HWSW Informatikai Kerekasztal: DC++ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DC++

#941 Felhasználó inaktív   hgizmo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 21:27

Idézet: Ati_ - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 21:10

Mitől lehet az, hogyha a tűzfalat(Zone-Alarm) bekapcsolom, nem bír keresni a DC++?
Mit kell engedélyezni a Zone-Alarm-ban?

egy adott porton engedélyezni kell az udp, tcp-t a ZA-ban, és ezt a portot beírni a dc-be

#942 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 08:36

Sajna nem lesz jó.  :(
ZA mögül csak passzív tudsz lenni. :reklamacio:
Üdvözlettel:
Gabi

#943 Felhasználó inaktív   fancso 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 01. 09:30

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy ha csatlakozva vagyok egy hub-hoz, akkor az OP látja-e következő információkat:
- mennyit töltöttem le ill. fel
- hányan töltenek le tőlem (ha pl. meg van nyitva 3 slot, de valójában ennél többen töltenek le tőlem, mert bizonyos felhasználóknak biztosítok slot-ot, akkor ezt látja-e az OP, vagy csak annyit lát, hogy 3 slot van megnyitva?)

#944 Felhasználó inaktív   szerekh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 09:31

Sziasztok!

Kb. 2 hónapja használom a BCDC-t (most 0.668) , de eddig ilyen probléma még nem fordult elő.
ADSL kapcsolatom van, és router mögött ülök.  A portforward-ot megoldottam, a windows tűzfala sincs
bekapcsolva, helyette Kerio-t használok. Mindezt aktív módban.
Tegnap du. látom, hogy nem megy a letöltés. Kapcsolódás, aztán időtúllépés... Ezt akkor szokta csinálni,ha
megváltozik az ip-cím, de akkor megnézem, beírom az újat és megy minden tovább.
De tegnap délután óta nem megy az aktív mód.  Emlékeim szerint nem buzeráltam semmit  a világon.
Akkor meg mitől, így hirtelen?
:confused:

#945 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 11:57

Idézet: fancso - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 9:30

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy ha csatlakozva vagyok egy hub-hoz, akkor az OP látja-e következő információkat:
- mennyit töltöttem le ill. fel
- hányan töltenek le tőlem (ha pl. meg van nyitva 3 slot, de valójában ennél többen töltenek le tőlem, mert bizonyos felhasználóknak biztosítok slot-ot, akkor ezt látja-e az OP, vagy csak annyit lát, hogy 3 slot van megnyitva?)

Egyszer írta a PH-n egy srác, aki állítólag operátor az egyik hubon, hogy nem látja rólad ki tölt és te kitől töltesz, csak a megosztásodat, az upload slotokat, a Nick neved és a beállított sebességed látja. Azt viszont nem árulta el, hogyan szúrják ki a Netlimitert. :(  Bár az enyémet sosem vették észre, pedig felére le volt korlátozva a feltöltésem. De úgy gondoltam ez g@ciség, és kiprószáltam a Cfos-t, azóta nincs szükség a korlátozásra, ha maxon töltenek rólam, akkor is full sebességgel tudok letölteni. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#946 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 12:00

Idézet: szerekh - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 9:31

Sziasztok!

Kb. 2 hónapja használom a BCDC-t (most 0.668) , de eddig ilyen probléma még nem fordult elő.
ADSL kapcsolatom van, és router mögött ülök.  A portforward-ot megoldottam, a windows tűzfala sincs
Tegnap du. látom, hogy nem megy a letöltés. Kapcsolódás, aztán időtúllépés... Ezt akkor szokta csinálni,ha
De tegnap délután óta nem megy az aktív mód.  Emlékeim szerint nem buzeráltam semmit  a világon.

Nekem egyszer magától bekapcsolódott a Win tűzfala :confused: , nem tudtam keresni és aktív lenni.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#947 Felhasználó inaktív   fancso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 13:14

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 10:57

Egyszer írta a PH-n egy srác, aki állítólag operátor az egyik hubon, hogy nem látja rólad ki tölt és te kitől töltesz, csak a megosztásodat, az upload slotokat, a Nick neved és a beállított sebességed látja. Azt viszont nem árulta el, hogyan szúrják ki a Netlimitert. :(  Bár az enyémet sosem vették észre, pedig felére le volt korlátozva a feltöltésem. De úgy gondoltam ez g@ciség, és kiprószáltam a Cfos-t, azóta nincs szükség a korlátozásra, ha maxon töltenek rólam, akkor is full sebességgel tudok letölteni. :)

A Netlimitert úgy tudják kiszűrni, hogy náluk is az fut, ahol meg tudják nézni az egyes letöltések sebességingadozását. Ha nagyon egyenes a grafikon, akkor Netlimiter van a túloldalon.
Nekem a cFos-al az a bajom, hogy a rendelkezésre álló sávszélt (upload) nem egyenletesen osztja el a felhasználók között. Van aki rendesen tud letölteni (4-5 kbyte/s), van aki meg csak párszáz byte/s-el tud letölteni (sőt, gyakran meg is szakad a letöltés). Ha nincs cFos, csak Netlimiter, akkor ezt a problémát nem tapasztalom, gyakorlatilag egyenletesen megoszlik a sávszél a letöltők között. Lehet ezen valahogy segíteni a cFos-ban?

#948 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 13:31

Köszi a segítséget.
Feltettem a Kerio Personal firewall-t, ezzel már megy rendesen a keresés is. ;)
Üdv:Ati_ :respect:

#949 Felhasználó inaktív   szerekh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 13:32

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 13:00

Nekem egyszer magától bekapcsolódott a Win tűzfala :confused: , nem tudtam keresni és aktív lenni.

Már azt is néztem, de nem...  :(

#950 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 17:14

Idézet: fancso - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 14:14

A Netlimitert úgy tudják kiszűrni, hogy náluk is az fut, ahol meg tudják nézni az egyes letöltések sebességingadozását. Ha nagyon egyenes a grafikon, akkor Netlimiter van a túloldalon.
Nekem a cFos-al az a bajom, hogy a rendelkezésre álló sávszélt (upload) nem egyenletesen osztja el a felhasználók között. Van aki rendesen tud letölteni (4-5 kbyte/s), van aki meg csak párszáz byte/s-el tud letölteni (sőt, gyakran meg is szakad a letöltés). Ha nincs cFos, csak Netlimiter, akkor ezt a problémát nem tapasztalom, gyakorlatilag egyenletesen megoszlik a sávszél a letöltők között. Lehet ezen valahogy segíteni a cFos-ban?

A szerveren fut netlimiter? Ha igen, akkor hogyan tudják megnézni, h. a TE és 1 másik ember között levö forgalom milyen sebességű?

Amúgy a kérdésre 1xű a válasz: fel kell rakni próbaképp 1 hubot (pl. yhub win-re) és meg lehet nézni a saját szemeddel.

#951 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 11:23

Idézet: szerekh - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 9:31

Sziasztok!

Szia!

Nekem is ez volt, nem tudtam aktív lenni. Mire rájöttem :banghead:  ...  Valamiért a Winxp tűzfala bekapcsolódott, nekem attól őszült meg a hajam.

#952 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 11:25

Jah látom már, volt reagálás.

Akkor esetleg egy router reset, de elotte mentsd el a beállításait, vagy írd fel. Netán firmware frissítés.

Szerkesztette: XRV 2005. 02. 02. 11:28 -kor

#953 Felhasználó inaktív   fancso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 12:06

Idézet: ricsip - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 16:14

A szerveren fut netlimiter? Ha igen, akkor hogyan tudják megnézni, h. a TE és 1 másik ember között levö forgalom milyen sebességű?

Amúgy a kérdésre 1xű a válasz: fel kell rakni próbaképp 1 hubot (pl. yhub win-re) és meg lehet nézni a saját szemeddel.

Nem a szerveren fut. Engem akkor rúgtak seggbe, amikor az egyik OP elkezdett tőlem letölteni.

#954 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 12:35

nem tudom, figyeltétek-e, de a legtöbb kliens ha netlimiter van mellette, kapcsolatként netlimitert jelez a hubnak (külföldi hubokon rendszeresen látni olyat, hogy kapcsolatként netlimiter látszik)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#955 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 01:01

Multkor vegigprobaltam egy rakas StrongDC-t, ugy tunik a cvs73 az utolso, ami jol mukodik, es nem jelzi a netlimitert.

#956 Felhasználó inaktív   hgizmo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:10

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 8:36

Sajna nem lesz jó.  :(
ZA mögül csak passzív tudsz lenni. :reklamacio:

Ez így nem igaz!:( Nekem megy ZA mögül, pedig a legmagasabb biztonsági szintre van állítva. Egyszerűen engedélyeztem egy bizonyos portra a ki/be menő UDP-t és TCP-t, ezt megadtam a dc-ben is és kész. :up:

#957 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 18:11

Az emberek nagy részének pedig nem megy.  ;)
Azért örülök, hogy neked sikerült.  :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#958 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 20:55

Az miért van ha rákattintok egy filere, hogy töltse le, 5-10 mp-en belül megszakad a letöltés. :confused:
Akárhonnan töltök, mindig fellép ez a jelenség. :(
Tőlem tudnak tölteni, csak én nem.
Üdv:Ati_ :respect:

#959 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 05. 04:41

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 18:11

Az emberek nagy részének pedig nem megy.  ;)
Azért örülök, hogy neked sikerült.  :up:

Az emberek nagy része valamit nem jól állít be. :think:  ZA-t használok, mégis tökéletesen működik a DC aktív módban. (BCDC 0.668, ZA 5.5.062.004)

Idézet

Egyszerűen engedélyeztem egy bizonyos portra a ki/be menő UDP-t és TCP-t, ezt megadtam a dc-ben is és kész.

Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#960 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 15:40

Ajánlom a RMDC-t  :cool:  :respect:
Ennél jobb nincs...
Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

Téma megosztása:

• (83 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.