Idézet: keton - Dátum: 2012. 02. 29. 21:34
Szeretném leszögezni az elején, hogy a járművezető hibázott, ez a leírás és a helyszín alapján viszonylag egyértelműnek tűnik.
DE
Milyen két felnőtt az, akik lelépnek két gyerekkel egy kocsi elé? 'Sszamegaló, nem hiszem el, hogy ha gyerekkel van, akkor nincs annyi esze, hogy körülnézzen a k<>@& zebrára lépés előtt! Bár mint az eset is tanúsítja: nem volt.
Most kicsit lamex leszek: nincs "DE". Zebrát úgy kell megközelíteni, hogy ha gyalogos odaér, akkor meg tudj állni.
Ennek a hírnek az ellenére, én személy szerint azon az állásponton vagyok, hogy a gyalogos leginkább a zebrán félnek átmenni és valahol urban legend az, hogy az autós nem engedi át. Nem egy olyan ismerősöm van, akik mindig panaszkodnak/tak, hogy nem tud átmenni, csak nehezen. Például egy ismerősömmel Debrecenben a Sámsoni úton keltünk át. Baromi forgalmas, és mindig panaszkodott, hogy ott áll hosszú percekig, és nem engedik át. Mikor együtt mentünk, odaértünk a zebrához, én elnéztem balra-jobbra-balra, láttam a lyukat, néztem a vezetőt és már léptem is le, mindkét irányból megálltak az autók. Ismerősöm totál meglepődött, hogy milyen varázslat ez.
Persze köcsög autóvezető is van elég sok, sajnos. És most kapsából ellent is fogok mondani magamnak: múltkor megyek a városban, mint autóvezető, közeledek zebrához (amit én fokozottan figyelek), látom, hogy emberke konkrétan a zebra felfestésen áll a padka mellett, és előttem senki nem állt meg, csak én.
Én olyan "hülye" vagyok, hogy már ha látom a szándékot, avagy a zebra mellé ér, már lassítok. Igaz ebből is van jó pár érdekes helyzet. Messziről látom, hogy ott a gyalog, lassítok, se előttem, se mögöttem senki, gyalog réved a messzeségbe. Odaérek, megállok. Akkor néz rám, hogy mi a fene, majd eszébe jut, hogy mit is akart és átmegy. Pedig mire odaértem, én nem csak hogy át tudtam volna kellni az úton, de a kis sarki büfében bevásároltam volna és vissza is tudtam volna menni a másik oldalra.
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."