KRESZ II.
Elküldve: 2012. 01. 20. 16:45
De akkor már lehessen a tulajdonom a rendszám tábla, ha autót cserélek akkor legalább a tábla árát ne kelljen kipengetnem az adminisztrációs költségek mellett. Kivétel, ha máshová költözök. De a primitív labanc ezt is megoldotta, a rendszám első karakterei változnak (1, 2, vagy 3 betű) aztán van egy címer a kötőjel helyett a többi karakter marad. Persze itt is fizetem a tábla árát ilyenkor.
De előnye is van, mert ha eladom a gépet, a rendszámot nem adom, ha a vevő közlekedni akar akkor majd kénytelen lesz feltenni rá valamit.
Vagy nem tudom. csak egyszer látnám már azt, ami máshol bevált, működik, azt mindenféle saját elgondolás, csavar nélkül próbálnánk alkalmazni! Remélem valami exrtakurvanagy kossuth díjat is kap az új szabályozás kieszelője!
Elküldve: 2012. 01. 20. 17:25
Idézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 20. 16:45
De akkor már lehessen a tulajdonom a rendszám tábla, ha autót cserélek akkor legalább a tábla árát ne kelljen kipengetnem az adminisztrációs költségek mellett. Kivétel, ha máshová költözök. De a primitív labanc ezt is megoldotta, a rendszám első karakterei változnak (1, 2, vagy 3 betű) aztán van egy címer a kötőjel helyett a többi karakter marad. Persze itt is fizetem a tábla árát ilyenkor.
De előnye is van, mert ha eladom a gépet, a rendszámot nem adom, ha a vevő közlekedni akar akkor majd kénytelen lesz feltenni rá valamit.
Vagy nem tudom. csak egyszer látnám már azt, ami máshol bevált, működik, azt mindenféle saját elgondolás, csavar nélkül próbálnánk alkalmazni! Remélem valami exrtakurvanagy kossuth díjat is kap az új szabályozás kieszelője!
Jó lenne, de így sajnos nem lehetne mindíg lehúzni az embereket.
Jó példa pl. a "kötelező" béremelés, majd a kisvállalkozó felemeli a bért, nagy sz***rt nem a bért. Inkább csökkent vagy elveszi a kafetériákat (nálunk már ég nincs)
Elküldve: 2012. 01. 20. 17:57
Idézet: StSanya - Dátum: 2012. 01. 20. 11:56
Ez a baj, ez inkább teória.
Elküldve: 2012. 01. 20. 19:08
Idézet: komi28 - Dátum: 2012. 01. 20. 17:25
Jó példa pl. a "kötelező" béremelés, majd a kisvállalkozó felemeli a bért, nagy sz***rt nem a bért. Inkább csökkent vagy elveszi a kafetériákat (nálunk már ég nincs)
Ugyan ezt akartam megfogalmazni az utolsó mondatomban.
De a politikát félretéve, ésszerűséget próbálok keresni még mindig. Most nem akarom google-zni, de emlékein szerint valamikor '89-90 magasságában jött az ötlet az új rendszámra. persze internet nem volt, nem is voltam tájékozott, főleg abban az időben kisebb gondom is nagyobb volt ennél, főleg, hogy saját autóm sem volt. De ugye fiatalként, minden újdonságra fogékony voltam, talán motivált ebben a gondolkodás módban az újdonság, az új rendszer varázsa.
Ebben az időben pont sofőr voltam, és vittem a górét BP.-re. Ott láttam az első ilyen rendszámot, úgy kezdődött, hogy BPE-.... Valami tesztüzemben lévő lehetett, de tetszett, mert új.
De Eleanor utalt rá és gondolom utána is olvasott, hogy miért is nem lett akkor körzetesítve?
Biztos nem az volt az indok, hogy majd ha nem jön be az Eu tagság, és a következő huszon egy két évben elkúrjuk, akkor legyen mihez nyúlni.
Elküldve: 2012. 01. 20. 19:39
Idézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 20. 16:32
Lévén, hogy egyedi az azonosító, nekem bele van gravírozva minden üvegbe, és UV festékkel körbe van fújva a kocsira. Ezt a biztonsági elemet ezzel az ügyes húzással gyakorlatilag buktam is, mert senkit nem fog érdekelni, hogy más rendszám van belegravírozva, mint amivel közlekedik a kocsi, sőt, természetes lesz. Ezáltal visszatartó ereje sem lesz a tolvajok szemében. Ergo az én esetemben pont ellentétes hatást vált ki, mint amit prédikálnak.
Plusz új forgalmi, meg ezer helyen leregisztrálni a változást, utánajárás, idő. Mondják inkább azt, hogy mostantól mindenkinek kell venni egy hologrammos, sorszámmal ellátott "balek" feliratú matricát 20 000 Ft-ért, és ki kell ragasztani a kocsi bal első ajtajára. Ha nincs ott, vagy hamisított, akkor megzsanettol a rendőr. Sokkal egyszerűbb lenne számomra, mint a rendszámváltás mizériát végigjátszani ugyanazért a célért: hogy tejeljek.
Elküldve: 2012. 01. 20. 19:45
Én jóhiszeműen megteszek mindent a kocsim biztonsága érdekében, ahogy ezt ők kitalálták, akkor ezt minimum elvárom cserébe.
Elküldve: 2012. 01. 20. 20:55
A rendőrnek ha gyanús lekérdezi rendszám alapján az adatokat, akkor is lefogja akárhonnan jött is.
Akkor már jobb lenne ha rajta lenne a megye kiírva, település is kiírva(akármilyen kis falu) és a rendszám, ha már nagyon akarják azonosítani.
Ezek is rajta lennének akkor is lekérdezi a rendőr és kész, ezután pedíg már csak a lehúzás marad
Elküldve: 2012. 01. 21. 01:36
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com
"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"
Elküldve: 2012. 01. 21. 18:32
Idézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 20. 16:45
Gondolom egy darabig mehet a régi rendszámmal.
Átiratni sem kell azon nyomban, van rá 8 nap. Pár napig a kocsi a régi adatokkal futhat, régi tulajdonos nevén, stb. Csak egy adásvételi van a kesztyűtartóban, és csókolom.
Elküldve: 2012. 01. 21. 18:33
Elküldve: 2012. 01. 21. 19:34
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 21. 18:33
Mert pl majd kiderül, hogy nem helyi az autó, aztán vissze lehet elni vele. Jol megbirsagoljak azert is, amiert mellette a helyit meg nem. A bunti kvota teljesul, es ugysem fog halalfaszarol oda visszajarni reklamalni miatta kb senki se, hogy pl meg sem alltam a varosban csak atgurultam megallas nelkul.
Ha meg nem tudhatja a rendszambol, hogy az auto esetleg a csak hetvegen kiautozo pistabacsie eppen 5 utcaval odebbrol, mert a rendszam ezt elso blikkre nem arulja el, akkor maris kevesbe lehet ezzel kocsogoskodni is...
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Elküldve: 2012. 01. 21. 19:42
Idézet: hobizoli - Dátum: 2012. 01. 21. 19:34
Ha meg nem tudhatja a rendszambol, hogy az auto esetleg a csak hetvegen kiautozo pistabacsie eppen 5 utcaval odebbrol, mert a rendszam ezt elso blikkre nem arulja el, akkor maris kevesbe lehet ezzel kocsogoskodni is...
És mégis hogyan büntetnek meg, ha meg sem álltál?
1. Ha rendőr büntet meg, akkor alá kell írnod, hogy elismered (ha elismered), és felveszik az adataidat. Ha meg sem állítottak, akkor nincs aláírva, nincs elismerve, ha nincs fotójuk (pl. trafipax), akkor a hajukra kenhetik: kérem, én ott sem jártam, biztos rosszul látták a rendszámot.
2. Ha tilosban parkolásért büntetnek, akkor kell fotó, hogy a kocsid tilosban parkol (sőt, kell olyan fotó is, amin látszik, hogy rajta a mikulászacskó, anélkül az egész érvénytelen).
Elküldve: 2012. 01. 21. 19:53
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 21. 19:42
1. Ha rendőr büntet meg, akkor alá kell írnod, hogy elismered (ha elismered), és felveszik az adataidat. Ha meg sem állítottak, akkor nincs aláírva, nincs elismerve, ha nincs fotójuk (pl. trafipax), akkor a hajukra kenhetik: kérem, én ott sem jártam, biztos rosszul látták a rendszámot.
2. Ha tilosban parkolásért büntetnek, akkor kell fotó, hogy a kocsid tilosban parkol (sőt, kell olyan fotó is, amin látszik, hogy rajta a mikulászacskó, anélkül az egész érvénytelen).
Pl a köterületes is feljelenthet, úgy.
amikor fatert megbünették kb 1 eve sem volt miklulaszacsko, csak egy cedula a szelvedon, hogy 22:58-kor nagyon zavarta hompolygo gyalogosforgalmat az, hogy 5m-n belul all egy mellekutcaban a Swift-l a zebratol. Aztn par nappal kesobb itt is volt ra a 30k-s csekk Köszeg-ről.
Erdekes ezek a balfaszisztaniak delutan 1 kor soha nem birnak idetalalni, amikor a kedves szulok a szomszedos alt.iskolabol a jardan kozelkednek autoikkal, meg a fuvon allnak, hogy nem lehet toluk elferni, de ha tehetnek kb a padig beallnanak az osztalyterembe is. Es nem a zebratol 5m-n belul allnak meg, hanem a zebran ugy, hogy a gyalogoknak a villamossinen kell kikerulniuk oket, mert a kedves anyuka megjott a kis Ödönkéjéért. Multkor egyik villamos lepesben ment el a zebran parkolo auto mogott -az elotte levonek segge volt rajta ennek meg az orra-, mert ugy kilogott hatra, hogy a villamosvezeto nem volt benne biztos nem-e viszi-e el
Masik meg az onkormanyzat+Posta elotti parkolo, a villamosmegalloban a peronon kell menni, mert jardan nem lehet a 45fokban parkolo kocsiktol, ugy elore allnak. Ezt persze egy kozpenzbol fizetett kozteruletes sem tudta meg eszre venni, meg a kedves egy seggel 4 lovat megulo póóógarmesterunknek sem hasitott meg bele a tudataba, pedig 10m-re (se) onnan szall ki a kocsijabol naponta. Pedig ha mar 3M-nyi kozpenzbe faj nekunk adofizetoknek a letezese per ho, akkor esetleg anelkul is odafigyelhetne erre is, ha a trogereinek nem sikerult meg eddig, meg ott van a problema szajaban, hogy szol erte vki neki. Nem a kerulet masik vegeben van ez, hanem 10m-re (se) megy el mellette naponta tobbszor.
De ha kb szomszedja haza egne is csak akkor szolna be telon 105-re, ha langokat az o haza fele fujna szel.
Szerkesztette: hobizoli 2012. 01. 21. 20:00 -kor
Elküldve: 2012. 01. 21. 20:12
Idézet: hobizoli - Dátum: 2012. 01. 21. 19:34
Ugyanmár, szerintem Csepelen a parkolóban 50 autó 35 településről jön össze, meg amúgy is. Bírásg az Szombathelyről jön, helyihez nem értek, de vidékinek nem több utánjárás, mint helyinek. Az meg eddig is meg volt, hogy van aki kap büntit, van aki nem. Oszt akkor csak egy rendszám volt.
Elküldve: 2012. 01. 22. 03:02
Idézet: Tigger - Dátum: 2012. 01. 20. 19:45
Én jóhiszeműen megteszek mindent a kocsim biztonsága érdekében, ahogy ezt ők kitalálták, akkor ezt minimum elvárom cserébe.
honnan ez a naivitás, kéremszépen ?
Elküldve: 2012. 01. 22. 08:33
Megbüntettek, jogosan, de a többieket is lécci, lécci.
Ha a szomszéd tehene is megdöglik, akkor kicsit jobb lesz nekem.
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2012. 01. 22. 13:15
Idézet: hobizoli - Dátum: 2012. 01. 21. 19:53
amikor fatert megbünették kb 1 eve sem volt miklulaszacsko, csak egy cedula a szelvedon, hogy 22:58-kor nagyon zavarta hompolygo gyalogosforgalmat az, hogy 5m-n belul all egy mellekutcaban a Swift-l a zebratol. Aztn par nappal kesobb itt is volt ra a 30k-s csekk Köszeg-ről.
Akkor nem kellett volna befizetnie.
Ha nincs róla büntetőpapír, akkor nem volt büntetés sem. Hiszen nem az számít, hogy csináltak pár képet, vagy odatettek egy sajtcédulát, hanem az, hogy kitöltötték a megfelelő papírt.
Csak gondolj bele logikusan, hogyan működik egy büntetés.
A rendőr se úgy ír meg egy büntetést, hogy kitép egy kockás füzetlapot, és ráírja, hogy "maga meg van büntetve, mer' ..."
Most egyik ismerős csajszi járt így, hogy kapott 2 büntetést pár napon belül, de zacskó nem volt a kocsiján. Mindig ugyanott szokott parkolni, nem vette észre, hogy tilos.
Megjött az első büntetés, megnézte a fotókat, látta, hogy az ő kocsija, oké, valóban tilosban parkolt, így befizette. Aztán nem parkolt oda többet.
Aztán megjött a 2. büntetés.
Na itt már fel volt kicsit háborodva, hogy ha lett volna büntetőcédula a kocsin az 1. esetben, akkor már akkortól nem parkol ott, és a 2. büntetés meg sem történt volna.
Erre okosította ki egyik cimbora, hogy ha nem volt zacskó az nem jelent semmit, mert azt elvihette bárki, aki arra járt, de a fotók között kell lennie legalább egy olyannak, amin látszik a büntetőzacskó a kocsira rakva, különben érvénytelen. Ő azt mondta, hogy ezzel már úszott meg tilos parkolást.
A csajszi azt mondta, akkor ő is bemegy, és azzal fog védekezni, hogy nincs fotó a zacskóról, ezért szabálytalan és semmisnek tekintendő az egész eljárás. Meglátjuk mi lesz.
Szerkesztette: Sparow2 2012. 01. 22. 13:25 -kor

Súgó
A téma zárva.