Játékos évértékelőm következik, itt a HWSW-n először, mivel egy éve még nem volt ilyen topik, így nem került ide.
Mit játszottam az idén?
Sok 2008-as cím nem fog szerepelni, de minden olyan játék igen, amit ebben az évben toltam, akár végig is játszottam, akár abbahagytam, akár újrakezdtem vagy folytattam.
A lista:
-Project IGI: ezt épp csak befejeztem, az utolsó pályát amit 2005-ben képtelen voltam teljesíteni
-Postal 2: ezzel csak kinlódtam, de csak nem tudtam megkedvelni, utálom, uninstallt kapott asszem 2x is idén
-Half-Life 2: másodszor vittem végig, továbbra is a világ legjobb FPS-e, másodszor is tiszta gyönyör volt, nagyon jó
-Half-Life 2 - Episode One: ez csakugyan gyengus volt az alaphoz viszonyítva másodszorra is, pont mint elsőre
-Half-Life 2 - Lost Coast: csak egy techdemo, de mégis másodszorra vittem ki, felejthető
-Call of Juarez: az első alkalomhoz képest fele annyi élményt se nyújtott, pedig most sokkal szebb és gyorsabb volt, 2 részletben sikerült végigvinni idén, 2006-ban pedig folyamatosan
-Call of Cthulhu - Dark Corners of the Earth: na végre sikerült végigjátszani, 2006-ban kezdtem, azóta minden évben elővettem 9 hónap után, most végre pont került e remekmű végére
-El Matador: gyenge, ezt anno gyorsan lepasszoltam, bár most is tettem volna ezt, de valahogy végigkinlódtam, ötlettelen ócska játék
-You Are Empty: másodszor próbáltam, mert elsőre tetszett, hát most nem, most nagyon pocsék volt így nem lett meg a 2x-i végigjátszás
-Far Cry: unalmas, hangulattalan, nevetséges szörnyekkel, sztem túlértékelt hulladék, ez is a 2. esélyt kapta idén, ezek ellenére végigvittem
-Half-Life 2 - Episode Two: másodszror próbáltam végigvinni, kudarcba fulladt, a kártyám tönkrement
-Splinter Cell - Double Agent: csalódás, technikailag szörnyű projekt és visszalépés játékmenetben is, letudva ez is
-The Witcher: ez a világ legjobb játéka, tavaly pont ezekben a napokban kezdtem el, az év első hete ezzel telt, imádtam minden pillanatát
-Sherlock Holmes - The Awakened: próbálkoztam vele, de nagyon unalmas volt, így abbahagytam
-Obscure: kiváló játék, ez is Top10-es, egyedi hangulat, kiváló zene, profi túlélő horror
-Cold Fear: kb. ugyanazt mondanám, mint a fenntire, imádom ezt a stílust, bár nem olyan kó mint az Obscure
-The Chronicles of Riddick - Escape from Butcher Bay: grafika szuper, játék szuper, tetszett, nem is kicsit
-Stranglehold: kicsit bugyuta játék, de néha jól elvoltam vele, grafika itt is jó volt
-Area 51: túl hosszú, monoton, de tűrhető
-Vampire - The Masquerade Bloodlines:nyelvi nehézségek miatt hamar abba kellett hagyjam
-Fable - The Lost Chapters: nem igazán szerettem a játékmenetét, ezt is abbahagytam
-BlackSite - Area 51:nagyon gyenge produkció, de végigvittem
-Gears of War: 2007 legjobb TPS-e, asszem az elemzésem után ezt a címet adtam neki
-Crysis: pont olyan xar, mint a Far Cry, unalmas
-Kane and Lynch - Dead Men: gyenguska, de tűrhető, néha meg jó is volt
-Guitar Hero 3: újdonság, jó móka volt a sok tucat-FPS után
-Red ocean: pff...valami borzalom, cheattel végigvittem, bár ne tettem volna
-The Elder Scrolls 3 - Morrowind: nagyjából tetszett, így kicsit túl lassú volt, de hozzászoktam, zene kiváló benne és volt pár idegesítő része is, de ez van
-Obscure 2: majdnem üti az első rész szintjét, hasonlóan nagy élmény volt
-Tom Clancy's Rainbow Six – Vegas: jó lövölde
-Evil Dead Regeneration: egy csúnya bug miatt az elején már likvidálnom kellett a játékot
-Neverwinter Nights 2: két részletben játszottam ki, az első részlet asszem márciusban volt, a második májusban, megérte, vegyes érzelmekkel, de összességében tetszett
-Sniper Elite: hamar töröltem, valahogy nem jött be
-Alpha Prime: ez is egy borzasztó primitív szenny
-Death To Spies: fagyogatott gyakran, sajnos nem tudtam végigvinni
-Frontlines - Fuel of War: ez is gyenge, szinte élvezhetetlen, de mivel rövid volt végigcsináltam
-Manhunt: túl őrjítő volt, ezért uninstallt kapott
-Crimes of war: csak annyit mondok elmegy, középkategória, végigvittem
-The Mark: hogy ez is egy mekkora fosh
-Tom Clancy's Rainbow Six - Vegas 2: az első részhez képest ez nagyon rossz volt, nagy visszaesés
-American McGee's Alice: kifejezetten jó TPS, tele ötlettel és hangulattal
-Conflict Deneid Ops: rossssssssssssssz...
-Psychotoxic: nevetséges, de olyan stílusosan volt gagyi, hogy mégis elértem a végéig
-Infernal: az ekkor még kezdődő videókari problémák miatt került a kukába
-The Elder Scrolls 3 - Morrowind – Tribunal: ezt abbahgytam, mert elég volt 2 hét az alapból, annak ellenére is hogy szerettem azt
-Lost - Via Domus: a sorozatot nem néztem, a játék viszont tetszett, az idáig kipróbált 2008-as gamek közül magasan a legjobb, vagyis idáig ez a kedvencem 2008-ból
-Silent Hill 4 - The Room: nagyon tetszett, kár hogy a kártya már akkor haldokló státuszban volt, így uninstall
-MDK 2: remek meglepetés, könnyed szórakozás, sok jó ötlettel, nagyon tetszett
-BioShock: vártam sokáig a magyarítást, amire megjött nyár lett, akkor gondoltam ősszel kezdem el a nagyobb hangulat reményében és akkora meg kinyiffant a kártyám, így tovább kell halasztanom, mert nagyon fagyott
-Discovery! A Seek and Find Adventure: stíluspróba, de ez a keresgélős unalom nem nekem való
-I Have No Mouth, and I Must Scream: mivel ekkor már nem volt használahtó a VGA-m 3D-s játékra, de viszont a 2D-vel nem volt gond ezt végigtoltam, nem bántam meg, kiváló hangulata volt
Egyetlen egy demot kipróbáltam, az a TimeShift régebbi demoja volt, összehasonlításként a végtermékkel.
Ja és mobilon játszottam Tetrist, néha a Windows alapjátékait is előszedtem vagy flash játékot is elindítottam egyszer-kétszer, nagyon ritkán.
Összegzés:
-2008-ban a legjobb játékélményt nyújtották (Top 5):
1. The Witcher
2. Obscure
3. Obscure 2
4. Half-Life 2
5. Cold Fear
-2008-ban a legrosszabb játékélményt nyújtották (Top5):
1. Red Ocean
2. Alpha Prime
3. The Mark
4. Postal 2