HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#361 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 06. 12:14

S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky (2008)

Elég vegyes a játékkal kapcsolatban a véleményem, pont mint a korábbi részével.Szeretem is meg nem is.Az jó, hogy óriási a bejárható terület, de eléggé erőltetett, túl nagy igénybevétele van.Szabdalhatták volna kissebb részekre a pályákat, talán jobb lett volna.
Így viszont soha nem látott lassú betöltéseket (még a gyors betöltés sem gyors) eredményezett.
A hangulata király, igazi vadont tudtak teremteni.Az éjszkai küldetések nem semmik.Mindennek megvan a  hangulata, az egész így korrekt.
De a harcok sajnos szerintem túl nehézkesek, sok helyen őrületbe kergettek.És túlságosan is nagyot rontott a játékélményen ez a dolog.
Szerencsére csak pár apró buggal találkoztam, az 1.5.07-es verzóval toltam.Úgy, hogy szerencsére nem élhettem át bugoktól hemzsegő Zónát.Az már Zóna a Zónában lett volna.

Negatívumok:
-elavult, rozsdás grafikai motor
-óriási gépigény
-néhol meg tényleg eléggé ronda is
-lassú töltések
-idegesítő harcok/részek (sok)
-unalmas sztori
-a vége felé már teljesen unamassá vált
-túl hosszú
-gagyi végjáték

Pozitívumok:
-hihetetlen jó hangulat (addig amíg rá nem un az ember)
-jó zenék, jó menü
-óriási bejárható területek (maga a világ)
-éjszakák, izgamasak voltak, de azért mindig felüdülés volt a hajnal

Értékelés:60%

Szerkesztette: Qwerty4 2009. 10. 06. 12:16 -kor

Qwerty4

#362 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 14:54

Dead Space (2008)

Egy igen jól sikerült horror játék a Dead Space, ugyan sok újdonságot nem tartalmaz, de a különböző játékokból "ellopott" elemek nagyon jól meg lettek valósítva.Azért persze kicsit túlzás, hogy semmi új nincs, a  holografikus kezelőfelület ütött és idáig nem volt rá példa, mondjuk nem is illene akármelyik játékhoz...
Az irányítás/kamera rendben volt, nem is lehet rá panasz hiszen ez egy túlélő horror.A műfajon belül talán még a legkényelmesebbre is sikerült.A mentésről is ez mondható el.A pályákon gyakori volt  a mentési terminál és automatikus mentés is segített bennünket.Ez például az Obscure 2-höz visoznyítva luxus, ott volt néha-néha egy fekete virág, ahol menteni lehetett és azt is csak egyszer szabadott használni, és mentési pontok között sem volt automentés.De mondjuk ott nem volt ennyi monszta.
A hangulat hihetetlen jóra sikeredett, ez köszönhető a pofás grafikának, a kiváló hangoknak és úgy mindennek.A Doom 3 készítői tanulhatnának a DS fejlesztőcsapatától, lenne mit.
Parafaktor elég nagy, az elején ugyan nem nagyon féltem, de ahogy egyre több időt töltöttem az USG Ishimura fedélzetén, annál jobban nyomasztott az egész környezet és a helyzet.Bele tudtam magam élni.
Az összegzés és  többi pontokba szedve jön.

Negatívumok:
-a sztori sajnos teljesen sablonos
-párszor túl sok nekroform jött, mint a Serious Sam-ben, gagyin hatott egy ilyen játékban
-van amikor unalomba is fullad

Pozitívumok:
-kiváló játékmenet (harci mód, könnyű kezelhetőség, mentés, kamera)
-parafaktor (különlegesen nagyon nyomasztó környezet és szituáió), hangok, hangulat
-fegyverek
-holografikus kezelőfelület
-grafika/technika (szép, hihetetlen gyors, bugmentes, gyors betöltések, nagy pályák)
-kihívás
-végjáték

Értékelés:91%
Qwerty4

#363 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 21:09

Borderlands (2009)

Pozitívum
  • rengeteg fegyver
  • szép grafika
  • jó hangulat
  • könnyű irányítás, leszámítva a quadot, az borzasztóan sikerült
Negatívum
  • túl sok load screen, jó lett volna ha az egész egy területen lett volna kialakítva mint a Fallout3-ban
  • kevés jármű (összesen 1) kis kreativitással azért lehetett volna még párat kitalálni
  • túl könnyű, semmi kihívás nem volt leszámítva egy-két elszigetelt esetet, még főboss is piskóta volt, elsőre sikerült
  • nem túl változatos küldetések
  • a játék vége felé túl sokat kellett válogatni az ellenség által elhajigált cuccok között, amik közt néha túl sok volt a semmirevaló hulladék
  • gyenge történet

Összességében nagyon jó 20-30 órát szerzett a játék, nem igazán kiemelkedő alkotás, de egynek jó volt. A multiplayerrel nem játszottam az lehet, hogy nagyobb élményt nyújtott volna. Egyenlőre nálam nem az év játéka.
Értékelés: 80%

#364 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 22:42

Kép

(PC)

Hát ez a játék számomra szó szerint a semmibõl jött. Nemrég tudtam meg hogy egyáltalán létezik ilíen (hiába, nem vagyok otthon a konzolos címekben)
Az elõzetes videket nézegetve, sok reményt nem fûztem hozzá. De hálisten tévedtem, nagyot.
Ez a játék üt, nem kicsit. Hihetetlenül hangulatos, pörgõs látványos akciódús.
A portolást az orosz ND games végezte, és csakúgy mint a DarkSector esetében, remek munkát végeztek. Azon kívül hogy néha kilépésnél lefagy a game, nincs vele gond :D
A gépigény és a grafika is szintén nagyon rendben van.

Ami tetszett:
- Remek hangulat
- Folyamatos adrenalinpumpa, tömény akció. 1 percig sem unatkozik a játékos.
- Nagyon látványos átvezetõk
- Szép grafika
- Ötletesen megoldott fegyverfejlesztési rendszer

Ami nem
Az utolsó 2 misszió. Sajnos az utolsó elõttinél a fejlesztõknél a kreativitás mint oylan, csõdöt mondott (SPOILER [bár sztem elolvashatja az is aki még nem játszott vele, mert nem árulok el oylan hû de nagy titkot] A játékban kivégzett összes nagy fõbosst, mégegyszer meg kell ölnünk ezen a pályán Az utolsó misszió meg pf... Iylen szinten elnyújtott és nehéz bossharcot még nem pipáltam. Kegyetleeeeeeeen.

Ettõl függetlenül ez nálam egyértelmûen az év TPS játéka volt.
92%

#365 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 14. 12:07

The Operative - No One Lives Forever (2000)

Végre elértem az első rész végéhez is.Egy kicsit fordítva haladtam a  sorozatban, előbb Contract J.A.C.K., azután a NOLF 2, majd most az első rész került végigjátszásra.
A játék nagyon hangulatos, érdekes, megelepetésekkel teli.9 éves mivolta ellenére nem panaszkodom a grafikára sem, stílusos.A játékmenet az igazi "old-school", de sokkal jobban élvezhető, mint a maiak.
De sajnos pár bug azért eléggé kínzott, a párbeszédes videók egy részén csak a karakter arcát mutatta, hangot nem adott ki és a magyarra fordított feliratozás is eltűnt.Így teljesen néma volt, sok mondatról lemaradtam...

Negatívumok:
-párbeszéd bug
-néha videók után nem hagy időt szétnézni, felfogni a helyzetet (megnézni a feladatot), egyből akcióra késztet
-volt pár unalmasabb rész
-a boss harcok az első kivételével elég ócskák, ötlettelenek voltak (a második részben mintha jobban rágyúrtak volna erre)

Pozitívumok:
-kiváló csavaros sztori
-változatos pályák/feladatok
-játékmenet
-néha humoros párbeszédek
-stílusos az egész játék
-grafika ugyan kicsit már kopottasnak hat, de nem számít, így is szuper
-hangok, zene (a főcimdala egyszerűen fantasztikus!)
-karakterek
-kütyük, fegyverek
-hosszúsága legalább 2 és fél mai FPS-nek felel meg (akár 20 órás is) és csak néha válik ennek ellenére is unalmassá

Értékelés:90%
Qwerty4

#366 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 14. 14:14

Tök jó látni mások véleményét, szerintem ezt blog szerűen is lehetne csinálni:) így tovább. Amikor régebbi játékokról van szó, mindig kicsit összeszorul a szívem és megelevenedik fiatalkorszakom felelőtlen élvezethajhászó érzése. Sok-sok játékot végig játszottunk akkoriban.

Amik ma hiányoznak, azok a klasszikus kalandjátékok, pl kyrandia, dott és még sorolhatnám. Az eob és az ishar trillógiák is hiányoznak, ecstatica, alone in the dark, ezek mind klasszikusok voltak. Mindegyik a saját műfajában kiváló volt, hiszen ezek voltak a műfajok megteremtői. Ma már a 26-ik fps és arcade autó szimolátor után nehéz jó játékot találnom, talán még a cnc féle stratégiák, de már inkább a csillivilli mint a kihívás a jellemző.

Kéne jó repszim, (nem ms féle), hanem ahol rendesen 28 gombbal vezérlem a gépet, nem arcade gém. És kéne jó kaland játék, nem tomraideres tps, hanem a klasszikus:)

Tetszik a topic, így tovább!

#367 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 19:02

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nem fogok regényekbe bocsátkozni, mert mert nincs kedvem, meg nem is értek a cikkíráshoz :)
Csak annyit hogy azt hiszem bátran kijelenthetem hogy az elmúlt évek legjobb játékával volt dolgom.
Egyszerűen nem találok benne hibát. Tökéletes.

Ami tetszett
- Remek történet. Tökéletesen visszaadja a batman filmek/képregények hangulat
- Nagyon hangulatos átvezetők
- Profi szinkronhangok
- Gyönyörű grafika
- Emészthető vasigény
- Jópofa rejtvények
- Sok feloldható extra
- sokféle hájtek' kütyü

Ami nem
- Rövid :)

10/10

Ennyi. Minimum év játéka :D A Ninja Blade-el szemben toronymagasan győzött:)

#368 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:37

Max, azért mindig nem kell elmondani, hogy nem írsz regényeket. :p  :D
Azt már tudjuk és amúgy sincs szükség hatalmas írásokra, elvégre ez egy fórum, nem újság.
Qwerty4

#369 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 22:10

Ráadásul tendencia hogy régebbi hozzászólásokat el sem olvassák a fórumozók szóval elég a lényeg :up:
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#370 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 23:20

L4D2

KURVAJÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
9.53/10

ez így jó? :D
JóSebesség

#371 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 05:12

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:37

Max, azért mindig nem kell elmondani, hogy nem írsz regényeket. :p  :D

Ja csak több forumta is szoktam irkálni, aztán a f*sz se tudja már hol írtam le előtte  :Đ

De akkor jegyzem  :typing:  :D

#372 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 09:40

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 23:20

L4D2

9.53/10

Hogy lehet egy online játékot végigjátszani?

#373 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 09:59

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 19:02

Ami nem
- Rövid :)

Hozzátenném:

- kissé egysíkú (mini?)bossharcok

De tényleg 10/10 + az év játéka (mondom ezt úgy, hogy a Modern Warfail 2-vel még nem játszottam  :Đ )!

#374 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 10:07

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 6:12

Ja csak több forumta is szoktam irkálni, aztán a f*sz se tudja már hol írtam le előtte  :Đ

De akkor jegyzem  :typing:  :D

Hát kb. minden elemzésed a hasonló topikokban ezzel kezded.Nekem feltűnt, hogy sokszor ott van ez bevezetőmondatnak. :D
Qwerty4

#375 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 10:10

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 0:20

L4D2

9.53/10

Így is jó! :) Bár azért egy kicsit hosszabbra gondoltam.Kb. akkorára, amit én is szoktam írni végigjátszás után.
Qwerty4

#376 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 10:32

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 11:07

Hát kb. minden elemzésed a hasonló topikokban ezzel kezded.Nekem feltűnt, hogy sokszor ott van ez bevezetőmondatnak. :D

"ismétlés a tudás anyja" szokták mondani :bologat: :D

#377 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 11:27

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 9:40

Hogy lehet egy online játékot végigjátszani?

végigvinni nem lehet, de azért minden lehetőséget ki lehet próbálni :)

amúgy az l4d2re csak annyit tudnék mondani hogy ugyanaz mint az l4d csak több és jobb. Benne van az a plusz ami az első részből hiányzott: a tartalom.

és ha azt nézem hogy az l4d1 mennyire meghízott 1 év alatt, szép jövő áll a 2. rész előtt.

mondjuk érezni rajta, hogy ez inkább konzol franchise, valve ide vagy oda.
JóSebesség

#378 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 12:46

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 12:27

végigvinni nem lehet, de azért minden lehetőséget ki lehet próbálni :)

...

Igen.

Végig nem vihető játékról is lehet írni, ha az ember eléggé kitapasztalta a cuccot, több órát játszott vele.Akkor már van egy kialakult képe és véleménye a játékról...
Qwerty4

#379 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 23. 13:24

TORCHLIGHT
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

(hirdessen nővel tipikus esete  :Đ )

Hát hol is kezdjem, ez egy remek játék, én személy szerint a Diablo2 óta nem játszottam ennyire jó ARPG aka hack 'n' slash -el(aki nem ismerné ezt a műfajt: gyak. ua. mint egy RPG csak a "felesleges" (sry :p ) párbeszédek nélkül csakis az akcióra öszpontosít, a képességekre és fejlődésre nomeg a rengeteg tárgyra), pedig azért volt pár jobb és rosszabb próbálkozás(jobbak: sacred1+2,TitanQuest,Hellgate:london). Ha már a Diablo-t említem, érdekesség hogy itt több eredeti Diablo fejlesztő is részt vett a munkában(zeneszerző, fődesingerek stb.). Kb 11 hónap alatt olyan játékot hoztak össze amivel az ARPG fanok ellesznek simán az etalon folytatásáig, a Diablo 3-ig.

Negatívumok:
-gyenge story, bár ha a cél a hent ez másodlagos (éshát az a cél)
-multiplayer hiánya, már készül hozzá LAN mod, de későbbi nemtitkolt terv hogy MMORPG lesz a játékból
-ha a karakter ki lett maxolva(lvl100), hiába van végtelenített dungeon random pályákkal, nem nagyon motíválja az embert, ugye itt jöhetne be a képbe a multi player
-kevés karakter és azokon belül kevés build, mivel lvl100 a max szint és a hírnévből pedig 55 így összesen 153 skillpont kapható, namost ennyiből gyak. összes használható skill maxolható.
-nemtúl változatos questek, kb: öldmeg ezt hozd ide azt

Pozitívumok:
-rajzfilmszerü grafika, igen stílusos(bár sokaknak ez negatívum lehet)
-addiktív játékmenet
-egyszerű és hatékony kezelés
-rengeteg tárgy(van egy pár poénos is: pl egy kard ami néha elkiálltja magát a csata hevében: wizaaaaaards!" :D )
-100% Diablo hangulat  :up: (hajnal 1-kor: na még lépek 2 szintet és meglesz a xy skill)
-változatos ellenfelek
-zene eszméletlen hangulatos
-moddolhatóság, külön editort is kiadtak a játékhoz ingyenesen
-nagyon olcsó kb 4000 ft, de egyelőre csak steamen elérhető, dobozos majd 2010 Q1
-hangulatos helyszínek, komolyan egy-két pálya szinte egy az egyben olyan mintha a Diablo 3 traileréből koppintották volna  :Đ
-nagyon kicsi gépigény még netbook-ra optimalizált beállítás is van
-petek, zseniális húzás hogy el lehet küldeni eladatni vele a loot-ot  :up:
-pecázás ;) (a kifogott halakat  megtetve a pettel átváltozik bizonyos időre vmilyen mobbá, pl: tűzelementál)
-és még sorolhatnám mert nagyon ötletes és remek kis játék

Nálam az év játéka simán :)

9.8/10 ill. 98%(hisz negatívum is volt)

Üdv: Dan

Szerkesztette: td 2009. 11. 23. 13:37 -kor

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#380 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 13:39

James Bond 007 - Quantum of Solace (2008)

Nem a legjobban sikerült a játék.Leginkább a B-kategóriás szintet üti, csak a JB márkával próbálták eladni, de különben elég üres az egész, egy pár részen kívül elég silány, hangulattalan.
Azelég érdekes, hogy kezdésnek beteszik a legrondább pályát, hogy egyből riassza el, azokat akik nem kedvelik a kopottas, csúf látványvilágot.Ezzel eléggé mellélőttek, biztos van, akinek egyből elmegy a kedve miatta.Pedig később vannak sokkal szebb részek is.A sivatag, a végén sikerült még csúnyára.
Az AI elég ügyesen cselezik, az ellenek helyezkednek folyton, bújkálnak, meg is szivatnak, mikor azt hiszed megtisztítottad a terepet, bárhol bújkálhat még egy ellen és ha nem vagy résen egy szempillantás alatt lepuffant, ez sokszor idegesített.Mondjuk ennek ellenére még könnyű marad a játék, de okozhat meglepetéseket.

Negatívumok:
-nincs hangulata
-pár ronda pálya
-rossz átvezető videók
-ha pálya közben volt az utolsó mentésem, következőkor újrabetöltésnél megint végig kell nézzem a pálya kezdővideóját (a folytonosság érzését rombolja le)
-nagyon átlagos játékmenet
-...

Pozitívumok:
-egyes ügyességi játékelemek
-nagy része a pályáknak azért szép
-rövid
-zenei felhozatal
-...  (???)

Értékelés:55%
Qwerty4

Téma megosztása:

• (68 Oldal)