HWSW Informatikai Kerekasztal: DC++ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DC++

#281 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 09. 09:14

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 21:38

Az ellentmondana a BCDC szellemiségének, ami lehetőséget ad a felhasználók kezébe. Az már nem BCDC lenne. Nyilván tudnék, de eszem ágában sincs buta programokat a felhasználók kezébe adni. Ha valaki csalni akar, fog majd máshogy, semmi értelmét és hasznát nem látnám ennek a dolognak.

A BCDC teljesen szándékosan detektálhatatllan. Nem is olyan rég még felismerhető volt, de mióta a CDM-szutyok kliensek banolgatnak össze-vissza minden hülye okra hivatkozva, azóta teljesen "átlátszó" (pl már engem is vágtak ki CDM-mel, hogy faker vagyok, pedig faker a kutya f.. a.. ).

Az opció, ami benne van, az a client emu az kizárólag a tag formátumában számít, a kliens azonosítóját a 307-es vezriótól kezdve nem változtatja meg. A másik, áltlaad említett opció neve pedig "custom description format" és nem "fake tag" :rolleyes:
[...]

Engem a napokban rendszeresen kirúgtak egy hubról bcdc++ használata miatt, akárhogy variáltam. A végén már kiszedtem a custom tag-et, upload limitet 0-ra, és a kliens emu-t dc++-ra tettem. Így se tetszett nekik. :confused:

Szerkesztette: BigDil 2004. 06. 09. 09:15 -kor

#282 Felhasználó inaktív   Exlepra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 09:28

persze mert ha bcdc-vel dc-t emulálsz akkor az tulképpen csalás, bcdc emu legyen

#283 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 09:40

Idézet: Exlepra - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 10:28

persze mert ha bcdc-vel dc-t emulálsz akkor az tulképpen csalás, bcdc emu legyen

Eredetileg bcdc-n volt.

#284 Felhasználó inaktív   Exlepra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 10:24

Akkor passz, a legtöbb helyen nem is a limit hanem a client emu és tag miatt nem szeretik, ezért gondoltam hogy jó lenne egy "tiszta" bcdc amiben nincs lehetőség a csalásra és ha vki limitel az tisztán látszik.

Btw Fleetcommand ne mond már, hogy az nem "fake tag" opció ;)  hiszen be lehet oda akár azt is írni pl. hogy : <++ V:0.401,M:A,H:3/0/0,S:15>

ui, úgy tűnik a 401b-t még nem detektálja jól a cdm

Szerkesztette: Exlepra 2004. 06. 09. 10:56 -kor

#285 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 19:29

FleetCommand:

Lécci engedélyezni a nextDC++ 0.306 kliens hozzáférést a hubodnál, ez a valaha legjobb és legmegbízhatóbb több szálas letöltésnél is ( teszteltem 1 hétig és tényleg nem száll el! :o ), megnéztem és nincs CRC hiba.

Lécci... lécci... lécci...  :respect:  :respect:  :respect:

;)
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#286 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 23:11

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 20:29

FleetCommand:

Lécci engedélyezni a nextDC++ 0.306 kliens hozzáférést a hubodnál, ez a valaha legjobb és legmegbízhatóbb több szálas letöltésnél is ( teszteltem 1 hétig és tényleg nem száll el! :o ), megnéztem és nincs CRC hiba.

;)

Erre zérónullasemmi esély van szerintem, mivel a 0.306-ban nincs hashing, azt hiszem... Az egy dolog hogy nálad pont nincs hibás file.

Amúgy tényleg, mi van akkor, ha mondjuk a 0.401-re épül ez a többszálú letöltés dolog? Úgy már jónak kell lennie, nem?

#287 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 04:33

Idézet: BigDil - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 0:11

Erre zérónullasemmi esély van szerintem, mivel a 0.306-ban nincs hashing, azt hiszem... Az egy dolog hogy nálad pont nincs hibás file.

Amúgy tényleg, mi van akkor, ha mondjuk a 0.401-re épül ez a többszálú letöltés dolog? Úgy már jónak kell lennie, nem?

Úgy látszik mégis van, de sokkal lassúbb. :) Nem tudok róla, hogy van újabb verzió a ndc-ről, eddig ez van. :rolleyes: Hisz ez Opera alapú rendszer.

Szerkesztette: bolic77 system 2004. 06. 10. 04:34 -kor

#288 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 08:24

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 20:42

Nálad valami gubanc lehet.. ugyanis

Először is miért akarod passzív módban használni a DC-t? Egy port forwardolásával néhány perc alatt aktív módot kovácsolhatsz össze, aminek az eredménye lényegesen több találat kereséskor, valamint hogy tudsz tölteni a többi passzív felhasználótól.

Két passzív ugyanis nem tud egymától tölteni, ezért a passzív mmóddal csak magaddal szúrsz ki. ... ja, és a hubokon kb a felhasználók 70-80 %-as passzív...

Azon felül.. a 411-es portot nem a DC, hanem azok a hubok használják, aminél a címe után nincs kettősponttal megadva a port száma (pl nyuszi-muszi.dyndns.org  vö nyuszi-muszi.dyndns.org:4242), tehát ennek nem kéne megakadályoznia a dc használatát..

ill ha van valami ennél  konkrétabb hibád, mint hogy "nem működik", azt légyszi írd meg

Nem tudom miért gondoltam, hogy nem tudok kapcsolódni egy hubhoz sem. Talán, mert előtte csak olyanon voltam fenn, ahol a 411-est használták. Megpróbáltam, megy az eltérő portot használóknál!  :cool:
Viszont az aktív módot nem tudom belőni. Ha saját ip címemet adom meg akkor "Invalid IP in ConnectToMe, this might be because of in passive mode" üzit kapom mindenhonnan. Ugyanez a router ipjénél illetve ha nem adom meg. Nem igazán tudom, hogy ilyen esetben lehet-e használni az aktív módot, nem igazán értek hozzá  :(
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#289 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 09:44

Idézet: Picur - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 9:24

Nem tudom miért gondoltam, hogy nem tudok kapcsolódni egy hubhoz sem. Talán, mert előtte csak olyanon voltam fenn, ahol a 411-est használták. Megpróbáltam, megy az eltérő portot használóknál!  :cool:
Viszont az aktív módot nem tudom belőni. Ha saját ip címemet adom meg akkor "Invalid IP in ConnectToMe, this might be because of in passive mode" üzit kapom mindenhonnan. Ugyanez a router ipjénél illetve ha nem adom meg. Nem igazán tudom, hogy ilyen esetben lehet-e használni az aktív módot, nem igazán értek hozzá  :(

http://www.portforward.com/
DC-t meg active módba teszed, beírod a külső, netes IP-det, és a portot amit forwardoltál.

#290 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 09:50

Oké nézem. Bár egy fontos dolog kimaradt: a routeren nem állíthatok semmit, nincs jogom!  :omg:  :banghead:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#291 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 21:01

Idézet: BigDil - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 10:14

Engem a napokban rendszeresen kirúgtak egy hubról bcdc++ használata miatt, akárhogy variáltam. A végén már kiszedtem a custom tag-et, upload limitet 0-ra, és a kliens emu-t dc++-ra tettem. Így se tetszett nekik. :confused:

Pedig tényleg megnézheted, semmi nincs különbség a DC++ és BCDC között.. hacsak nem az, hogy a DC++-ból még csak 0.401 van, a 0.401b pedig a 0.402cvs-re épül, ezért több dolgot támogat már..
De akkor feltehetően ugyanez lenne az eredmény pl StrongDC használata esetén is (habár RC6-ot semmiképp se használjatok, ékezetes fájlneveknél kampó.. azt még nemtom, van-e új verzió)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#292 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 21:04

Idézet: Exlepra - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 23:08

Az újabb dc++k cdm változatok is a bcdc-ből lettek átírva, így az lenne a fura ha nem tudná detektálni ;)

*** DCDM++ 0.013 00:16 14/03/2004 ***
Based on BCDC++ 0.307.

Az okfejtésedben egy logikai bukfenc van, attól még, hogy arra épül, nem kell felismernie...

Ja, amúgy lehet, hogy épp elébb írtam, de pont a cdm-ek az okai, hogy megszünt a bcdc emuláció és csak a tagben nyilvánul meg.. ugyanis a bcdc volt az első dc, amiben a TTH hashelés működött, és eredetileg azt csak bcdc emulációban nyújtotta. De ahelyett, hogy örültek volna neki, a cdm készítői(je) arra használta fel, hogy ezzel ismerje fel a klienst és banolgassák.. hát ebből senki se kér :rolleyes:
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#293 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 21:08

Idézet: Exlepra - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 11:24

Akkor passz, a legtöbb helyen nem is a limit hanem a client emu és tag miatt nem szeretik, ezért gondoltam hogy jó lenne egy "tiszta" bcdc amiben nincs lehetőség a csalásra és ha vki limitel az tisztán látszik.

Btw Fleetcommand ne mond már, hogy az nem "fake tag" opció ;)  hiszen be lehet oda akár azt is írni pl. hogy : <++ V:0.401,M:A,H:3/0/0,S:15>

ui, úgy tűnik a 401b-t még nem detektálja jól a cdm

ne kérje senki, hogy butítsam le a klienst, az okokat már leírtam. részemről lezárva a téma, a felhasználónak nem hülye klienst szánunk.

a cdm-ekre pedig mondtam már, hogy ne bízzon meg bennük senki, sokszor ok nélkül banolgatnak kifelé embereket.. yau, amúgy mint említettem a 0.401b az nem 0.401-es teljesen...

#294 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 21:12

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 20:29

FleetCommand:

;)

A hozzászólással két baj van..

Egyfelől nem ez a megfelelő hely hubokkal kapcsolatos hozzászólásokra, ezért arra most itt nem is reagálok. Tudod a HUB e-mail-címét, írj arra, avagy hubralépéskor megkapod a honlap címét, azon keresztül írj nekünk, habár ebben a témában előrebocsátom, felesleges.

A másik baj, hogy technikailag rossz a megoldást és nem lehet legjobb és legmegbízhatóbb, elárulom, hogy a nextdc letöltési kódjához amint azt a saját fórumán is olvashattátok, nem nyúlt senki hozzá. az összes többszálú kliens egy techinaki zsákutca a jelenlegi megvalósításban, és használatuk a véleményem szerint az össz-megosztás minőségét károsan befolyásolja (nem kötelező velem egyetérteni, ha utánaolvasnál az oly sokszor emlegetett hashelésnek, rájönnél te is, hogy nincs ezúttal igazad)

#295 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 21:17

Idézet: BigDil - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 0:11

Ez igaz, a 0.306-ban csak a BCDC-ben volt hashelés (és ami rá épült)

A 0.401-ben sem más még a helyzet, ugyanis.. a hashelés a 0.401-es verzióban azt biztosítja, hogy rá lehet keresni biztosan azonos fájlokra hash alapján de ellenőrzés még nincs a kliensben. Azt hiszem, a 0.401b már letöltés után megvizsgálja a hasht (csak ha volt persze eredetileg is hozzá!), viszont a lényeg:

A DC jelenleg fájl-darab hashjét nem tudja kiszámolni, csupán fájl-egész hashjét, amiből az következik, hogy többszálú letöltésre még nem használható a dolog. Nem véletlen, hogy nincs a DC++-ban több szálú letöltés. Bele kell törődni, nem azért nincs, mert ki akarnának szúrni a fejlesztők a felhasználókkal, hanem azért nincs, mert még nincs meg rá a megfelelő technikai feltétel. A "cowboy-fashion"-multisource pedig egyáltalán nem biztonságos és sok kellemetlen pillanatot okoz rengeteg felhasználónak a hibás fájlok tömkelege.

#296 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 17:27

Ha bcdc-ben be van kapcsolva az automatikus alternatíva-keresés nem lehet ezt vhogy kontrollálni? Pl hogy én csak a 6 T3-astól akarom szedni a dolgot, a maradék 66 dsl-estől nem. Van erre vmi lehetőség?

#297 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 18:40

Idézet: Orgi - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 18:27

Ha bcdc-ben be van kapcsolva az automatikus alternatíva-keresés nem lehet ezt vhogy kontrollálni? Pl hogy én csak a 6 T3-astól akarom szedni a dolgot, a maradék 66 dsl-estől nem. Van erre vmi lehetőség?

Nincsen, ha ilyen lehetőséget építene bárki is a dc-be, az a jelenleginél is aránytalanabbul alakítaná ki a szabad slotok számát, sose lenne szabad ember csak a modemesek maradnának üresen..

Jam, amúgy meg egyáltalán nem biztos, hogy egy T3tól lehet a leggyorsabban tölteni..

Megj:

Idézet: HWSW Fórum

Már kapsz e-mail értesítéseket az új üzenetekről.

Kap a fene..  :rolleyes:

#298 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 20:36

Idézet: tabula - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 16:10

Remélem mihamarabb a magyar hubokon is bevett szokás lesz az eredeti kiadások megosztása.

Idézet

Ez egy gyakran hallott panasz a RAR-ral kapcsolatos vitákban. A kézenfekvő megoldás, hogy nem tartjuk meg a RAR archívumokat is, és a kicsomagolt állományokat is egyszerre. A kiadásokat RAR archívumokban tároljuk a merevlemezen. Amikor meg szeretnénk nézni egy filmet, kicsomagoljuk a fájlokat egy ideiglenes könyvtárba, megnézzük a filmet, majd letöröljük a kicsomagolt fájlokat az ideiglenes könyvtárból. Egy átlagos film kicsomagolása körülbelül 3 perc, ami semmiség azokhoz az előnyökhöz képest, hogy RAR-t töltünk le, és osztunk vissza.

Pontosan emiatt halott ötlet.

#299 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 20:37

Na szóval no comment...  :think:

Mérges voltam, ahogy minden kliens elszáll néhány naponta, az utolsó stabil programot fogtam ki, teszteltem 1 héten keresztül és mi lenne a hiba??? Töltötték tőlem és nem említették panaszt, volt aki extra slotért adtam neki némi kis programért, méghozzá élőben priviztem vele a gondokról...

Ezt nem értem semmit, de tudom, hogy a korábbi ndc nagyon pocsék volt, a haverom bejelentés köszönhetően örömet kaptam és ők is örültek.

A HUB meg a hashelés stb. hagyjuk a fenébe, amúgy az eredeti DC++ "széklet" marad, vésztartaléknak szántam magam, úgyhogy csalódtam tőled a stabil programért, vagy visszamegyek a fizetős 0day alvilágába vagy lassan visszaárasztaná a webes alapú kiszolgálások, ki kell kerülni a holtpontból, sokan panaszkodták is minden csomópontokban, van olyan akinek 100% stabil 401 mellett.  :think:  :omg:

Szóval nem értettem a különös beteges világát, úgyhogy leléptem, mert nem akar valaki együtt működni, az összefogás a lényeg! ;)

Szerk.: eszembe jutottam, hogy van olyan féreg vagy mittomén, régóta alkalmazták az eltérést, az elszállásért is magyarázható!  :eek: Nem értem, miért nem tiltható le az újabb verzió megjelenésért és ne közvetítsen online a "központtól"... El kell határolódni tőle, ha nincs igazam, csak emlékszem a cikk leírásról valahonnan, hogy valaki bosszúból rosszat csinált...  :confused:

Szerkesztette: bolic77 system 2004. 06. 11. 20:43 -kor

#300 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 11. 20:38

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 19:40

Idézet: HWSW Fórum

Már kapsz e-mail értesítéseket az új üzenetekről.

Kap a fene..  :rolleyes:

Idézet

Üdvözlünk a vezérlőpaneleden!
(...)
Adatkezelési beállítások
(...)
[.] E-mail értesítés privát üzenet érkezése esetén
E-mail-ben értesítést kapsz, ha új privát üzenet érkezik számodra.

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.