HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#61 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 20. 08:29

tegnap a KOTOR-t

mivel picit régi, persze hogy olyan a grafikája amilyen, de még azzal sem volt különösebb gondom. története tetszik, most DS karakter voltam, még jobban tetszett mint a LS, pláne a :evil2:-i Bastila  :wub: :D egy percig se tartottam unalmasnak (ellentétben a ME bizonyos helyein, ahol már vártam mikor lesz vége), szóval története csavaros, jó kis NPC-k, társak, kezelőfelület, lehet picit elfogult vagyok :)  sci-fi, fénykard, erő, hatalom, mi kell még? :evil2: :D  bár a társak néha idiótán megindulnak bele a vakvilágba, azon kivűl más nem idegesített

nemrég elkezdtem a 2. részét, majd arról is írok valamit  :Đ
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#62 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 13:55

Half-Life 2 - Episode One (2006) (x2)

Tegnap sikerült másodszor is átélni City 17 elpusztulását. :D
A kieg rövid volt, sok tartalma nem volt, de ennek ellenére megérte újrajátszani.Csak talán jobb lett volna az alapjáték után ezzel folytatni, az nagyon feldobott még tavasszal és akkor az Ep1-hoz is nagyobb kedvem lett volna.Így sajnos nem nyújtotta a legnagyobb élvezeteket, akárcsak az első végigjátszásnál.Tehát mindenképp a Half-Life sorozat feketebáránya marad.

Negatívumok:
-rövid
-kevés történés
-gyengeelméjű combine-katonák
-semmi újítás

Pozitívumok:
-megmaradt a HL2 hangulat
-kórház, az utolsó jelenet
-játékmenet
-Alyx nagyobb szerepet kap, egész végig követ minket

Ennyi röviden.

Értékelés:-
Qwerty4

#63 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 15:44

Hát amit utoljára egyedül végigjátszottam az a King's Bounty volt.
Nagyon bejött, napokig el sem mozdultam a gép elől. Igaz, kb 14 éves lehettem.
Kétszer is végignyomtam a össze sküldetést, és iszonyat mennyiségű sárkányom volt, habár másodjár a Final VII cartridge segítségével kicsit meghekkeltem a darabszámokat :)

Kép
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#64 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 17:41

Kép

Mivel anno a nagyon tetszett a game (de sajnos valamiért abbahagytam, aztán az új rendszeren gondok voltak vele [nem voltak textúrák]) ahogy megláttam hogy a 2 részt 1 dobozban osszák magyarul 4k-ért, rögtön megvásároltam. Gondolván arra, hogy hátha nem lesznek vele problémák :)
Túl sok kommentárt nem szeretnék fűzni a dologhoz, csak annyi hogy életem 1ik legjobb (ha nem a legjobb) horrorjátékát ismerhettem meg a sufferigben :) A történet és a játékmenet, stílushoz illően beteg, illetve a hangok is tökéletesen passzolnak a játék hangulatához.
Külön ki szeretném emelni a honosítást. A cdproject csapata ahogy nézem 1re igényesebb etéren.  Egy furán fogalmazott, elírt mondattal sem találkoztam a game során. Nagyon igényes munka, külön grat érte.
...és akkor százalékosan pontokba szedve:

:up:
- Remek hangulat
- Viszonylag hosszú
- A játékmenet nem csak 1 agyatlan hentelés, kell bent elég sokszor gondolkodni is.
- Viszonylag eredeti, nem sablonos történet
- Abszolút a játék hangulatához passzoló hangok

:down:
- Ocsmány grafika :) Már a megjelenéskor is annak számított.
- A végére kicsit elfogyott a kreativitás a fejlesztőknél
-  Néhol baromi szegényes a leveldesign
- a főboss túl 1xű volt :)
- Sikerült belefutnom 1-2 scriptbugba. (értsd: aminek meg kellett volna történni, nem történt meg.. Oszt volt 1 hely ahol emiatt kb 1 órát kevertem.. erre 1xcsak beadta a filmet amit már rég kellett volna)

89%

Jöhet a második rész :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 07. 25. 17:57 -kor

#65 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 12:45

Mostanába csak ilyen rövidebb cuccokkal foglalkozom:

Half-Life 2 - Lost Coast (2005) (x2)

Ugyan tudom, hogy csak egy techdemo, de mivel elég hangulatos és szép "teljes értékű játéknak" számítom.
Legutóbb is az Episode One után toltam, most se maradhatott ki.

Negatívumok:
-még mindig idióta combine-katonák

Pozitívumok:
-hangulatos
-jó grafika
-gyönyörű part/táj/templom
-itt még jól néz ki a HDR, szolid és nem túlzásba vitt

Igazából nincs sok szempont ami szerinte ezt lehetne értékelni, úgyhogy ennyi. :D

Értékelés:-
Qwerty4

#66 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 19:35

KOTOR2

mennyire tetszett? eltekintve egy két bugtól, NAGYON  :D
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#67 Felhasználó inaktív   Eli-- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 19:55

Személy szerint a régebbi játékokat illetve a stratégiai játékokat sorolom kedvenceim közé

ufo 1;2 örök klaszikus nincs olyan év h 1x ne vinném végig, vagy pl a warcraft 2, starcraft(bár utóbbival inkább online), jedi academy

újak között pedig a company of heroes szép grafikával, kidolgozott egységekkel és hangulatos játékmentettel

a régi játékokat azért szeretem mert "annak idején" még nem a grafikán volt a fő hangsúly inkább a játékélmenyen ez manapság már kezd megváltozni de szerencsére van még 1-2 olyan cég aki nem a trendet követi ezér a játékaikal is szivesen jáccom

#68 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 07:34

Kép

Anno olvastam sok helyen hogy a game ezen része nem hozta az első hangulatát. Nos aki ezt írta, sajnos igaza volt.
A második már sokkal akcióorientáltabb, amivel nem is lenne baj, ha a gondolkodtatósabb/parázósabb részek nem maradtak volna ki szinte teljesen. (ettől függetlenül vannak bent meglepik :D)
Az alapvető probléma az hogy a játék kb a 70%-tól arról szól hogy bejutsz 1 helyre, lődd szét a 200000 monsztát, kinyílik az ajtó, és mehetsz tovább. Sajnos nagyon elfogyott a kreativitás a fejlesztőknél.
A legidegesítőbb mégis az, hogy 1-2 bug miatt nem tudtam megmenteni az adott embert/személyt, és emiatt a rossz befejezést kaptam.

Kép
- Ha nem is egetrengetõen, de viszonylag sokat fejlõdött a grafika. De sajnos...
- Az elõzõnél jóval akciódúsabb (ez bizonyos szempontból jó, de bizonyos sajna rossz is)
- A hangulat még mindig a tetõfokon
- Igényes honosítás

:down:
- De sajnos ez már akkoriban is nagyon kevés volt a kornak megfelelő szinthez
- Csakúgy mint az előző, ez sem támogat widescreen felbontást
- Olykor piszok nehézre sikeredett
- Sajna a játék a vége felé már Serious Sammé alakult
- Amilyen könnyű volt az 1ben a bossfight, itt pont olyan nehéz lett (rossz befejezésnél.. a jónál nem tudom mi a helyzet)

A kritikától függetlenül azt kell mondjam ez a játék nem rossz. Csak nem hozza az első hangulatát. Nagyon nem.

76%

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 08. 02. 07:34 -kor

#69 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 07:35

Kép

Elkövettem azt a hibát hogy kipróbálás előtt nem néztem utána neten ennek a „játéknak” Rosszul tettem. Most lettem figyelmes arra hogy az IGN 1.7 pontot adott rá. Hát nem véletlen.
A grafika a sz@r a hugy és a f0s igazán jól összerakott és mesteri ötvözete, az ellenfelek (UN)intelligenciája a szárított molylepke szintjén,  játékélmény…na ilyen feature nem került ebbe a remekműbe.
Előrebocsátom, nem vittem végig. Nyomultam vele kb 3 órát, tovább nem bírtam
Ami tetszett:
- Egész tűrhető fizika és ragdoll
- Gyors az uninstallja

Ami nem:
Az összes többi, borzalmasan rossz játék. (rengeteg bug, brutálisan rossz hangok, nevetséges karakter animáció, stb..)

Összesítés: 8%

Ivanéknak megint nem jött össze, Ehhez képest a You are empty 1 mestermű. (pedig az is gagyi szvsz)

#70 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 07:41

Miért? Mit vártál egy noname orosz fejlesztőcsapattól?  :) Nyilván nem akarták/tudták vele megrengetni a világ játékpiacát. Mindig nagy lelkesedéssel próbálod ki ezeket a suffni fejlesztéseket, aztán nagyot csalódsz  :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#71 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 07:44

Ő azért ennél többet vártam :D
Pl az ubersoldier 1-2 is orosz, oszt kategóriát nézve az nem sikerült rosszul :)

#72 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 10:08

Sziasztok!

Írok én is, bár nem vagyok nagy játékos. Eszembe jutott még egy játék, amit végigjátszottam. A neve Transport Tycoon Deluxe. Még a DOS-os időkben nyomtam nagyon sokat. Ha valaki nem ismerné (akkor először is tartson bűnbocsánatot, majd szaggassa meg a ruháit és szórjon hamut a saját fejére), akkor rövid ismertető következzék.

Ez egy közlekedést szimuláló és menedzselő kis játékos applikáció, amit még a Microprose adott ki. Chris Sawyer felelt érte, tehát a játékélmény garantált.

Wikipedia link

Én a Deluxe verziót játszottam végig kábé 5x, ez a feltupírozott változat volt már. A korához képest hatalmas volt a grafika, izometrikus nézetben lehetett látni a tájat. Mint egy kis terepasztal. A felület irányítása pofonegyszerű és gyors, minden megy az egérrel. Az ikonos kezelői felület nagyon intuitív.

A játék több színtéren is játszható, mindegyik más természeti erőforrást helyez előtérbe és a domborzat is más. 1950-2050 között lehet játszani, meg kell oldani a közlekedést a városok között és azokon belül is. Ki kell alakítani a pályákat, állomásokat, ipari és polgári létesítmények között.

Ami tetszett:

- hangulat, ezt akár végig nagy betűkkel is lehetne írni. Lebilincselő
- a zene, megfelelő hangkártyával (Gravis Ultrasound) igazi jazz szól, nem csak plümm-plümm
- a részletesség. Jelzőlámpák, váltók, vonat depók, új mozdonyok, új járművek, minden benne van
- a kornak megfelelő járműpark, érezhető teljesítményugrás
- nagyon jó kihívás, ha erősebb szinten játszod
- a menedzselés pont az élvezetes szinten marad
- növényzet, ami szintén változik
- lehet fűszerezni random természeti katasztrófákkal
- él és mozog az egész terepasztal
- csak nézni a művet is élvezetes, de mindig van mit csinálni

Ami nem tetszett (ezekre mind van gyógyír):

- a DOS grafika miatt asszem 72 Hz-en ment a képernyő, kifolyt a szemem. De van erre is megoldás, működik elvileg egy Win95-re fejlesztett verzió is. Vagy DosBox talán
- idővel már nagyon nehéz volt a pályaudvarokat a nagy kapacitásnak megfeleltetni. Erre is van megoldás, az új patch-ek gigászi pályaudvarokat és váltórendszereket tesznek lehetővé, itt már érdemes kicsit elmélyedni a tudományban is

Open TTD kép Wikipedia-ról.

Ha értékelni kellene, akkor nálam 10/10. Semmi más játékkal nem játszottam ennyit és szimulátorokon kívül semmi mást nem vittem végig. Ezt többször is.

Üdv!
.
.
.

#73 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 10:14

Ezzel egyetértek, tényleg hatalmas játék volt illetve még most is az.  :respect:
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#74 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 15:07

Transport Tycoon zseniális :) Hetekig voltam miatta kialvatlan anno :) Kár, hogy mostanában már nincs olyan játék, ami ennyire meg tudna bolondítani. Rendszeresen visszasírom a C64, 2-3-486-os időket...
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#75 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 20:47

Idézet: bálesz - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 15:07

Transport Tycoon zseniális :) Hetekig voltam miatta kialvatlan anno :) Kár, hogy mostanában már nincs olyan játék, ami ennyire meg tudna bolondítani. Rendszeresen visszasírom a C64, 2-3-486-os időket...

Sziasztok!

Nem kell visszasírni, akár ma is újra át lehet élni a Transport Tycoon játékélményét.

Letöltöttem az Open TTD játékot, mert elkapott a lelkesedés. Elindítottam és visszajött a feeling  :up:
Ma délután másfél órát "tikúnoztam", hatalmas. Kell hozzá pár fájl a régiből, le van írva a doksijában. Még telepíteni sem kell, csak kitömöríted és megy. És akkor most 100 Hz-en 1024-es felbontáson. Kis javítások vannak benne, de a lényeg nem változott.

:respect: gigászi játék ez...

Üdv!
.
.
.

#76 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 21:08

Azt mondod ez is van olyan jó? Ugyanaz az egész kis javítgatásokkal/újításokkal vagy azért át van írva?
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#77 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 21:56

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 22:08

Azt mondod ez is van olyan jó? Ugyanaz az egész kis javítgatásokkal/újításokkal vagy azért át van írva?

http://www.openttd.org/screens.php

Szerintem csak jobb lett, valamikor mintha próbáltam volna.  ;)
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#78 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 22:02

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 21:08

Pozitív  :up:

De ne offoljuk szét a topikot, játsszátok végig és akkor lehet róla írni itt is  :up:

Üdv!
.
.
.

#79 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 08:47

Közben eszembe jutott, hogy nem is a Still Life volt az utolsó végigvitt, hanem a Tomb Raider Legend. Na az tetszett :) Most az Anniversary-t gyilkolom, lehet, hogy ez lesz a következő :)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#80 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 09:41

Kép

Anno mikor megjelent ennek a játéknak a demoja kipróbáltam, és fene sem tudja miért, de abszolút nem fogott meg :)
Valamelyik nap eszembe jutott hogy lehet meg kéne lesni a teljest. Jól döntöttem :)
Ha valaki a viszonylag csúnyácska grafika felett át tud siklani (megjegyzem pl a víz nagyon szép) , annak nagyon izgalmas és élvezetes órákat tud nyújtani ez a játék.
A gfx-en kívül igazából nem sok kifogásoli való van a játékban. Remek 5let volt a kicsit hitmanas/splinter celles stílust ötvözni a cod 2-dik VH-s játékmenetével.

Ami tetszett:
- Remek hangulat
- A játékba jól passzoló zenék
- Eltalált fegyverhangok
- Több ember közül választhatunk, ezáltal sok eseteben több módon teljesíthetjük az adott küldetést (noha elég lineáris a gameplay)

Ami nem
- Az AI kicsit lehetett volna értelmesebb is
- Már a megjelenéskor is elég gázosnak számított a grafika (megjegyzem összhatásban néhol nagyon jól néz ki)
- Kicsit rövid
- A vége felé a taktikázásnak nem sok szerepe van

Összességében sok szempontból sokkal élvezetesebb ez az alkotás, mint sok nagynevű hasonló stílusú játék (gondolok itt pl a codra.. bár azokkal sincs semmi bajom, sõõt)
A stílus kedvelői semmiképp ne hagyják ki.

Össz: 90%

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 08. 04. 09:43 -kor

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »