HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 994
  • 995
  • 996
  • 997
  • 998
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#19901 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 09. 19:53

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 06. 09. 10:18

Idézet

... amfetamint fogyasztott!...

Vagy speed-et.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19902 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 10. 06:32

Idézet

A XVI. kerületben ketten meghaltak

Két halálos áldozatot követelő közúti baleset történt vasárnap hajnalban a főváros XVI. kerületében. A Veres Péter út és a Csinszka utca kereszteződésében egy autó eddig tisztázatlan okból nekiment az útpadkának, majd egy villanyoszlopnak csapódott. A 39 éves férfi vezető és utasa, egy fiatal nő azonnal meghalt. A holttesteket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsból.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#19903 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 10. 09:43

Nyilvan be voltak kotve...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#19904 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 10. 11:34

Idézet

Autó gyulladt ki az M0-áson
2012. június 10., vasárnap, 12:28
Szerző: MTI

Egy ember súlyosan megsérült abban a személyautóban, amely kigyulladt, amikor hátulról egy külföldi kamion rohant bele az M0-ás autóút nagytétényi lehajtójánál vasárnap délelőtt. Az érintett útszakaszt lezárták - közölte a rendőrség és a katasztrófavédelem szóvivője.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a baleset az autóút M1-es autópálya felé vezető oldalán történt, a személyautóba egy külföldi kamion rohant bele. A kocsi kigyulladt, egy benne ülő ember súlyos fejsérülést és könnyebb égési sérüléseket szenvedett.

A lehajtó körzetében teljes útzárat rendeltek el, a helyszínelés befejezéséig a forgalmat a 6-os főútra terelik - tette hozzá a szóvivő.

Kádasi Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint az égő autót az érdi, illetve a XXII. kerületi tűzoltók, valamint a katasztrófavédelem doktorszolgálatának kiérkezése előtt porral oltóval eloltották.

A karambol környékén kilométeres a kocsisor - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

#19905 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 10. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 06. 10. 10:43

Nyilvan be voltak kotve...

Éppen most volt az M1 Hiradóban az ezzel kapcsolatos hír. Az alapján úgy gondolom, a végkimenetel szempontjából teljesen mindegy, hogy be voltak-e kötve. (Ettől függetlenül mindenki kapcsolja be a biztonsági övet, ha autóval közlekedik!)

Egy zöld, "papír" Swift volt az autó; a beton villanyoszlop hosszában majdnem kettévágta.

Tudom, finoman szólva sem a legstrapabíróbb autóról van szó, de... mennyivel mehettek, hogy így összetört a Suzuki? Az említett helyszín nem lakott terület?

Szerkesztette: Piftuka 2012. 06. 10. 21:50 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#19906 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 11. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 06. 10. 22:46

... mennyivel mehettek, hogy így összetört a Suzuki? Az említett helyszín nem lakott terület?

Hát valahol itt a lényeg. Nem is mondom, hogy a jobb lába sok sofőrnek görcsöl, s ki kell nyújtania mindenképp... :) Komolyra fordítva, akár tragédia, akár nem: a gyorshajtást tudatosan követjük el. Legalábbis azt, amikor majdnem kettévág egy villanyoszlop. Nem kell magyarázkodni olyankor, van elég baj anélkül is. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#19907 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 11. 18:02

Délután láttam egy kocsit a közeli parkolóba behajtani. Balra indexelt, jobbra kanyarodott és volt vagy 2 perc mire sikerült neki tolatva beállni egy olyan helyre ami mellett volt még 1 szabad hely. Egy 30-as nő vezette a kocsit. Csúnyán nézett a kiszállás után amikor észrevette hogy rajta röhögünk a haverral. :up:

Valószínű nem vizsgázott csak kifizette a jogsit.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#19908 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 11. 19:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 06. 10. 22:46

mennyivel mehettek, hogy így összetört a Suzuki? Az említett helyszín nem lakott terület?

Jo, en abbol indultam ki, hogy lakotton belul vagyunk, szoval max otvennel. Abbol ketten meghalni kb. csak ov nelkul, meg teherautoval/busszal utkozve lehet meghalni (kivetelek persze vannak).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#19909 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 11. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 06. 11. 19:02

Délután láttam egy kocsit a közeli parkolóba behajtani. Balra indexelt, jobbra kanyarodott és volt vagy 2 perc mire sikerült neki tolatva beállni egy olyan helyre ami mellett volt még 1 szabad hely. Egy 30-as nő vezette a kocsit. Csúnyán nézett a kiszállás után amikor észrevette hogy rajta röhögünk a haverral. :up:

Pedig vizsgázott. Az is lehet, hogy évek óta masszívan használja az autóját, vezet.
20 óra alatt nem lehet megtanulni vezetni, talán csak annyira, hogy el tudj indulni, valamennyire biztonságosan tudd kezelni az autót. Nagyon sok múlik ezen a 20 órán, az oktatón. A legkisebb fiam másfél hete vizsgázott, ugyan annál az oktatónál tanult, ahol régebben a két bátyja. Különösebb gond nem volt, de mindháromnál a tanulás során felmerült az emelkedőn kézifékkel elindulás. Az öregúr annyit mondott, hogy szinkronban mozog a két láb plusz a kéz a kézifék kiengedésekor. Vagy sikerült, vagy nem. Én mindegyiknek megmutattam a "titkot". Beültünk az autóba és annyit mondtam, hogy tedd sebességbe az autót, semmi mást ne csinálj, finoman kezd el a kuplungot felengedni, érezni fogod amikor "fogni" kezd. Aztán elmentünk egy elhagyatott emelkedőre és láss csodát, ment nekik, sikerült. Az oktatás színvonala van a béka segge alatt.
Nekem nagy álmom volt, hogy oktató legyek. '86-ban szereztem jogsit, a Volán keretein belül, B és C kategóriát együtt. Meg A-t. A vezetést párhuzamosan tanultam egy 1.2 Lada kombin és ZIL-en. A személautós oktatóm egy barom volt, teherautón kaptam meg az alapokat, az oktatómmal jó barátságba kerültem. Aztán 2 éven belül az összes többi kategóriából is vizsgáztam. Akkor lett volna lehetőség, hogy az ATI-hoz betanított oktatóként felvegyenek és később beiskolázzanak. 2 feltétel volt: 2 éves gyakorlat, valamint a 21. életév betöltése. Egyik sem volt meg, és ott bukott a mutatvány, hogy a gyakorlati időtől eltekinthetett az ATI vezetője, az életkortól viszont nem.
Aztán a '90-es évek elején elkezdtem egy szakoktatói tanfolyamot, kemény volt, de érdekes. Fiatal, bohém voltam, közben lett egy fasza melóhelyem és leszartam, nem fejeztem be. Ez az egy dolog van amit a mai napig is nagyon bánok az elmúlt életemből, lehetőségeimből.
Mert azóta sem indul, nincs képzés. Vagyis egy ciklus volt pár éve, valamelyik egyetemen lehetett szaktanfolyamként erősen limitált létszámban, teljesen más képzési formában csinálni.

A lényeg amit mondani akartam, hogy ésszerűen, érthetően kellene tanítani. van akinek jó érzéke van, de soknak nincs. Ezek maguktól nem fognak rájönni, ráérezni sohasem.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#19910 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 11. 22:01

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 06. 11. 20:06

Jo, en abbol indultam ki, hogy lakotton belul vagyunk, szoval max otvennel. Abbol ketten meghalni kb. csak ov nelkul, meg teherautoval/busszal utkozve lehet meghalni (kivetelek persze vannak).

:offtopic: Vagy a villanyoszlop is jött 50-nel, abból már kijön a 100. :smoker:

#19911 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 12. 07:02

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 06. 11. 20:09

Beültünk az autóba és annyit mondtam, hogy tedd sebességbe az autót, semmi mást ne csinálj, finoman kezd el a kuplungot felengedni, érezni fogod amikor "fogni" kezd.

Ugyanezt magyaráztam unokatestvéremnek, de mégse csinálta. Mindig először kiengedte a kéziféket, majd nagy gáz, csak épp a kuplungot nem eresztette időben, így minden próbálkozásnál hátrafele gurult egy 20 centit, majd mivel ekkora már megijedt, átlépett a fékre. Na négy ilyen után a szomszéd kerítése megtámasztotta a lökhárító sarkát, onnan már nem volt gond a hátragurulás nélküli elindulás :omg: . Aztán gondolom estére nagyon odaadó volt az ágyban, hogy a férjét kiengesztelje :-D
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#19912 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 13. 17:02

Most próbálok teljesen komolyan beszélni. Örök vita a KRESZ. Felhozott példák alapján beszélünk, vitázunk. Két álláspont van, én eddig mindig azt mondtam, hogy a szabályt, ha nem is értek vele, tartsuk be. Ezt most is fenntartom, a véleményem mellet kiállok, szabályt szegek én is, ha kell.
Viszont, mint humor, annak nevezett más, vicc, móka kacagás rajongója vagyok, az MR1 hangtárban meghallgattam egy kabarématinét, ahol nem is a humor a lényeg, mindig beszélgetnek valakivel. Na most ebben az adásban egy olyan ember a riportalany aki mindkét oldalról rálát a dolgokra, éredemes meghallgatni. Talán a tervezett új, a gyakorlathoz közelítő KRESZ figyelembe veszi a gondolatait, a gondolatainkat.
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#19913 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 15. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 06. 11. 19:02

Ez szinte mindennapos eset.
Abból, ahogy megy a kanyarodás előtt, legtöbbször látni lehet, hogy nem arra fog kanyarodni, amerre jelez.

#19914 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 15. 19:15

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 06. 11. 20:09

Pedig vizsgázott. Az is lehet, hogy évek óta masszívan használja az autóját, vezet.
20 óra alatt nem lehet megtanulni vezetni, talán csak annyira, hogy el tudj indulni, valamennyire biztonságosan tudd kezelni az autót. Nagyon sok múlik ezen a 20 órán, az oktatón. A legkisebb fiam másfél hete vizsgázott, ugyan annál az oktatónál tanult, ahol régebben a két bátyja. Különösebb gond nem volt, de mindháromnál a tanulás során felmerült az emelkedőn kézifékkel elindulás. Az öregúr annyit mondott, hogy szinkronban mozog a két láb plusz a kéz a kézifék kiengedésekor. Vagy sikerült, vagy nem. Én mindegyiknek megmutattam a "titkot". Beültünk az autóba és annyit mondtam, hogy tedd sebességbe az autót, semmi mást ne csinálj, finoman kezd el a kuplungot felengedni, érezni fogod amikor "fogni" kezd. Aztán elmentünk egy elhagyatott emelkedőre és láss csodát, ment nekik, sikerült. Az oktatás színvonala van a béka segge alatt.
Nekem nagy álmom volt, hogy oktató legyek. '86-ban szereztem jogsit, a Volán keretein belül, B és C kategóriát együtt. Meg A-t. A vezetést párhuzamosan tanultam egy 1.2 Lada kombin és ZIL-en. A személautós oktatóm egy barom volt, teherautón kaptam meg az alapokat, az oktatómmal jó barátságba kerültem. Aztán 2 éven belül az összes többi kategóriából is vizsgáztam. Akkor lett volna lehetőség, hogy az ATI-hoz betanított oktatóként felvegyenek és később beiskolázzanak. 2 feltétel volt: 2 éves gyakorlat, valamint a 21. életév betöltése. Egyik sem volt meg, és ott bukott a mutatvány, hogy a gyakorlati időtől eltekinthetett az ATI vezetője, az életkortól viszont nem.
Aztán a '90-es évek elején elkezdtem egy szakoktatói tanfolyamot, kemény volt, de érdekes. Fiatal, bohém voltam, közben lett egy fasza melóhelyem és leszartam, nem fejeztem be. Ez az egy dolog van amit a mai napig is nagyon bánok az elmúlt életemből, lehetőségeimből.
Mert azóta sem indul, nincs képzés. Vagyis egy ciklus volt pár éve, valamelyik egyetemen lehetett szaktanfolyamként erősen limitált létszámban, teljesen más képzési formában csinálni.

A lényeg amit mondani akartam, hogy ésszerűen, érthetően kellene tanítani. van akinek jó érzéke van, de soknak nincs. Ezek maguktól nem fognak rájönni, ráérezni sohasem.

Hát, fene tudja.
Bratyónak tavaly vagy tavaly előtt vizsgázott egy ismerőse Londonban motorra, azt mondta, hogy forgalmi vizsga nem is volt.
KRESZ-ből kellett vizsgázni, meg egy rutinpályás bólyakerülgetés volt, oszt' csókolom.

Kolléganő épp múlt héten mondta, valami ismerőse kiment ámerikába melózni.
Mindenféle papírokat kellett intéznie, oszt' kérték a jogsit. Nem volt, mert amikor itthon csinált volna jogsit, akkor az orvosi szűrésen nem ment át, a szemével volt valami baj. Mondja, nincs. Le voltak döbbentve, hogyhogy nincs? Próbálta magyarázni, hogy hát, izé, hát, nincs ... erre adtak neki egyet, akkor tessék, most már van ... itthon soha az életben nem lett volna jogsija a szeme miatt, ott meg csak úgy a kezébe adtak egyet, minden vizsgálat és vizsga nélkül, közben életben nem vezetett semmit soha ...

Szerkesztette: Sparow2 2012. 06. 15. 19:17 -kor

#19915 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 15. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 06. 11. 23:01

:offtopic: Vagy a villanyoszlop is jött 50-nel, abból már kijön a 100. :smoker:

Sőt, lehet az a rohadt oszlop jött 100-zal, míg ő csak békésen parkolt az út szélén ...

#19916 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 15. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2012. 06. 12. 08:02

Ugyanezt magyaráztam unokatestvéremnek, de mégse csinálta. Mindig először kiengedte a kéziféket, majd nagy gáz, csak épp a kuplungot nem eresztette időben, így minden próbálkozásnál hátrafele gurult egy 20 centit, majd mivel ekkora már megijedt, átlépett a fékre. Na négy ilyen után a szomszéd kerítése megtámasztotta a lökhárító sarkát, onnan már nem volt gond a hátragurulás nélküli elindulás :omg: . Aztán gondolom estére nagyon odaadó volt az ágyban, hogy a férjét kiengesztelje :-D

Van akinek több érzéke van a vezetéshez, van akinek kevesebb.
Unokatesód lehet máshoz ért jobban, amiben meg te vagy béna.

#19917 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 15. 19:40

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 06. 13. 18:02

Most próbálok teljesen komolyan beszélni. Örök vita a KRESZ. Felhozott példák alapján beszélünk, vitázunk. Két álláspont van, én eddig mindig azt mondtam, hogy a szabályt, ha nem is értek vele, tartsuk be. Ezt most is fenntartom, a véleményem mellet kiállok, szabályt szegek én is, ha kell.
Viszont, mint humor, annak nevezett más, vicc, móka kacagás rajongója vagyok, az MR1 hangtárban meghallgattam egy kabarématinét, ahol nem is a humor a lényeg, mindig beszélgetnek valakivel. Na most ebben az adásban egy olyan ember a riportalany aki mindkét oldalról rálát a dolgokra, éredemes meghallgatni. Talán a tervezett új, a gyakorlathoz közelítő KRESZ figyelembe veszi a gondolatait, a gondolatainkat.

Ez nagy :D
A showder klubból láttad, amikor:

Idézet

- Szilvát ettem barackkal, menjünk haza MOST!
És ő nyomta a gázt, mert neki is volt.

Ne ba', ebben is benne van, most értem oda :D

Szerkesztette: Sparow2 2012. 06. 15. 20:07 -kor

#19918 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 07:36

Idézet

Tragédia a 44-esen: meghalt egy kecskeméti lány
hír6.hu/MTI
2012. június 16., szombat 08:19

Egy lány meghalt, két másik fiatal megsérült egy balesetben, amely kora hajnalban történt a 44-es főúton, Öcsöd és Kunszentmárton között – tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő szombaton.

S. Tóth Anikó elmondta: a baleset éjjel 2 óra előtt történt a 44-es út 57-58-as kilométere között egy kanyarban, ahol egy autó az eddigi információk szerint hátulról egy rendsodrót húzó traktor vontatmányának ütközött, majd az árokba csapódott.

A személygépkocsiban utazó három fiatalt a kunszentmártoni tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsok közül.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte: egy 19 éves kecskeméti lány életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen meghalt, a járművet vezető fiút súlyos, másik utasát, egy lányt könnyebb sérülésekkel vitték kórházba.

#19919 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 09:09

Diszkóbaleset?

#19920 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 10:12

:D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

Téma megosztása:

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 994