HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#181 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 02. 20:34

Saints row 2 vs. GTA4

Nagyon kevés játékot viszek végig, mert türelmem nem nagyon van, meg aztán, ha valami nagyon nem tetszik a játékban és bosszant akkor egyből rátolom az uninstallt. Nos, a Saints row 2 is nagyon a penge élen táncolt egy darabig, de aztán valami megfogott a történetben. Kezdem a negatívumokkal, úgyis gyorsan túl akarok lenni a fekete levesen.
  • A grafika ocsmány, kb. a GTA SA szintjén van, vagy az alatt. Nos ez nekem általában nem okoz túl nagy problémát, mert a grafika nekem spec nem jelent sokat, persze ilyen graffal a játék ab ovo bukásra van ítélve, sajnos.
  • Annak ellenére, hogy a grafika ocsmány a gépigény irreálisan magas, egyrészt van egy fps limit (talán 32 fps) másrészről sűrűn beesik 20 fps alá is a nagyobb területek közti átmenetkor. Elvileg ezt a patch javítja, én nem tudom, mert patch nélkül játszottam.
  • A 3. nagy panasz a játékra és nálam ez majdnem megölte a játékot: az irányítás, valahogy a megszokott irányítástól teljesen eltérően kell az autókat vezetni. Egyszerűen nem jó a városban vezetgetni, a vezetés a kötelező rossz, amit sajnos végre kell hajtani. Egy jó tanács Saints row 2 játszásával párhuzamosan nagyon nem ajánlott GTA4-el, vagy Mercenaries2-vel játszani, mert tényleg kinyírja a játékot. Lehet, hogy a patch ezt is orvosolja, szerintem nem. Elképzelhető, hogy gamepaddal jobban lehet irányítani. :confused:

Kép

Akkor néhány szót a játék fényesebb oldaláról, nagyon a GAT4-hez fogom hasonlítani, mert azzal is mostanában végeztem:
  • Sokkal több tartalom van benne mint a GTA4-ben, sokkal több mellékküldetés (szippantós kocsival körbespriccelése a városnak, mentsd meg a drogdílert, biztosítási csalás, védd meg a sztárt, kurvák összegyűjtése stb.stb.) a mellékküldetések is nagyon viccesek és érdekesek, gyűjthető dolgok stb. A város tele van, szinte minden sarkon van valami amit lehet csinálni, ellentétben a GTA4 játék szempontjából félig kihalt területekkel. Rengeteg féle bolt van, ruhás, ékszerész, fegyver, plasztikai sebész, étterem, kocsma stb. stb.
  • Teljes mértékben testreszabható karakter, mind arcra, testalkatra, ruhára, első ránézésre sokkal több ruha van benne mint a GTA SA-ban, pedig abban sem volt kevés.
  • Jó pofa, izgalmas átvezetők, érdekes mód ez teljesen hiányzott a GTA4-ből, persze volt egy-két jó, de nagy átlagban abban nagyon unalmasak voltak és nem történt bennük egyáltalán semmi. Nos a történet ebben a játékban sem túl nagy szám, bár kétségtelenül több ötlet szorult bele, mint a GTA4-be.
  • Rengeteg poénos jelenet, szereplő, a játék humora fantasztikus, talán ez mentette meg nekem a játékot az uninstalltól
  • Checkpointok a küldetések közt. Ha megcsináltál valamit a küldetésből checkpoint következő feladat checkpoint következő feladat, amit elrontasz, kezd a checkpointnál. Ezt be kéne vezetni a Rockstaros srácoknak, hogy ne kelljen ugyanazt az unalmas dolgot 30-szor megcsinálni, mert a küldetés későbbi része nehéz. Épp ezért sosem vált frusztrálóvá a játék.
  • Csapattársak végre nem annyira hülyék mint más játékokban, nem fogják helyettem megcsinálni a küldetést, de nagyot tudnak lendíteni egy sikeres küldetés végrehajtásának érdekében.

Végszóként: megvételre nem igazán tudom ajánlani a játékot, olyan 2000-3000 forint körül már olyan nagyot nem tévedhet az ember, de tudom, hogy sokakat vissza fog riasztani a grafika, de igazából az irányítás, ami a nagyobb probléma. Viszont ezen két aspektus kivételével minden egyébben magasan veri a GTA4-et. Mindenesetre én sokkal jobban szórakoztam ezzel mint a GTA4-el a hibái ellenére is.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A fentiek alapján: 75%

#182 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 16:12

Condemned - Criminal Origins (2006) (x2)

A héten gondoltam egyet és újból elkezdtem ezt a fantasztikus játékot.Nagyon régen toltam, kezdtek feledésbe merülni a  helyszínek, a sztori is, ideje volt felfrissíteni az emlékeket.Hiszen nagy kedvenc volt, erõsen megragadott ez a világ.Szinte betegese voltam ennek a játéknak, annyira beleéltem magam, annyira erre vágytam.És a Monolith meg is alkotta ezt a gyongyszemet.Tipikusan Monolith-horror, hasonló mint a F.E.A.R., de mégis más, legalábbis játékmenetben igen.Egyszerûen egy egyedi horror életérzést nyújtanak ennek a csapatnak a  játékai, amit máshoz nem is tudnám hasonlítani.
A grafika tokéletes, nem is lett volna szükség jobbra.Jól illeszkedik a játék stílusához.Szolid, nem csopog mindenhonnan a nyál.
Az atmoszféra lehengerlõ.Az Almamag Rt pályán nagyon jó volt kinézni az ablakokon, nagyon üt.Vagy a suli se semmi, sõt.
Elsõre nagyon parás volt, most ugyan csak néha sikerült igazán megijedni vagy szorongni.De volt rá alkalom most is.Ami tényleg nagyon hiányzott az a meglepetés ereje.

Negatívumok:
-második végigjátszásra néhány helyszín unalamas volt, elsõre viszont egyik nem

Pozitívumok:
-sotétség, atmoszéfra, hangulat, para
-zajok, zene, ambient
-a suli kiemelkedõen jó, elsõ végigjátszásra a konyvtár is ilyen kategória volt
-a sztori
-grafika/látványvilág
-játékmenet, szerencsére nem lõni kellett egész végig
-sok felejthetetlen jelenet/helyszín, pl. a medence vagy a finálé
-ellenek

Értékelés:-

Nálam 2006 legjobb játéka, minden idõk legjobb horror játéka és 4. kedvencem a ranglistán.
Qwerty4

#183 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 17:52

Call of Duty - World at War (2008)

Az ismert franchise pc-re kiadott sorban az otodik játékát fejeztem be a mai nap, ami elõrebocsájtom, sztem rosszabb volt mindegyiknél.Idáig is minden egyes résznél csorbult a széria népszerûsége, legalábbis nálam.De fokozatosan, lassan és nem erõsen, hirtelenszerûen, most viszont óriási a visszaesés.
A negyedik résznél tartottam attól, hogyha nem 2. vh.-s lesz, akkor egyáltalán nem fogom élvezni, de azért mégis jó volt, játszható.
Amikor bejelentették az 5. részt orultem is, hogy visszatértek a nagy világégéshez, de sajnos kudarcba fulladt ez a próbálkozásuk, sztem.Tobb oka van ennek.Egy, lehet a stílus kifulladt nálam, ez hogy folyton hent, már unalmas százszor befuttatott helyszíneken, ez tényleg nagyon gáz, semmi élményt nem nyújt, valósággal hányingerem volt tõle.Szóval semmi újat nem mutattak.A játékmenet meg minden nagyon kevés.Második oka lehet, hogy ez a rész egy osszecsapott, kotelezõ év végén kiadni egy CoD-ot, hogy teljen a kassza mentalitással készült valami.Rókabõrnek is a rókabõre...Harmadik, hogy egy nagy kedvencem, a Condemned után kozvetlenül ezt játszani is nagy hiba volt.Mellette ez egy nagy nulla, otletben, hangulatban, mindenben.Negyedik ok, hát még a grafikát se tudták úgy osszehozni, mint egy évvel ezelõtt, a CoD4-nél, ugyanazzal a grafikai motorral.Osszecsapott, pocsék textúrákkal van tele a játék.Egy-egy helyen szép, de legtobbszor megszégyeníti az elõdot.Otodik az ostoba bugok és szokásos idiótaságok.Ezekrõl és még másról felsorolásszerûen.

Negatívumok:
-lerágott csont a játékmenet és a téma is
-hangulattalan
-bugok
pl.1 a tankos pályán 4 AA-gunt kellett elpusztítani, kilõttem az elsõt, a másodikat kihagytam, gondoltam inkább elintézem hamar a kozeledo tankrajt, kozben elõrenyomultam és miután mindent kifingtattam, kilõttem a 4. és 3. AA-gunt, visszamentem a 2.-ért és látom, hogy kilõhetetlen, nincs piros célkereszt és annyi, kezdhettem az elejérõl a  pályát, mert nem tudtam tovább menni, nagyon primitívségre valló hiba, egy budget játékba még elnézzük az ilyet, de itt
pl.2 az ellenekkel is megtortént az egyik pályán egy hasonló dolog, mintha falak lettek volna, kilõhetetlenek
pl.3 szokásos, tárgyakba belemászni, mondjuk ez sok játéknál elõfordult
-a 4. részhez képest a grafika is gyengébb
-ilyen játékból még ez is sok volt, pedig rovid
-miért van quacksave opció, ha használhatatlan...
-rossz mentési rendszer, ez sok új játéknál megjelenik, ha meghalok lényegtelen jeleneteket játszat újra, mindneki ismeri a jelenséget
-az idézetek hiányoznak, idáig minden cod részben jelen voltak pedig
-az ellenfelek néha nagyon gagyik, bután viselkednek
-onmagában a  tankos pálya bug nélkül is rohadt unalmas volt és nemcsak az
-az oroszok továbbra sem oroszul beszélnek
-...

Pozitívumok:
-menü
-néhány zene a játék során
-pár szép helyszín, épület
-az extra zombis pálya úgy 1 percig még élvezhetõ is
-pályák kozti videókat jól megcsinálták

Értékelés:4.5/10

Ez nálam bukás, a CoD széria bukása. :o
Qwerty4

#184 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 17:59

Nagyon unatkozhatsz ha ilyen szarokkal is jatszol :) Pedig sok jo jatek van, inkabb azokra kellene koncentralnod.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#185 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 18:08

Még játék kozben is unatkoztam, nagyon pocsék, ótvar, hulladék.Budget szintű, kukába való... :omg:  :o Na, kimodntam. :p  :) :lefety:
Csak azért vittem végig, mert belekezdtem, és nem szívesen hagyok befejezetlenül egy sorozatot, még akkor sem ha a bizonyos rész nem valami jó.Onsanyargatás. :D
Qwerty4

#186 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 18:17

A CoDok single részét teljesen értelmetlen értékelni, inkább a multiról olvasnék, de arról meg mindenki hallgat. :(

#187 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 20:23

A CoD topikokban általában a multi a téma...
Qwerty4

#188 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 20:43

Csak nem a WaW-ban. :( Warezben nem megy, megvenni meg senki nem fogja 12káért.

#189 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 15:19

Kép

Számomra ez a játék csalódás is lett, meg nem is.
Csalódás azért mert ennél többet vártam volna tõle, meglepetés meg azért, mert a demo nem annyira jött be, ellenben azért a teljessel jól elvoltam.
Hogy miért is vártam tõle többet? Elsõsorban az újítások teljes hiánya miatt bukta nálam kissé ez a project.  Sok esetben olyan érzésem volt gamelés közben, mintha egy Fear remake-el játszanék.
Persze, az rendben van hogy hasonlít az elõdre, de ez már szerintem túlzás. Tök ugyanazok az ellenfelek, illetve a fegyverek is. Csak természetesen jobban néznek ki.
Ami viszont az újdonság erejével hatott, az meg ..hát hogy is mondjam.. kár volt. Egyszerűen nem illik ebbe a játékba. Igen, a robotos részekrõl beszélek.
No ennyi fikázás után némi pozitívum. Ha most elfelejtem azt hogy ennek volt egy elõzõ része, azt mondhatnám hogy igen, ilyennek kellett volna lenni az elõdnek.
Viszonylag változatos helyszínek, szép grafika (már helyenként azért kijönnek az engine betegségei) , és remekül optimizált motor, (megkockáztatom hogy sok esetben gyorsabb mint az elõzõ motor)
A történet szo szo, elmegy. Akció FPS-ben sokkal jobbat ne várjunk :) A fegyverhangok jók, az ingame átvezetõk hangulatosak.
Szóval mondhatni minden egyben volt egy jó játékhoz. Csak.. nah..
Vissza a negatívumokhoz:
Ami viszont nagyon szemet szúrt, hogy a játék kb a felétől teljesen átment szinte mindenféle történet/előzmény nélküli hentbe.. (szeressük az ilyet is, de nem kellett volna 1 ilyennel elszarni a dolgokat) A másik ami nagyon szúrta szemem, a fél képernyőt beterítő HUD. Minek? Miért kellett ez? Mikor minden fejelsztő manapság arra törekszik hogy teljesen eltűnteti még a hp kijelzőt is, erre.. áhh...
Ha már a hangok szóba kerültek. Ugye az nem csak nekem tûnt fel hogy a hangokért felelõs motor bizony jóval butább lett? Semmiféle EAX beállítás nincs, semmi testreszabhatóság, semmi.
Illetve az is elég gáz hogy a multi rész grafikáját beállítástól függetlenül szinte csontra butítja a játék. (tudom tudom, van aki így játszik)

Egy szó mint 100, jobb lett ez mint az elõd, tény. De ez így kevés.

10/7.8

#190 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 15:46

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 15:19

Hogy miért is vártam tõle többet? Elsõsorban az újítások teljes hiánya miatt bukta nálam kissé ez a project.  Sok esetben olyan érzésem volt gamelés közben, mintha egy Fear remake-el játszanék.
Persze, az rendben van hogy hasonlít az elõdre, de ez már szerintem túlzás. Tök ugyanazok az ellenfelek, illetve a fegyverek is. Csak természetesen jobban néznek ki.

Hát mivel ott folytatódik ahol az első abbamaradt, ezért törvényszerü, hogy ugyanaz lesz minden. Sajnos ez a folytatásoknál mindig így van, mivel kötöttek a dolgok, az elöző rész által, nem lehet hirtelen beletenni teljesen más fegyvereket vagy ellenségeket. Illetve lehetne, de akkormeg felmerül a kérdés, hogy az elöző részben ezekkel miért nem találkoztunk.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#191 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 22:12

Max: a horror részéről nem írtál. pedig szerintem pont itt vérzik el a legjobban a játék. sajnos egyáltalán nem ijesztő már, sőt, kifejezetten erőltetett.
JóSebesség

#192 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 22:13

Azért is írtam hogy akciójáték :D
Ennek a horrorhoz sajna köze nincs, ez tény.

#193 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 22:52

Elso is nagyon kiszámítható volt. Mindig olyan részen voltak ijesztgetos jelenetek ahol ordított a pályatervezésbol vagy az utemezésbol hogy itt valami lesz :) Szóval azt ott eléggé elszarták de akciójátéknak nagyon jó volt :up: A kettovel még nem játszottam (úgy tunik hogy nem is fogok :Đ)
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#194 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 05:50

Amúgy én még amit hiányoltam belőle, az a benchmark. (tudom menjek a 3.14csaába a hülyeségeimmel  :Đ )  Ha már az elsőbe raktak.. :) Bár igaz anno elég erőforrás zabáló játéknak számított az első rész. Ezért is volt létjogosultsága a bencsnek. Mondjuk ott is a closed  beta verziójé volt a leghasználhatóbb. ( vagyis ez )

Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 02. 16. 05:53 -kor

#195 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 07:41

ha ezt nmi meglátja idegrohamot fog kapni.

méé baze, minek neked bencsmárk hogy megtudd hogy gyorsabb a 8800gt mint a 8600gt?! noormális vagy te?! :omg:  :reklamacio:  :Đ
JóSebesség

#196 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 08:51

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 8:41

ha ezt nmi meglátja idegrohamot fog kapni.

:dance:   :Đ

Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 02. 16. 08:53 -kor

#197 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 09:14

*starts to shake and foam at the mouth*

Nem nyert, install elott toroltem a jatekot. Betlfódzs elnyeli minden idomet :(  :D

#198 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:04

Quake 4 (2005) (x2)

Nem azért játszottam újra, mert annyira tetszett, sőt nagyon, de nagyon nem jott be első végigjátszásra.Az akkori gyatra hardware játszott kozbe egy bizonyos szinten, ugyanis az ati 9250-es kártya elég kevés volt ennek a játéknak, a pályák nagyrésze egy vagy két színben pompázott, illetve ezeknek az árnyalataiban, leginkább a zold és a narancs szín volt a jellemző, érdekes ez a Doom 3-ban nem így volt.Ott volt még egy probléma, a kevés memória, 512 MB DDR, hát nem keveset toltott.A proci se volt egy erőbajnok.
Maga a játékmenetre se tudtam ráhangolódni, nem tetszett, ezért nagyrészét cheattel végighenteltem, csakhogy legyen eggyel tobb a végigjátszott gamek listáján és persze az adott héten semmi más nem volt amit tolhatnék.
Most viszont erősebb géppel, adtam neki és magamnak is egy esélyt, hátha így jobb lesz és jobb lett, végigtoltam ropke idő alatt, most csalás nélkül, cheattelenítettem.  :p  A Doom 3-ra is ráférne a cheattelenítés.

Negatívumok:
-lehettek volna válozatosabbak az ellenek, elejétől a végéig ugyanazok vannak, ritkán jon új
-nem valami izgalmas a játékmenet a linearitás miatt
-az egyik pályán lőszerhiány volt, lépcsőkon kellett lemenni, valami nagyon idegesítő volt, hogy nem volt megfelelő lőszer
-ronda külső terek, ennél tobbre lettek volna képesek
-az elején a graf nem a legjobb, később mintha szebb lenne
-torténet csak átlagos, tobbet nem is vártam, de úgyis átlagos
-unalmas tolőképernyők, manapság egyre jobbak amúgy a játékokban
-nagyon nem megkapó soundtrack, úgy általánosságban
-...???

Pozitívumok:
-zombis, horroros részek, ugyan nem voltak nagyon ijesztőek, sőt, egyszerűen csak megtorték a monoton oldoklést
-néhány izgalmas pálya
-grafika, van olyan helyszín ami jól meg van csinálva
-menüzene, hangok
-átalakulás stroggá
-pont elegendő játékidő
-laza játék, konnyű irányítás
-...???

Értékelés:-

Ugyan nem lett kozel sem kedvencem, de most bejott valamennyire, pozitívan csalódtam benne, a játék előrelépett nálam a rossz kategóriából a kozépkategóriás címek kozé.
Qwerty4

#199 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 17:38

Kép

- Igényes honosítás
- Magával ragadó történet
- Érdekes karakterek és párbeszédek
- Összhatásban kellemes látványvilág
- Izgalmas, unalomba nem fulladó játékmenet
- Viszonylag hosszú (a mai mércét nézve)

- Rpg-hez képest kicsit arcade (nem vehetünk fel tárgyakat, a fegyverünket csak akkor vehetjük elé mikor harc van, a ha valamiben rosszul döntünk sok esetben nem hat ki a további cselekményre, és úja is próbálhatjuk az elrontott feladványokat..stb stb) és líneáris.
- Elég gyatra lett a PC-s port. Bár a vasigény nem magas, de sok estben produkál a játék random kilépegetéseket. Instabil mint a fene.
- A pályák felépítésébõl adódóan elég "csõjáték"
- Sok az egyforma NPC
- Miért nem lehetett kitenni 1 gombra a térképet?
- A harcok elég könnyûre sikeredtek (az egész game alatt a fõbossig kb 3x haltam meg) Ellenben a fõellenfelet elég nehézkes hidegre tenni :)

10/8.8

#200 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 22:00

amiket negatívumban leírtál róla, az alapján nálam 0.1 pontnál nem kaphatna többet, és nem is kapott, mert amikor próbáltam pár perc után megelégeltem.

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.