Nagyon kevés játékot viszek végig, mert türelmem nem nagyon van, meg aztán, ha valami nagyon nem tetszik a játékban és bosszant akkor egyből rátolom az uninstallt. Nos, a Saints row 2 is nagyon a penge élen táncolt egy darabig, de aztán valami megfogott a történetben. Kezdem a negatívumokkal, úgyis gyorsan túl akarok lenni a fekete levesen.
- A grafika ocsmány, kb. a GTA SA szintjén van, vagy az alatt. Nos ez nekem általában nem okoz túl nagy problémát, mert a grafika nekem spec nem jelent sokat, persze ilyen graffal a játék ab ovo bukásra van ítélve, sajnos.
- Annak ellenére, hogy a grafika ocsmány a gépigény irreálisan magas, egyrészt van egy fps limit (talán 32 fps) másrészről sűrűn beesik 20 fps alá is a nagyobb területek közti átmenetkor. Elvileg ezt a patch javítja, én nem tudom, mert patch nélkül játszottam.
- A 3. nagy panasz a játékra és nálam ez majdnem megölte a játékot: az irányítás, valahogy a megszokott irányítástól teljesen eltérően kell az autókat vezetni. Egyszerűen nem jó a városban vezetgetni, a vezetés a kötelező rossz, amit sajnos végre kell hajtani. Egy jó tanács Saints row 2 játszásával párhuzamosan nagyon nem ajánlott GTA4-el, vagy Mercenaries2-vel játszani, mert tényleg kinyírja a játékot. Lehet, hogy a patch ezt is orvosolja, szerintem nem. Elképzelhető, hogy gamepaddal jobban lehet irányítani. :confused:

Akkor néhány szót a játék fényesebb oldaláról, nagyon a GAT4-hez fogom hasonlítani, mert azzal is mostanában végeztem:
- Sokkal több tartalom van benne mint a GTA4-ben, sokkal több mellékküldetés (szippantós kocsival körbespriccelése a városnak, mentsd meg a drogdílert, biztosítási csalás, védd meg a sztárt, kurvák összegyűjtése stb.stb.) a mellékküldetések is nagyon viccesek és érdekesek, gyűjthető dolgok stb. A város tele van, szinte minden sarkon van valami amit lehet csinálni, ellentétben a GTA4 játék szempontjából félig kihalt területekkel. Rengeteg féle bolt van, ruhás, ékszerész, fegyver, plasztikai sebész, étterem, kocsma stb. stb.
- Teljes mértékben testreszabható karakter, mind arcra, testalkatra, ruhára, első ránézésre sokkal több ruha van benne mint a GTA SA-ban, pedig abban sem volt kevés.
- Jó pofa, izgalmas átvezetők, érdekes mód ez teljesen hiányzott a GTA4-ből, persze volt egy-két jó, de nagy átlagban abban nagyon unalmasak voltak és nem történt bennük egyáltalán semmi. Nos a történet ebben a játékban sem túl nagy szám, bár kétségtelenül több ötlet szorult bele, mint a GTA4-be.
- Rengeteg poénos jelenet, szereplő, a játék humora fantasztikus, talán ez mentette meg nekem a játékot az uninstalltól
- Checkpointok a küldetések közt. Ha megcsináltál valamit a küldetésből checkpoint következő feladat checkpoint következő feladat, amit elrontasz, kezd a checkpointnál. Ezt be kéne vezetni a Rockstaros srácoknak, hogy ne kelljen ugyanazt az unalmas dolgot 30-szor megcsinálni, mert a küldetés későbbi része nehéz. Épp ezért sosem vált frusztrálóvá a játék.
- Csapattársak végre nem annyira hülyék mint más játékokban, nem fogják helyettem megcsinálni a küldetést, de nagyot tudnak lendíteni egy sikeres küldetés végrehajtásának érdekében.
Végszóként: megvételre nem igazán tudom ajánlani a játékot, olyan 2000-3000 forint körül már olyan nagyot nem tévedhet az ember, de tudom, hogy sokakat vissza fog riasztani a grafika, de igazából az irányítás, ami a nagyobb probléma. Viszont ezen két aspektus kivételével minden egyébben magasan veri a GTA4-et. Mindenesetre én sokkal jobban szórakoztam ezzel mint a GTA4-el a hibái ellenére is.

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
A fentiek alapján: 75%