HWSW Informatikai Kerekasztal: DC++ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DC++

#161 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 09. 21:27

Idézet: FireShadow - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 13:23

Micsiajjak ha egyszer nincs gyors emberke? Megéri többtől 1xerre tölteni full speeddel.

Ehhez még 1-et fűznék hozzá.. a megoldást nem a szálak növelésével kellene keresni, hanem a slot-szabályok reformálásával, ugyanis könnyen belátható, hogy gáz, ha egy 64 k uploaddal rendelkező user (cirka 8 KiB upload) 6 slotot nyit... stbstb
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#162 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 21:47

Olyan hibával találkoztatok már, hogy a fő chatablakban akkor is fekete marad a betűszín, ha másra állítom? :confused: Ilyenkor a program többi részénél jól jelennek meg a színek, csak ott nem. :( Ez a probléma a 0.306a-tól felfelé jelentkezik nálam.
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#163 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 21:55

Idézet: czaki - Dátum: 2004. április 9, péntek - 22:52

Olyan hibával találkoztatok már, hogy a fő chatablakban akkor is fekete marad a betűszín, ha másra állítom? :confused: Ilyenkor a program többi részénél jól jelennek meg a színek, csak ott nem. :( Ez a probléma a 0.306a-tól felfelé jelentkezik nálam.

Ez úgynevezett felhasználói hiba, ami akkor keletkezik, amikor a felhasználó nem olvassa el a telepítés alatt rohadt nagy piros betűkkel megjenő "Fontos, olvasd el" feliratú ablakot  :D

A 401-esben írtam hozzá helpet, F1-gyel előhívhatod, és ott van leírás a színek átállításához. A 307-eshez nincs help, ahhoz annyi infót mesélek el, hogy a bcdc mappájában lévő formatting.lua nevű fájl kezeli a színeket, annak az elején tudod átírni őket. Természetesen a fent említett help csak a magyar oldalról töltött progival van együtt, egyéb esetben lehet találgatni  :p

>>ha már semmi se segít, nyomd meg az F1-et :p <<

Szerkesztette: FleetCommand 2004. 04. 09. 22:22 -kor

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#164 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 22:20

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2004. április 9, péntek - 23:00

Ez úgynevezett felhasználói hiba, ami akkor keletkezik, amikor a felhasználó nem olvassa el a telepítés alatt rohadt nagy piros betűkkel megjenő "Fontos, olvasd el" feliratú ablakot  :D

A 401-esben írtam hozzá helpet, F1-gyel előhívhatod, és ott van leírás a színek átállításához. A 307-eshez nincs help, ahhoz annyi infót mesélek el, hogy a bcdc mappájában lévő formatting.lua nevű fájl kezeli a színeket, annak az elején tudod átírni őket. Természetesen a fent említett help csak a magyar oldalról töltött progival van együtt, egyéb esetben lehet találgatni  :p

Azt egy szóval sem mondtam hogy nem én vagyok a hülye. :D De elolvastam, csak úgy látszik felületesen. :rolleyes: Nézegettem ezt a formatting.lua file-t is, de akkor nekifutok megint, legalább tudom, hogy a hiba bennem van. :)

Update: Közben próbálkoztam, így már megy. :) Eddig az volt a baj, hogy hiába állítottam a színeket, nem voltak jók. :think: Köszönöm a segítséget!

Szerkesztette: czaki 2004. 04. 09. 22:31 -kor

Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#165 Felhasználó inaktív   nr4tw 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 09:44

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 12:43

a másik pedighogy egyenlőre NE használj több szálon való letöltést mert az esetek 50%-ban hibásan jönnek le a filok.Én is próbáltam,és nagyon szar.Amúgy ilyen kliens a czdc++,és az ndc is azthiszem,de sokan szidjak a crc hibák miatt

Saját  tapasztalataim ennek teljesen ellentmondanak. zDC++ .306e-vel minden jól jött le nekem, több szálon is. De lehet, hogy ez csak egyedi szerencsém.
Fleet, ettől viszont még nem értem, miért kéne tiltani a zDC-t. Ha valaki szeret CRC-s letöltésekkel vacakolni, legyen az ő baja, nem?
Department of Redundancy Department

#166 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 10:29

Idézet: nr4tw - Dátum: 2004. április 10, szombat - 10:49

Saját  tapasztalataim ennek teljesen ellentmondanak. zDC++ .306e-vel minden jól jött le nekem, több szálon is. De lehet, hogy ez csak egyedi szerencsém.
Fleet, ettől viszont még nem értem, miért kéne tiltani a zDC-t. Ha valaki szeret CRC-s letöltésekkel vacakolni, legyen az ő baja, nem?

Persze,csak gondolj bele hogy leszedsz egy 700Mb-os filmet,amiben mondjuk van 3 hiba.Nyilván emiatt nem fogod újra letölteni.És szépen visszaosztod,a 3 hibával együtt.Aztán megint letölti töled valaki többszálon,akkor már 6 hiba lesz,ő is visszaosztja mert miért is ne,és így tovább és így tovább...
Én már töltöttem le 1! szálon nem egy filmet,amit eleve hibásan osztott meg a kedves felhasználó.Tuti hogy ő osztotta meg hibásan mert újra letöltöttem tőle,(mert LANos volt)és újra ugyanazokon a helyeken jelentkezett a hiba...Ennyi.
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#167 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 11:45

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. április 10, szombat - 11:34

Persze,csak gondolj bele hogy leszedsz egy 700Mb-os filmet,amiben mondjuk van 3 hiba.Nyilván emiatt nem fogod újra letölteni.És szépen visszaosztod,a 3 hibával együtt.Aztán megint letölti töled valaki többszálon,akkor már 6 hiba lesz,ő is visszaosztja mert miért is ne,és így tovább és így tovább...
Én már töltöttem le 1! szálon nem egy filmet,amit eleve hibásan osztott meg a kedves felhasználó.Tuti hogy ő osztotta meg hibásan mert újra letöltöttem tőle,(mert LANos volt)és újra ugyanazokon a helyeken jelentkezett a hiba...Ennyi.

Én ezt hívom "Kazaa-effekt"-nek.. ugyanis kazaa-val fordult elő, hogy egy 60 megás videót  sokadik kísérlet után végül úgy oldottam meg, hogy letöltöttem 5 példányban, és abból raktam össze egy működő verziót..

És ez fenyegeti a dc-t is, ha ezek elterjednek.

OK, ha valaki netalán megtenné, hogy nem oszt vissza hibás cuccokat, ami a fenti okfejtés miatt ugye elég kicsi valószínűségű, akkor használható lenne..

De ha megnézed a hubok main chatjét.. a multkor magyarázta valaki, hogy videókhoz pl tök jó a több szálú letöltés, de játékokhoz sz*r, mert azok hibásak lesznek.. Erre kérdem: vajon van benne olyan rutin, ami direkt elrontja a játékokat és a videókat nem? .. Hát attól a felhasználótól se szeretnék tölteni.

A másik, amit PLaci nevű felhasználó magyarázott a multkor nekem sg fórumon.. (nem kell sg-t véleményezni, akárhogy is nézzük, ott is dc felhasználók vannak és azoktól is ugyanolyan eshetőséged van, hogy töltesz, mint bárki mástól).. Szóval ott mesélte, hogy "videókhoz valóban rossz, mert elrontja, de játéokhoz, isokhoz és minden máshoz tökéletes, mert azoknak nem baj, ha hibásak lesznek"

Na most ez két kiragadott példa volt. Ilyen hozzáálású felhasználók kezébe te adnál ezek után többszálú kienst? és szívesen le is töltenéd a megosztásukat?

update:

nos, hogy ne a levegőbe beszéljek, megkerestem:

Idézet: Placi

Válasz minden többszálú letöltés ellenzőnek:

Avi-kra tényleg szar a többszálú letöltés, gyakran vét kritikus hibát, az tény...
Viszont CD image-ekre, és RAR-okra tökéletes!

>>erről van szó<< .. bocsi, sg-t nem lehet rendesen linkelni, egy idő után elavul a link, ha pl kicsúszik a 3. oldalról a hosszászólás.. 10450-estől kezdődik

Szerkesztette: FleetCommand 2004. 04. 10. 11:52 -kor

#168 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 12:23

fórumoktra linkelést és a google cache használatával szoktam, hogy fix maradjon  :)
amugy ha 1 filet 1szálon, de percenként más embertől töltesz azattol még ugyanugy lehet hibás, csak legealább tudok róla, és levágok a file végéböl...
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#169 Felhasználó inaktív   nr4tw 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 17:41

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. április 10, szombat - 11:34

Száradjon le az ilyenek kanóca! Biztos nem osztanám vissza CRC-sen a cuccot, de elhiszem, hogy bőven van, aki megteszi (tegyük hozzá, benne van ebben a hubokon állandóan emelkedő megosztási limit). Azonban fenntartom, hogy ez nem (csak) a zDC hibája, hanem főként a userek hernyóságának köszönhető.
Department of Redundancy Department

#170 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 11:08

Nos,nekem volna egy kérdésem:
Mostanában kezdtem hallani az úgynevezett dyn ban-ról.Ez annyit takar,hogy a felhasználókat,nem ip cím vagy nick alapján tiltják ki.Én ezt egy nagyon jó dolognak tartom mert a mostani sima ban sajnos semmit nem használ a notorius csalók ellen,akik 2 perc alatt új ip-vel jönnek vissza.
Engem csak egy dolog érdekelne mert ezen sokat gondolkodtam,ha nem ip címmel,akkor mi alapján történik az egyértelmü azonositás?
Tudja rá valaki a választ? :think:

#171 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 12:09

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 12:13

Tudja rá valaki a választ? :think:

Igen. Ügyesen  :D

#172 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 13:59

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 13:14

Igen. Ügyesen  :D

Nna,akkor most már ezt is tudom... :cool:

#173 Felhasználó inaktív   Rx7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 17:01

Kb. Tegnap óta, a download queue listában nincsenek ott a legújabb fájlok!  :think:

És minden indításkor, egy 1000 éves beállítással tölt be a bcdc++ 0.306ay !  :think:

Hogyan lehet frissíteni, a sharing részt, h így jöjjön be mindig...?
New see one up road?

#174 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 00:37

Idézet: Rx7 - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 18:06

Kb. Tegnap óta, a download queue listában nincsenek ott a legújabb fájlok!  :think:

És minden indításkor, egy 1000 éves beállítással tölt be a bcdc++ 0.306ay !  :think:

Hogyan lehet frissíteni, a sharing részt, h így jöjjön be mindig...?

Hát.. a DC a jellegéből adódóan folyamatosan nyitva tartja a queue.xml fájlt, ami a download queue-t tartalmazza.  Így áramszünet/reset gomb esetén elég nagy valószínűsége van, hogy a queue megsérül.. Habár nem írtad, de ilyesmi történhetett nálad is.. Amennyiben ez fordult elő, már nem tudsz mit tenni..

#175 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 21:45

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2004. április 9, péntek - 22:31

Jó lenne tudni, milyen kapcsolatod van és egyebek.. amúgy nagy valószínűséggel pl az fordulhat elő, hogy ha szakad a neted, vagy akármi, akkor változik az ip-d és ezt a dc nem ismeri fel rendesen, helytelen ip-vel pedig nem lehet keresni.

Hali!

Régen jártam erre, és sokáig nem is válaszolt senki, de örömmel vettem az ötletet, de sajnos biztos, hogy nem ez a helyzet.

A "szerver" gépnek fix IP címe van a neten, tűzfalon keresztül van az adott portra(412) egy virtuális szerver engedélyezve az én gépem felé, és így megy a dolog. Ha valamilyen oknál fogva nem indul el a keresés, akkor átmegyek passzív módba, keresés>>>eredmények, vissza aktív módba, és lehet letölteni. Sok Gb-t töltöttem már le, úgyhogy stabil a téma, de valamikor valamiért, valahogyan nem mindíg hajlandó keresni aktív módban...Tulajdonképpen azért nem annyira fontos, mert az aktív/passzív váltogatással megoldottam a dolgot. Köszi!

g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#176 Felhasználó inaktív   jack007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 15. 09:57

Sziasztok!
Én mos ta 0.306-os DC++ klienst hasznalom!
Letöltöttem és feltettem a 0.401-est de azzal nem ment sajnos a connektálás!
:(
Most visszatértem a 0.306 hoz és ezzel csatlakozom de az indításkor mindég figyelmeztet hog már van újabb verzió!
Mi lehete a gond vele? :confused:

#177 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 19:55

Idézet: jack007

Letöltöttem és feltettem a 0.401-est de azzal nem ment sajnos a connektálás!

Mit értesz azon, hogy nem megy a csatlakozás? Mi a hibaüzenet? Pontosan milyen beállítások mások?

Idézet: jack007

de az indításkor mindég figyelmeztet hog már van újabb verzió!
Mi lehete a gond vele?

Mármint a figyelmeztetéssel?  :confused: Lehet, hogy nem értelmezem jól ;) De az nem gond, ha figyelmeztet az új verzióra ;) A 401-essel kapcsolatban pedig kéne még 1-2 infó.. pl a tűzfalad figyeli az exe-k integritását? nyilván akkor rá kell kérdeznie a 401es dc tlepítése után újra, hogy kiengedje-e a netre, stb..

#178 Felhasználó inaktív   jack007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 16. 07:33

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 20:00

Mármint a figyelmeztetéssel?  :confused: Lehet, hogy nem értelmezem jól ;) De az nem gond, ha figyelmeztet az új verzióra ;) A 401-essel kapcsolatban pedig kéne még 1-2 infó.. pl a tűzfalad figyeli az exe-k integritását? nyilván akkor rá kell kérdeznie a 401es dc tlepítése után újra, hogy kiengedje-e a netre, stb..

Mikor feltettem a 0.401-et akkor mág a hublistát sem akarta letölteni. A Favorit hubok közül kiválasztva valamelyiket pedig Connecting Timeout hibaüzenetet kaptam!
Tűzfal nincs a gépen!
Egyenesen csatlakozom az ADSL modemhez!
Ezért most a 0.306-os verzióval nyomulok!

#179 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 12:30

Idézet: jack007 - Dátum: 2004. április 16, péntek - 8:33

Mikor feltettem a 0.401-et akkor mág a hublistát sem akarta letölteni. A Favorit hubok közül kiválasztva valamelyiket pedig Connecting Timeout hibaüzenetet kaptam!
Tűzfal nincs a gépen!
Egyenesen csatlakozom az ADSL modemhez!
Ezért most a 0.306-os verzióval nyomulok!

Rajtad kívül összesen egy ilyent hallottam, ogy nem ment az új dc, mindenhol timeout.. túl sok ötletem sajna nincs.  Viszont azért statisztika-ügyileg lécci meséld majd el, milyen oprendszered és milyen pppoe protokollod van  :rolleyes:

Amúgy új hublista-címek vannak, legalábbis a dcinfo.sytes.net helyett http://www.dcinfo.or...list.config.bz2 az új  ;)

Mondjuk ez még önmagában nem old meg semmit  :confused:

#180 Felhasználó inaktív   nagy1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 14:17

Hogy lehet a feltöltés sebességét lekorlátozni? Fontos lenne...

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.