HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 981
  • 982
  • 983
  • 984
  • 985
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#19641 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 26. 10:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 25. 21:36

Sofőr iserős mondta anno, aki rendszeresen járt külföldön, hogy volt hogy sietnie kellett a szállítmánnyal, olyankor be volt rakva a pénz a kesztyűtartóba, oszt' ha büntették gyorshajtásért, akkor fizette, és rögtön hajtott is tovább.
Lehet ez is hasonló lehet, hiszen a sofőr biztos kipihenné magát, ha a főnöke nem hajtaná. Ha sok furvarból egyszer megfogják, még simán nyerhet rajta így is.

Az ilyenek miatt is mondom, hogy exponenciális bírságolás kellene. Ha minden újabb bírság az előző duplája (jó, legyen csak másfélszerese) lenne, akkor hamar megtanulnának szabályosan vezetni.
Mert engem valahogy nem nyugtat meg, ha valaki a "főnök parancsára" hajt keresztül a lakott területeken 80-100-as tempóval a kamionjával, és a büntetés után úgy érzi, ő még csak nem is tett semmi elítélendőt.

#19642 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2012. 02. 26. 10:29

Az ilyenek miatt is mondom, hogy exponenciális bírságolás kellene. Ha minden újabb bírság az előző duplája (jó, legyen csak másfélszerese) lenne, akkor hamar megtanulnának szabályosan vezetni.
Mert engem valahogy nem nyugtat meg, ha valaki a "főnök parancsára" hajt keresztül a lakott területeken 80-100-as tempóval a kamionjával, és a büntetés után úgy érzi, ő még csak nem is tett semmi elítélendőt.

Majd ha otthagyja a fogát, akkor dobok virágot a sírjára, nagyjából ennyi a véleményem. A főnök parancsa ilyen módon az is lehetne, hogy üssön el valakit a zebrán.

Ja, többnyire viszont nem ő hal meg; sajnos.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19643 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 14:24

Fuvarvilagban nincs fontosabb, mint az ido. Sajnos a fonokok pont leszarjak, hogy mi van az irodan kivul, mivel a megrendelo szinten leszarja es csak akkor kap munkat, ha "azonnal" el van intezve, ami kell. A fonok meg aztan ezt tovabb haritja a soforre, akikbol van boven, igy ha az egyik nem akar kicsit jobban keresni v neha egyaltalan munkat talalni, akkor jon helyette masik, aki majd megy gyorsan mindenhol... Tul osszetett a problema ahhoz, hogy ilyen egyszeruen leirjuk a soforoket, hiaba nem szeretem en se, hogy szaguld egy 15-40 t-s doggel. :(
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#19644 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 15:06

Leszarom. Teljes joggal.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19645 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 20:23

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 02. 27. 14:24

Fuvarvilagban nincs fontosabb, mint az ido. Sajnos a fonokok pont leszarjak, hogy mi van az irodan kivul, mivel a megrendelo szinten leszarja es csak akkor kap munkat, ha "azonnal" el van intezve, ami kell. A fonok meg aztan ezt tovabb haritja a soforre, akikbol van boven, igy ha az egyik nem akar kicsit jobban keresni v neha egyaltalan munkat talalni, akkor jon helyette masik, aki majd megy gyorsan mindenhol... Tul osszetett a problema ahhoz, hogy ilyen egyszeruen leirjuk a soforoket, hiaba nem szeretem en se, hogy szaguld egy 15-40 t-s doggel. :(

Nem lehetne valamilyen módon regisztrálni a bírségnál a céget és pl. 3 után a céget is megvágni egy-két millióra? Aztán csak nem hajtanák egy idő után a sofört.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#19646 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 20:30

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2012. 02. 27. 20:23

Nem lehetne valamilyen módon regisztrálni a bírségnál a céget és pl. 3 után a céget is megvágni egy-két millióra? Aztán csak nem hajtanák egy idő után a sofört.

Így szerintem nem lehetne, mert a cég ráfogná a sofőrre. Inkább meg kellene akadályozni azt, hogy megérje ezt csinálni. Pl. sűrűn elhelyezett rendszámfelismerő kapukkal figyelni a járművek mozgását, és ahol gyorsabban áthalad, mint elméletileg lenne lehetséges, ott lecsapni. Ugyanígy pl. a pihenőidők betartását is lehetne ellenőrizni. Aztán ha egy kamiont elcsípnek, akkor félreállítani 1-2 napra, hogy biztosan elbukják a "gyors" fuvar hasznát.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#19647 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 10:53

Sok mindent lehetne, de a csodalatos anyahonunkban nem csak a katonasagnal gurigatjak a kockat es emelik a gombot... :p
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#19648 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 28. 17:00

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2012. 02. 27. 20:23

Cég úgyis kimenti magát, minden rendes munkaszerződésben ez külön benne is van, hogy ez a sofőr sara és kész. Gondolod majd nagy mellénnyel kiáll, híradóban meg bemondja, hogy jaja, kényszerítem az embereket? Ugyanmár.
Make love not Wor.

#19649 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 28. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 02. 28. 10:53

Sok mindent lehetne, de a csodalatos anyahonunkban nem csak a katonasagnal gurigatjak a kockat es emelik a gombot... :p

De azt csak addig gurítják, míg le nem kopik a sarka, mert akkor gömb lesz belőle és lehet vinni :-)
Make love not Wor.

#19650 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 19:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 28. 17:00

Cég úgyis kimenti magát, minden rendes munkaszerződésben ez külön benne is van, hogy ez a sofőr sara és kész. Gondolod majd nagy mellénnyel kiáll, híradóban meg bemondja, hogy jaja, kényszerítem az embereket? Ugyanmár.

Nem kell kiállni a cégnek csak jön a bünti aztán fizet. De amit potyo írt az jó megoldás lenne. Egy országos rendszert kiépíteni aztán megfogni a kamionokat. Nem lenne olcsó az biztos, de hosszútávon kifizetődő lenne talán.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#19651 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2012. 02. 28. 19:49

Nem kell kiállni a cégnek csak jön a bünti aztán fizet. De amit potyo írt az jó megoldás lenne. Egy országos rendszert kiépíteni aztán megfogni a kamionokat. Nem lenne olcsó az biztos, de hosszútávon kifizetődő lenne talán.

Kinek? :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19652 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 28. 21:23

Idézet

A zebrán gázolt el négy embert egy autó

MTI | 2012. 02. 28., 20:49

Kép

Négy mentő érkezett a balesethez, de az első információk szerint a gyalogosok - két felnőtt és két gyerek - csak könnyebben sérültek meg.
Két felnőttet és két gyermeket gázolt el egy autó kedd este Budapesten, a XIV. kerületben egy kijelölt gyalogátkelőhelyen - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Sagyibó Melinda elmondta: a baleset a Nagy Lajos király útja és a Kerékgyártó utca kereszteződésénél történt. Az autót egy 22 éves férfi vezette.

#19653 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 06:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 02. 28. 21:11

Kinek? :)

Azoknak akik nem halnak meg a túlhajszolt és száguldozó kamionok miatt.

#19654 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 21:06

Üzenet megtekintéseIdézet: komi28 - Dátum: 2012. 02. 29. 06:47

Azoknak akik nem halnak meg a túlhajszolt és száguldozó kamionok miatt.

Nem csak kamion, az szgk vezetők is vakok és hülyék egyszerre; veszélyes kombó.

Idézet

Az autót egy 22 éves férfi vezette.

Azért 1 zebrán 4 embert ütni az már lottó, vagy tényleg gránátot adnék a kezébe, nem kormányt.

#19655 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 21:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 02. 29. 21:06

Azért 1 zebrán 4 embert ütni az már lottó, vagy tényleg gránátot adnék a kezébe, nem kormányt.

Szeretném leszögezni az elején, hogy a járművezető hibázott, ez a leírás és a helyszín alapján viszonylag egyértelműnek tűnik.

DE

Milyen két felnőtt az, akik lelépnek két gyerekkel egy kocsi elé? 'Sszamegaló, nem hiszem el, hogy ha gyerekkel van, akkor nincs annyi esze, hogy körülnézzen a k<>@& zebrára lépés előtt! Bár mint az eset is tanúsítja: nem volt.

#19656 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 22:16

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2012. 02. 29. 21:34

Szeretném leszögezni az elején, hogy a járművezető hibázott, ez a leírás és a helyszín alapján viszonylag egyértelműnek tűnik.

DE

Milyen két felnőtt az, akik lelépnek két gyerekkel egy kocsi elé? 'Sszamegaló, nem hiszem el, hogy ha gyerekkel van, akkor nincs annyi esze, hogy körülnézzen a k<>@& zebrára lépés előtt! Bár mint az eset is tanúsítja: nem volt.

Milyen? Barom, felelőtlen. Főleg ha gyermekkel van, mert a gyermek a felnőtt szokásait lesi el, így tanul, így alakulnak ki a szokásai, ami persze később változhat.
Egyébként tényleg érdekes dolog ez a gyalogos, zebra, zebra megközelítése járművel téma. Vitára okot nem adhat, mert a járművel szemben védtelen a gyalogos. Még akkor is, ha hülye.
Most megint osztrák példát hozok fel, de csak azért mert ezt látom nap mint nap. Itt olyan szinten elsőbbsége van a gyalognak, hogy figyel rájuk az autós, ha zebra következik, akkor úgy közelíti meg, hogy megállhasson, ha lelép valaki, és ehhez nem kell a zebra szélén állni. És a gyalogos simán, körülnézés nélkül lelép elém, mintha csak a járdán menne tovább. A mai napig csodálkozok, hogy nem látok elütött gyalogost. De meg lehet szokni, figyelni kell.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#19657 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 22:21

Itt akkor érdemes minden de nélkül megállni. Mint ahogy zebra előtt is. Minden de nélkül.

#19658 Felhasználó inaktív   Daihelyon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 22:24

DE

Most kicsit lamex leszek: nincs "DE". Zebrát úgy kell megközelíteni, hogy ha gyalogos odaér, akkor meg tudj állni.

Ennek a hírnek az ellenére, én személy szerint azon az állásponton vagyok, hogy a gyalogos leginkább a zebrán félnek átmenni és valahol urban legend az, hogy az autós nem engedi át. Nem egy olyan ismerősöm van, akik mindig panaszkodnak/tak, hogy nem tud átmenni, csak nehezen. Például egy ismerősömmel Debrecenben a Sámsoni úton keltünk át. Baromi forgalmas, és mindig panaszkodott, hogy ott áll hosszú percekig, és nem engedik át. Mikor együtt mentünk, odaértünk a zebrához, én elnéztem balra-jobbra-balra, láttam a lyukat, néztem a vezetőt és már léptem is le, mindkét irányból megálltak az autók. Ismerősöm totál meglepődött, hogy milyen varázslat ez.

Persze köcsög autóvezető is van elég sok, sajnos. És most kapsából ellent is fogok mondani magamnak: múltkor megyek a városban, mint autóvezető, közeledek zebrához (amit én fokozottan figyelek), látom, hogy emberke konkrétan a zebra felfestésen áll a padka mellett, és előttem senki nem állt meg, csak én.

Én olyan "hülye" vagyok, hogy már ha látom a szándékot, avagy a zebra mellé ér, már lassítok. Igaz ebből is van jó pár érdekes helyzet. Messziről látom, hogy ott a gyalog, lassítok, se előttem, se mögöttem senki, gyalog réved a messzeségbe. Odaérek, megállok. Akkor néz rám, hogy mi a fene, majd eszébe jut, hogy mit is akart és átmegy. Pedig mire odaértem, én nem csak hogy át tudtam volna kellni az úton, de a kis sarki büfében bevásároltam volna és vissza is tudtam volna menni a másik oldalra.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."

#19659 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 29. 22:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2012. 02. 29. 22:24

Most kicsit lamex leszek: nincs "DE". Zebrát úgy kell megközelíteni, hogy ha gyalogos odaér, akkor meg tudj állni.

Ennek a hírnek az ellenére, én személy szerint azon az állásponton vagyok, hogy a gyalogos leginkább a zebrán félnek átmenni és valahol urban legend az, hogy az autós nem engedi át. Nem egy olyan ismerősöm van, akik mindig panaszkodnak/tak, hogy nem tud átmenni, csak nehezen. Például egy ismerősömmel Debrecenben a Sámsoni úton keltünk át. Baromi forgalmas, és mindig panaszkodott, hogy ott áll hosszú percekig, és nem engedik át. Mikor együtt mentünk, odaértünk a zebrához, én elnéztem balra-jobbra-balra, láttam a lyukat, néztem a vezetőt és már léptem is le, mindkét irányból megálltak az autók. Ismerősöm totál meglepődött, hogy milyen varázslat ez.

Persze köcsög autóvezető is van elég sok, sajnos. És most kapsából ellent is fogok mondani magamnak: múltkor megyek a városban, mint autóvezető, közeledek zebrához (amit én fokozottan figyelek), látom, hogy emberke konkrétan a zebra felfestésen áll a padka mellett, és előttem senki nem állt meg, csak én.

Én olyan "hülye" vagyok, hogy már ha látom a szándékot, avagy a zebra mellé ér, már lassítok. Igaz ebből is van jó pár érdekes helyzet. Messziről látom, hogy ott a gyalog, lassítok, se előttem, se mögöttem senki, gyalog réved a messzeségbe. Odaérek, megállok. Akkor néz rám, hogy mi a fene, majd eszébe jut, hogy mit is akart és átmegy. Pedig mire odaértem, én nem csak hogy át tudtam volna kellni az úton, de a kis sarki büfében bevásároltam volna és vissza is tudtam volna menni a másik oldalra.

Erről beszéltem. Muszáj figyelni a másikra, sokszor még akkor is, ha nekünk van (lenne) a jogszabályok szerint elsőbbségünk.

Ja, és ha Lamex stílusúnak gondolod a hozzászólásodat, akkor is jól látod. Vannak íratlan szabályok amit vagy betartunk, vagy nem. Ha baj van, lehet a másikat hibáztatni (csakis a másikat), vagy lehet elgondolkodni az eseten. És ez nem csak a közlekedésre igaz.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#19660 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 23:17

...és addig jó, amíg van lehetőségünk gondolkodni. :smoker:

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 981
  • 982
  • 983
  • 984
  • 985
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.