HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1051 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1044
  • 1045
  • 1046
  • 1047
  • 1048
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ II. Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#20901 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 05. 01. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2013. 05. 01. 17:38

Kellett ám bonyolítani:

"A „Gyermekek” táblával jelölt szakaszokon pedig a feltüntetett távolságon belül legfeljebb 30 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a járművek. A közútkezelők viszont ezt a táblát kizárólag olyan helyeken alkalmazzák, ahol a gyermekek úttestre lépésével fokozottan számolni kell, például a közoktatási intézmények környékén."

Ide nem elég a 30-as tábla, amit legalább mindenki ismer?
Make love not Wor.

#20902 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 01. 20:34

Kulon elvezet lesz ez nyari szunetben, olyan iskolak kornyeken, ahol egy arva kolyok nincs. Idiota barmok...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#20903 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 01. 20:45

Ennek úgyis mindegy: Csatolt fájl  suz_head.png (176,12K)
Letöltések:: 48
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#20904 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 08:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 01. 18:32

Kellett ám bonyolítani:

"A „Gyermekek” táblával jelölt szakaszokon pedig a feltüntetett távolságon belül legfeljebb 30 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a járművek. A közútkezelők viszont ezt a táblát kizárólag olyan helyeken alkalmazzák, ahol a gyermekek úttestre lépésével fokozottan számolni kell, például a közoktatási intézmények környékén."

Idézet

Mutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy bűnös! Magára is, magamra is, mindenkire!

-C0pp3rM!n3-

#20905 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 09:39

Kellett ám bonyolítani:

Külföldön az igazi ez, pl. a németek előszeretettel írnak ki szövegeket a kiegészítő táblákra ahelyett, hogy rajzonlnának.

#20906 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 10:20

Sima 30-as táblára nem lehet mellet verni, hogy milyen gyerekbarát a kormány.

#20907 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 02. 11:20

Sőt, ez az első implicit sebességkorlát, ahol nincs kiírva számmal a megengedett legnagyobb tempó.

#20908 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2013. 05. 02. 11:32

Sőt, ez az első implicit sebességkorlát, ahol nincs kiírva számmal a megengedett legnagyobb tempó.

Eddig is volt ilyen: "Lakó-pihenő övezet"

Szerintem semmi baj nincs az új szabállyal.
-ZsOlTi-

#20909 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 02. 11:20

Vagy: egyszerűbb volt a szabályt módosítani, hogy a gyerekek tábla egyértelmű 30-as sebességkorlátot jelentsen, mintsem minden meglévő gyerekes tábla mellé kirakni mégegy 30-as és egy feloldó táblát is.
-ZsOlTi-

#20910 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2013. 05. 02. 12:25

Eddig is volt ilyen: "Lakó-pihenő övezet"

Szerintem semmi baj nincs az új szabállyal.

Ne már. Mióta egyértelmű sebességkorlát egy figyelmeztető tábla? Ez inkább "csakazértis".

Kép

A lakó-pihenő övezet más, az kék hátteres, mint az autóút és autópálya --> egyértelműen lehet belőle következtetni. Ebből nem! Ráadásul azoknak is van dedikált "vége" táblájuk, ennek nincs.

Szerkesztette: Carmaged 2013. 05. 02. 11:34 -kor

#20911 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2013. 05. 02. 12:27

Vagy: egyszerűbb volt a szabályt módosítani, hogy a gyerekek tábla egyértelmű 30-as sebességkorlátot jelentsen, mintsem minden meglévő gyerekes tábla mellé kirakni mégegy 30-as és egy feloldó táblát is.

Jó, ennyi erővel mindennap módosítgathatnánk a szabályokat ész nélkül, mert úgy egyszerűbb, mint a meglevőeket betartatni normálisan. A gyerekes táblát most mi oldja fel?

#20912 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2013. 05. 02. 12:32

Ne már. Mióta egyértelmű sebességkorlát egy figyelmeztető tábla? Ez inkább "csakazértis".

Nem érzem ezt akkora tragédiának. Tábla-tábla, mostantól tudjuk, hogy ehhez is tartozik egy konkrét sebességkorlát. Mitől csakazértis? :think:

Idézet

A lakó-pihenő övezet más, az kék hátteres, mint az autóút és autópálya --> egyértelműen lehet belőle következtetni. Ebből nem!

Nemár. Mi az hogy lehetett következtetni? Vannak szabályok, amiket tudni kell és kész. Most eggyel több van, erre a táblára ez vonatkozik, pont. A lakó-pihenő övezet táblánál sem a kék színből következtettem, hogy valami van, hanem megtanultam, hogy lakó-pihenő övezet = 20Kmh.

(Egyébként ~2 éve még a vasúti átjáró is ilyen volt, az sem kék, mégis konkrét 30-as korlát vonatkozott rá.)

Idézet

Ráadásul azoknak is van dedikált "vége" táblájuk, ennek nincs.

Ennek is lesz vége, mert a szabály szerint jelölni fogják a védett szakasz hosszát, gondolom kiegészítő táblával.

"A „Gyermekek” táblával jelölt szakaszokon pedig a feltüntetett távolságon belül legfeljebb 30 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a járművek."
-ZsOlTi-

#20913 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 02. 12:59

Jó, ennyi erővel mindennap módosítgathatnánk a szabályokat ész nélkül, mert úgy egyszerűbb, mint a meglevőeket betartatni normálisan. A gyerekes táblát most mi oldja fel?

De nem módosítják minden nap. 1-2 évente vannak ilyen kisebb változtatások, senki nem halt még bele. Igazából nem is értem mi van most ezen olyan nagy trauma, nem fenekestől forgatták fel az egészet.

A betartás meg betartatás megint egy másik tészta. Nálunk ugyan ki tartja be a "légy óvatos" típusú táblákat? Senki. Ellenben ahol konkrét korlát van, ott akár mérhetnek is, és ami a pénztárcának fáj, arra már eggyel jobban odafigyel mindenki.

Ez alapján gondolom kiegészítő tábla fogja feloldani:
"A „Gyermekek” táblával jelölt szakaszokon pedig a feltüntetett távolságon belül legfeljebb 30 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a járművek."
-ZsOlTi-

#20914 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 12:09

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2013. 05. 02. 13:03

Nem érzem ezt akkora tragédiának. Tábla-tábla, mostantól tudjuk, hogy ehhez is tartozik egy konkrét sebességkorlát. Mitől csakazértis? :think:

Nemár. Mi az hogy lehetett következtetni? Vannak szabályok, amiket tudni kell és kész. Most eggyel több van, erre a táblára ez vonatkozik, pont. A lakó-pihenő övezet táblánál sem a kék színből következtettem, hogy valami van, hanem megtanultam, hogy lakó-pihenő övezet = 20Kmh.

(Egyébként ~2 éve még a vasúti átjáró is ilyen volt, az sem kék, mégis konkrét 30-as korlát vonatkozott rá.)

Ennek is lesz vége, mert a szabály szerint jelölni fogják a védett szakasz hosszát, gondolom kiegészítő táblával.

Én kiszálltam. :-)

#20915 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2013. 05. 02. 13:08

Ez alapján gondolom kiegészítő tábla fogja feloldani:

Tehát meló így is lesz vele. Köszönöm.

Én egyébként nem a korlátozással vitatkozok, hanem azzal, hogy teljesen fölösleges, kizárólag politikai hasznot hajtó döntésnek tartom. Eddig is óvatosan kellett a táblánál vezetni, most is, lényegében minimális változtatás van, viszont lehet mindenhol visítani, hogy gyermekbarát intézkedéseket hozott a kormány.

Szerkesztette: debaj 2013. 05. 02. 12:12 -kor

#20916 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 02. 13:10

Tehát meló így is lesz vele. Köszönöm.

Ha ettől boldog vagy legyen, van vele meló. Azért azt is matekozd ki, hogy egy kiegészítő tábla a több pénz és meló, vagy ha minden tábla mellé még 2 teljes értékű korlátozó/feloldó táblát is ki kell rakni. Ha így találták volna ki, akkor az lenne a baj, hogy biztos fideszes a táblagyáros.
-ZsOlTi-

#20917 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2013. 05. 02. 13:13

Ha így találták volna ki, akkor az lenne a baj, hogy biztos fideszes a táblagyáros.

Igen, nyilván ez a helyzet. De azért megismétlem, hátha nem sikerült végigolvasni:

Idézet

Én egyébként nem a korlátozással vitatkozok, hanem azzal, hogy teljesen fölösleges, kizárólag politikai hasznot hajtó döntésnek tartom. Eddig is óvatosan kellett a táblánál vezetni, most is, lényegében minimális változtatás van, viszont lehet mindenhol visítani, hogy gyermekbarát intézkedéseket hozott a kormány.

Értsd: akkor is ez lenne a véleményem, ha idomított csillámfaszlámákkal jeleznék a sebességkorlátozást, akik teljesen ingyen maguktól odamennek, meg akkor is, ha a fidesz helyett a kétfarkú kutyapárt lenne hatalmon. Bőven leszarom, hogy fidesz vagy nemfidesz, nekem ettől az erőlködéstől fordul fel a gyomrom, amikor sorra hozzák az olyan döntéseket, amiknek csak annyi értelmük van ,hogy hadd örüljön az egypontnullás júzer a júzerbarát kormánynak.

Szerkesztette: debaj 2013. 05. 02. 12:25 -kor

#20918 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 12:31

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 02. 13:23

De azért megismétlem, hátha nem sikerült végigolvasni:

Azért nem sikerült végigolvasni, mert akkor még nem szerkesztetted bele azt a plusz mondatot. De azért köszi ;)

Idézet

Értsd: akkor is ez lenne a véleményem, ha idomított csillámfaszlámákkal jeleznék a sebességkorlátozást, akik teljesen ingyen maguktól odamennek, meg akkor is, ha a fidesz helyett a kétfarkú kutyapárt lenne hatalmon. Bőven leszarom, hogy fidesz vagy nemfidesz, nekem ettől az erőlködéstől fordul fel a gyomrom, amikor sorra hozzák az olyan döntéseket, amiknek csak annyi értelmük van ,hogy hadd örüljön az egypontnullás júzer a júzerbarát kormánynak.

Értem én, csak most ebben én speciel pont nem látok semmi ilyesmit. Ha rajtam múlna, akkor a buszmegállók és zebrák környékén is konkrét 20-as korlátozás lenne a semmitmondó "óvatosan kell közelíteni" helyett, mert utóbbit nem érti a sok paraj, azt viszont értik, hogy konkrét 20KMh és 150 ezer. Örülj hogy nem én vagyok kormányon :)
-ZsOlTi-

#20919 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2013. 05. 02. 13:31

Ha rajtam múlna, akkor a buszmegállók és zebrák környékén is konkrét 20-as korlátozás lenne a semmitmondó "óvatosan kell közelíteni" helyett, mert utóbbit nem érti a sok paraj, azt viszont értik, hogy konkrét 20KMh és 150 ezer.

Szerintem az a paraj, aki az előbbit nem érti, az az utóbbit is csak úgy érti, ha az orra elé van rakva a huszas tábla. Meg esetleg néha fészbukon rádöbbennek, hogy ilyen is van, megosztják ezerkétszázan a paintben összerakott képet, hogy juj, iskola előtt harminccal kell menni, vagy büntetnek, aztán a következő rémületig el is van felejtve a dolog.

De amúgy lehet ,hogy tényleg igazad van, és csak azért dobta le az agyam a gépszíjat, mert ez már zsinórban a sokadik ilyesmi ötletük.

Szerkesztette: debaj 2013. 05. 02. 12:49 -kor

#20920 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 13:01

Üzenet megtekintéseIdézet: zZsOlTi - Dátum: 2013. 05. 02. 13:31

Azért nem sikerült végigolvasni, mert akkor még nem szerkesztetted bele azt a plusz mondatot. De azért köszi ;)

Értem én, csak most ebben én speciel pont nem látok semmi ilyesmit. Ha rajtam múlna, akkor a buszmegállók és zebrák környékén is konkrét 20-as korlátozás lenne a semmitmondó "óvatosan kell közelíteni" helyett, mert utóbbit nem érti a sok paraj, azt viszont értik, hogy konkrét 20KMh és 150 ezer. Örülj hogy nem én vagyok kormányon :)

ha rajtam mulna, meg az osszes bringasra meg gyalogra is alkalmaznam az osszes KRESZ szabalyt, aztan fel ev mulva nem lenne allamadossag kb, mert annyit fizetnenek az eddig buntetlen KRESZ ellenes megszokasaik miatt