HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple iPhone - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple iPhone 2G / 3G / 3GS

#781 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 23. 13:35

Cellular: Ne terjessz baromsagokat, haver is most vett olaszbol, atszamitva 200 ert fuggetlenul. Tudom, az is draga, de nem mindenkinek. Itthon is meg lehet venni 200-250kozott mar. Jo, speedshopban 279, de az mindig a legdragabb..

Egyebkent itt a hir a bejelentessel kapcsolatban: http://szifon.com/2009/07/23/csuszhat-a-3g...zagi-premierje/

:mad:
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#782 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 14:45

Idézet: alexha - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 16:12

ez hogy jött ki? akkor hogyan árulják már 200 alatt itthon? lsd: apróhirdetések.

Fu nemtom, olvastam valahol. Varj megkeresem.
Meg is van.
Hogy érdemes-e átlagfelhasználóként iPhone 3GS-re váltanunk? Nem igazán, a digitális iránytű, a hangfelismerés és a kisegítő lehetőségek nem jelentenek akkora vonzerőt, amik miatt szükséges lenne a váltás, a többi újdonság pedig ugye a sima 3G-re is elérhető. Ha viszont egy játékkonzolt is látunk az iPhone-ban, akkor ha nem is most, de pár hónap múlva érdemes lehet beruháznunk rá, hiszen valószínűleg az eddig látottaknál is sokkal igényesebb programok fognak érkezni. Bár jelenleg még elképesztően drága a készülék — a 32 GB-os verzióért majdnem 300.000 forintot kell fizetnünk — én adok neki egy Ajánlott plecsnit, egyrészt mert az átlagfelhasználóknak mindent megad, amire csak szükségük lehet, másrészt mert legálisan függetlenítve 160.000 forint környékén megvásárolható lesz elvileg még ebben a hónapban. Ezt a masinát bizony én is örömmel használnám — ilyet utoljára az Androidra mondtam.
Mobilarena, ahonnan eme idezet szarmazik

#783 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 14:46

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 16:35

Cellular: Ne terjessz baromsagokat, haver is most vett olaszbol, atszamitva 200 ert fuggetlenul. Tudom, az is draga, de nem mindenkinek. Itthon is meg lehet venni 200-250kozott mar. Jo, speedshopban 279, de az mindig a legdragabb..

Egyebkent itt a hir a bejelentessel kapcsolatban: http://szifon.com/2009/07/23/csuszhat-a-3g...zagi-premierje/

:mad:

En nem terjesztek, csak olvasok a neten cikkeket :D

#784 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 14:49

Idézet: alexha - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 16:10

sorolnád?

Open software, mint legnagyobb es legfontosabb elonye a WinMo-nak iPhone-al szemben. Azt programoznak ra amit akarnak, ugy lehet tweak-elni ahogyan a csovon kifer. Ennel tovabb kar is ragozni az elonyoket, hiszen ez annyira tag fogalom, hogy mindent ide lehet gondolni.

#785 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:01

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 15:49

Ennel tovabb kar is ragozni az elonyoket...

...mert itt véget is értek. :) Hiába van rá milliárd program, ha normál használatra* instabil, kényelmetlen a rendszer, és ezen még a bivalyerős hardver sem tud segíteni. (Tapasztalatból mondom, több készülék mellett használtam egy Asus P565-öt is viszonylag huzamosabb ideig, úgy, hogy az asusos szutykok le voltak róla irtva.)

PDA platformként nagyon jó volt a winmo, telefonos platformként már nem annyira.

*Normál használat: telefonálás. Amikor megcsörren a telefon, minden más eltakarodik a színről, ami bármilyen módon megzavarná a beszélgetést. Ez pl. Symbianon többé-kevésbé jól működik, WinMo alatt a telefonkezelő alkalmazás egy a sok közül.

Szerkesztette: debaj 2009. 07. 23. 15:03 -kor

#786 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:02

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 15:46

En nem terjesztek, csak olvasok a neten cikkeket :D

Ja es minden tajekozodas nelkul tovabbadod. Ez ugyanolyan, mint amikor anno irtad, hogy a 3g-ben nem cserelheto a simkartya.. Az, hogy a mobilarena honnan veszi, az tokmindegy, haverom is vett 200-ert, szifonon tobben vettek ~190ert olaszban, ugyhogy en inkabb nekik hinnek.. Mondjuk alapbol jo ez a cikk (legalabbis amit beideztel, a cikket nem olvastam), hogy arrol egy szo nincs benne, hogy sokkal erosebb vas van a 3gs alatt, ami azert onnmagaban eleg nagy vonzero.. Mellesleg en 190et sem adnek erte, tartom magam ahhoz, hogy akkor veszem csak meg, ha max 20ezret fizetek ra..
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#787 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:07

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 18:02

Ja es minden tajekozodas nelkul tovabbadod. Ez ugyanolyan, mint amikor anno irtad, hogy a 3g-ben nem cserelheto a simkartya.. Az, hogy a mobilarena honnan veszi, az tokmindegy, haverom is vett 200-ert, szifonon tobben vettek ~190ert olaszban, ugyhogy en inkabb nekik hinnek.. Mondjuk alapbol jo ez a cikk (legalabbis amit beideztel, a cikket nem olvastam), hogy arrol egy szo nincs benne, hogy sokkal erosebb vas van a 3gs alatt, ami azert onnmagaban eleg nagy vonzero.. Mellesleg en 190et sem adnek erte, tartom magam ahhoz, hogy akkor veszem csak meg, ha max 20ezret fizetek ra..

Tulajdonkeppen rohadt mindegy, hogy en belinkelem ide vagy sem, a Mobilarena-t valoszinu nem en latogatom egyedul szoval elobb utobb ugy is elterjedne az amit ott irnak. Megaztan jobb ha az emberek tobb helyrol tajekozodnak, legyen az a 'jo' vagy 'rossz' oldal.

Ha vegigmennel a cikken az elejetol fogva (amit en belinkeltem az az utolso oldal) akkor tudnad, hogy igenis kiemelik, hogy sokkal erosebb oramu van a belsejeben mint a 3G-ben. Na csak ennyit arrol, hogy ki mit mond tajekozodas nelkul  ;)

Mobilarena cikk, a resz ahol a hardverrel foglalkoznak

#788 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:10

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 18:01

...mert itt véget is értek. :) Hiába van rá milliárd program, ha normál használatra* instabil, kényelmetlen a rendszer, és ezen még a bivalyerős hardver sem tud segíteni. (Tapasztalatból mondom, több készülék mellett használtam egy Asus P565-öt is viszonylag huzamosabb ideig, úgy, hogy az asusos szutykok le voltak róla irtva.)

PDA platformként nagyon jó volt a winmo, telefonos platformként már nem annyira.

*Normál használat: telefonálás. Amikor megcsörren a telefon, minden más eltakarodik a színről, ami bármilyen módon megzavarná a beszélgetést. Ez pl. Symbianon többé-kevésbé jól működik, WinMo alatt a telefonkezelő alkalmazás egy a sok közül.

Ezt nem is vitatom, egyetertek. Telefonnak nem a WinMo a legjobb, de tulajdonkeppen nem telefonnak vesz valaki akar PDA-t akar iPhone-t, hiszen arra jo egy 2000 forintos Alcatel is ;)

Amugy ha mar oprendszer (mint telefon) akkor reszemrol Symbian. Nagyon fekszik ezen OS telefonos kepessege, felulete, szabadsaga, egyszerusege es megis nagymeretu tudasa. De ez szubjektiv velemeny mielott a fejemhez vagnad.

#789 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:10

Jo, mondom, a cikket nem olvastam (neha dolgozni is kell:) ), de az osszefoglalobol, ha mar leirnak ilyet, hogy nem erdemes venni ezert meg azert, akkor a legfontosabb dolgot nem illik kihagyni. Engem egyik uj ficsor sem erdekel, viszont a plusz sebesseg sosem rossz, meg akkor sem, ha ez a telefon is messze gyorsabb, mint barmelyik okostelom eddig. (talan az E71-em hasonlo gyors, amig nem telepitek ra mast..)

#790 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:16

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 18:10

Jo, mondom, a cikket nem olvastam (neha dolgozni is kell:) ), de az osszefoglalobol, ha mar leirnak ilyet, hogy nem erdemes venni ezert meg azert, akkor a legfontosabb dolgot nem illik kihagyni. Engem egyik uj ficsor sem erdekel, viszont a plusz sebesseg sosem rossz, meg akkor sem, ha ez a telefon is messze gyorsabb, mint barmelyik okostelom eddig. (talan az E71-em hasonlo gyors, amig nem telepitek ra mast..)

Persze, de amugy szerintem ugy ertettek, hogy nem erdemes valtani:
-ha nem jatszunk rajta akkor vegulis mindegy
-most meg draga, kesobb jo dontes lehet (keszulekcsere mint opcio nem tartozik ide, mint nalad peldaul)
-szoftver teren sok ujdonsag nincs, egyik opcio sem igazan olyan 'meghalok nelkule' az atlaguser szamara

Amugy szerintem a 3GS egy jo keszulek, tenyleg nagyon jo, hogy ilyen gyors lett. A 3G nem kene, de ez mar dofi, foleg multimedia platformnak.

SZ: egy tesztben (szinten Mobilarena) a Nokia 5630-asrol irjak meg azt, hogy villamgyors. Abban is 600 mhz-es proci van. Gyors, de persze telefonnak, nem jatekra meg ilyenek, ne ertsuk felre.

Szerkesztette: Cellular 2009. 07. 23. 15:17 -kor

#791 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:17

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 16:10

Ezt nem is vitatom, egyetertek. Telefonnak nem a WinMo a legjobb, de tulajdonkeppen nem telefonnak vesz valaki akar PDA-t akar iPhone-t, hiszen arra jo egy 2000 forintos Alcatel is ;)

Azért az emberek többsége leginkább telefonként használja ezeket a kütyüket, ezért fő szempontnak kellene lennie, hogy a telefon alkalmazása mind felett.

Idézet

Amugy ha mar oprendszer (mint telefon) akkor reszemrol Symbian. Nagyon fekszik ezen OS telefonos kepessege, felulete, szabadsaga, egyszerusege es megis nagymeretu tudasa. De ez szubjektiv velemeny mielott a fejemhez vagnad.

Én sem azért vettem E51-et, miután a Treóm kimúlt, mert tetszett a színe ;) Egyébként az általam próbált telefonok közül a Palm OS jött be a legjobban, ha valamiben jó volt, az a multitaszk nélküli, mégis zökkenőmentes programkezelés és a bőséges, javarészt freeware szoftverválaszték. A másfél év alatt, amíg megvolt, egyszer sem hagyott cserben, a lemerüléstől eltekintve. A Blackberry OS-ben is van fantázia, csak ott a szoftvertelepítés volt nagyon nyögvenyelős, igaz, az új Curve volt nálam, nem sokkal a megjelenés után, friss verziójú oprendszerrel.

Azért szívesen megnézném élesben az új versenyzőket is, Androidot még csak emulátorban láttam, WebOS-t még ott sem.

Szerkesztette: debaj 2009. 07. 23. 15:18 -kor

#792 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:23

Palm Pre

Web OS

Nem a legjobb hirek, bar a Pre/WebOS uj versenyzo, kiforratlan akarcsak az N97.

#793 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:25

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 18:17

Azért az emberek többsége leginkább telefonként használja ezeket a kütyüket, ezért fő szempontnak kellene lennie, hogy a telefon alkalmazása mind felett.

Tudom, ezert is van egy vekony egyszeru Nokiam a Touch HD mellett. Legtobb esetben a Nokia-t hasznalom es viszem magammal mert azt kevesbe feltem, konyebb, kisebb, egyszerubb kezelni a telefonos reszet. Szerintem ha iPhone-om lenne akkor azt se hordanam mert allandoan aggodnek erte. Megyek a metron azt kilopjak a kezembol? Hat hulyet kapnek :)

SZ: latom netcobra-nak is van egy Nokia-ja az iPhone melle. Lehet ceges, nem tudhatom, de azert ez erdekes. 2 ember (o meg en) is egy Nokia-t hasznal az okostelefon mellett, jelent valamit? /Viva Nokia/ :)

Szerkesztette: Cellular 2009. 07. 23. 15:28 -kor

#794 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:27

Mondjuk ez a (jelenlegi egyetlen) készülékről meg az SDK-ról szól, engem maga a WebOS érdekelne. Az Android sem volt túl meggyőző, amikor még a G1-en futott, arról az új cuccról (Magic?) viszont már dicshimnuszokat zengenek.

Bár az is igaz, hogy a Pré bukása valószínűleg a Palmot is rántja magával...

#795 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:33

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 18:27

Mondjuk ez a (jelenlegi egyetlen) készülékről meg az SDK-ról szól, engem maga a WebOS érdekelne. Az Android sem volt túl meggyőző, amikor még a G1-en futott, arról az új cuccról (Magic?) viszont már dicshimnuszokat zengenek.

Bár az is igaz, hogy a Pré bukása valószínűleg a Palmot is rántja magával...

Jaja, a Magic-et tenyleg nagyon dicserik, tobb online portalon is lattam. Nekem is tetszik, jol nez ki a gep es az OS se lehet rossz, a widget jo megoldas amennyiben nem lassitja le tulsagosan a telefont. Erdekes, az uj SPB Mobile Shell WinMo-ra is widget alapu, 3 kepernyo van, azokat berendezheted ahogy akarod. Nekem bejon. A G1 amugy szerintem bun ronda volt, ez is hozzajarult a sikertelenseghez.
A Palm Pre ahogyan a G1 is nem europai stilusban volt megalkotva. Szerintem az ilyen bumfordi es enyhen gagyi hatast kelto kulso csak az USA-ban tud nyero lenni, azert nezd meg mifele mobilokat (barmelyik gyartotol) gyartanak kizarolag az amerikai piacra. Hat undoritoak.

#796 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:38

Hat van egy par telefonom. A ceges egy e51, mellette hasznalok egy e71-et es a jo oreg e61et, hangulatfuggo. Van meg par 6310i-m, 8800-m, meg az iphone. Ebbol egy a fix, az iphone, a sajat kartyam mindig abban van, a tobbi valtozik:) Fuggo-e vagyok?:)

#797 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:49

Idézet: netcobra - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 18:38

Hat van egy par telefonom. A ceges egy e51, mellette hasznalok egy e71-et es a jo oreg e61et, hangulatfuggo. Van meg par 6310i-m, 8800-m, meg az iphone. Ebbol egy a fix, az iphone, a sajat kartyam mindig abban van, a tobbi valtozik:) Fuggo-e vagyok?:)

Nem, ha megtehetnem nekem is joval tobb telefonom lenne, gyujtenem a nekem tetszo darabokat az biztos. Jelenleg tervbe van veve a mostani 5310 csereje. Vagy E52, E55 (bar ezen egy elfuseralt qwert van), vagy 5630.
Esetleg tipp melyik a jobb valasztas?

#798 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 18:34

Idézet: alexha - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 14:10

sorolnád?

mint Cellular is írta, open software, nincs appstore baszakodás. nem kell cydia, meg jailbrake meg faszomtudja hozzá, azt teszek rá amit akarok.
van multitask, van rendes navi program, rendes térképpel (igo) elég régóta, egy emailhez tudok több cuccot csatolni (bár lehet hogy 3.0-ban 2 év alatt sikerült már ezt megoldani?), telefonkönyvben lehet keresni (3.0?), használható, korlátozás mentes BT, tethering (akár wifin), Blackberry kliens, nagyobb felbontású (és méretű) kijelző, fényképező (esetleg "vakuval" egyes modelleknél), lesz rá flash (illetve már jó ideje elérhető béta, illetve flash képes böngésző), van videóhívás, cserélhető akku, szabványos miniusb csati, amivel kb bárhol töltöm, vagy másolok rá, van benne FM rádió (navigációhoz TMC), tudok rajta wmv, divx stb videókat nézni, nem kell itunes meg konvertálgatás meg tökömtudja. lossless zene szintúgy simán hallgatható rajta. van kézírás felismerés (+toll), lehet kesztyűben is használni. elérhető függetlenül bárkinek, garival. akad videókimenet pár típuson

most hirtelen ennyi jutott eszembe. (megaztán nem is vagyok egy szifon user, így nemtom hogy remotedesktop van-e rá, office dokumentumokat milyen szinten kezeli. 3.0 és 3GS sok korábbi hibát/hiányosságot javított/foltozott, bár a szifonosok szerint úgy is tökéletes volt a szifon, hogy nem lehetett egy smst se továbbítani  :Đ hogy bonyolultabb dolgokat ne is említsek)

azt hogy melyik mennyire stabil ne feszegessük, elég sok szifon usertől hallottam már olyanról hogy lefagy...

nem mondom hogy rossz a szifon, hisz sokan ezen funkciókról azt se tudják eszik-e vagy isszák (főleg 1.0 usa userek, a szifon fő célközönsége). én se mondom, hogy mindet napi 24 órában használom, de amikor használom, akkor igen jól jön...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#799 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 06:50

A mai árváltozás már látható a T-mobile.hu-n, az Iphone-ról semmi új infó nincs továbbra sem.  :mad:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#800 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 17:02

Hétfőn jelentik be ...  :respect:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

Téma megosztása:

• (55 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.