HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 982
  • 983
  • 984
  • 985
  • 986
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#19661 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 01. 23:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 03. 01. 23:17

...és addig jó, amíg van lehetőségünk gondolkodni. :smoker:

Ami vakon úttestre lépés után (legyen ott bármilyen felfestés vagy jelzőfény) nem mindig adatik már meg... Bárki is volt a hibás, felelős. Ezért köll hát körülnézni. Csak egy életünk van.

#19662 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 23:30

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2012. 03. 01. 23:28

Ami vakon úttestre lépés után (legyen ott bármilyen felfestés vagy jelzőfény) nem mindig adatik már meg... Bárki is volt a hibás, felelős. Ezért köll hát körülnézni. Csak egy életünk van.

Nem érted. Neki joga van. Majd jól ráírják a sírkövére... hurrá.

#19663 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 06:58

Üzenet megtekintéseIdézet: keton - Dátum: 2012. 03. 01. 23:28

Demagóg igazság, tehát nagy igazság.

És a szarnak a kenése mindenkire, aki szabályosan közlekedik és másnak a hibájából balesetet szenved. Hiszen lehetett volna szabályosabb is, ugyebár.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19664 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 02. 29. 21:06

Nem csak kamion, az szgk vezetők is vakok és hülyék egyszerre; veszélyes kombó.

Azért 1 zebrán 4 embert ütni az már lottó, vagy tényleg gránátot adnék a kezébe, nem kormányt.

a kamion "kicsit" nagyobb kárt tud okozni, és "kicsit" több benne az elalvás esélye
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#19665 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 03. 02. 09:18

a kamion "kicsit" nagyobb kárt tud okozni, és "kicsit" több benne az elalvás esélye

Azert az elalvas eselye szerintem nem feltetlenul nagyobb. Szerintem ha utananeznenk, hogy km-re lebontva egy kamionsofor vagy egy atlag autos okoz-e tobb "problemat", akkor nem feltetlenul a hivatasos soforok jonnenek ki rosszabbul. Egy kicsit inkabb olyan hatas van itt, mint a repulogepeknel. Ritkabban van balesetuk, akkor viszont nagyobbat szolnak...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#19666 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 03. 02. 12:00

Azert az elalvas eselye szerintem nem feltetlenul nagyobb. Szerintem ha utananeznenk, hogy km-re lebontva egy kamionsofor vagy egy atlag autos okoz-e tobb "problemat", akkor nem feltetlenul a hivatasos soforok jonnenek ki rosszabbul. Egy kicsit inkabb olyan hatas van itt, mint a repulogepeknel. Ritkabban van balesetuk, akkor viszont nagyobbat szolnak...

Az is igaz, viszont a kamionok jellemzően nagyobb távokat futnak, arra gondoltam.

#19667 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 12:06

Uraim, a tervet teljesíteni kell! :laugh:
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#19668 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 12:07

Azert az elalvas eselye szerintem nem feltetlenul nagyobb.

Azért egy kamionsofőrnél gyakrabban előfordul, hogy át kell szelnie párezer kilométert egyhuzamban. Aztán hiába vannak kötelező pihenőidők meg ilyenek, a főnököt nem feltétlenül hatja meg, hogy neki most hat óra alvás van, nem hat óra továbbmenés. Lehet, hogy most kijönne egy olyan szám, hogy tíz halálos balesetből csak egyet okoz a kamion, de épp az a probléma, hogy a maradék kilenc jóval nagyobb állományból kerül ki. Ha meg nem kilométerre bontva, hanem per kopf számolnánk (hány kamionbaleset esik egy kamionsofőrre, illetve hány szgk-baleset esik egy szgk-vezetőre), akkor máris megfordulna az arány.

#19669 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 02. 12:07

Viszont ha a megnézed mit művelnek, akkor százalékosan a kurva anyjukat. GipszJakab 1.0 sofőr ezekhez képest sehol nincs, amit a román kamionosok művelnek a 4esen. Tegnap este mondjuk az M0 Budaörrs előtti szakaszán próbáltam ki, ahol 60-70-80as táblák vannak, tréleres kamion bazmeg 110-el tolt le a gecibe, 80-nál elmentem 100-ig, oszt kijött előzni. Szép történet volt, már itt is kezdődik. no meg nagyvas, az nyom egy padlóféket és nem történik semmi, másik fórumon éppen írták, gyorshajtásra és egyéb szabálytalanságokra kényszerítik őket, pihenőidőt nem betartva.
Make love not Wor.

#19670 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Daihelyon - Dátum: 2012. 02. 29. 22:24

Most kicsit lamex leszek: nincs "DE". Zebrát úgy kell megközelíteni, hogy ha gyalogos odaér, akkor meg tudj állni.

Ennek a hírnek az ellenére, én személy szerint azon az állásponton vagyok, hogy a gyalogos leginkább a zebrán félnek átmenni és valahol urban legend az, hogy az autós nem engedi át. Nem egy olyan ismerősöm van, akik mindig panaszkodnak/tak, hogy nem tud átmenni, csak nehezen. Például egy ismerősömmel Debrecenben a Sámsoni úton keltünk át. Baromi forgalmas, és mindig panaszkodott, hogy ott áll hosszú percekig, és nem engedik át. Mikor együtt mentünk, odaértünk a zebrához, én elnéztem balra-jobbra-balra, láttam a lyukat, néztem a vezetőt és már léptem is le, mindkét irányból megálltak az autók. Ismerősöm totál meglepődött, hogy milyen varázslat ez.

Persze köcsög autóvezető is van elég sok, sajnos. És most kapsából ellent is fogok mondani magamnak: múltkor megyek a városban, mint autóvezető, közeledek zebrához (amit én fokozottan figyelek), látom, hogy emberke konkrétan a zebra felfestésen áll a padka mellett, és előttem senki nem állt meg, csak én.

Én olyan "hülye" vagyok, hogy már ha látom a szándékot, avagy a zebra mellé ér, már lassítok. Igaz ebből is van jó pár érdekes helyzet. Messziről látom, hogy ott a gyalog, lassítok, se előttem, se mögöttem senki, gyalog réved a messzeségbe. Odaérek, megállok. Akkor néz rám, hogy mi a fene, majd eszébe jut, hogy mit is akart és átmegy. Pedig mire odaértem, én nem csak hogy át tudtam volna kellni az úton, de a kis sarki büfében bevásároltam volna és vissza is tudtam volna menni a másik oldalra.

en is odaertem, megallok neki, erre eszebe jut, hogy jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, o csak ott allt meg pont vmiert es hatra lep

'nyad

a masik meg nezelodik balra, megallok neki, de o pont ott kell varnia vkire, aki majd felveszi pont a zebranal, hogy pont tokfeleslegsen alljanak meg neki masok, amig az a vkije odaer

masik vicces, amikor keresztezodes ket oldalan is van zebra, de a droidbarom onnan 10m-re megy at a hirdetooszlop mogul kilepve
elgombaznad meg kitalalna, hogy de a zebratol lokted el addig, mert szaguldozol száázzzaaa'
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#19671 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 13:48

Nem védeni akarom a kamionsofőröket, közöttük is van sokféle képességű, mentalitású ember. Anno létrehozták, az ún. AETR egyezményt, ami elsősorban a sofőrök védelmét szolgálná. Az első mondatai között van, hogy nem lehet teljesítménybért alkalmazni.
Szabályozza a vezetési és a pihenőidőt. A vezetési idő, alapesetben napi 9 óra, ez 2-szer 4 és fél óra lehet. Ennyit tud vezetni, a személyautós sokszor többet is vezet. Nem itt a gond elsősorban amiért büntetnek. A korongos tachográfon és a digitálison is az állásidőt, ami lehet pihenő, egyéb munkaidő, kézzel kell átváltani. Ha elér a sofőr a lerakóhelyre, bejelentkezik és vár. Szólnak x idő után, hogy jöhetsz rakodni. Most ez lehet, hogy egy fél nap csúszást jelent, mert a napi egybefüggő pihenőideje ami 11 óra lenne, a 10. óránál kell megmozdítania az autót. És ha mozdul az autó, a tachográf jegyez, muszáj menni, de kezdheti újra a pihenőjét. Erre vannak praktikák, de vadásznak rá. És egy ilyen apró szabályszegés 28 napig lebegteti a fele fölött a büntetés lehetőségét, nert ennyi napra visszamenőleg ellenőrzik.
Persze olyan is van aki folyamatosan vezet akár 30 órát is, de ezt nem mondanám jellemzőnek.
nem a mi problémánk, de azért nagyon szoros határidők vannak, ha egy fuvar elmegy, időben ott van, akkor lehet, hogy már mehetne rakodni a következő helyre, de nem tud, mert a lerakóhely szopatja. A fuvarozót.
Aztán ilyenkor vagy bevállalja, bevállaltatja a sofőrrel(ez mindig 2 emberen múlik), vagy elesik a melótól.
És nemrég maximálták a büntetési tétel a sofőr szempontjából, ami most max. 800 000 Ft lehet. És akár 30 perc túlvezetés után, ami 9,5 óra vezetés aznap, odabaszhatják neki.
Vannak esetek, amikor a céget is büntetik (ADR szabályok).
Arra akartam kilyukadni, hogy amikor olvasunk egy ilyesmi cikket, hogy ennyi meg annyi kamiont büntettek, az nem jelenti azt, hogy potenciális tömeggyikosokat kaptak el.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#19672 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: hobizoli - Dátum: 2012. 03. 02. 13:38

en is odaertem, megallok neki, erre eszebe jut, hogy jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, o csak ott allt meg pont vmiert es hatra lep

'nyad

a masik meg nezelodik balra, megallok neki, de o pont ott kell varnia vkire, aki majd felveszi pont a zebranal, hogy pont tokfeleslegsen alljanak meg neki masok, amig az a vkije odaer

masik vicces, amikor keresztezodes ket oldalan is van zebra, de a droidbarom onnan 10m-re megy at a hirdetooszlop mogul kilepve
elgombaznad meg kitalalna, hogy de a zebratol lokted el addig, mert szaguldozol száázzzaaa'

Igazad van, de még sincs. Nem csak a gyalogátkelőhely, a körforgalmak is ilyenek. sor áll előtte, lassan odaérsz és mit látsz? A droid, aki előtted araszolva ér oda, simán belátható, hogy mehet-e vagy sem, megáll és nézelődik. Ezek is feltartanak, lassítják a haladást. mint az ábrándozó, nézelődő gyalogos. de nincs mit tenni, el kell fogadni az ilyeneket. A közlekedési szabályok, főleg a korlátozások ezért vannak. Nem jog sajnos lakott területen az 50 csak egy felső határ. Az F1-ben is győzni szeretne mindenki, mégis vannak szabályok amit ha áthág, büntetőpontot kap. Ez nem túlélőverseny, bár annak is fel lehetne fogni.

#19673 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 02. 12:07

Viszont ha a megnézed mit művelnek, akkor százalékosan a kurva anyjukat. GipszJakab 1.0 sofőr ezekhez képest sehol nincs, amit a román kamionosok művelnek a 4esen. Tegnap este mondjuk az M0 Budaörrs előtti szakaszán próbáltam ki, ahol 60-70-80as táblák vannak, tréleres kamion bazmeg 110-el tolt le a gecibe, 80-nál elmentem 100-ig, oszt kijött előzni. Szép történet volt, már itt is kezdődik. no meg nagyvas, az nyom egy padlóféket és nem történik semmi, másik fórumon éppen írták, gyorshajtásra és egyéb szabálytalanságokra kényszerítik őket, pihenőidőt nem betartva.

Ennnek kicsit urban legend szaga van. A beépitett sebességkorlátozó ellenére (megoldható) gyorsabban akar menni nálad, törvénytisztelő állampolgárnál, akkor miért nem engeded el? Tol? Hogyan? Neked ment hátulról?

#19674 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 02. 14:57

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 03. 02. 14:19

Ennnek kicsit urban legend szaga van. A beépitett sebességkorlátozó ellenére (megoldható) gyorsabban akar menni nálad, törvénytisztelő állampolgárnál, akkor miért nem engeded el? Tol? Hogyan? Neked ment hátulról?

Úgy tol, hogy 1 sáv van, és 10 centire liheg a seggedben, ha gyorsítasz, akkor gyorsít tovább. Vagy előzni tilosban érdekes módon nem mernek menni, de egyik ukrán még villogott is, közel jött, villog, nem gyorsítok, akkor hátrébb lassul, majd rámgyorsít közelire, közben villog, mint állat. Amúgy én is sejtem a korlátozást, de mégis velem történt meg a 4esen régen, tegnap éjjel M0on, vagy éppen 1 éve Németországban. Éppen azt beszéltük asszonnyal, hogy idáig olyat nem nagyon láttunk, hogy kamion, pótos, trélesres nekiállt előzni az M0án, most meg mégis. Már felhajtani is zűrös volt, pont olyan kövtávval jöttek, hogy 100-al a gyorsítóban beférek, de ha a sok méteres pótos úgy jön ki, akkor a végéig meg nem állok. Csepel felől felhajtva viszont elég rövid a gyorsítósáv.
Make love not Wor.

#19675 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 03. 02. 13:48

Anno létrehozták, az ún. AETR egyezményt, ami elsősorban a sofőrök védelmét szolgálná.

Az a baj, hogy az ember fifikás állat, ha valahogy ki tudja kerülni a korlátozást, mert akkor száz forinttal több lóvét vághat zsebre, akkor találni fog rá módot, ezen semmi technika nem segít. Elég sokszor benne van a hírekben, amikor kamion érintett, hogy "nem tartotta be a pihenőidőt" meg "nem tartotta be a szabályokat". Hiába szolgálja a sofőrök védelmét a korlátozás, ha a sofőr csak annyit lát, hogy délután háromig kell lerakodnia rekettyésújfaluban, és ha mindent betart, akkor még jó esetben is csak négyre fog odaérni.

#19676 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 03. 02. 15:53

Az a baj, hogy az ember fifikás állat, ha valahogy ki tudja kerülni a korlátozást, mert akkor száz forinttal több lóvét vághat zsebre, akkor találni fog rá módot, ezen semmi technika nem segít. Elég sokszor benne van a hírekben, amikor kamion érintett, hogy "nem tartotta be a pihenőidőt" meg "nem tartotta be a szabályokat". Hiába szolgálja a sofőrök védelmét a korlátozás, ha a sofőr csak annyit lát, hogy délután háromig kell lerakodnia rekettyésújfaluban, és ha mindent betart, akkor még jó esetben is csak négyre fog odaérni.

Ez így van. És ő szegi meg a szabályt, még ha kényszerítik is rá. (Mert kényszerítik, és sokszor a megélhetése múlik rajta sajnos.) Pont ezért írtam a vezetési idők mértékét. Nem biztos, hogy 1 óra túlvezetés időzített bombává változtat egy kamiont. Egy szó mint száz, a szabályokat be kell tartani, ha nem is tartjuk igazságosnak.

#19677 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 03. 02. 16:21

Ez így van. És ő szegi meg a szabályt, még ha kényszerítik is rá. (Mert kényszerítik, és sokszor a megélhetése múlik rajta sajnos.) Pont ezért írtam a vezetési idők mértékét. Nem biztos, hogy 1 óra túlvezetés időzített bombává változtat egy kamiont. Egy szó mint száz, a szabályokat be kell tartani, ha nem is tartjuk igazságosnak.

Én pedig leszarom, hogy kényszerítik rá. Ha engem kényszerítenének gyilkolásra sem gyilkolnék.

#19678 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 03. 02. 16:21

Nem biztos, hogy 1 óra túlvezetés időzített bombává változtat egy kamiont.
Egyszer egy óra nem, a probléma ott van, amikor rendszeressé válik.

#19679 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 17:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 03. 02. 16:22

Én pedig leszarom, hogy kényszerítik rá. Ha engem kényszerítenének gyilkolásra sem gyilkolnék.

Nem érted amit mondani akartam. Ezek szerint egy hivatásos sofőr, aki elvileg rutinos, mert az, napi 9 óra vezetési időt betartva nem gyilkos, de 15 perc múlva simán gyilkosként közlekedik, ha nem történik tragédia, az csakis a rutinos többi vasárnapi autós reflexeinek köszönhető. Ismétlem, nem védem, nem mentséget keresek nekik. csak mondjuk a topiktárs eldörrent Münchenig, túllépve azt az időt amit nagyobb autóval mehetne, az mennyivel biztonságosabb, mennyivel kisebb esélye van az elalvásra? Nem a szabályokat akarom felűlbírálni, hanem az előítéleteket.
Oké, utáljuk a kamiont. Meg a biciklist, a gyalogost és a másik közlekedőt, mert éppen feltart minket.

A hozzászólásomat úgy kezdtem, hogy.... és úgy fejeztem be, hogy.... (olvasd el újra)
Amit mondani akartam, az az, hogy mert kamion, meg lassabb, vagy nem gyorsul, meg küönben is mi a pöcsnek van előttem és éppen a pillanatnyi kedvemhez képest miért tart fel, ez is egy nézőpont. De persze jó ugrani egy szóra, hogy kamion, busz. És az óceánjárók, olajszállítók, repülőgép balasetek? Azon nem megy a csámcsogás. de majd ha eléd esik egy le, akkor aztán... :)

#19680 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 02. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 03. 02. 16:22

De, fogsz. Magasról letojod, hogy az utcán egy ismeretlen göndör szőkét ki kell csinálnod, amíg a gyereked nyakához kést szorítanak.
Az ukrán faszállító kamionos negyed ötre ért be a telephelyre, amin a Magyarországon lakó (de szintén ukrán) üzletember négykor lehúzta a rolót.
Ez innentől kezdve reggel 8-ig az "oldd meg" kategóriába tartozó ügy.
Persze, ha háromra ért volna oda, négyig akkor sem pakolnak le, de akkor már a tulaj érdeke, hogy ez megtörténjen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 982
  • 983
  • 984
  • 985
  • 986
  • Utolsó »