HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#1291 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2017. 04. 24. 22:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2017. 04. 24. 12:30

Horizon: Zero Dawn

Tudom consol peasant húzz innen, de akkor is :D

Nem lenne baj a konzollal ha nem mocskos kontrollerel kellene játszani. Nekem már nem áll rá a kezem. Az összes próbálkozásom összetört kontrollerekkel végződik Last of Us végigjátszása alatt is kétszer kellet újat vennem, és vagy 3x ragasztottam össze a meglévőket. Egyszerűen gyűlölöm azt a szart.

#1292 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 06. 12. 17:50

Ghost Recon Wildlands

#1293 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 01. 10:33

Na ez a topik is kilehelte a lelkét úgy néz ki.

#1294 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 01. 12:36

Mint az egész HWSW fórum :(
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1295 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 01. 19:57

Hosszuak a jatekok, keves az ido. Ha heti 3-4 orat jatszok (ami soknak szamit) akkor is hetek, honapok egy jatek. En amugy beszoktam ide irni. Csak sokszor olyan jatekot jatszok amit egyszer mar jatszottam (darksoulsok, bloodborne) vagy pedig marha regi es valoszinuleg kutyat nem erdekel. Monkey Island remake peldaul.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1296 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 02. 06:49

Én meg mostanában inkább csak nézem, ahogy mások játszanak. Többnyire PUBG-t..
Most az elég szórakozást nyújt.

Amúgy osztom Boba véleményét. Nekem is csak hétvégén lenne időm/kedvem játszani és akkor sem tudok már annyi órát, mint régebben. Ezért baromira el tud nyúlni egy-egy játék végigjátszása.
Öregszem na. :)

#1297 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 18:35

Tegnap befejeztem Resident Evil7-et.

Gondolom legtobben tudjak mirol van szo. Nekem hatarozottan tetszett. Lenyegesen jobbnak tartom mint pl az 5-6ot (racoon city-t nem vagyok hajlando idevenni). Modernizalt RE1-et kaptam, aminek orulok. Grafika zsenialis (PSVR-al jatszottam Ps4-en), elkepesztoen jol megcsinalt a VR is. Hangok, zenek, atmoszferaja a jateknak nagyon bejott. A jatek tempoja, a feladatok, a felfedezes is olyan volt amit elvartam. A legutolso bossfight volt kicsit kiabrandito, de nehez jo bossfightot csinalni azthiszem ami nem olyan (hello Soul szeria... ugy kell azt csinalni :blush: ).

Nekem 10/9 volt.

#1298 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 18:36

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 08. 02. 07:49

Amúgy osztom Boba véleményét. Nekem is csak hétvégén lenne időm/kedvem játszani és akkor sem tudok már annyi órát, mint régebben. Ezért baromira el tud nyúlni egy-egy játék végigjátszása.

11ora 35perc volt RE7. Es juniusban kezdtem, a savegamek alapjan... hat ennyire nincs idom jatszani. (Ok, egy DarkSouls3 bejatszott kozben meg neha diablot elovesszuk parommal coop)

#1299 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 06. 06:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2017. 08. 04. 19:36

11ora 35perc volt RE7. Es juniusban kezdtem, a savegamek alapjan... hat ennyire nincs idom jatszani. (Ok, egy DarkSouls3 bejatszott kozben meg neha diablot elovesszuk parommal coop)

Úúúú az nagyon állat egy játék. :up:
A TheVr-os fiúk is játszottak vele és ők is csak szuperlatívuszokban beszéltek róla. Ők máig a legjobb VR játéknak tartják.
Mondjuk szívbetegeknek nem ajánlott kategória.
Néha a srác akkorákat ugrott, hogy majdnem kiszakadt a vezeték :)
Én nem biztos, hogy mernék vele játszani. Gondolj bele.. Nyomod a sisakban, nem látsz én nem hallasz semmit a külvilágból és valaki, hogy fölvegye veled a kontaktot kénytelen hozzádérni..
Na annak nem ígérhetek semmi jót!! :D

#1300 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 21. 14:51

Fallout4

Gondoltam írok pár gondolatot erről a nem mai játékról. Csak egyszer vittem végig a főtörténetet, azaz nem csináltam meg az összes endinget, de kb. 360 órányi játékidőt pakoltam bele, úgyhogy úgy gondolom, hogy ez már végigjátszásnak tekinthető.

A Fallout4, akik esetleg nem ismernék a sorozatot egy posztapokaliptikus világban játszódó akció rpg játék, ahol a sok lövöldözés mellett egy kifejezetten színes és gazdag történet is van.
A fórumokat olvasgatva a játékról igencsak vegyes kép alakulhat ki az olvasó számára. A fórumozók legnagyobb problémája általában az szokott lenni, hogy 1. a főtörténet lineáris, kevés a valós döntési helyzet, aminek tényleges következménye lenne, 2. túl sok a repetitív játékelem. Ezen kívül 3. mi ez a hülye építgetés. Ennek ellenére azért a fanyalgók is simán beletolnak 40-60 órát a játékba.

1. A főtörténeti szál tényleg eléggé lineáris, de emlékeim szerint az előző Fallout részei is ilyenek voltak, tehát ezzel sok újdonság nem került a játékba. A döntéshelyzetekről meg annyit, hogy azért igenis vannak. Pl. amikor dönteni kell, hogy melyik frakciót támogatja az ember a 4 közül az azért eléggé drasztikusan befolyásolják a játékot. Meg aztán a mellékküldetésekben is vannak ilyen típusú döntéshelyzetek. Nagyon nem akarok spoilerezni, de ilyen pl. hogy mi legyen Paladin Danse-el, vagy Virgillel vagy a ghoulokat etető Testvériség taggal. Ezen túlmenően vannak mélyebb tartalmú melléktörténések, amihez viszont jó angoltudás szükségeltetik, hogy az ember végigtudja követni, plusz terminálos bejegyzéseket kell olvasgatni, amihez valljuk be őszintén nem sok mindenkinek van türelme, energiája.

2. Tény, hogy vannak olyan végtelenített mellékquestek, amik valóban repetitívek és komplexitásban nem mennek túl a menj el valahova, ott ölj meg mindenkit és hozz el valamit onnan és ha visszajössz akkor kapsz egy ugyanilyen feladatot. Ezekről csak annyit, hogy egyáltalán nem kötelező csinálni és nem nagyon befolyásol semmit sem, akkor se ha nem csinálod. A korai játékban egy XP boostnak fogható fel. Az is tény, hogy az előző részekhez képest több az akció, több ellenséget kell leölni és éppen ezért a sztori talán kevesebbnek tűnik, és vagy háttérbe szorul.

3. Építgetés:
Nos az építős részt kétfelé választanám. Az első rész a craftolás. Ez azt jelenti, hogy a játékban szinte mindent lehet moddolni: a fegyvereket, az armort, főzni lehet, kábszereket lehet összekeverni stb. Ez már a New Vegasban (az előző rész) is megjelent, de ott még nem volt ennyire széles spektrumú a dolog.

A másik része az, hogy nagyon sok elhagyatott farm, falu stb. található a játékban, ahol nagyon kevesen élnek 1-2 fő. Viszont az építési funkciónak köszönhetően ezeket a falvakat be lehet népesíteni. Házakat lehet építeni, boltokat lehet létrehozni stb. tényleg annyira sok mindent lehet építeni, hogy határt csak a képzelet szabhat. Akár egy puszta szántóföldből akár prosperáló nagyvárost lehet kialakítani. Nekem pl. ez az építgetős rész nagyon bejött.

DLC-k:
A játékhoz összesen 6 db dlc jött ki. A Far Harbor és Nuka world dlc-k nekem nincsenek meg, így nem tudok róluk írni. Amennyire tudom ezek főleg új történetet és helyszínt adnak a játékhoz.
A másik 4 DLC-ből az Automatron és a Vault-Tec egy-egy kisebb questet ad a játékhoz, valamint az építgetős részhez új elemeket. Ezek a questek elég bénák, van benne 3-4 óra játékidő, de semmi grandiózusra nem szabad számítani.
A Contraptions és a Wasteland Workshop pedig szinte csak építős elemet ad a játékhoz, ami eléggé lehúzásnak tűnik azoknak, akik nem szerették az építős részt. Nekem a kedvencem a Constraptions mert ennek a segítségével működő gyárakat lehet létrehozni, ahol nagyon különböző dolgokat lehet gyártani, a fegyverektől, lőszereken át egészen a ruháig.

Összességében véleményem szerint a Fallout4 egyáltalán nem marad el a korábbi Fallout részektől. Tény, hogy sok mindenben eltér az elődjeitől, de egy kifejezetten élvezhető rengeteg játékidőt jelentő játék.

5/5

Szerkesztette: Warton 2017. 08. 21. 14:51 -kor

#1301 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 22. 08:40

Legalább valakinek tetszett :D

Nekem a 3. óta csak csalódás az a game. Elő is kéne vennem az első és második részt megint :)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1302 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 22. 09:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2017. 08. 21. 15:51

Fallout4
Összességében véleményem szerint a Fallout4 egyáltalán nem marad el a korábbi Fallout részektől. Tény, hogy sok mindenben eltér az elődjeitől, de egy kifejezetten élvezhető rengeteg játékidőt jelentő játék.

5/5

10-ből is 10-et adnál?

A többi fallouthoz hasonlítottad és azokhoz képest kapta ezt az értékelést, vagy mint egy játékot a nagy játékerdőben?

Szerkesztette: chris77 2017. 08. 22. 09:19 -kor

#1303 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 22. 13:39

Nem, 10-ből 11-et adnék neki. Amivel több mint egy éve játszom összesen 360 órát, azt egy elég jó befektetésnek gondolom. Számomra nagyon nagy az újrajátszhatósági faktor. Eljutottam a Fallout4-el oda, hogy már saját feladatokat találtam ki magamnak.

Pl. Csináljak egy olyan gyárat, ahol egy gyártósorral gyártsunk 4 féle kaját. Vagy van az IKEA-ban ez a golyós medence a gyerekeknek azt csináljuk meg Fallout4-ben Steelballból, meg kosárlabdából stb. és tudom, hogy murva messze vagyunk a Fallout világtól, de a történet maga 60 óra alatt simán kivégezhető és egyébként mi a francért csinálnád meg újra?!

Egyszer csináltam egy olyat is, hogy játékmackókat gyártottam, a gyártósor egy mortarban végződött, ami a 100. mackó legyártásakor az egész tartalmát automatikusan a levegőbe röpítette így létrehozva egy mackóesőt (meg laggot). :)

Vagy pl. csináltam egy veszteségkalkulátort counterekkel Slogon, ahol tarberry-ből gyártottam kész kaját. És csak utána jöttem rá, hogy a készkaját kevesebbért tudom eladni, mint az előállításához felhasznált nyersanyagokat. És akkor mindig amikor legyártottam egy egységet akkor a counter ugrott hetet, mert pont 7 caps volt a veszteség egyésgenként.

Most pl. aug. 20. kapcsán egy 1 perces tüzijátékot szeretnék csinálni falloutban, mert vannak ilyen launcherek, amikbe mindenféle színes bombákat lehet tölteni. Arra gondoltam, hogy interval switchek segítségével a launcherek egy része 3 mp-enként lőne egyet-egyet a másik része 5mp-enként és így tovább különböző időközönként, illetve lenne egy időjárás váltó launcher, ami a békés nyugodt éjszakából 20 mp-enként varázsolna nukláris atomvihart vagy esőt és vissza. A show végén pedig négy mortárból fellőnénk egy csomó ghoul hullát a levegőbe. Az egyik dlc hozott egy olyan lehetőséget, hogy csapdákat lehet építeni, ami időközönként el el kap egy-egy ellenséges lényt (kutyától a deatclawig, a raidertől a ghoulig bármit). Ergo a ghoul hullákat is könnyű előállítani. De lehet, hogy a zöld szupermutánsok jobban színesítenék a showműsort... :)

Na ezért kap 10-ből 11-et ez a játék, mert ennyi baromságot egyik másik játékban sem lehet csinálni. :))) Ahogy írtam az előző hsz.-ben, hogy tényleg csak a képzelőerő és a kreativitás szab határt.

Apró problémáim talán az, hogy az építgetős részt lehetett volna egy picit felhasználóbarátabbá tenni. Ilyenekre gondolok pl., hogy az egyes elemfajták fa, beton, fém stb. automatikusan kapcsolódhatnának egymáshoz, hogy ne kelljen alternatív módokon mókolni ezekkel. Meg az építési limitet magasabbra kellett volna tenni. Ezekre van mod, de játékon belül is ki lehet játszani terminálos parancsok nélkül is, de tény, hogy mókolás.

Nálam a Fallout3 8/10 a rengeteg bug, kifagyás, lefagyás miatt, ami azért rombolta a játékélményt, bár szerencsére a sűrű mentések miatt azért annyira nem fájt, és maga a játék volt olyan jó, hogy ne 5/10 legyen. Újrajátszási faktor nem túl nagy, mert ha végigviszed mondjuk 2-szer nem fogod mégegyszer.

Az NV 9/10 mert ott egyenlőtlenek voltak a frakciók az NCR uralta a pálya 70%-át és mire a légióhoz értem már eléggé nem szerettek a légiósok és így nem is lehetett igazán tiszta légiós karaktert csinálni. A 4-ben jobban megoldották ezt és a pálya nincs felosztva az egyes frakciók között. Így pl. ha intézetes karakterrel játszom akkor sem kezdenek a testvériség tagjai egyből lőni rám, legalábbis a játék közepén még nem. Ettől függetlenül sok fejlődés volt a 3-hoz képest, pl. craftolás, itt jelentek meg a frakciók, survival mód, amiket a 4. részben tökéletesítettek.

#1304 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 22. 14:39

A Fallout 3-hoz képest a 4, nálam csak 8/10. Sokkal gyengébb a történet, illetve magasabb szinten, már minden második-harmadik sarkon ellenséges teremtmények hordái támadnak rám. Nagyon jó történetek, azaz inkább sorsok vannak a side questeknél, de a fő történetszál nagyon egysíkú lesz a végjátéknál szerintem. A New Vegast nem toltam végig, de az is jobb és változatosabb történetben és döntési lehetőségekben. Az hogy a karma teljesen kimaradt, az nagyon sokat ront az egészen, kicsit akciójáték lett az egész.

#1305 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 23. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2017. 08. 22. 14:39

Nem, 10-ből 11-et adnék neki. Amivel több mint egy éve játszom összesen 360 órát, azt egy elég jó befektetésnek gondolom. Számomra nagyon nagy az újrajátszhatósági faktor. Eljutottam a Fallout4-el oda, hogy már saját feladatokat találtam ki magamnak.
.
.
.

Ejjha! Elég rendesen beleástad magad. :D
Nem tudnál csinálni ezekről a maci-, meg hullaesőkről egy vidit?
Szívesen megnézném? :)

#1306 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 24. 10:01

Videóban annyira nem vagyok jó, meg azt még egy régi Intézetes karakterrel csináltam, de majd összedobok valamit.:laugh:

#1307 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 24. 11:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2017. 08. 24. 11:01

Videóban annyira nem vagyok jó, meg azt még egy régi Intézetes karakterrel csináltam, de majd összedobok valamit.:laugh:

Köszi. :)
Ha NVIDIA GTX 6** vagy annál jobb kártyád van, akkor az tud ALT-F9-el felvenni...
shadowplay

#1308 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 24. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 08. 24. 12:17

Köszi. :)
Ha NVIDIA GTX 6** vagy annál jobb kártyád van, akkor az tud ALT-F9-el felvenni...
shadowplay

https://www.youtube....firework+mortar

#1309 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 26. 11:56

Jópofák :)

#1310 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 26. 19:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2017. 08. 22. 14:39

survival mód, amiket a 4. részben tökéletesítettek.

Az volt NVben is.

Erdekes volt amugy a leirasod. Tok fura mennyire maskent latjuk a jatekot. Nekem is tetszett a 4 de nem annyira mint a 3 vagy a New Vegas, nem ereztem se annyira fallout se annyira szerepjateknak. Amiket pedig Te felhoztal elonykent engem az vagy nem erdekelt vagy halalra idegesitett (epites).

En 160 orat raktam bele es ez a negativ rekord F3, NV kozott amikbe 180 illetve 240 orat pakoltam.

En nagyon vartam F4et. Anno amikor bejelentettek akkor haverral beultunk egy 60as evek amerikai burgerezobe es utana mentunk vissza meloba megnezni announcing trailert aminek a zeneje mai napig zsenialis. Tetszett bar en nemtudom, talan 8/10et adtam csak de annak orulok, hogy neked igy bejott.

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.