Star Wars - The Force Unleashed (2009)
Még a megjelenése után nem sokkal kezdtem el, sőt egészen pontosan 2009.11.01-én kezdtem el vele játszani, így most pontosan egy év után kijelenthetem végigvittem.
kb 2/3-ánál hagytam abba, egy szűk óra alatt befejeztem, összesen 8 óra játékidő volt, amire nemrég még azt mondtam volna, hogy fika, de mai viszonyok között már nem is számít olyan kevéskének sajnos.
Nézdahátam akciójáték, pörgős, pusztítsd el ami él és mozog stílusban. A történet valahol az Episode III és IV között játszódik, utóbbihoz közelebb, egész jól sikerült beleilleszteniük, csak héhány hülyeség volt benne, de a lényeg, hogy tetszett a történet, ilyen játékban mivel nem te alakítod a történetet, csak úszol az árral mást nem lehet elvárni. Nincsenek válaszutak, újrajátszási potenciál tehát nullánál is kevesebb, különösképpen annak köszönhetően, hogy néha hihetetlenül nehéz a játék, a legtöbb bossfight kínszenvedés, ép ésszel biztos nem állnék neki újra, ajánlott ütésálló és masszív billentyűzet és egér beszerzése mielőtt valaki nekiáll.
A játékmenet jó pörgős volt, de túl sok a kombó és speciális mozgás amit tudni kéne ahhoz, hogy hatékonyan lehessen játszani, én leginkább csak a nyomkodom össze vissza az akciógombokat taktikát alkalmaztam, valószínű ennek is köszönhető, hogy néha nehezebbnek bizonyulta játék, mivel nem használtam a kombókat.
Az irányítás alapból korrekt, de két dolog van, ami frusztráló és a játékélmény rovására megy: a targeting és a célzás. forcelightning sose arra irányul amerre én szeretném, ha pl van előttem egy ellenfél meg egy szélőhető tárgy a háttérben mindig a tárgyra irányul, rengeteg gondom volt emiatt. Másik probléma a tipikus darthvader képesség a tárgyak nekireptetése az ellenfélnek használata. 20-ból egyszer dobta arra amerre szerettem volna, így inkább nem is használtam ezt a képességet, pedig hasznos lett volna sokszor. A bossfightok meg teljesen kiszámíthatatlanok, néha kaszabolom kaszabolom és a health-ja egy mm-t sem mozdul, máskor meg megy lefele rendesen, nem jöttem rá mitől függ, szerintem csak szerencse kérdése, hogy sikerül e úgy megütni, hogy csökkenjen is a healthja, másik baj a bossfightokkal, hogy ilyenkor mindig bezár a játék egy kis területre és a kamera is átvált valami spéci nézetre, olyan lesz mint egy platformjáték, így a célzás és irányítás még nehezebb.
Az átvezetők alatt ami nem tetszett az a karakteranimáció meg a szereplők mimikája nagyon mesterkélt és elfuserált volt, kár volt ezzel rontani a hangulatot.
Az alternatív befejezést sajnos nem tudtam kipróbálni, mert ahogy végigjátszottam valamiért eltüntette a mentésemet a játék, és amit berakott az a játék majdnem legelejére mutat.
+
- Történet
- Hangulat
- Pörgős játékmenet
-
- Kiszámíthatatlan, szinte csak a szerencsén múló bossfightok
- Irányítási problémák
- Karakteranimáció átvezetőkben
- Rövid
- Néha túl nehéz, és frusztráló, amikor 26x-ra állsz neki ugyanannak a pályarésznek vagy főellenségnek.
- Nincs újrajátszási potenciál
8/10