HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#601 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 13. 21:09

nekem nagyon tetszett a Q4 anno. simán hozta a Q2 hangulatát, ami a kedvenc quake játékom :D
JóSebesség

#602 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 23:15

Üzenet megtekintéseIdézet: -Turbo- - Dátum: 2010. 09. 13. 22:09

nekem nagyon tetszett a Q4 anno. simán hozta a Q2 hangulatát, ami a kedvenc quake játékom :D

Ez érdekes, Q2 nekem is tetszett régen, annak küldetéslemezeit is végigtoltam. De Q4-ben nem véltem felfedezni semmi hasonlóságot.

Nem mondom, hogy majd előveszem, mert már így is vagy 5 játék van a listámon amit újra szeretnék játszani, vagy végre először végigvinni.

#603 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 06:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 09. 13. 21:53

Mindkettot leszólták anno, Doom 3-at azért mert a grafikán kívul nem volt benne semmi újítás (érdekes módon manapság ez már nem negatívum), Quake 4-nek meg ahogy írtad esélyt sem adtak.

Doom 3 anno elso végigjátszáskor nekem boven jónak tunt de tényleg nincs benne semmi kiemelkedo vagy emlékezetes. Ijesztgetos, egyedul vagy mindenki ellen, de foleg sotét. Pár hete próbáltam újra nekiveselkedni de túl primitív és irritáló volt. Quake 4-et késéssel toltam végig, lehangoltak az értékelések aztán megbántam mert nagyon jó kis játék. Így pár év után újra végigjátszva sem tunik megkopottnak, talán azért mert rengeteg gyenge alkotás jott ki azóta. Ha tetszett a Prey akkor próbáld ki ezt is.

Készul a Doom 4, kíváncsian várom. Quake sorozatot sokkal tobbre becsulom de ha van esze az id-nek akkor osszeszedi magát és tesz ebbe is normális multit. UT3 óta nem jott ki egy arena FPS sem, ráadásul maga az UT3 sem volt valami nagy eresztés :dry: Biztosan ki vannak rá éhezve az emberek, nem beszélve az e-sportsról (WCG stb.) ahol 2006 óta csak a CS1.6 maradt FPS-nek. Ez azért elárul valamit. És sajnos nem csak azt hogy a CS jól tartja magát.

Doom3-nak a grafikája lett volna érdekes, viszont mivel tök sötétben bóklásztál így abból sem jött le semmi... Kép
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#604 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 18. 19:11

Command & Conquer : Tiberian Sun (1999) /GDI kampány/

Nem is tudom milyen indíttatásból vettem elő pont ezt a részét a sorozatnak. Amit előzetesen el lehet mondani róla, hogy a legújabb részt leszámítva ez volt a sorozat legtöbbet kritizált része. Amit a többség kifogásolt benne anno, hogy túl lassú, nem a gépigény miatt, hanem a játék maga nem elég pörgős, és az egész a bázisépítgetésről szól semmi másról.

Szerintem ez egyáltalán nincs így. Az igaz, hogy nem túl pörgős, de hogy csupán építgetésről szólna az badarság. Sőt én kevesebbet építgettem benne mint az eredeti C&C-ben, aminek ez az egyenesági folytatása (Red Alert ugye más univerzumban játszódik) Ami leginkább lassítja a játékmenetet az az, hogy a tiberium betakarítást jelentősen lelassították, a harvester sokkal tovább van kint, és kevesebb pénzt is ér egy teljes szállítmány, ugyanakkor az egységek ára meg magasabb lett. Persze ha valaki direkt arra játszik el lehet szöszölni bázisépítgetéssel, mindenféle falakat felhúzni meg kapukat, de ezeknek legfeljebb esztétikai jelentőségük van, hogy fú milyen jó bázist építettem, mert az ellenfél már nem arra megy amerre tereled a fallal, hanem simán szétlövi ha útjába kerül.

A játék eléggé könnyűre sikerült, mert az elején bár nincsenek igazán jó egységek az ellenfél nem túl aktív, leginkább csak imitálja a támadást 10 percenként rádküldve pár kósza egységet, később pedig azért válik könnyűvé a játék mert a distruptor tank meg a mammoth mk2, és az orca bomber nagyon erősek. Egyedül az artilleryvel tud egy-két kellemetlen pillanatot okozni az ellenfél. Azon kívül a legnagyobb kihívást az elfuserált útvonalkereső algoritmus jelenti, mert az egységek még nagyon rövid utat is képesek elképesztű extrém úton megtenni ha nem figyelsz oda rájuk, és a friendly fire-nek is majdhogynem több egység esik áldozatul mint az ellenfélnek ha nem figyelsz oda.

Az utolsó küldetés is csak azért nehezebb mint a többi mert itt az ellenfél szinte azonnal visszaépíti az épületeket amiket lelősz, így nem lehet nyugodtan leszedegetni mert gyakorlatilag még le se lőtted a következő őrtornyot már újraépült az előző amit leromboltál.

A történetre nem érdemes szavakat fecsérelni nem egy nagy szám, sőt mondhatni rémesen gyenge. Az átvezető animációkba pedig hiába szerepelnek viszonylag nevesebb színészek is, végig olyan érzésem volt mintha két komoly projekt között ebédszünetben vették volna fel ezeket a jeleneteket, mert ZS kategóriás teljesítményt nyújtanak. Semmi beleélés, szinte felolvasóverseny, ennyit az első rész névtelen szereplői is tudtak.

Ami jó ebben a játékstílusban, hogy hiába 11 éves a játék, a grafikával semmi problémám nem volt, simán élvezhető még ma is. Csak az átvezető videók rosszminőségű tömörítése és a szélesvásznú módok hiánya emlékeztetnek rá, hogy nem mai játék.

+
  • C&C
  • Játékmenet
  • Időtálló grafika

-
  • Túl könnyű
  • Útvonalkeresés
  • Lassú betakarítás miatt néha hosszú szünetek a játékmenetben
  • Bizonyos küldetések kihagyhatóak. Ennek nem tudom mi értelme, hogy néhány küldetés csak opcionális, majdnem fele idő alatt is át lehet rohanni a játékon ha ezeket mind kihagyod.
  • Túl erős egységek

Verdikt: 6/10

#605 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 07:21

Dragon Age: Origins. Tegnap este fejeztem be. Nálam 10/10. Maximum néhány apróságot tudnék felsorolni negatívumként de ezek szerintem annyire elhanyagolhatók, hogy hamar túl lehet lépni ezeken. Viszont a hangulat, a játékmenet, a story, az egésznek a kidolgozottsága és mélysége, mind, mind szuper. És még DLC-k nélkül is mondhatni hogy ez egy igen hosszú játék (persze ha nem csak a fővonalra koncentrál az ember hanem a side questeket is megcsinálja). Már várom a folytatást. A DA 2-nél csak a Mass Effect 3-at várom jobban.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#606 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 10:37

Az "apróságok" alatt gondolom foleg a grafikát meg a felemás harcrendszert érted. Amúgy 100%-osan egyetértek azzal amit írtál bár én ennek megpróbálnék egy cseppet kevesebb pontot adni mint a Mass Effect sorozatnak :-D
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#607 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 10:50

Olyannyira hosszú, hogy én végig se tudtam játszani, mert előbb ráuntam mint a végére értem volna. Na meg nem tetszett, hogy a harcban mindig lekaszaboltak, valamiért iszonyú gyenge volt a csapatom.

#608 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 11:11

nekem az egyik kedvenc játékom lett, de mégegyszer nem fogom betölteni. :)

gyakorlatilag ha meghallom az rpg kifezeést akkor nekem nem a fallout, kotor stb jut eszembe, hanem ez:
Kép

az egyetlen rpg amit a dragon age előtt végigjátszottam az a mass effect széria, nomeg a borderlands, dehát... ezeket simán végig lehet kaszabolni, abszolút nem kötelező az rpg elemekkel foglalkozni ha az ember nem akar.

viszont a dragon age az sokkal inkább rpg mint akció. nem mondom, easy-n is megizzadtam sok helyen. sőt. néhány helyen csak úgy tudtam továbbjutni, hogy kisakkoztam hogyha mondjuk a terem ezen sarkába állok és előre megyek 5 lépést, akkor nem fog egyszerre az összes ellenfél nekemugrani, hanem mondjuk az 5-ből csak 3. mert ha "normálisan" játszottam volna akkor soha a büdös életben nem tudtam volna megcsinálni azt a részt :D

a csapatom erős volt. olyannyira hogy gyakorlatilag mindig az én karakterem esett el elöszőr :D :D :D volt pár nevetséges pillanat, na :)

de a sztori, a változatosság, és a hangulat.. pazar. 30 óra játékidő kb 4-5 nap alatt. kiváló élmény volt, egy percét sem untam. (illetve ez hazugság: a fade részt moddal átugortam. na az valami borzalom volt)

Szerkesztette: -Turbo- 2010. 09. 21. 11:12 -kor

JóSebesség

#609 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 09. 21. 11:50

Olyannyira hosszú, hogy én végig se tudtam játszani, mert előbb ráuntam mint a végére értem volna. Na meg nem tetszett, hogy a harcban mindig lekaszaboltak, valamiért iszonyú gyenge volt a csapatom.

Nekem leginkább a Morrigan/Zevran/kutya jött be legjobban csapattársnak. Sten-t, Alistair-t és a többieket szinte sosem vittem magammal. Én meg warrior voltam, szóval tanknak ott voltam én. A leggyengébb szinte mindig Zevran volt, ha valaki meghalt a partyból egy egy húzosabb csata közben, az szinte mindig Zevran volt bármennyire is odafigyeltem rá... Ennek ellenére nekem elég jól használható volt ílyászként. Az lehetett a baj, hogy nem igazán sikerült megfelelő páncélt találni rá, csak a játék vége felé.
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#610 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 11:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 09. 21. 11:37

Az "apróságok" alatt gondolom foleg a grafikát meg a felemás harcrendszert érted. Amúgy 100%-osan egyetértek azzal amit írtál bár én ennek megpróbálnék egy cseppet kevesebb pontot adni mint a Mass Effect sorozatnak :-D

Hát igen a grafika is megemlíthető de erre azt mondom, hogy a Dragon Age is azt bizonyítja, hogy a grafika nem minden. Azért azt megjegyzem, hogy hatalmas volt a kontraszt egy-egy dx10 vagy 11-es játék után (pl Crysis, Stalker Call of Pripyat, GTA 4) betölteni a Dragon Age-t. :) De ez csak fél percig volt látványos, aztán úgy is hozzászoktam, mert a hangulata úgy is magával ragadt a kissé "fapados" grafika ellenére... :) A felemás harcrendszerrel is egyet értek, de azt is meglehetett szokni. :)

#611 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: -Turbo- - Dátum: 2010. 09. 21. 12:11

sőt. néhány helyen csak úgy tudtam továbbjutni, hogy kisakkoztam hogyha mondjuk a terem ezen sarkába állok és előre megyek 5 lépést, akkor nem fog egyszerre az összes ellenfél nekemugrani, hanem mondjuk az 5-ből csak 3. mert ha "normálisan" játszottam volna akkor soha a büdös életben nem tudtam volna megcsinálni azt a részt :D

a csapatom erős volt. olyannyira hogy gyakorlatilag mindig az én karakterem esett el elöszőr :D :D :D volt pár nevetséges pillanat, na :)

Bizony bizony ez a taktikázás nagyon is ismerős. Volt olyan pálya rész nekem is ahol 5-6 elhalálozás után rohadtul meguntam már és pl rájötem hogy mondjuk jobban járok ha Morrigan -el castelek egy Blizzardot és máris megnőnek az esélyeim. Volt pár ilyen... Én mojduk végig normálon nyomtam.

#612 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 12:32

Én azzal nem fogok soha kiegyezni hogy másodpercenként meg kell állítani az akciót hogy kiadjam a soron kovetkezo parancsokat (van Tactics de az túl alap ahhoz hogy felérjen a gondolkodással meg a helyzet felmérésével). Utálom, teljesen kizokkent és rontja a beleélést. Vagy legyen valós ideju, vagy legyen korokre osztott.
De ezt már leírtam megjeneléskor is :-) Szerencsére az alacsonyabb nehézségi szinteken (Easy meg Normal) nem igazán van erre szukség, csak húzós harcoknál. Meg a játék minden más része kárpótol: háttértorténet, karakterek, RPG elemek stb. úgyhogy ezt konnyen elnézem neki.

Alistairt pedig magaddal kellett volna hurcolásznod, o a legjobb karakter. Példátlan munkát muvelt a színész aki a hangját adta és persze az is aki megírta a szovegeket.

Konyveket meg olvasd el ha teheted :-D
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#613 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 09. 21. 13:32

Alistairt pedig magaddal kellett volna hurcolásznod, o a legjobb karakter. Példátlan munkát muvelt a színész aki a hangját adta és persze az is aki megírta a szovegeket.

Konyveket meg olvasd el ha teheted :-D

Mostmár késő, emiatt nem fogom újra elkezdeni. :) Amúgymeg, lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de nekem nem igazán volt szimpatikus ez az Alistair gyerek, ezért sem vittem magammal soha, csak a végén amikor kötelező volt.

#614 Felhasználó inaktív   hoxa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 22. 21:00

Utoljára a Plants vs Zombiest játszottam végig, kétszer is. Mondjuk elég rövid játék, szóval nem volt nagy kunszt. Nagyon várom, hogy kijöjjenek a 2-es verzióval. Előtte a Fallout 3 az hosszabb szenvedés volt...

#615 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 15:26

Kép
Őszintén szólva nem hittem hogy ebből a felülnézetes mókából jó dolog fog kisülni, de szerencsére tévedtem. Sőőt. Mondhatnám ez a játék lett számomra az év egyik nagy meglepetése. :)

A történet akárcsak a többi TR játéknál, szóra sem érdemes. Ez itt sincs másképp. (de nekem ne mis hiányzott túlzottan)
A játékmenet a szokásos ugrabugra megfűszerezve némi harccal (megjegyzem jóval többel mint a klasszikus Tr játékoknál)
A grafikáért a legend/underworld motorja felelős, semmi baj nincs vele, szépnek mondható

Ami tetszett:
- Remekül összerakott, nagyon addiktív játékmenet
- Szép grafika ami mellé korrekt gépigény párosul
- Ötletesen kitalált fejtörők
- Sok fegyver és relikvia
- Szavatosság. Ahhoz hogy mindent unlockoljunk, párszor végig kell játszanunk az tuti :)

Ami nem:
- A gamepados irányításnak néha bezavar az egér.
- Egy ideig nagyon könnyű, aztán az utolsó pár pálya ajjaj :)
Nálam ez 10/9.6

Őszintén szólva nagyon remélem hogy kapunk még ehhez pár pályát, akár dlc formájában is.

Szerkesztette: M@Xtreme 2010. 09. 26. 15:26 -kor

#616 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 09. 18. 20:11

Command & Conquer : Tiberian Sun (1999) /GDI kampány/

Közben végigjátszottam NOD oldalról is, az a kampány sokkal élvezetesebb, kidolgozottabb még az átvezetők is jobbnak tűnnek, és a nod oldali egységek is sokkal jobban tetszenek mint a gdi-osok.

Elkezdtem Firestromot is, de nem kötött le, direkt szivatós küldetéseket kell csinálni, én meg kikapcsolódni akarok nem halálra idegesíteni magamat.

Ugyanez igaz a C&C Generals: Zero Hour kampányára is, hogy idegesítő direkt szopatós küldetések, amikben korlátozottan lehet csak építkezni, pl úgy kell leverni az ellenfelet időre aki a teljes mapet birtokolja minden aláaknázva 2m-enként védő épületek az egész pályán, hogy nem tudsz csak alap tankot építeni. Ez így nem játék hanem kínszenvedés amiből nem kérek.

#617 Felhasználó inaktív   Don Meidl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 16:46

Uncharted 2öt Crushingon. Meglett a Platinum. Ez a játék 10/10, nincs mit ezen magyarázni, eszméletlen nagy játék.

#618 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 21:55

Üzenet megtekintéseIdézet: A Jeti - Dátum: 2010. 09. 26. 17:46

Uncharted 2öt Crushingon. Meglett a Platinum. Ez a játék 10/10, nincs mit ezen magyarázni, eszméletlen nagy játék.

na ehhez gratula, én mediumon vagyok és ígyis elég nehéz szerintem :D maga a játék meg 11/10 :) gondolom összes fokozaton végigvitted, mert csak akkor kapsz platinumot nem?

Szerkesztette: dani83 2010. 09. 26. 21:56 -kor

Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#619 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 09:04

Overlord (2007)

Kicsit megkésve, de én is belekezdtem az Overlord sorozatba, természetesen az első résszel indítottam, egy hét alatt pedig végig is vittem.Előljáróban annyit, hogy ez a játék egy telitalálat.
Most pedig jöjjenek a játék erősségei és gyengeségei.

Negatívumok:
-volt pár unalmas pillanat
-a videóknál pár másodpercig fekete a képernyő, mikor "vágás" van (szőrszálhasogatás)
-karakterfejlesztés nélkül is végigvihető, így szinte csak dísznek van (én csak a végén fejlesztettem páncélomat, kardomat, stb.)
-a mentési rendszer, csak mindig egy fájlra írja rá az új fejleményeket, bár itt ezzel nem volt gondom, mert a játék nem volt nehéz
-volt pár idegesítő feladat (bár az elején az irányítás szokatlanságából adódott, miután teljesen ráéreztem, azután sokkal könyebb volt)
-a történet kicsit gyenge,... *

Pozitívumok:
-darkos, groteszk hangulat/világ
-gyönyörű, stílusos grafika és zökkenőmentesen fut, pályák is jól vannak kidolgozva
-jó ötlet, hogy most a gonosszal vagyunk, bár az ellenek egy része is gonosz
-az egész játékmenet számomra új, kiváló és addiktív
-jó a kegyenceket (minion) irányítani, ráadásul olyan édesen gonoszak és jó dumáik vannak
-karakterek
-jó hosszú játékidő
-a pályákat hamar betölti
-alapból magyarított
-kis RPG-s beütés, bár majdnem színtiszta akció
-zene, hangok, menü, irányítás
- * de a végén van egy igazán jó fordulat

Értékelés:9.4/10
Qwerty4

#620 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 29. 09:11

Kiegeszitot feltetted? Sokat dob rajta.

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.