hitvány. :(

Szerkesztette: Warrior 2011. 06. 11. 18:49 -kor

#18072 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 18:50

ha valaki eltéveszti, elvenni a jogsiját

ilyeneket NEM SZABAD ELTÉVESZTENI!

ott van mindenhol a tábla, figyelni kell
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#18073 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 11. 18:58

Igen, párszor láttam ilyesmit, de többnyire még tudott korrigálni a jó irány felé, vagy padlófék az első méteren. Ennyire nem lehet figyelmetlen, hogy kilométereket megy szembe, meg egyebek. Annáljogsi széttép, mert majd legközelebb akkor rongyol át a zebrán, mikor Te is tennéd, hisz csak egy kis sárga lámpa, meg piros van, meg zebra jelzés, csak "kicsit" figyelmetlen volt? Asszem akkor Te lennél a leghangosabb. Egy jobb kezest, vagy valami elbaszott dolgot benéz, az még okés, ezt meg tudjuk csinálni. De szemben sávban autózni, oszt leszarni a külvilágot? Nulla IQval ne üljön autóba.
Make love not Wor.

#18074 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 11. 19:09

Nem a faszt nem. Én időmben elvittek mindenfelé,ami csak létezett.

Az a te idodben volt. En 10 eve vizsgaztam, az oktatas soran nem vezettem se este, sem autopalyan (ellenben rutinvizsga elott forgalomban igen :D, valamint az oktatas soran masik oktato lerobbant autojat is vontattam).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#18075 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 06. 11. 19:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 06. 11. 19:50

ha valaki eltéveszti, elvenni a jogsiját

ilyeneket NEM SZABAD ELTÉVESZTENI!

ott van mindenhol a tábla, figyelni kell

1.) Esetemben, ki és honnan tudta volna rajtam kívül, hogy nem arra megyek, amerre szerettem volna? :laugh:
(Természetesen nem kezdtem tolatni, hanem szentségelve elszáguldottam az első lehajtóig.)

2.) Te még sosem hibáztál vezetés közben? :p
Nem mentél két kört egy körforgalomban, mert elnézted a kijáratot, nem hajtottál be egyirányú utcába, nem blicceltél el parkolást idegen városban, mert nem vetted észre a parkolás táblát, nagy (mondjuk 3x3 sávos) kereszteződésben sosem kanyarodtál szembejövő sávba, stb.?

Ugyanmár, persze, balfaszság FORGALOMMAL SZEMBEN autópályára felmenni, de egy rosszul kitáblázott/felfestett felhajtónál nem is elképzelhetetlen, hogy valaki hibázzon, még akkor is ha évente több tízezer km-t vezet.

Őszintén szólva én azt nem értem, hogy ez miért nem történik meg naponta, vagy miért nem történik naponta tucatjával frontális karambol?
Amilyen hülyék az emberek úgy általában...

#18076 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 19:02

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2011. 06. 11. 20:00

Őszintén szólva én azt nem értem, hogy ez miért nem történik meg naponta, vagy miért nem történik naponta tucatjával frontális karambol?

Mert valószínűleg mégsem olyan triviális benézni a felhajtót.

#18077 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 06. 11. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 11. 19:58

...Ennyire nem lehet figyelmetlen, hogy kilométereket megy szembe, meg egyebek. Annáljogsi széttép...

Ezzel egyet értek.
Mert más benézni egy felhajtót, és más kilométereken keresztül a forgalommal szembe menni.
Ahogy a rómaiak mondták: tévedni emberi dolog, a tévedésben megmaradni ördögi...

#18078 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 19:04

Amugy a delikvens nem is tudom hogy nezte be, a hid alatt balra kanyarodo sav van a remiz moge, kulon lampaval, amikor az zoldet kap, akkor a szembejovok ott allnak vele szemben.

Csatolt fájl:

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#18079 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 11. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2011. 06. 11. 20:03

tévedni emberi dolog,

tévedésben élni ostobaság, legalábbis a római mondás szerint. :-)

(Errare humanum est, sed in errore perseverare dementis)

Szerkesztette: debaj 2011. 06. 11. 19:09 -kor

#18080 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 06. 11. 19:12

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 11. 20:08

tévedésben élni ostobaság, legalábbis a római mondás szerint. :-)

(Errare humanum est, sed in errore perseverare dementis)

Én imigyen is ismerem: “errare humanum est, perseverare autem diabolicum.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 902
  • 903
  • 904
  • 905
  • 906
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.