HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple iPhone - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple iPhone 2G / 3G / 3GS

#221 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 18. 19:14

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 20:09

Ez már a brit tudósok-nak is feltűnt... :)
http://www.physorg.c...s129793047.html

Csókolom, akkor ha ennyit fizetek forgalmazhatok a Hubblén keresztül? Ennyi...
Make love not Wor.

#222 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 08. 18. 21:01

Ezért most lehet warn/ban-t kapok de azért is leírom:

Ma a nap folyamán többször ránéztem a fórumokra (hwsw, m*arena, stb.) és a tegnapig domináns "ez Mo, hihetetlenül drágán fogja adni a T a készüléket mert gonoszok" kórust felváltotta a "jó az ár, de én tuti nem telefonálok el ennyit, szemét T hogy 10e-t kér". Most őszintén: mi az az ár amiért ez a kórus elégedett lenne? (azontúl hogy szemét cégek, rohadt kapitalizmus)

Szinte 100% hogy nem lesz iphonom a 2 év T-s hűség miatt, de ez akkor is vicces (legalábbis szvsz)

#223 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 18. 21:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 19:48

Gondolkozom melyik kategória vagyok, de valahogy a divatmajom az nem nyerő, meg a céges sem, mert én fizetem a számlát, de biza ennyit el kell telefonálni.

Mondom, kicsit sarkítva. Lehetnek kivételek, sulisizével meg jól mellélőttél. Nem mondtam, hogy nincs ilyen, van ismerősöm, aki magáncélra elnyomott egyik hónapban 48 ezret, de ritka szvsz, nem jellemző. :smoker: (Te se mondd már, hogy abban nincs céges duma, csak neked nem fizeti cég.) :)

Amúgy, amiért bejöttem, az ez:

Idézet: HWSW

Az iPhone 3G a szolgáltató díjszabásában szereplő többi tarifacsomaggal is megvásárolható (kivéve MobilOtthon és MobilOtthon Prémium), a meglévő előfizetők pedig a szokás szerint készülékváltással, az előfizetésükre vállalt új hűségnyilatkozattal is hozzájuthatnak az Apple telefonjához.

Többi csomaggal? Valaki homályosítson már fel, hogy ez akkor hogy van... (Télleg, néztem, ki írta, Krinyó nevét már nem is látom a szerkesztőségben...):think:

Szerkesztette: spidey 2008. 08. 18. 21:11 -kor

#224 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 21:38

Idézet: Cellular - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 20:05

Tokmindegy ki mit mond, sok erte ennyi. Orulok, hogy annyi minden benne a van a havidijban de aki nem hasznalja ki annak iszonyat rafizetes. Erre nem magyarazat az, hogy az Apple 'reteg termek' mert maximum csak nalunk az, Amerikaban uton utfelen mindenki azzal rohangal. Es sajnos ilyen barom arak mellett az is fog maradni. El se tudom kepzelni mi lett volna a ceggel ha az iPod-okat es az iMac-eket is ilyen hulye modon forgalmaznak a piacon, valoszinu reg csodbe mentek volna.

hááát.
nézd meg mennyi egy imac, és mennyiből rakható össze egy hasonló pc konfig. (2.8 ghz core2duo, 24" monitor, 2 giga memória, ati 2600 és bruttó 400k lol, pc hasonló konfig (windows-zal) bruttó 200-250 körül van)

vagy nézd meg mennyi egy ipod, és egy hasonló tudású mp3 lejátszó (ipod shuffle 13-18K (1-2giga) - 1 gigás noname 4ezer forintnál kezdődik és már fm vevő is van benne, meg kijelző is, 8k körül már márkás is van, nano 36-50k (4/8 giga) -  4 gigás noname 6-7ezer körül kezdődik. 14 körül már márkásabbak is vannak vagy a classic/touch 70-100k körül se épp a legolcsóbb)

mégse mentek csődbe...

szifon3g ár: nem kevés, annak aki sokat telefonál, és amúgy is sok lenne a számlája, annak nem drága. van aki viszont kevesebbet beszél, és kevés szokott lenni a számlája, az attól még akarhat szifon3g-t annak viszont sok.

Szerkesztette: WiZARD 2008. 08. 18. 21:41 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#225 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 21:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 22:38

nézd meg mennyi egy imac, és mennyiből rakható össze egy hasonló pc konfig. (2.8 ghz core2duo, 24" monitor, 2 giga memória, ati 2600 és bruttó 400k lol, pc hasonló konfig (windows-zal) bruttó 200-250 körül van)

De ha márkásat nézünk, 4 magos odabasz típusú Delleket veszünk 24"-essel 350 körül, de abban 3 év helyszíni gari is van, még itt banánisztánban is. MACnél ha jópofa az eladó, akkor beviszi a servicébe. Ha nem, akkor vigyem én.
Make love not Wor.

#226 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa

Ez az utolsó postom mára, de ha már épp volt fél órám rá:

Elgondolkodtam, h ha feltételezünk egy minden fórumban előkerülő "átlag" GSM usert, aki a példánk kedvéért havi 4e-t költött eddig beszédre és sms-re (a 3-4e-s tartomány alatt inkább már a rádcsörgök-hívjálvissza típusú emberek vannak, tisztelet a kivételnek, de az átlag sztem 3-4e lehet), és most vesz egy komolyabb tudású mobilt amin internetezni is szeretne.

Sztem az apple ha nokiát veszünk alapul kb. az N-es nokiákkal akarta egy ligába pozicionálni az iphont (hogy ez mennyire sikerült azt most mellőzzük), tehát semmiképp nem a presztízsnek kikiáltott 8-as szériával. Példaként vettem mondjuk a Nokia N82-t (de végig lehet játszani akármelyikkel)
Argep.hu alapján 90.000 körül vannak új, számlás, magyar garanciás darabok legolcsóbban, ezt vettem alapul.

A példában feltettem, h a júzer előfizet a 3 szolgáltató valamelyikének legkisebb nem bohóc netjére (az ilyen 30, 80 MB, kihagytam). Belevettem a nem mindenkinek elérhető csomagokat is. Aztán megnéztem a teljes kiadást 24 hónap alatt

Az eredmény:

Nokia N82: 90.000.-

Pannon:         4.000.- Ft
500 MB NET: 2.000.- Ft
Össz: 6.000.- Ft
Össz (tel+szolgáltatás): 234.000.- Ft

T-Mobile: 4.000.- Ft
2 GB NET: 3.000.- Ft
Össz: 7.000.- Ft
Össz (tel+szolgáltatás): 258.000.- Ft

Voda: 4.000.- Ft
1 GB NET:         3.000.- Ft
Össz: 7.000.- Ft
Össz (tel+szolgáltatás): 258.000.- Ft

Ha emberünk csak beszél és nem küld SMS-t, akkor ennyire futja 4000 Ft-ból
Pannon: 133 perc
T-Mobile: 120 perc
Voda: 129 perc

Abszolút nem akarok az iphon mellett kampányolni, de a "24 hónap alatt rengetegbe kerül" érv csalóka, mert egy teljesen független telefonnal, hűség nélkül is lehet hasonló összeget kiadni, átlagos beszéd és net használat mellett.

Ami talán fontosabb
a) külön megvett netet más telefonnal laptopon lehet használni, iphonnal nem
b) ebben a példában, ha a nokiát ellopják, egyszerűen lemondom az előfizetést, míg az iphonnál fizethetem a vakvilágba
c) plusz az apple szerviz sem a korrektségéről híres (egy időben anno törzsvendég voltam a Bp-Bécs EC-n, mert én vittem ottani apple szervizbe az egyik grafikus rokon macbookját)

@WiZARD: azért egy 4 gigás iAudio U3 ára pariban van egy nanoval igaz a tudása jóval több.
Nem istenítenm az apple-t, távolról se, de legalább a komolyabb mp3 gyártó márkák termékeivel vessük össze --- > akkor is kijön h versenyképtelenebb a nano, de legalább komolyabb az összehasonlítás.
Ennyi erővel mondhatjuk hogy egy kínai N95 koppintás ennyivel és ennyivel olcsóbb mint az igazi.

#227 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: danielh - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 22:01

Ezért most lehet warn/ban-t kapok de azért is leírom:

Ma a nap folyamán többször ránéztem a fórumokra (hwsw, m*arena, stb.) és a tegnapig domináns "ez Mo, hihetetlenül drágán fogja adni a T a készüléket mert gonoszok" kórust felváltotta a "jó az ár, de én tuti nem telefonálok el ennyit, szemét T hogy 10e-t kér". Most őszintén: mi az az ár amiért ez a kórus elégedett lenne? (azontúl hogy szemét cégek, rohadt kapitalizmus)

Szinte 100% hogy nem lesz iphonom a 2 év T-s hűség miatt, de ez akkor is vicces (legalábbis szvsz)

ha 1 forintert adnak, es ingyen telefonalhatnal vele akarhova stb, ingyen 3g 10 evig. akkoris draga lenne mert szarszemet ajtyunsz meg szarszemet sztivdzsobsz es kulonbenis dogoljonmeg az eppöl!!!444 es meg akkoris azt mondanak hogy olcsobb megvenni 140ert a htc aktualis csucsmodelljet. kis tulzassal de sajnos ez igyvan. akarmilyen csomagban arulnak, mindenkeppen draga lenne. itt mindegy csak fikazni lehessen valamit, ez mo
macbook air 2014

#228 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 21:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. Aug. 18., Monday - 22:46

De ha márkásat nézünk, 4 magos odabasz típusú Delleket veszünk 24"-essel 350 körül, de abban 3 év helyszíni gari is van, még itt banánisztánban is. MACnél ha jópofa az eladó, akkor beviszi a servicébe. Ha nem, akkor vigyem én.

:offtopic: 

Jahno, ha már erre jársz: Dell ügyben lehetne hozzád fordulni (nem pont ez a darab de úgy általában)?

#229 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 21:55

Idézet: danielh - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 22:48

Jahno, ha már erre jársz: Dell ügyben lehetne hozzád fordulni (nem pont ez a darab de úgy általában)?

Fogjuk rá. Írjon kend mailt.
Make love not Wor.

#230 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 22:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. Aug. 18., Monday - 22:55

Fogjuk rá. Írjon kend mailt.

Cégesre elment

#231 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 22:19

Idézet: spidey - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 18:28

Ugyanakkor: haver 30-ért vett a T-nél HTC Touch-ot, jó, hogy nem Apple, de divatos, az egyik legszebb telefon, havidíj 1800 Ft, és lebeszélhető...

30ezer és havi 5ezer, nem pedig 1800...és szerintem nem beszélhető le, de utánakérdezek kedvesemtől.

#232 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 05:17

Abszolút nem akarok az iphon mellett kampányolni, de a "24 hónap alatt rengetegbe kerül" érv csalóka, mert egy teljesen független telefonnal, hűség nélkül is lehet hasonló összeget kiadni, átlagos beszéd és net használat mellett.

Ehez csak annyit, hogy nem jo otlet egy teljesen fuggetlen telefont egy 2 eves nyilatkozatossal osszehasonlitani. Persze, hogy fuggetlennel lehet hasonlo arat is kihozni hisz a fuggetlen altalaban dragabb.

WiZARD: felreertetted amit mondtam. Nem az iMac es iPod araival van gondom. Arra probaltam ravilagitani, hogy ha ezt a ket termeket is kizarolag ugy forgalmaznak ahogyan az iPhone-t (peldaul csak Saturn-ban, csak iTunes Pro es Quicktime Pro elofizetessel, stb stb) akkor messze nem adtak volna el annyit amennyit vilagszerte. Nem az iPhone arat kellene csokkenteni (bar azert 200-nal igy se er tobbet) hanem a hozzajutast leegyszerusiteni. Nem ismerem az Apple uzletpolitikajat de szerintem az, hogy belekenyszeritik a vasarlot egy szituacioba ahol vagy vajaskenyer vagy zsiros (elofizetesi opciok is korlatozva vannak, nem allithatja ossze a vasarlo azt a csomagot ami neki lenne jo) az egyaltalan nem 21. szazadi uzleti gondolkodas.

#233 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 06:34

Cellular: barmilyen T-Mobile csomaggal megveheted, akkor mibe is kenyszeritenek bele?

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#234 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 07:03

Idézet: Phantom Lord - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 15:31

Havi 10ért kapsz 400 percet 200sms-t és 2giga adatforgalmat. Nehogymár sok legyen.

Es ha en havi 10 percet es 20 smst kuldok?

#235 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 07:05

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 8:03

Es ha en havi 10 percet es 20 smst kuldok?

Akkor nem előfizetéssel veszel iPhone-t.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#236 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 07:11

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 8:05

Akkor nem előfizetéssel veszel iPhone-t.

Na ja, ha lehetne fuggetlenul kapni.

#237 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 07:30

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 6:34

Cellular: barmilyen T-Mobile csomaggal megveheted, akkor mibe is kenyszeritenek bele?

Krinyo

Krinyo: hat abba, hogy szolgaltato fuggo. Amugy ezt a "barmilyen csomagot" hogy erted? Bemehetek a boltba es mondhatom azt, hogy olyan csomagot kerek amiben havi 100 perc duma van, 1000 sms, es 1g adatforgalom, es erre ok adni fognak egy havidij arajanlatot?

#238 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 07:31

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 8:11

Na ja, ha lehetne fuggetlenul kapni.

Van 3G, 200 ezerért.  :Đ

Az natúr az 90.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#239 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 09:25

Idézet: Cellular - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 6:17

Ehez csak annyit, hogy nem jo otlet egy teljesen fuggetlen telefont egy 2 eves nyilatkozatossal osszehasonlitani. Persze, hogy fuggetlennel lehet hasonlo arat is kihozni hisz a fuggetlen altalaban dragabb.

WiZARD: felreertetted amit mondtam. Nem az iMac es iPod araival van gondom. Arra probaltam ravilagitani, hogy ha ezt a ket termeket is kizarolag ugy forgalmaznak ahogyan az iPhone-t (peldaul csak Saturn-ban, csak iTunes Pro es Quicktime Pro elofizetessel, stb stb) akkor messze nem adtak volna el annyit amennyit vilagszerte. Nem az iPhone arat kellene csokkenteni (bar azert 200-nal igy se er tobbet) hanem a hozzajutast leegyszerusiteni. Nem ismerem az Apple uzletpolitikajat de szerintem az, hogy belekenyszeritik a vasarlot egy szituacioba ahol vagy vajaskenyer vagy zsiros (elofizetesi opciok is korlatozva vannak, nem allithatja ossze a vasarlo azt a csomagot ami neki lenne jo) az egyaltalan nem 21. szazadi uzleti gondolkodas.

a 200 ezres nokiak meg a htck se ernek 10 ezer forintnal tobbet. imadom ezt a hozzaallast hogy nem er 200 dollarnal tobbet, az okosok mindig ezzel dobaloznak

mellesleg nem ugy volt hogy lesz fuggetlenul is?  :think:

Szerkesztette: evone 2008. 08. 19. 09:26 -kor

macbook air 2014

#240 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 09:27

Idézet: evone - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 10:25

mellesleg nem ugy volt hogy lesz fuggetlenul is?  :think:

Nem.

Téma megosztása: