HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 912
  • 913
  • 914
  • 915
  • 916
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18261 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 02. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 07. 02. 10:59

A balra indexelés nem biztos, hogy rossz dolog, van ahol előírja a KRESZ (Franciaország, Románia...). Egyértelművé teszi, hogy a jármű a körforgalomban halad tovább, a kihajtáskor jobbra kell indexelni. Nem beszélve arról, hogy a bal oldali indexet előbb meglátod mint a jobboldalit, ha be akarsz hajtani egy körforgalomba és ott közlekedik másik autó.

Lehet, hogy nem rossz, de full felesleges. Tegnap ment előttem egy román kamion, körforgó előtt villantott 3at balra, bement a körforgóba, és az első kijáratnál már ment is ki, és indexelt is jobbra. Pislogtam egy ilyet :blink: , és haladtam tovább.
Egyébként még mit lehet csinálni egy körforgó "bejárata" előtt, hogy kötelezően kelljen balra indexelni? Mégsem megyek be?
A románoknál a nagy körforgóinvázió kezdetekor (amikor még nem a nálunk megszokott KF volt, hanem egy normál kereszteződés közepére beraktak vagy 5-6 ilyen vízzel feltölthető "bólyát", jelezvén, hogy most már itt KF van) úgy csináltak, mintha normál kereszteződés lenne, a bejáratnál elindexelték, hogy ők most balra kanyarodnak (a 3. kijáraton mennek ki), majd ahogy elforgatták a kormányt jobbra, index ki, és uccuneki. Én, mögötte tudtam, hogy hova fog menni, de a többi bejáraton várakozók meg tippmixeltek, hogy ez most hol fog kimenni.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#18262 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 10:39

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 07. 02. 10:59

A balra indexelés nem biztos, hogy rossz dolog, van ahol előírja a KRESZ (Franciaország, …

Kép

Mintha nem lenne ez a szabály… (és a gyakorlatból sem rémlik :) )

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#18263 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 07. 02. 10:50

Errefele divat a balra indexelés is a körforgóban. Főleg az idősebb korosztály részéről :)

Behajtás előtt is jobbra indexel. Erre gondoltam, de ígaz nem írtam le.
Bent balra indexel nem gond, de ha abból csinál egy jobbra kihajtás index nélkül, az már gond.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#18264 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 07. 02. 12:01

Behajtás előtt is jobbra indexel.

Olyat en szoktam, ha egybol ki is megyek az elsonel. Tudom, lustasag, meg megtevesztem az ellenseget ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#18265 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 07. 02. 13:58

Olyat en szoktam, ha egybol ki is megyek az elsonel. Tudom, lustasag, meg megtevesztem az ellenseget ;)

Nem igazán, sőt a KRESZ is lehetőséget ad rá, ha elötte indexelsz jobbra, azzal jelzed, hogy az elsőnél ki akarsz hajtani.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#18266 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 13:40

http://www.heol.hu/h...-bmw-sek-386846

#18267 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 07. 02. 11:39

Kép

Mintha nem lenne ez a szabály… (és a gyakorlatból sem rémlik :) )

Sokat vezettem Franciaországban. Azt nem tudom, hogy szabály-e, de mindenki villog balra, kifelé viszont csak ritkán. Egyszerűen csak befejezik a balra indexet és go.
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#18268 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 07. 02. 12:01

Behajtás előtt is jobbra indexel. Erre gondoltam, de ígaz nem írtam le.
Bent balra indexel nem gond, de ha abból csinál egy jobbra kihajtás index nélkül, az már gond.

Idézet

Befelé indexel és jó esetben az elsőnél látja a várakozó, hogy így jött be és nem indul el.
Második, harmadiknál már necces, mert arra gondol, hogy kimegy azért indexel.

Alapvetően volt félreérthető.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18269 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 16:34

Üzenet megtekintéseIdézet: G-e-r-i - Dátum: 2011. 07. 02. 17:12

Sokat vezettem Franciaországban. Azt nem tudom, hogy szabály-e, de mindenki villog balra, kifelé viszont csak ritkán. Egyszerűen csak befejezik a balra indexet és go.

Lehet… mégse láttam. Ez egy ilyen. Mint a mindenki relativitása… :)

#18270 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 07. 02. 14:40

Cserbenhagyás bűncselekményének elkövetése. Attól függetlenül, hogy épp mindketten biztosan nagyon megijedtek, mint barbi a gát szélén. A jogosítvánnyal felelősség is jár, aztán sokaknak a pofájuk is de nagyon - persze utólag, mint nekem. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18271 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 02. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 02. 17:35

Cserbenhagyás bűncselekményének elkövetése.

Azért a szajré menekítésére még volt idejük.

#18272 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 09:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 07. 02. 17:34

Lehet… mégse láttam. Ez egy ilyen. Mint a mindenki relativitása… :)

Videó

Ok. Én elhiszem neked. Ennek ellenére délen mindenki indexel balra.
Még téma is volt ez nálunk. Először letoltak az ottani barátaim, hogy miért nem jelzek befelé. Ők azt mondták, hogy "il faut utiliser les clignotants"

(Párizs környékén nem jártam autóval - gyalogosan meg nem erre figyeltem, ott nem tudom, hogy mi a szokás, vagy a szabály)

szerk:

Valami miatt az él bennem, hogy beszélsz franciául.

Idézet

...Dans l'hypothèse où vous ignoreriez, en vous engageant, l'emplacement de votre sortie, restez également à droite tout en maintenant votre clignotant gauche allumé jusqu'à ce que vous trouviez votre sortie.[...]

Les clignotants

Que les ronds-points soient à sens unique n'empêche pas d'utiliser les clignotants. Le rôle de ces avertisseurs lumineux est en effet d'informer les autres automobilistes de vos intentions. Utilisez-les à bon escient, en pensant qu'ils ne vous confèrent aucune priorité. Un clignotant gauche allumé signifie que vous restez sur l'anneau du rond-point. Les usagers qui attendent pour s'engager doivent vous céder la priorité. Un clignotant droit indique que vous vous apprêtez à sortir.

L'usage des clignotants est important : ils avertissent les autres usagers de la direction que vous comptez suivre.

forrás: http://www.assure-ne...m/rondpoint.htm

Szerkesztette: G-e-r-i 2011. 07. 03. 09:37 -kor

A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#18273 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: G-e-r-i - Dátum: 2011. 07. 03. 10:29

Ok. Én elhiszem neked. Ennek ellenére délen mindenki indexel balra.
Még téma is volt ez nálunk. Először letoltak az ottani barátaim, hogy miért nem jelzek befelé. Ők azt mondták, hogy "il faut utiliser les clignotants"

(Párizs környékén nem jártam autóval - gyalogosan meg nem erre figyeltem, ott nem tudom, hogy mi a szokás, vagy a szabály)

szerk:

Valami miatt az él bennem, hogy beszélsz franciául.

A szokás nagy úr… :)

(Hogy hol szoktak, meg hol nem, nem vitatom egy pillanatra sem, csak a szabályt nem értettem :))

#18274 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 07. 03. 10:47

A szokás nagy úr… :)

(Hogy hol szoktak, meg hol nem, nem vitatom egy pillanatra sem, csak a szabályt nem értettem :))

Szerintem ők maguk sem tudják...

Itten találtam egy ilyet:
http://www.permiseco...-rond-point.php

Idézet

RE : rond point
Message de tichoun
Ajouté le 09/06/2007 ŕ 15:47:31

chauffeur de car et ayant mon permis poids lourds, on m'a toujours appris qu'un poids lourd n'a pas le droit d'etre sur la file de gauche sur un rond point.
Si l'on souhaite faire les 3/4 de tour ou le tour complet, on doit mettre son clignotant ŕ gauche.

#18275 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: G-e-r-i - Dátum: 2011. 07. 03. 10:50

Szerintem ők maguk sem tudják...

Itten találtam egy ilyet:
http://www.permiseco...-rond-point.php

Az biz könnyen lehet :)

#18276 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 06. 30. 20:54

ugyanez volt nekem is régi 5-ösön a minap
csak nem így végződött
kamiont és mögötte egy régi tipót előztem volna, erre ő tükörbe nézés és index nélkül kivágott úgy, hogy oldalról jött majdnem nekem
satu, félig az árokba húzódás megvolt
utána leelőztem, duda, de nézett előre mereven a vén fasz, azt sem tudta hogy mi történt

A youtube-os hozzászólások között valaki (feltehetően egy német állampolgár), hogy Németországban csak az a jármű kezdhet teherautó előzésébe, amelyik közvetlenül mögötte halad.

Talán nem volt rossz elgondolás, hogy ezt a szabályt így vezették ott be. :think: (Ettől függetlenül nagyon rossz, hogy sokan szinte egyáltalán nem használnak index-et, egyetlen forgalmi szituációban sem.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#18277 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 07. 02. 07:43

Sok kocc meg attól van, hogy arra koncentrál, hogy becsússzon két autó közé és nyomja neki. Az előtte menő pedig kihajtásnál megáll mert a zebrán mennek át.
Mögötte meg csak későn veszi észre (amúgy is nyomta neki) és még ő lesz felháborodva. Nem ismeri el, hogy ő a hunyó ezért rendőrt hív és már lezárult a körforgó. Nincs közelben menekülő útvonal vagy épp ott állnak akkor dugó lesz és nem is kicsi.

Így van. Körforgalomban én is mindig attól tartok, hogy hátulról jön valaki belém, amikor a kihajtónál lévő gyalogátkelő előtt megállok, mert ott gyalogos halad át.

Az Eleanor által idézett hírben szereplő körforgalom egyébként meglehetősen jól belátható (és átlátható) minden irányból érkezve. A probléma az, hogy ott (is) gyakori a gyorshajtás, s az általad említett "két kocsi közé", vagy kocsi elé "besurranás".

Egyesek sokszor képtelenek kivárni, hogy a körforgalomban előttük 1-2 autó elhaladjon. Ezek az autósok nem szívesen állnak meg a körforgalom behajtója előtt, mert a "na, ez elé még beférek" mentalitással hajtanak be. (Az index nélküli kihajtásról nem is beszélve, amivel pedig a behajtó forgalmat lassítják.)

#18278 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 10:43

Ez is egy "szép" történet:

Ittasan vezette autóját egy férfi, majd át akarta verni a rendőröket

Idézet

Ercsi - Egy férfi járdaszegélynek ütközött és kitört autójának kereke. A rendőrökkel azonban azt próbálta elhitetni, hogy mindezt ismeretlen tettes követte el, miután ellopta kocsiját.
[..]
Kiderült, hogy a férfinak nincs vezetői engedélye, azt egy korábban elkövetett ittas vezetés miatt bevonta a hatóság, ráadásul a bejelentő ezúttal is ivott. Ezért próbálta a kitalált mesével menteni magát.[..]

2011. július. 01. péntek | Szerző: fmh.hu

/Forrás: www.fmh.hu/

Kiváncsi vagyok, hogy mikor hoznak olyan érdemi intézkedést, ami ezt a sok piás és/vagy jogosítvánnyal nem rendelkező sofőrt visszatartja attól, hogy járművet vezessen!?

#18279 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 11:02

Egy honapra kene csak leultetni gyorsitott eljaras folyomanyakent a jovo heten, egybol maskepp latna a vilagot.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#18280 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 11:48

most mintha változtattak volna július 1.-től az ittas vezetésért kiszabható bírságokon. :think:

Idézet

A július elsején életbe lépő közlekedési törvény módosításai értelmében a megengedett legnagyobb sebesség túllépése, az ittas vezetés és a biztonsági öv használatának elmulasztása már nem szabálysértési, hanem közigazgatási bírsággal sújtható.

Mivel a közigazgatási eljárás a zéró tolerancia elvét követi, a bűncselekménynek nem minősülő ittas vezetésnél fix büntetési tételeket vezettek be. Eddig 5 büntető pontot (hivatalosan előéleti pontot) kapott az, aki ivott és a volánhoz ült, a módosítás után az ittasság mértékétől függően 6-8 ponttal szankcionálják a részeg vezetőket.

0,5 ezrelék alatt 150 ezer forint és 6 büntetőpont, 0,51 és 0,8 ezrelék között 200 ezer forint és 8 pont, 0,8 ezrelék felett pedig 300 ezer forint bírsággal és 8 ponttal büntetik az ittas sofőröket. Ha valaki kocsmázás után ül biciklire, 0,8 ezrelékig 30 ezer forintra, e felett 60 ezer forintra büntetheti a rendőr.

ha igaz, akkor ez az "úr" legalább egy 150 ezres csekket kap (vagy nagyobbat), plusz büntipontokat, plusz ugyebár eleve nincs jogsija, szal annak a bevonását még meg is hosszabbítják ... de ülni valszeg nem fog. mondjuk a bírságot sem fogja kifizetni.

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 912
  • 913
  • 914
  • 915
  • 916
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.