HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 917
  • 918
  • 919
  • 920
  • 921
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#18361 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 09. 12:48

De akkor minek megy ki?

Amugy velem mar tobbszor megesett, hogy elottem megy mondjuk 2-3 auto... elottem meno probalna menni, de nem tud. Lehuzodik, engem elenged... nekem meg biztos jobb a kisugarzasom, es lass csodat engem elengedtek. Aztan aki utanam jott, O is tudott vegre haladni. :laugh:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#18362 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 12:51

:offtopic:

Idézet

... A sor lasabban megy, mint en szeretnek, ...

Idézet

ezesetben meg oszinten szolva nagyon nem erdekel, hogy te ennel meggyorsabban akarsz...

Idézet

pl tomeg van, akkor sem fogok a kedvedert kiugrani

Véleményem, hogy KRESZ nem erről szól. Ez inkább a csináljatok amit akartok, kikérem magamnak dolog működik ott, ahol konfrontálódni, hasítani, helyezkedni, harcolni kell. Az út nem erre való. A forgalomban neked sincs nagyobb súlyod, mint bármelyik kamionnak - szabályos kereteken belül. A többi csak merő fantázia, abból szoktak a bajok lenni. Engem sem azért előznek, mert "megengedem, mert fasza gyerek vagyok, meg jó napom van". :omg:

Azt akartam mondani, hogy a bizalmi elv magasról való lesz@rása simán hozza magával az ugyanilyen magatartást a többi közlekedőtől is. S ehhez kellenek évek ugyan, de úgy beég a tudatokba, hogy az ember aztán nem győzi verni a mellét, hogy ő milyen jól csinálja, a többi mind hülye. Aztán végülis meglehetősen sok lesz a hülye. Csak azt kéne vágni, hogy mi magunk vagyunk azok.

Az a baj ezzel a bizalmi elvvel, hogy ha valakihez úgy állok hozzá, hogy "nem engedlek mostmár vissza", "nehogy már kigyere elém", stb., akkor azt ő is látja, s vajon ezek után ő szabályosabb lesz velem? A választ mind tudjuk. Nem akarok én semmit, csak azt, hogy nekem senki se mondja, hogy a mai napra úgy züllött le a közlekedési morál, hogy ő nem segített benne 1 cseppet sem. Mert mind benne vagyunk. Toleránsabbnak kellene lennünk, elfogadni a másikat, stb.

m0-n 120? :)

Szerkesztette: Warrior 2011. 07. 09. 13:02 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18363 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 09. 12:44

... de azert 1-2 perc utan egy lightos villogast megengedek, majd kirakom a balra indexemet es bal szelre kihuzodok es igy megyek mellette. ...

Ezt most jól értelmezem, hogy ugyanabban a (belső) sávban? Szabálytalan ez is, attól, hogy a másik barom, neked még nem hogy nem szabad, de nem is ajánlott ugyanúgy viselkedni. Negatív példa, szabálytalan, veszélyes, mi kell még?

Szerkesztette: Warrior 2011. 07. 09. 12:56 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#18364 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 12:59

Igen, igazad van. De a kisebbik rosszat igyekszem valasztani. Jobbrol megelozni nem akarom, inkabb jelzek neki, hogy semmi keresnivaloja nincs ott az egvilagon es takarodjon. Persze 1-2 percet varok amig eszreveszi magat, aztan kihuzodok szelre es csak utana villantok. Szoval jopar kilometert is lefurikazok mogotte mire jelzek neki. De sajnos van olyan, aki a villogasbol sem ert, olyannak kiraktam mar az indexet balra. Az van, hogy jobbrol megelozni meg nem akarom, mert aki ennyire f*szlama, gondolom tukorbenezes nelkul huzza a kocsit jobbra ugy, hogy esetleg en pont ott vagyok. Meghat amugy is... ha senki nem jelzi neki, hogy "b*zmeg barom vagy", akkor azt fogja hinni, hogy ez elfogadhato.

Furcsa, ram az elmult 1 evben ha 2-3szor villogtak lehet sokat mondok, pedig sokat palyazom. Ha latom, hogy valaki el akarna menni mogottem es eltudom engedni, azonnal elengedem.

Amugymeg varom a valaszokat, hogy ez esetben mit is kellene csinalni... megvarni amig 110-el leerek Balatonlelleig es vegre lefordulhatok a 67-esre vagy mi? Nem szeretnek ott megoregedni a tatter mogott. Aki meg sokat palyazik, annak baromira nem mindegy, hogy milyen tempot tol. 6-9 oras sztradazasoknal 110 vs 130 eleg nagy kulonbsegeket tud kihozni.

szerk 2. Parom meg az miatt ragja a fulem, hogy miert nem tolom mar le a francba azt az istenverte barmot ott elottunk, minek kovetem mint a birka.:)

Szerkesztette: Boba 2011. 07. 09. 13:02 -kor

#18365 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 13:10

Nekem azt tanácsolták itt, hogy picit le lehet húzódni balra, s a távfényt bele lehet állítani a bal tükrébe, azt már szokták észlelni.

Ha meg nem, akkor sajnos nincs mese. Egyrészt, ha direkt tart fel, akkor az már akár bűncselekmény is lehet, másrészt nem lehet vele mit kezdeni, hacsak rendesen át nem hágod a szabályokat.

Én azt csináltam egy időben, hogy ráültem a dudára. Aztán 5-6 másodperc múlva az használt, mert látta (hallotta) a másik, hogy folyamatosan dudálok, csak van valami. Aztán neki nagyobb égés, mert hallja a környezete is. De a duda sem veszélytelen üzem: simán elvonja a figyelmét a többieknek. Mondjuk ez esetben felkelti. Aztán volt, ahol ez sem működött. Utána vagy 10km-rel a külsőben autózott az illető, elhúztam mellette belül. Nem értem. A lényeg: nem fognak mindenkit feltartani. Attól, hogy szabálytalanok, szerintem mi még lehetünk türelmesebbek.

:offtopic: Van ismerős is, városban is azt csinálja, hogy beállnak elé, ralép a dudára, addig nyomja, amíg el nem húznak onnan. Aztán picit égő annak, aki ott volt előtte. Más kérdés, hogy szintén szabálytalannak tekinthető, bár ezzel még vitatkoznék is talán.

#18366 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 13:13

Persze, en is azzal kezdem, hogy lehuzodok es csak eszrevesz. Nomeg sztem a villantas lenyegesen finomabb mint a duda. Az index mar egy durvabb fokozat, evente ha 2szer kell valakinek indexel jelezzek mert vagy a balra huzodas vagy a villantasbol eszreveszi. Dudahoz amiota jogsim van egyszer nyultam ilyen esetben... azt mar nagyon agyuval verebre dolognak erzem. Plusz az mar engem is nagyon durvan minosit szerintem. (Az index meg a villantas is, de talan kevesbe.)

#18367 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 09. 10:22

En is ezt csinalom mindig. Totymorog elottem, mert mondjuk elottunk is mennek... ugy gondolja kiugrik a kulsobe es majd ott jol megelozi a sort, aztan jonne vissza. En meg zarom a rest. Ami vegulis nem res zaras, csak haladni akarok...

Ha látod, hogy nem fogja tudni befejezni az előzést, akkor miért zárod a rést?
Meg egyébként is, ha nem látod is, mi értelme olyan közel menni, hogy egy autó ne férjen be közéd meg az előtted lévő közé???

(Egyébként meg ha szemből jön valami, és esetleg balra nem tudsz lemenni, te is a jobboldalinak mennél neki inkább, mint hogy frontálisan ütközz.)

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 09. 10:22

probalom az ujonan elem kerulonek is jelezni, hogy valoszinuleg gyorsabban akarok menni mint ami az O jelenlegi tempoja. Igen, volt mar amikor a fagyi visszanyalt. Satuznom kellett, mert szart a sajat kocsijara es ramhuzta a kormanyt.

Sok értelme, hogy jelzed, ha ő nem akar/tud gyorsabban menni.

#18368 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 07. 09. 15:17

Ha látod, hogy nem fogja tudni befejezni az előzést, akkor miért zárod a rést?
Meg egyébként is, ha nem látod is, mi értelme olyan közel menni, hogy egy autó ne férjen be közéd meg az előtted lévő közé???

(Egyébként meg ha szemből jön valami, és esetleg balra nem tudsz lemenni, te is a jobboldalinak mennél neki inkább, mint hogy frontálisan ütközz.)

Sok értelme, hogy jelzed, ha ő nem akar/tud gyorsabban menni.

1: arrol volt szo, hogy kimegy jobbra... mi a francnak is kene visszaengedjem, amikor EN vagyok a belsoben, es en elozok? (Arrol mar nem is beszelek, hogy ennyire nincs fogalmad mire valaszolsz... M7esen ritkan jon szembe valaki. Havonta 1szer, indexen meg is irjak... de nem tul gyakori.)

2: megint csak nem olvasol... akkor tolom le a budos anyjaba, amikor KITUD menni a kulsobe, csak epp uri kedve ugy tartja, hogy O raer a belsoben is totymorogni.

Writeonly... :rolleyes:

Szerkesztette: Boba 2011. 07. 09. 14:26 -kor

#18369 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 09. 12:16

Egyszeru a keplet. Vagy menjen olyan tempot amivel haladni akarok, vagy engedjen el. Ha valaki nalam akar gyorsabban haladni (megjegyzem a draga benzin es durva buntik ota ez eleg ritka... mindenki a hataron autozik) akkor azt azonnal amint tudom megprobalom atugrani. De az olyanok, akik berletet valtanak 130al a belsobe, na azt nem szeretem. Termeszetesen nem azt varom el, hogy ket kamion kozotti lyukba gyorsan ugorjon be, de ha van lehetosege kimenni, akkor engem ne tartson fel a belsoben. Az meg, hogy elotte is mennek, nem menti fel. Majd ha atugrottam, akkor majd az elotte menovel is ereztetem, hogy haladnek. Nagyon ritkan villogok, vagy tolok le embereket. Alapvetoen nagyon turelmesen vezetek, de azert az M7esen neha tesztelik az idegeimet a belsoben lebecolok.

kroozo-nal az igazsag. Ha van hely a kulsoben, semmi keresnivaloja a belsoben.

Igen, ha üres a külső sáv, akkor ott kell haladni.
Ettől függetlenül, ha 130-cal előz egy hosszabb sort, azt nyugodtan teheti, hiszen elvileg te sem mehetnél gyorsabban, ergo elvileg nincs is kit elengedni.

Ha jönne valaki 180-cal, te pl. lelassítanál 120-ra és kimennél a külső sávba, ha éppen egy 120-szal menő sort előzől 150-nel?

#18370 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 14:29

Na... ha ott kell haladni, akkor mi is a baj? Semmi.:) Mar megint mi a francot adsz mas szajaba... ha hosszabb sor van, es NEM TUD kimenni, akkor nem varom el tole, hogy ignoralja a fizikat es bepaszirozodjon a kamionok koze.

Masodik resze meg igen... vagy gyorsitok, hogy minel kevesebb ideig tartsam fel vagy ha azt latom, hogy baromira sokaig nem fogom tudni elengedni akkor kimegyek. Egy 120al meno sort siman kilehet birni par masodpercig, amig elengedem az ipset. A 80-90el halado kamionok koze mar nem ugrok ki 150-rol, inkabb picit megtolom es akkor csak mondjuk 20kmh-t kell neki lassitani es amint modom lesz ra azonnal elengedem.

#18371 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 09. 14:13

Persze, en is azzal kezdem, hogy lehuzodok es csak eszrevesz. Nomeg sztem a villantas lenyegesen finomabb mint a duda. Az index mar egy durvabb fokozat, evente ha 2szer kell valakinek indexel jelezzek mert vagy a balra huzodas vagy a villantasbol eszreveszi. Dudahoz amiota jogsim van egyszer nyultam ilyen esetben... azt mar nagyon agyuval verebre dolognak erzem. Plusz az mar engem is nagyon durvan minosit szerintem. (Az index meg a villantas is, de talan kevesbe.)

Pedig a KRESZ szerint a dudálás jelzi az előzési szándékot (is, meg balesetveszélyt is). Bár senki nem használja arra, hogy előzni akar.
Csak nem kell ráfeküdni és elaludni rajta. Ha diszkréten dudálsz egy rövid mp-eset, az nem minősít semmire, csak jelzed, hogy hahó, itt vagyok.

#18372 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 09. 15:29

Mar megint mi a francot adsz mas szajaba ...

Attól függ, hogy kiébe :)

#18373 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 14:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 09. 15:29

Masodik resze meg igen... vagy gyorsitok, hogy minel kevesebb ideig tartsam fel vagy ha azt latom, hogy baromira sokaig nem fogom tudni elengedni akkor kimegyek. Egy 120al meno sort siman kilehet birni par masodpercig, amig elengedem az ipset. A 80-90el halado kamionok koze mar nem ugrok ki 150-rol, inkabb picit megtolom es akkor csak mondjuk 20kmh-t kell neki lassitani es amint modom lesz ra azonnal elengedem.

:up:
OK

#18374 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 16:59

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2011. 07. 09. 07:23

ilyen népnevelő típus vagy ?

döbbenet

vigyázni, mer'aztán eccer a fagyi visszanyal

Nem nevelek senkit.

#18375 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 07. 09. 09:32

Akkor ha már ennyire ragaszkodsz a szabályokhoz, akkor szabad megelőznöd, amikor 130 alá lassul, 5-10 km/h-val. Ha nem akarod túllépni a sebességhatárt, akkor ha --szabálytalanul-- 130-ig gyorsul, miközben előzöd, akkor vissza kell sorolnod mögé.

Egyébként meg mi benne a nagy, hogy nem engeded ki??? Ha valóban nem mész 130 fölé, akkor --szintén szabálytalanul-- balról előz meg téged és kijön 140-nel előtted, vagy --szabályosan-- lassít és kijön mögötted. Mi ebben az óriási leckéztetés?

Ezt az 5-10 km/h-t a KRESZ melyik bekezdésében írja?

Semmi nem "nagy" benne, nem akarok én senkit leckéztetni. :-) Csak nem fogok egy sebességet tartani képtelen miatt sem gyorshajtani, sem fölöslegesen fékezni.

#18376 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 09. 18:01

Ezt az 5-10 km/h-t a KRESZ melyik bekezdésében írja?

Semmi nem "nagy" benne, nem akarok én senkit leckéztetni. :-) Csak nem fogok egy sebességet tartani képtelen miatt sem gyorshajtani, sem fölöslegesen fékezni.

Ahogy az sincs benne a KRESZ-ben, hogy tartani kell a sebességet. :omg:

Az utolsó mondatod meg - már elnézést - nem a toleranciáról és megértésről szól. Márpedig az szabály. (mingyá jón a kérdés, hogy pontosan hol van leírva, szerintem ne menjünk bele)

Szerkesztette: Warrior 2011. 07. 09. 17:18 -kor

#18377 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 17:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 07. 09. 18:18

Ahogy az sincs benne a KRESZ-ben, hogy tartani kell a sebességet. :omg:

Az utolsó mondatod meg - már elnézést - nem a toleranciáról és megértésről szól. Márpedig az szabály. (mingyá jón a kérdés, hogy pontosan hol van leírva, szerintem ne menjünk bele)

Nincs benne - nem is állítottam ilyet.

Az is szabály, hogy nem akadályozhat. 1-1. (Ilyenkor szokott joker érvként jönni, hogy honnan tudom, hogy sebességhatáron megyek-e.)

Részemről a téma le van zárva.

#18378 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 17:28

Eltekintve attol, hogy itt autopalyarol irtok (mert azon viszonylag ritkan kozlekedek, es amugy se palyara valo a 80 loerom), en bizony magasrol leszarom a mogottem idegeskedot, ha elottem is mennek ergo nem en tartom fel. Majd ha en tartom fel a sort villoghat... addig varja ki a sorat.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#18379 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 07. 09. 18:28

Eltekintve attol, hogy itt autopalyarol irtok (mert azon viszonylag ritkan kozlekedek, es amugy se palyara valo a 80 loerom), en bizony magasrol leszarom a mogottem idegeskedot, ha elottem is mennek ergo nem en tartom fel. Majd ha en tartom fel a sort villoghat... addig varja ki a sorat.

Samott

Maximálisan egyetértek.

#18380 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 18:21

Szerintem en felre lettem ertve. En akkor "tolok", ha tudnek amugy menni csak epp nem engednek. Termeszetesen ha a budaorsi uttol siofokig all a ket sav, akkor nem kezdek el villogni.

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 917
  • 918
  • 919
  • 920
  • 921
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.