HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 916
  • 917
  • 918
  • 919
  • 920
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18341 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 07. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 07. 17:16

detto. En igyekszem olyan idokben arrafele jarni, ami talan annyira nem para. Pentek delelott, vasarnap kora delutan. Akkor meg a nagy forgalom elott tudok menni... de ha kicsit megcsuszok, akkor az igen ciki.

hát, pénteken meló után tudok menni, vagy szombat reggel, az szopás
vasárnap ebéd után 1 fele jövünk vissza, az jobb, még a nagy forgalom előtt érünk haza
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#18342 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 08:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 07. 18:40

Miért nem előzöd meg simán? Vagy megelőzöd, vagy nem, de ne akkor, amikor ő is "úgy akarja"? Tényleg balesetveszélyes. Az előzést jobb letudni minél hamarabb.

Mert a megengedett maximummal megyek, ő meg akörül ingadozik.

#18343 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 07. 18:45

...és te nem engedted el... El kellett volna. Az nem magyarázat, hogy épp te is előzöd az előtted levő buszt, attól még nem lesz több jog feltartani a mögötted jövőt, függetlenül az MKJ-tól. Plusz bocsi, de sima fényhíddal sem lett volna több joga, ahhoz sziréna is kellett volna.

Előttem busz, mellettem kamion, hogy engedjem el? Az meg, hogy lemaradt, még mindig nem a "nem elengedés" kategória. Miből jön, hogy "nem engedem el, el kellett volna".

#18344 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 08. 09:14

Mert a megengedett maximummal megyek, ő meg akörül ingadozik.

Attól még nem leszel szabályosabb, hogy pöccre tartod a megengedett maximumot.

Idézet

Autópályán én az ilyen mellé bemegyek, hogy ne tudjon besorolni elém
Erre gondoltam, hogy veszélyes. Mert nem azt írod, hogy megelőzöd, hanem bemész mellé, s itt ez a kettő nem ugyanaz.

A nem-elengedés valóban csakis akkor nem szándékos, ha mire észleled a tükörben, már nem lehet lehúzódni biztonsággal. Amúgy sokan nem szoktak lehúzódni, sajnos az jellemző, hogy a belsőben menőknek rendszeresen fékezniük kell (130 alatt is), mert a külsőkből be-beugrálnak eléjük, ill. nem húzódnak le. De ami a legszarabb az egészben szerintem: megy valaki gyors a belsőben, aztán gyakorlatilag minden egyes kocsi esetében, amit utolér, mondom, eltelik vagy 10 másodperc, mire az észleli, s lehúzódik. Miért nem lehet folyamatossá tenni a dolgot, s ha valaki jön belül, s menne, akkor hagyni, hadd menjen? Nekem is volt olyan, hogy a belsőben még 120-szal sem tudtam folyamatosan haladni, rendesen fékezni kellett szinte autónként, mert ők is fékeztem. Az ilyeneknél vagy nincs tükör, vagy nem tudják mi az, vagy le sem szarják. Mindegy, szabálytalan.

Láttam olyat, de már majdnem sírva röhögtem, vagy 15 percig tartott: megyek külsőben, jó tempóval, gyors géppel, gondoltam nem tolom neki, volt időm bőven. Előttem valami kis szgk, belül meg érkezett nagy sebbel valami hatalmas terepes kialakítású bmw ha jól láttam, menne, kicsi meg bevágódott elé mielőtt utolérte volna. Terepesen láttam atomul kigyulladni a féklámpákat. Ez eddig még normális (nem szabályos), megyünk tovább, gyorsítunk, stb. Haladunk, aztán 5 perc múlva látom, előttem a belsőben megint ott a terep, menne, gyorsít, erre a külsőből megint ugyanaz a kicsi bevágódik elé. Ugyanazok a féklámpák megint... Már röhögtem. Na, ezt még 1-szer megcsinálták, pedig tutira nem együtt utaztak. Mondom gondolatban a terepjárósnak, na csórikám, neked sem lehet egyszerű, nem bírsz megelőzni egy picit... (biztos ő sem jön többet pályára) :D

Szerkesztette: Warrior 2011. 07. 08. 10:56 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18345 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 08. 11:52

Attól még nem leszel szabályosabb, hogy pöccre tartod a megengedett maximumot.

Erre gondoltam, hogy veszélyes. Mert nem azt írod, hogy megelőzöd, hanem bemész mellé, s itt ez a kettő nem ugyanaz.

Tehát gyorshajtsak?

Bemegyek mellé, aztán, ha megint lassul, akkor megelőzöm. Nem ugyanaz, de azért az, hogy két autó megy egymás mellett, nem velem fordult elő először. :-)

#18346 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 08. 12:12

Tehát gyorshajtsak?

Bemegyek mellé, aztán, ha megint lassul, akkor megelőzöm. Nem ugyanaz, de azért az, hogy két autó megy egymás mellett, nem velem fordult elő először. :-)

Nem kell bemenni mellé, s ott maradni. Hanem vagy megelőzni, vagy maradni mögötte. Ez nem megy?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18347 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 08. 12:12

Tehát gyorshajtsak?

Nem kell bemenni mellé, s ott maradni. Hanem vagy megelőzni, vagy maradni mögötte. Ez a szabályos.

#18348 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 08. 20:24

Nem kell bemenni mellé, s ott maradni. Hanem vagy megelőzni, vagy maradni mögötte. Ez nem megy?

Amikor tartja a 130-at, akkor nem tudom megelőzni, amikor alá lassul, akkor igen. Sebességhatár fölé menni szabálytalan, mögötte gyorsítgatni-lassítgatni nem fogok. Róka fogta csuka.

Eddig még csak veszélyes volt, ne keveredjünk el, ha kérhetem. :-) Egyébként az előzést gyorsítással akadályozni sem szabályos, szóval még mindig ő a hunyó.

#18349 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 21:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 08. 20:54

Amikor tartja a 130-at, akkor nem tudom megelőzni, amikor alá lassul, akkor igen. Sebességhatár fölé menni szabálytalan, mögötte gyorsítgatni-lassítgatni nem fogok. Róka fogta csuka.

Eddig még csak veszélyes volt, ne keveredjünk el, ha kérhetem. :-) Egyébként az előzést gyorsítással akadályozni sem szabályos, szóval még mindig ő a hunyó.

Mellé kerülsz, nem engeded el, hanem megvárod, amíg lassít, de megelőzni nem akarod, merthogy az meg szabálytalan. :omg: Elmondom neked akkor: a szándék az, ami már szabálytalan itt. :smoker: Aztán lehet belemagyarázni.

Gondold már el: őt tartod szabálytalannak, amikor te meg direkt nem engeded ki? (biztosan én értelmezem rosszul, meg egyébként lehet, hogy pályát is csak filmen láttam) :)

Elmondom akkor én is: ha meg akarom előzni, akkor megelőzöm 140-nel, kész. :sandor:

:offtopic: Nekem ne magyarázzon senki, aki pályán 140-nel nem mer előzni, mert azt mondja, gyorshajtás, mikor közben meg bemegy belsőbe a másik mellé, hogy az még csak véletlenül se tudjon besorolni. Szóval csak erre gondoltam. És még rám mondtátok, hogy ha jól emlékszem, kettős mérce? Hát ez is pont az.

ps.: tudom jól, hogy ezen manővereken nem múlik semmi, mert mi nemigen fogunk balesetet okozni szerintem. Mindenesetre talán számítanak ezek az apró mozdulatok, szándékok, mert az ember tovább adja másoknak, akik elvben ugyanúgy tudják a szabályt (persze sz@rul nem, de mindegy), oszt lesz belőle érdekes dolog, mint a pletykából, ami a 3. falról visszaverődve már témát is válthat akár. :)

Szerkesztette: Warrior 2011. 07. 08. 21:59 -kor

#18350 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 22:01

... ne keveredjünk el, ha kérhetem. ... Egyébként az előzést gyorsítással akadályozni sem szabályos, ...

Erről volt egyáltalán szó? Mármint hogy bárki gyorsítással akadályozta az előzést? Csak ha azt írod, hogy ne keveredjünk el, akkor legalább ne olyasmire fogd, ami fel sem merült. Mert hogy részemről nem, az tuti. De nyilván nincs jelentősége. Itt mindenki okos.

#18351 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 22:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 08. 22:55

Elmondom akkor én is: ha meg akarom előzni, akkor megelőzöm 140-nel, kész. :sandor:

Én is így szoktam csinálni. Nekem semmibe se kerül, és mind a kettőnknek nyugodtabb lesz így az élete (ha meg mögöttem is haladnának, akkor pláne).

#18352 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 06:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 07. 12:51

Autópályán én az ilyen mellé bemegyek, hogy ne tudjon besorolni elém, aztán ha kamion következik (kb. félpercenként...), majd lassít, probléma letudva.

ilyen népnevelő típus vagy ?

döbbenet

vigyázni, mer'aztán eccer a fagyi visszanyal
Ciciman is on borda

#18353 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 08:32

Akkor ha már ennyire ragaszkodsz a szabályokhoz, akkor szabad megelőznöd, amikor 130 alá lassul, 5-10 km/h-val. Ha nem akarod túllépni a sebességhatárt, akkor ha --szabálytalanul-- 130-ig gyorsul, miközben előzöd, akkor vissza kell sorolnod mögé.

Egyébként meg mi benne a nagy, hogy nem engeded ki??? Ha valóban nem mész 130 fölé, akkor --szintén szabálytalanul-- balról előz meg téged és kijön 140-nel előtted, vagy --szabályosan-- lassít és kijön mögötted. Mi ebben az óriási leckéztetés?

#18354 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 09:22

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2011. 07. 09. 07:23

ilyen népnevelő típus vagy ?

döbbenet

vigyázni, mer'aztán eccer a fagyi visszanyal

En is ezt csinalom mindig. Totymorog elottem, mert mondjuk elottunk is mennek... ugy gondolja kiugrik a kulsobe es majd ott jol megelozi a sort, aztan jonne vissza. En meg zarom a rest. Ami vegulis nem res zaras, csak haladni akarok... probalom az ujonan elem kerulonek is jelezni, hogy valoszinuleg gyorsabban akarok menni mint ami az O jelenlegi tempoja. Igen, volt mar amikor a fagyi visszanyalt. Satuznom kellett, mert szart a sajat kocsijara es ramhuzta a kormanyt. Van ilyen... de ha igy vezet az ember, akkor altalaban nem zombi uzemmodban van, hanem jobban figyel a kornyezetere. En nem nevelesi celzattal nem engedem vissza, hanem mert haladni akarok. Arrol en nem tehetek, hogy O megprobalt mashogy elobbre jutni, es nem jott ossze. Ilyenkor meg persze megy a felhaborodas... nade konyorgom. Nem a belso savban gyorsabban haladonak van elsobbsege? Szoval a fagyi visszanyalhat, csak eppen szerintem nincs mire.

Az esetek 95%aban, amiota megszigorodtak a buntetesek, trafik azota engem tartanak fel es nem en tartok fel masokat. 150-160 koze allitott tempomattal szoktam kozlekedni sztradan ha erre modom van. A dragulo uzemanyag arak mellett valahogy az emberek "toljuk neki" hozzaallasa kicsit lanyhult. :nevet2: En ennek mondjuk csak orulok. Erezhetoen jobban lehet kozlekedni pl az M7esen most, mint tavaly vagy tavaly elott nyaron.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#18355 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 09. 10:22

... Totymorog elottem, mert mondjuk elottunk is mennek...

Na ez nekem kínai. Ha előtte is mennek, akkor miért ő az, aki tötymörög? :)

Inkább fordítva. Előtte tötymörögnek, ami miatt ő sem tud haladni.

A szabály egyszerű: a belsőbb sávokban lehet haladni, lehetőség szerint jobbra tartás van, viszont jobbról előzni tilos.

Szerkesztette: Warrior 2011. 07. 09. 10:25 -kor

#18356 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 09. 11:09

A szabály egyszerű: a belsőbb sávokban lehet haladni, lehetőség szerint jobbra tartás van, viszont jobbról előzni tilos.

par poszttal feljebb meg epp azt mondtad, hogy ilyenkor a "totymorgonek" le kene huzodni.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#18357 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 11:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 09. 11:09

Egyszeru a keplet. Vagy menjen olyan tempot amivel haladni akarok, vagy engedjen el. Ha valaki nalam akar gyorsabban haladni (megjegyzem a draga benzin es durva buntik ota ez eleg ritka... mindenki a hataron autozik) akkor azt azonnal amint tudom megprobalom atugrani. De az olyanok, akik berletet valtanak 130al a belsobe, na azt nem szeretem. Termeszetesen nem azt varom el, hogy ket kamion kozotti lyukba gyorsan ugorjon be, de ha van lehetosege kimenni, akkor engem ne tartson fel a belsoben. Az meg, hogy elotte is mennek, nem menti fel. Majd ha atugrottam, akkor majd az elotte menovel is ereztetem, hogy haladnek. Nagyon ritkan villogok, vagy tolok le embereket. Alapvetoen nagyon turelmesen vezetek, de azert az M7esen neha tesztelik az idegeimet a belsoben lebecolok.

kroozo-nal az igazsag. Ha van hely a kulsoben, semmi keresnivaloja a belsoben.

Szerkesztette: Boba 2011. 07. 09. 11:17 -kor

#18358 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 09. 12:16

Egyszeru a keplet. Vagy menjen olyan tempot amivel haladni akarok, vagy engedjen el. Ha valaki nalam akar gyorsabban haladni (megjegyzem a draga benzin es durva buntik ota ez eleg ritka... mindenki a hataron autozik) akkor azt azonnal amint tudom megprobalom atugrani. De az olyanok, akik berletet valtanak 130al a belsobe, na azt nem szeretem. Termeszetesen nem azt varom el, hogy ket kamion kozotti lyukba gyorsan ugorjon be, de ha van lehetosege kimenni, akkor engem ne tartson fel a belsoben. Az meg, hogy elotte is mennek, nem menti fel. Majd ha atugrottam, akkor majd az elotte menovel is ereztetem, hogy haladnek. Nagyon ritkan villogok, vagy tolok le embereket. Alapvetoen nagyon turelmesen vezetek, de azert az M7esen neha tesztelik az idegeimet a belsoben lebecolok.

kroozo-nal az igazsag. Ha van hely a kulsoben, semmi keresnivaloja a belsoben.

kroozo nem ezt mondta, csak warriornak jelezte, hogy dontse el :-)

kroozo szerint ugyanis ha a belsoben az osszefuggo sor halad, mert eloz pl 10 autonyira elol egy tehert mondjuk, akkor kb csinalhatsz mogotte amit akarsz :-) Ilyenkor ugyanis ket eset van.
a) A sor lasabban megy, mint en szeretnek, ezesetben nem fogok kihuzodni eloled, hogy majd jo ne tudjak visszasorolni a kozben mogotted is gyulo sorba. En is ugyanugy mennek, varok a soromra, te is tedd ezt mogottem.
b) A sor legalabb 130al (vagy eppen amennyi a megengedett) megy, ezesetben meg oszinten szolva nagyon nem erdekel, hogy te ennel meggyorsabban akarsz, majd ha en normalisan befejeztem az elozest, akkor csinalhatsz amit akarsz. Es ha ez mondjuk 10 percig tart, mert pl tomeg van, akkor sem fogok a kedvedert kiugrani olyan helyre, hogy aztan lassitanom, meg tornasznom kelljen, hogy moged ugyanoda visszakeruljek, te meg probald ugyanezt csinalni az elottem levo, ugyanilyen tempban halado 500 masikkal is (tok jellemzo, m0on minden reggel van legalabb egy ilyen nekem akkor is jar a 120 tipusu egysegsugaru).

Es mielott: igen, egyebkent normalisan jobbra tartok, nem dekkolok a belsoben, oda alapvetoen csak elozni jarok ki, csak akkor haladok ott tartosabban, ha eros forgalom van, es nem akarok beakadni. Sot, ha tudlak, meg ilyenkor is elengedlek (kiveve, ha nem veszed magad eszre, es folyamatosan tolsz) elore jelezve, hogy ki fogok huzodni, gyere gyorsan el mellettem, de alapvetoen nem nagyon mozgat, hogy valaki csakazertis a forgalom temojanal gyorsabban akar elorenyomakodni mindenki mason keresztul (es megint, ez ugye csak eros forgalomban van, csendesebb idoszakban fel sem merul). Es igen, en is ruhellem a belsoben dekkolokat
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#18359 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 11:44

Ha nincs lehetoseg haladni akkor ez van. De ha kimegy, ne varja el tolem, hogy visszaengedem ugyanis en azt ugy fogom ertelmezni, hogy elenged. De az, hogy valaki kimehetne, es megse teszi... az bezony elmegy a budos francba. Mondtam, 2 kamion koze nem szoritom ki. De ha van lehetosege lemenni, akkor takarodjon a francba. En eleg turelmes vagyok es sokat szoktam varni... de azert 1-2 perc utan egy lightos villogast megengedek, majd kirakom a balra indexemet es bal szelre kihuzodok es igy megyek mellette. Altalaban elobb utobb eszre szoktak venni magukat, hogy hohooo, de hisz en mekkora isten barma vagyok, semmi keresnivalom nincs a belso savban es valaki mogottem el akarna menni, no akkor menjunk szepen ki.

#18360 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 07. 09. 12:06

par poszttal feljebb meg epp azt mondtad, hogy ilyenkor a "totymorgonek" le kene huzodni.

Bizony le kéne. Mi a gond? Visszafelé következtetést véltem felfedezni. Ha azt mondom, "előttem tötymörögnek, mert őelőtte is mennek", akkor logikailag hibás az állítás, ez volt az észrevételem. merthogy előttem nem tötymörögnek, legalábbis nem az, akire mondtam. Hisz őt is feltartják. Akit feltartanak, az nem tötymörög. Hanem inkább morog. :)

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 916
  • 917
  • 918
  • 919
  • 920
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.