Elküldve: 2009. 06. 25. 07:58
Cellular: Ugy latszik tenyleg nem erted, pedig szerintem erthetoen irtam le. Az elofizetesnek nincs koze a telefonhoz, a kartyat nem adom a keszulekkel egyutt, vagyis nem kell semmit atiratni, vagy ilyenek. Mivel csak a telefont vettem anno, ezert nem fogjak letiltani sem, hiszen az elofizetest eddig is es ezutanis fizettem/fizetem. Talan most mar vilagos, bar ha megint megkerdezed mennyi ido atiratni, lehet leugrom az emeletrol:) A hasznalt elektronikarol meg csak annyit, hogy eleg sokan veszik. 1-2 eves akksi ugye ebben az esetben nincs, a legidosebb magyar iphone is julius vegen lesz 1 eves, szoval ez sem relevans. Sokan veszik, mert jellemzoen joval olcsobb, mint az uj es az akksi meg egyebek filleres tetel manapsag. Egyebkent en sem nagyon szoktam hasznaltan muszaki cikket venni, de megertem azt, aki igen.
WiZARD: Ki mondta hogy reszletre, vagy draga elofizura vettem ennyiert? Ujra elmondom, keszulekvaltas tortent (ez a hivatalos neve), meglevo elofizetesre es egy forint reszletet, vagy magasabb havidijat nem fizettem erte. Meg csak akcios sem volt, ennyi volt a listaara ehhez a meglevo elofizuhoz. Csak sokan ebben a tevhitben elnek a mai napig, hogy iphone csak ikon dijcsomagokkal hozhato el.. Barmelyik meglevo elofizuhoz vehetted, az ar attol fugg, milyen draga a meglevo dijcsomagod. Enyem valami ceges, majdnem a legdragabb volt igy a keszulek, ha mondjuk valami meglevo relax 500 hoz vettem volna, akkor eleg lett volna 29-et fizetnem.
Vagyis nyugodtan mondhatom, hogy ennyibe kerult a telefon, mert igy is van. Es szamolhatom ebbol az ertekallosagot, hiszen az eddigi telefonjaimat is ugyanilyen konstrukciokkal (keszulekvaltas) hoztam el, es mindegyiken buktam egy ev alatt cirka 60-k-t, esetleg tobbet. Vagyis nem az almat hasonlitottam a kortevel, hanem azonos aru keszulekeket (akkoriban mindegyik telefon fuggetlenul olyan 120-140korul volt, amiket igy vettem) azonos feltetelekkel. Szoval nekem hiaba bizonygatjatok, hogy nem ertekallo, ha a sajat tapasztalataimbol tudom, hogy az eddigiekhez kepest messze a legjobb ilyen teren (is).
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB