HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit játszottál végig legutóbb, mennyire tetszett? Értékeld!

#1161 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 07. 08. 18:39

Nekem a Fallout Tactics tetszett anno
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1162 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 08. 23:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 07. 08. 18:39

Nekem a Fallout Tactics tetszett anno

Hmmmm... Te vagy az elso ismerosom akinek bejott a fallout tactics. Lehet belenezek abba is. Megvan eredetiben de sajnos csak otthon. (Pc gurus ingyen jatek verzio. :) )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1163 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 09. 07:28

jaja, nekem is az volt meg anno :up:

#1164 Felhasználó inaktív   Drat 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 09. 08:11

Witcher 3 - Wild Hunt (PC, 120+ óra) NINCS benne spoiler

(A kiemelten fontos pontok kaptak egy csillagot/*)

Pro:
- Rengeteg tartalom. Mind küldetések terén, és mind felfedezésre váró (free-roam) helyekre egyaránt értve.
- Megfelelően sok és jól adagolt lore, a világ és maga a játék megértéséhez.
- Remek mellékküldetések (még egy nyamvadt szörny contract is fel van vezetve, és még a legalapabb küldetések is érdekesek tudnak maradni)(*)
- Jól felépített karakterek akik kellőképpen érdekesek ahhoz hogy foglalkozzunk velük. Ezt szeretném kiemelni, mivel a kalandunk során megismert személyek tényleg baromi ütősek (*)
- Mintha Geralt személyisége is fejlődött volna, illetve több beleszólásunk van a döntéseken és dialógusokon keresztül hogy a saját szánk ízére formáljuk őt.
- Rengeteg választás és döntés, melyeknek tényleg következményük van és számítanak. (*)
- A harcrendszer nem tökéletes, de nekem a trilógiából ez tűnik a legkiforrottabbnak.
- Néhány felhasználóbarátabb funkció, mely kényelmesebbé teszi a játékot az előző részekhez képest, pl könnyen újratölthető löttyök és bombák.
- Van haszna a lovunknak, aki/ami ha néha picit bugos is a lejtőkön, azért jó szolgálatot tesz, a "fejlesztéseken" keresztül pedig jobban hozzánk nő (mint mondjuk a Skyrimban).
- 4 nehézségi szint, így bárki belőheti a számára megfelelőt.
- Tartogat kihívást és keményebb összecsapásokat, mégsem éreztem úgy, hogy a játék nem lenne fair.
- Kiváló dialógusok és erős szinkron.
- Nekem a kártyajáték (Gwent) is nagyon tetszett, sőt vártam hogy mikor kapok újabb kihívókat.
- Új fegyverünk, a kis számszeríj jó szolgálatot tesz.
- Erős történet. (*)
- Nagy bejárható terület(ek).
- Az epikus történet, a mostoha világ és erőszak ellenére életszerű tud maradni a játék: irónia, szarkazmus, fekete humor. Olyan apróbb dolgok amik gyanánt észrevétlenül is könnyebben lépünk interakcióba környezetünkkel, és könnyedebben érezzük át helyünket és szerepünket a világban.
- Pazar lezárások, többféle befejezés.
- Ingyenes DLC-k, temérdek javítás/frissítés (a fejlesztők még igenis foglalkozna a játékkal, persze nem kéne ennyire, ha alapból jobb formában adják ki).
- A mellékküldetések beleolvadnak az "egészbe", és kihatnak a főszálra is.
- Tele van tényleg maradandó részekkel, melyeket utólag is kellemesen idézünk fel.
- Egész jó újrajátszhatóság.
- Kincsvadászat, legendás holmik és szettek.
- sok "szürke" karakter és döntés.
- Mentéseink átvihetők és tényleg kihatnak a világ alap állapotára, illetve azokra a karakterekre akikkel szemben komoly döntéseket hoztunk a második rész során.
- A történet tényleg teljes, nem igazán maradnak elvarratlan szálak. (*)

Con:
- Felemás látvány: néha elképesztően szép aspektusai vannak a játéknak, másutt elég szegényes (pl: gyönyörű arcok - undorító bokrok). (*)
- Viszonylag nagy gépigény (a Hairworks szép és jó, de aránytalanul erőforrás-zabáló).
- Rengeteg bug. (*)
- Nem túl kényelmes irányítás. (*)
- Lehetne gördülékenyebb és élvezetesebb a gameplay/játékmenet.
- Az E3 prezentációkhoz képest lejjebb csavart grafika (már akit ez zavar).
- Életerőnk nem töltődik harcon kívül sem, így állandóan meditálnunk kell (nehezebb fokozaton a meditáció sem tölti a HP-t, zabálni kell : )
- A kereskedelem olykor nem tökéletes (sokszor több helyre is el kell mennünk hogy eladjuk a motyónkat - ami ismétlődik, mivel limitált az inventory-nk és a pénzhiány miatt minden szirszart össze kell szednünk) - mentség: azért így is jó pénzeket össze lehet harácsolni, az inventory mérete pedig elég magasra tornázható.
- Alapból sok gomb nem volt személyre szabható, ez a frissítésekkel javult, ugyanakkor még mindig maradtak megkötések. Vicces például hogy nem jelzett és nem is állítható a C betűre rakott fegyvereltétel, melyre simán rárakhatunk mást (IS) a beállításokban. Így értem el odáig hogy dodge közben Geralt elrakosgatta a kardját, mire rá nem jöttem hogy mi a gubanc.
- Az irányítás 2 részre bontható: általános és harc. Ez azt jelenti hogy sok gomb úgy van belőve hogy máshogy funkcionál alapból és máshogy harc közben, ami nem rossz, sőt működőképes elképzelés, de a megvalósítás megint nem tökéletes. Sokszor találkoztam beragadt gombokkal, de jónéhányszor előfordult, hogy Geralt egyszerűen az istenért sem akart támadni, miközben a többi gomb és funkció működött.
- A vízalatti irányítás kezdetben nagyon kényelmetlen volt, idővel szokható, de lehetne sokkal jobb.
- Kezdetben pazarnak ható zene, mely könnyen unalmassá válhat (főleg harc közben)

Említésre méltó részletek (szürke zóna):
- Románc lehetőségek
- A fejlesztők nem rosáltak be, és kellően megszórták a játékot felnőtt tartalommal (ahogy ebben a szériában mindig): szex, meztelenség, kemény nyelvezet és káromkodások, brutális harc (repülnek a fejek, kezek-lábak, de sokszor akár ketté is vághatjuk ellenfeleinket).
- Kegyetlen világ (aki egy idilli fantasy kalandra vágyik az rossz helyen kopogtat).
- Magyar felirat (amit személyesen én nem teszteltem).
- Sok szleng és erős akcentus, mely néha nem olyan könnyen érthető, oda kell figyelni.
- A Death March nehézségi fokozat tényleg elhozza az abszolút kihívást. Mindenre figyelnünk kell és mindent be kell vetnünk, de győzelmünk után a diadalittas könnyek nem maradnak el.
- Talán kicsit túl sokat kell használnunk a "Witcher látásunk"-at, bár igazán nem tudtam volna sokkal jobb rendszert kitalálni egy ekkora nyitott világban a fontosabb dolgok meglátásához. (Menüben bekapcsolható, hogy a "piros" dolgokat a kis-térkép is jelezze. Aki nehezen talál meg bizonyos nyomokat, az kapcsolja be, sokkal könnyebb vele).
- A legújabb javítással új (opcionális) mozgáskultúrát ígérnek a fejlesztők (1.07), meglátjuk.

Végére csak annyit, hogy a mostani játékok korában nagyot hasít a W3. Ugyanakkor, ha efelől eltekintek, akkor azt kell mondjam, hogy annyira azért nem jó és rengeteg hibától és hiányosságtól szenved.

8/10
"There's room at the top they're telling you still
But first you must learn how to smile as you kill"

#1165 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 09. 08:43

Szeretném én is kipróbálni, de a gépem képtelen futtatni, 27-es monitoron a 1024X768 kemény 30 fps és minden beállítás minimumon azért elég kiábrándító...
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1166 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 09. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2015. 07. 08. 12:19

Fallout 1. Jovolt de rendkivul erzodik a kor rajta de attol meg igy is nagyon elvezheto volt.

Kis piheno aztan johet fallout 2. Meg az uj fallout 4 elott vegig kell vinni a sorozatot. Fallout 3 es New Vegas mar megvolt.

én is gyűröm egy ideje amikor van rá időm, de nem akarózik összejönni a dolog (megnézhetném végigjátszást de nem akarom lelőni a poént, bár azt hiszem már sejtem mire megy ki a vége). kb 5x kezdtem újra más-más karikkal és skill felosztásokkal, de eddig mindig megakadtam a végén (legutóbb pl azért mert Albertttel csak a small weaponsre raktam, az meg kevésnek bizonyult...) a max amíg eljutottam, az volt hogy felrobbantottam a vats-ot aztán kilépett a játék a menübe, semmi befejezés, semmi videó... a katedrális alá nem nagyon tudok bemenni, szarrá szednek pillanatok alatt upgradelt power armorban is.

láttam fallout4 trailert és elég ütősnek ígérkezik. novemberig végig kéne tolni még a 2-3.+NV részt is, de lehet nem fogok így beleférni az időbe... :)

Idézet

Szerintem a new vegas volt a legjobb hardcore módban. Rengeteget dob a hangulaton hogy ott oda kell figyelni az élelemre alvásra meg ivóvízre is.Remélem a 4-ben is benne lesz ez a mód.

ez jól hangzik, call of Pripyatban is volt ilyen, nagyot dobott a hangulaton hogy tervezni kellett, mikor megy ki vadászni az ember :)

#1167 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 09. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Drat - Dátum: 2015. 07. 09. 09:11

8/10

Jó kis összefoglaló volt. Köszi. :up:
Tényleg nagyon jó a játék. Nagyon az elején járok (level12), de nekem is hasonlóak a tapasztalataim vele.
Én akár még a 9/10-es is meg merném neki előlegezni az eddigiek alapján..

#1168 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 09. 17:48

W3at nemmerem elkezdeni annyira idotrablonak tunik. Skyrim hasonlo okokbol maradt ki. :(

#1169 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 10. 06:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2015. 07. 09. 18:48

W3at nemmerem elkezdeni annyira idotrablonak tunik. Skyrim hasonlo okokbol maradt ki. :(

Hát bele lehet rakni egy pár órát az tuti :up: ,de én semmi pénzért nem hagynám ki ezért..
Nagyon addiktív..
Már a kártyajátékot is egyre jobban élvezem benne.
Ha szar lapjaid vannak kell agyalni rendesen és ha jó, akkor se tuti, hogy nyerni tudsz velük..

#1170 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 10. 07:12

Skyrimet én is elkezdtem anno, nagyon addiktív volt, szerettem. De aztán nem volt rá időm úgy sem, és most már pc-m sincs, így nincs kísértés :)

#1171 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 10. 19:07

Witcher széria nem tartozik a kedvenceim közé. Elsővel talán fél órát töltöttem aztán dobtam. 2.-ba beletoltam vagy 2-3 órát mire halálosan unni kezdtem a történetet, meg a seggfej főszereplőt akinek mindig elfelejtem a nevét. Na meg a suta harcot. A 3.-nak így már esélyt sem adtam. Amúgy sem szeretem egy RPG-ben a fix főhős karaktert. RPG része a testreszabás, meg a saját stílus kialakítása. Ha be vagy határolva egy fix karakterrel fix előtörténettel és fix stílussal akkor abból nagyon nehéz élvezhetőt kihozni. Legalábbis nekem nem sikerült egy mp-re sem beleélnem magam a szerepbe. Rendszeresen fel akartam pofozni annyi baromságot csinált a történet szerint.

Szerkesztette: Mumia 2015. 07. 10. 19:08 -kor

#1172 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 10. 19:12

En 2t probaltam es mondtam majd ha lesz idom visszaterek. Fallout neq vegas 7 honap volt. Alien isolation 5. Ennyire van idom. W3-at marcsak a grafika miatt is megfogom venni.

#1173 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 11. 00:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2015. 07. 10. 20:07

Witcher széria nem tartozik a kedvenceim közé. Elsővel talán fél órát töltöttem aztán dobtam. 2.-ba beletoltam vagy 2-3 órát mire halálosan unni kezdtem a történetet, meg a seggfej főszereplőt akinek mindig elfelejtem a nevét. Na meg a suta harcot. A 3.-nak így már esélyt sem adtam. Amúgy sem szeretem egy RPG-ben a fix főhős karaktert. RPG része a testreszabás, meg a saját stílus kialakítása. Ha be vagy határolva egy fix karakterrel fix előtörténettel és fix stílussal akkor abból nagyon nehéz élvezhetőt kihozni. Legalábbis nekem nem sikerült egy mp-re sem beleélnem magam a szerepbe. Rendszeresen fel akartam pofozni annyi baromságot csinált a történet szerint.

Az 1-et utáltam, ezért a 2-vel már nem is játszottam..
A 3-ba belekóstoltam és ez lett... :wub: :D

#1174 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 12. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Drat - Dátum: 2015. 07. 09. 09:11

Nekem viszont volna egy picit spoileres kérdésem. :
Spoiler

#1175 Felhasználó inaktív   Drat 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 12. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 07. 12. 16:47

Nekem viszont volna egy picit spoileres kérdésem. :
Spoiler

Spoiler:

Vannak olyan cuccok amik előre le vannak fixálva, szóval mind1 mikor mész oda, de bizony vannak olyan helyek ahol számít a szinted. Sőt, magasabb szinteken a kereskedőknél is jobb cucc van.

szerk: a kereskedőktől azért nem kell félni, ha később magasabb szinten mész vissza hozzájuk, akkor frissül a portékájuk, úgyh lehet bátran menni hozzájuk, de néha nem árt visszakacsintgatni feléjük.

Még annyit, hogy a küldetések fix szintűek, legalábbis a főküldik biztosan, szóval úgy vannak belőve a tárgyak, hogy az éppen aktuális szinteden ne legyél túl erős, de meg tudd csinálni ezekkel a cuccokkal a kb szintednek megfelelő küldetéseket. Elég jól ki van ez találva. A legjobb cuccokat meg úgyis kovácsoltatni kell és fix szintűek, úgyh érdemes azokra is vadászni. (mármint a tervrajzokra/formulákra)

Szóval szintlépéseknél érdemes elsősorban a küldetésekre fókuszálni, és a szintednek megfelelő helyeket feltérképezni. Nem annyira kifizetődő egy piros vagy narancssárga szörny által védett kincsért félórákat ott bohóckodni, egyszerűbb ha magasabb szinten visszamész, és valószínűleg még jobb cuccot is találsz majd ott.

Szerkesztette: Drat 2015. 07. 12. 21:10 -kor

"There's room at the top they're telling you still
But first you must learn how to smile as you kill"

#1176 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 13. 06:52

Hát igen, de így egy picit veszít is a szabadságából az ember.. :(
A küldetés szintek miatt eléggé behatároltá válik, hogy merre menjek.
Eddig simán leszartam, ha 5-6 szinttel magasabbat kívánt egy küldi. Simán nekiláttam..
Ez nekem nem tetszik annyira.
Meg szerintem az is gáz, hogy egy nálamnál jóval erősebb ellenfél hősies leküzdése után szarabb tárgyat kapok, mintha ugyanezt megteszem a már esetlegesen gyengébb verziójával.

Tehát ezek szerint, ha meglátogatok egy kérdőjeles helyet és azt veszem észre, hogy a szörny szintje ami bevédi magasabb nálam, akkor jegyezzem fel, hogy hol volt és hányas szintű és csak akkor látogassam meg ha már minimum azonos szinten leszek vele?!

Szép kis jegyzetfüzetem lesz a végére mondhatom.. :-(

#1177 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 13. 13:19

Mondjuk ez mindenképp hasznosnak fog nekem bizonyulni. :up:

Szerkesztette: chris77 2015. 07. 13. 13:19 -kor

#1178 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 13. 14:00

Szerintem felesleges jegyzetelni, odamész, megnézed mi van ott, ha kis piros koponya megjelenik felette elszaladsz, bár öltem meg már olyat is, ami elvileg sokkal magasabb szintű volt nálam. Maga az ikon a térképen fehér marad, amíg meg nem csinálod, néha visszamész ha épp arra jársz aztán ennyi.

1.07-et amúgy lehet érdemes megvárni. Rengeteg bugfix lesz benne, meg adnak egy kis chestet, amibe tárolhatod a cuccot, én már erősen kiszaladtam az inventoryból :D

Szerkesztette: BoGab 2015. 07. 13. 14:02 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1179 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 13. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGab - Dátum: 2015. 07. 13. 15:00

Szerintem felesleges jegyzetelni, odamész, megnézed mi van ott, ha kis piros koponya megjelenik felette elszaladsz, bár öltem meg már olyat is, ami elvileg sokkal magasabb szintű volt nálam. Maga az ikon a térképen fehér marad, amíg meg nem csinálod, néha visszamész ha épp arra jársz aztán ennyi.

1.07-et amúgy lehet érdemes megvárni. Rengeteg bugfix lesz benne, meg adnak egy kis chestet, amibe tárolhatod a cuccot, én már erősen kiszaladtam az inventoryból :D

Mondjuk ebben igazad van, hogy fehér marad.. :)

Az enyém még teljesen pecseletlen. Én még pont elférek 160 a max vihető cucmákom.

Neked hanyas szintű már a karektered?

#1180 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 13. 14:15

26. Az a baj, hogy a witcher gearegkre hajtok, azok meg olyanok, hogy upgradelni kell őket, tehát nem éri meg eldobálni az előző setet...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.