HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 952
  • 953
  • 954
  • 955
  • 956
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#19061 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 05. 19:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 12. 05. 18:56

Egyáltalán nem vagy az, de így kívülállóként az a véleményem, hogy ilyenkor az ember lehet óvatosabb.

Ja, csak a 20kmh még havon is normál tempó tud lenni téligumival, erre egy felsózott úton meg hirtelen nem elég, ráadásul nem látszik. Ez a baj.

#19062 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 19:53

Idézet

Haladás az úton

25. § (1) Járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra.

az a hülye só, az… :smoker:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19063 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 19:59

Régen frappánsabbak voltak az idézetek.

#19064 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 20:04

Es relevansabbak ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#19065 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 20:16

Ők is gyorsan hajtottak, meg is lett az eredménye:
zúzás
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#19066 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 20:23

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 12. 05. 20:16

Ők is gyorsan hajtottak, meg is lett az eredménye:
zúzás

Ezt honnan tudod?

#19067 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 12. 05. 20:04

Es relevansabbak ;)

Jé, tanultál egy új szót… most már csak a jelentését kellene megtanulnod. :smoker: :D

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19068 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 12. 05. 20:23

Ezt honnan tudod?

Híradóban mondták, hogy 80 helyett kb. 140-160-al mentek.
hirado-25,33-nál mondja
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#19069 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 12. 05. 18:59

Újra: fel van sózva az út az eddigi n kilométeren. Ekkor by default 3kmh-val mész, mert bármikor lehet egy nem lefagyott rész? Azt nem értem, hogy honnan tudod, hogy 20 méter múlva síkjégen találod magad - ameddig akár meg sem tudsz állni.

Szerintem a közútkezelőnek igenis felelőssége az, hogy ne legyen foltokban jégmentesített az út. Én is láttam már olyat, hogy az orrom előtt ugyanígy csúsztak meg, én meg le tudtam lassítani, viszont egyáltalán nem lehetett látni.

Igen, ahogy a közút fenntartójának felelőssége az utat olyan állapotba hozni, hogy blabla, olyan felelőssége a rajta haladó sofőrnek is úgy vezetni, hogy blabla.
Természetesen nem megy ilyenkor se senki alap 3kmph-val (legalábbis nagyon ritka talán). De fokozott óvatossággal kell haladni mindenesetre, ez tény. A jég pedig vagy látszik, vagy nem. Sehonnan sem lehet tudni. De mivel 3 kmph-val senki sem fog haladni havas úton, ezért annyit kell tenni, hogy simán nagyobb követési távolságot kell hagyni, ill. a manőverekre messzebbről felkészülni, illetve időben és térben megpróbálni minél előrébb látni, persze a választott sebességtől függően, de legalábbis messzebbre, mint tiszta időben. Minél messzebbre, annál jobb! A pedálkezelésről, manőverek végrehajtásáról már nem is beszélve: ezeket is fokozatosan, finoman, ügyelve a jármű feletti kontroll megtartására, kell csinálni. Ilyen "egyszerű". :)

Amit látok: csúszós utakon vagy fosnak, vagy nyomják neki. Én pl. gyakran előzök simán ilyen utakon, ha valaki nagyon lassan megy előttem. Igen, lehet jég a szembe sávban is, csakhogy a kormány finom mozdulatával, meg a hajtás folyamatos keréken hagyásával nemigen fog megcsúszni egyenesben a havas jégen sem a gép, legalábbis nem pár méteren. Egyszerűen hagyni kell a saját tehetetlensége, lendülete szerint haladni, s nem szabad hirtelen akarni befolyásolni, mert vagy nem lehet, vagy csak nehezen.

ps.: valahogy mintha azt látnám, hogy a sofőrök rettegnek attól, hogy egyszerűen megcsúszik alattuk a gép, pedig sokkal jobb lenne megtanulni kezelni, s ehhez (ahogy fentebb írtad) nem is kell veztektréning, hanem elég, ha az ember finoman "átlépi a határokat", azaz csúsztat - ha persze nem veszélyeztet senkit és semmit. Ha óvatosan teszi, rutint szerez, hogy ha legközelebb a gép véletlenül csúszik, már jobban le tudja reagálni: semmi hirtelen mozdulat, fékkel is óvatosan, hagyni kell a kocsi tehetetlenségét, lendületét, csakis lassan szabad változtatni rajta. Ha ezt túllépi, akkor csúszik. Attól függ, "mennyire" lépi túl, annyira lesz nehéz kezelnie a helyzetet. A "mennyire" azt nagyjából minden úti körülmény függvényében értem, ami ott van.
Nem 1 sofőr mondta nekem anno, hogy véletlenül sikerült már keresztbe állnia. De mind bevallotta, hogy igen, SOKKAL gyorsabban ment, mint akkor és ott szabadott volna...

Szerkesztette: Warrior 2011. 12. 05. 21:16 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19070 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 21:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 12. 05. 21:08

...Természetesen nem megy ilyenkor se senki alap 3kmph-val (legalábbis nagyon ritka talán)...

Akkor el is érkeztünk ahhoz, hogy abban a kanyarban jó eséllyel mindenki kicsúszott volna, ez pedig rendben van, mert a sofőr a hibás. Látod már, hogy mi a gondom ezzel?

#19071 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 21:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 12. 05. 19:00

Ja, csak a 20kmh még havon is normál tempó tud lenni téligumival, erre egy felsózott úton meg hirtelen nem elég, ráadásul nem látszik. Ez a baj.

Tarts hülyének, de én nem a sózásnak, Főleg nem pl. kanyarban, ahol bizonyos erők bizony már nem a haladásom irányába mutatnak. Nem okoskodni akarok, meg utólag bármit le lehet vésni, de első pillanattól mondom: ha sózott az út, az nem játék! (az több, mint gyanús)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19072 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 12. 05. 21:12

Akkor el is érkeztünk ahhoz, hogy abban a kanyarban jó eséllyel mindenki kicsúszott volna, ez pedig rendben van, mert a sofőr a hibás. Látod már, hogy mi a gondom ezzel?

Nem. Mivel akkor is a sofőr a hibás (meg felelős is akár a saját, s ha pl. ülnek mellette, akkor azok állapotáért).

De ha már vitázunk, annyit tolnék a dolgon: tegyük fel, hogy a sofőr "tiszta", jól vezet, szabályosan. Az út pedig pl. ilyen váratlan pillanatot tartogat számára. Mi történik? Kisebb csúszás. megcsúszik, ennyi. Nem lesz koccanás, se karambol, se sérülés, akármi.

De ha megy neki rendesen, megcsúszik, megpördül, keresztbe áll, stb., akkor már ő is bőven hibázott. Asszem ez gyakoribb. Tehát fenti kollégát felesleges fárasztani azzal, hogy ő volt a hibás, mert legközelebb ilyen helyzetben igyekszik elkerülni ezt is, aztán még óvatosabb lesz. De ha tört volna, esetleg sérülés lett volna, akkor nyakam a kés alá, hogy már lehetne hibáztatni. :smoker:

Szóval valahol ott van az igazság, hogy ha a szabályoknak megfelelően vezetsz, akkor is megcsúszhatsz, de gyakorlatilag vagy nem lesz semmi, vagy kis eséllyel, de akkor sem fogsz megsérülni, stb. Ha már valami nagy baj történik, akkor szinte biztos, hogy ahhoz nagy hülyeséget kell csinálnia a vezetőnek. S ez a gyakorlatiasabb példa - sajnos. A fenti sós csúszásos eset szerencsésebb, jobb, sőt, talán a legjobb.

Rossz útviszonyok között könnyebben átléphetjük azokat a láthatatlan "határokat", amik után meglepetések várhatnak ránk. Hát elérkeztük ahhoz, hogy igyekezzünk ezeket minél kevésbé átlépni, főleg, ha tudjuk, hogy a rossz körülmények miatt "alacsonyabban" vannak, mint máskor. S akkor jó eséllyel csak kis ijedség lesz a dologból. Már aki ijedős. :)

Szerkesztette: Warrior 2011. 12. 05. 21:29 -kor

#19073 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 21:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 12. 05. 21:18

Tarts hülyének, de én nem a sózásnak, Főleg nem pl. kanyarban, ahol bizonyos erők bizony már nem a haladásom irányába mutatnak. Nem okoskodni akarok, meg utólag bármit le lehet vésni, de első pillanattól mondom: ha sózott az út, az nem játék! (az több, mint gyanús)

Szerintem erre teljesen egyedül, nagyon régen rájött mindenki a topictagok közül. :Đ

#19074 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 21:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 12. 05. 12:02

...
A nagyon veszélyes helyzetbe nem kerülők jellemzően nem is járnak olyan helyen, ahol ilyen lehetne: Bp-n 50-nel a háromsávoson elég nehéz meghalni, országúton már elég egy rossz mozdulat. Én személy szerint tegnap vészfékeztem 130-80-ra, mert úgy döntött éjjel fél 12-kor a kihalt M5-ön a Fabia, hogy neki nem jö mögém kijönni teherautót előzni, hanem muszáj előttem.

Na látod, erre a helyzetre egyszerűen lehetetlen felkészülni. Kivédeni csak szerencsével lehet. A körülmények pillanatszerűen játszanak be ilyenkor, lehet, hogy a helyzet egyik pillanatról a másikra változik, sőt. Ilyenkor nincs mit tenni.

Én azt csinálom pályán, hogy előzéskor a belső záróra sorolok. Nyilván ha full elém rántják, az ellen nem véd.

#19075 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 21:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 12. 05. 21:33

Na látod, erre a helyzetre egyszerűen lehetetlen felkészülni. Kivédeni csak szerencsével lehet. A körülmények pillanatszerűen játszanak be ilyenkor, lehet, hogy a helyzet egyik pillanatról a másikra változik, sőt. Ilyenkor nincs mit tenni.

Én azt csinálom pályán, hogy előzéskor a belső záróra sorolok. Nyilván ha full elém rántják, az ellen nem véd.

Nem szeretek semelyik szélére sem beállni, mert 1) kevesebb a mozgásterem 2) ott nagyobb eséllyel van valami, ami a sáv közepén nincs, mert "letakarítják" az előttem haladók vagy ott áll meg inkább. Utóbbira példa a durrdefektes kerék, előbbire a fél döglött kutya. De van, ahol előjelzés nélkül behúzzák a korlátot az aszfaltig úgy, hogy megszűnik a füves sáv, aztán hirtelen 20 centire van a korlát.

#19076 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 21:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 12. 05. 21:21

Szerintem erre teljesen egyedül, nagyon régen rájött mindenki a topictagok közül. :Đ

Én eddig leginkább a hó alatti jeget szokom kifogni. Szerencsére nem annyira összefüggően, de néha meglepődik az ember, amikor a gép nem akar kanyarodni...

Volt olyan is, hogy épp fagyponton utazva, dumáltunk (2-en ültünk bent), zenére figyeltem, aztán jobbos kanyarban (szerpentin, a külső oldalán domb lefelé vagy 3 métert, aztán szántóföld), azt veszem észre, hogy a kocsi csúszik előre megyek át a szembe sávba, s a jobb lábam pumpálja a féket. Szerencsés mozdulat volt, mert ha lenyomom, akkor végigcsúszok, s le az útról, stb. Így is átcsúsztam félig a szembe sávba, de nem volt baj. Messze belátható terület, azon filóztam, ha valaki jött volna szemben, tutira lassítok előre. Zenére "elaludtam", ennyi pedig épp elég. Tanulni kell belőle.

#19077 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 21:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 12. 05. 21:36

Nem szeretek semelyik szélére sem beállni, mert 1) kevesebb a mozgásterem 2) ott nagyobb eséllyel van valami, ami a sáv közepén nincs, mert "letakarítják" az előttem haladók vagy ott áll meg inkább. Utóbbira példa a durrdefektes kerék, előbbire a fél döglött kutya. De van, ahol előjelzés nélkül behúzzák a korlátot az aszfaltig úgy, hogy megszűnik a füves sáv, aztán hirtelen 20 centire van a korlát.

Nincs mese: ilyen helyzetben az ember mindig kockáztat. Meg előzéskor egyébként is, másutt is. A sebességkülönbség hozza. Persze igyekszik előzés előtt kinyitni az összes szemét, jól előre nézni, stb., ha nem így tesz, akkor még jobban kockáztat.
Ha meg a fél balos döglött kutya belóg elém, ziher hogy átmegyek rajta. Fácánt ütöttem már el úgy, hogy főúton mentem vagy 80-nal, félsötétben (ez a legszarabb tuti, főleg mivel gyenge a fényszóróm), csak annyit észleltem, hogy jobbról mintha hirtelen valami a kocsi alá gurulna (1 pillanatig láttam, mintha szó szerint alám szaladt volna), aztán koppant, s mi tovább. A kormány meg sem mozdult a kezemben, haladtunk tovább, a tükörben sajnos semmit sem láttam már. Kellett 1 fél perc, mire feldolgoztuk, hogy sajnos elütöttünk egy fácánt.

Persze ha valami nagy kerül elém, akkor biztos a kormányzási kényszer, de addig én pl. sosem rántom. hát, tanulnom kellett 1 ideig, az biztos, féken tartani a kritikus pillanatban az ember reflexeit, nem is olyan könnyű.

Szerkesztette: Warrior 2011. 12. 05. 21:45 -kor

#19078 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 12. 05. 21:40

Nincs mese: ilyen helyzetben az ember mindig kockáztat. Meg előzéskor egyébként is, másutt is. A sebességkülönbség hozza. Persze igyekszik előzés előtt kinyitni az összes szemét, jól előre nézni, stb., ha nem így tesz, akkor még jobban kockáztat.

Ja. Én inkább felöklelem a puha autót az orrom előtt, mint felboruljak egy gondatlanul ottfelejtett kutyán/keréken.

#19079 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 21:48

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2011. 12. 05. 20:39

Híradóban mondták, hogy 80 helyett kb. 140-160-al mentek.
hirado-25,33-nál mondja

Ők jelentősen túllépték azokat a bizonyos "határokat". Nem csak sebességben, hanem a fizikai törvényeket "megközelítették" rendesen... :)

Szóval a lényeg a "jelentősen".

Egyszer isten bizony kipróbálom a veztek pályát. Tök jó lehet. Még megér egy 20k-st is.

Szerkesztette: Warrior 2011. 12. 05. 21:54 -kor

#19080 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 22:51

Kimentem ma este melo utan Szszmiklosra, M0-rol el a Shell-kutnal, mennek a feluljaron balra, kettovel elottem egy már_gömbölyű Fiesta, hatso helyzetjelzo nem vilagit egyik se, ha fekez a index vilagit mindket oldalon, amikor indexel egy koszit az ot kiengedonek a veszvillogoval, akkor meg a feklampak villognak.
Hazafele, jonnek azon ferde utcan kifele ami a adotorony feloli uttol jon (nemtom hogy hivjak :D ), jonnek az M0 felol kuuuuuurva sokan, allok ott, eccercsak nezem, dikk, de erdekesen vilagit egy auto... :think:
Az volt az "erdekes", hogy sehogy sem vilagitott.
A Shell kutnal meg kozvilagitas sincs egy szakaszon, ugyhogy jott ott a tok sotetben vilagitas nelkul, csak eleg furcsa volt eloszor nezni, hogy a mogotte levok meg vilagitanak...