HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 26. 07:57

Sziasztok!

A napokban a benzinár topikban született a gyerekvállalással kapcsolatban jópár hozzászólás. Ahelyett inkább vitassuk meg itt a kérdéseket, ötleteket, véleményeket.

Üdv,
Sipi-

ui.: ha nem érdekel a téma senkit, akkor úgyis lesüllyed majd :)

Szerkesztette: Sipi- 2008. 07. 26. 07:59 -kor

#2 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 07:58

Kezdeném is: hol lehet elfogadható áron babaruhát kapni? Elsősorban ujjatlan vagy rövid ujjú rugdalózó kellene :)

#3 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 08:31

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 8:58

Kezdeném is: hol lehet elfogadható áron babaruhát kapni? Elsősorban ujjatlan vagy rövid ujjú rugdalózó kellene :)

Gondolom ez megint budapesti kérdés... :p :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#4 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 08:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 9:31

Gondolom ez megint budapesti kérdés... :p :D

Ez igen (bár online bolt is jó nekem) :)
Az viszont városfüggetlen, hogy hogyan bírhatnánk rá kedves 3,5 hetes fiunkat, hogy az éjszaka az alvásé? Meg miért van az, hogy elalszik kézben/vállon, de a kiságyba való lerakás után 2 perccel már teljesen nyitott szemekkel nézelődésik (és általában ordít is)?

#5 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 09:41

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 9:57

Az viszont városfüggetlen, hogy hogyan bírhatnánk rá kedves 3,5 hetes fiunkat, hogy az éjszaka az alvásé? Meg miért van az, hogy elalszik kézben/vállon, de a kiságyba való lerakás után 2 perccel már teljesen nyitott szemekkel nézelődésik (és általában ordít is)?

Én úgy tudom, hogy a hőmérséklet különbséget megérzi, próbáljátok "felmelegíteni" az ágyat. :) Persze még könnyen dumálok.  :D

#6 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 10:01

Tudom, h itt többségükben leendő, vagy már praktizáló apukák vannak, de nem lehetne "baba, mama, papa" a cím? :think:
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#7 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 11:05

Árkádban kell lennie egy babaaruhaznak. Ott ragyasig vannak ruhakkal..  :think: Anno unokaocsemnek ott vettem osszecsukhato tabori gyerekagyat. :)
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#8 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 12:00

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 8:57

Meg miért van az, hogy elalszik kézben/vállon, de a kiságyba való lerakás után 2 perccel már teljesen nyitott szemekkel nézelődésik (és általában ordít is)?

Sziasztok!

Nem vagyok még gyakorló szülő, csak minden infót magamba szívok későbbre. Ezzel kapcsolatban azt hallottam, hogy a szoba minimális átrendezése is segíthet (eltérő irányból jön fény, máshogy állnak a falak). Szóval kísérletezni kell, nem feltétlenül azt a helyet szereti a baba amit a szülők kitalálnak neki elsőre.

De az elején bizony sok alvás nincs sajnos.

Üdv!
.
.
.

#9 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 19:00

Az se baj, ha hagyjátok a gyereket sírni. Általában első gyereknél szokása a szülőknek kicsit túlbabusgatni a gyereket, ami miatt sokkal sírósabb is lehet. Nem hülye a gyerek, tudja ő, hogy ha sírás után felkapják, akkor érdemes sírni. Pár nap után rájön, hogy nem érdemes sírdogálni és egyébként is el fog fáradni, aztán elalszik.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#10 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 19:27

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 11:01

Tudom, h itt többségükben leendő, vagy már praktizáló apukák vannak, de nem lehetne "baba, mama, papa" a cím? :think:

Asszem nem kell szégyelleni néha használtban is gondolkozni,
de a rugiból especiel érdemes újat is venni, otthonra meg simán jó az örökölt, aztán azt simán lebukhatja.

Pelusból nekem a legjobb tapasztalatom van a tescóssal, de a szép színes csomagolásúval és nem a sötét kék fólia pelussal. Jó még a Lidl -é is, ja és hogy miért? mert a drágább termék is ugyanúgy megtelik, és melléfolyik.

Idézet

De az elején bizony sok alvás nincs sajnos.

Üssenek meg, de én megtudom számolni egy kézen hányszor voltam ébren éjjel a baba miatt- kivétel amikor  nagyon lázas volt!!

#11 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 19:49

Tudod a kontaktus, a ringatás, meg tényleg a testmeleg.
Na persze összevissza meglesz az az üzemelési meg az alvási idő is.

#12 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 20:06

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 21:00

Az se baj, ha hagyjátok a gyereket sírni. Általában első gyereknél szokása a szülőknek kicsit túlbabusgatni a gyereket, ami miatt sokkal sírósabb is lehet. Nem hülye a gyerek, tudja ő, hogy ha sírás után felkapják, akkor érdemes sírni. Pár nap után rájön, hogy nem érdemes sírdogálni és egyébként is el fog fáradni, aztán elalszik.

Nekünk épp az ellenkezője jött be, ha sír, megnyugtatjuk, utána megy a dolgára. Namost, nem arról van szó, hogy hisztizik, csak a biztonságérzete meglesz. Ha leesnek, akkor csak akkor sírnak, ha nagyon fáj, máskor (és ez az esetek többsége), felkelnek és mennek tovább játszani. éjszaka is, rosszat álmodik, megöleljuk, s lefekszik, visszatakarjuk, s alszik tovább a nagyobbik. Az egyik mindjárt 3, a másik meg 1 éves és 1 hetes.
Természetesen, ha hisztizik valamelyik, akkor nincs "babusgatás" egyáltalán, így sokszor egykettőre megúnja, és megy tovább.

#13 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 20:21

Probáljatok este füredni, untána etettni és talán még egyszer rendbe tenni, átalábban utána álmosabb. De nem mindig segít, vannak olyan gyerekek. ;)

#14 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 20:47

Idézet: beeci - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 21:06

Nekünk épp az ellenkezője jött be, ha sír, megnyugtatjuk, utána megy a dolgára. Namost, nem arról van szó, hogy hisztizik, csak a biztonságérzete meglesz. Ha leesnek, akkor csak akkor sírnak, ha nagyon fáj, máskor (és ez az esetek többsége), felkelnek és mennek tovább játszani. éjszaka is, rosszat álmodik, megöleljuk, s lefekszik, visszatakarjuk, s alszik tovább a nagyobbik. Az egyik mindjárt 3, a másik meg 1 éves és 1 hetes.
Természetesen, ha hisztizik valamelyik, akkor nincs "babusgatás" egyáltalán, így sokszor egykettőre megúnja, és megy tovább.

Ez így van, hadd bögjön egy kicsit.
Ha nagyon sír akkor és nem túlzásba vinni a dédelgetést.

Kénytelen voltam a 18 hónapos gyereknek elverni a kezét mert a 5 perc alatt 3x pakolta ki a konyhaszekrényből a fazekakat. Aztán másnap törölközőkkel csinálta meg uezt, és befeküdt  közéjük.
Jót nevetett, de  aztán hagytam sírni,  mert sose tanulja meg, hogy nem szabad.

A pelusnak fájt inkább a fenekelés!

Még mindig ordít a gyerek????

Jah szoktassátok hozzá, hogy néha halljon zajokat (TV/ rádió) mert nálunk bejött,
és ha valahol másutt alszik ahol nem  olyan nyugalmas, ott meignt meg lesztek lőve.
De ez is babafüggő hogy bírja e a gyerkőc.

Az enyém mellett bombát lehetett volna robbantani, aludt volna tovább---->tiszta apja.

Szerkesztette: WEbshark 2008. 07. 26. 20:48 -kor

#15 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 06:48

Mi elég sok helyen kerestünk és azt kell mondjam, hogy a gazdaságosság nagy szentélyében egész jó áron lehet egész jó minőséget kapni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#16 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 07:00

Ez érdekes dolog.Amíg a kezedben van érzi a meleget és - bármily fura talán a szagokat is.Továbbá érdekes dolog, hogy - a lányunk 2003-ban született így az ő esetére nem emlékszem, de idén januárban született a fiunk így az övére igen - hogy amikor hazajöttünk, akkor pár napig nagyon nyűgös volt éjszaka, amíg sapkát nem adtunk rá.Utána aludt mint gép.De ha kézben elalszik, akkor tegyétek is le, mert ahhoz tényleg hozzászokik, hogy járkálnak vele.
Az éjszakai alvás amyúgy is érdekes dolog.Legyen mindenképp egy napirendje neki és este minden nap legyen fürdés - van aki csak 2-3 naponta fürdet, mi minden nap szoktunk - és előbb utóbb kialakul nála, hogy füdés, kaja, alvás.Nálunk elég hamar kialakult, hogy rájött a dolgok menetére.A pelenkázóra téve - lámpa felkapcs - már tudja, hogy fürdés van és akármilyen éhes, nyűgös, csendben végigcsinálja az egészet és közben füligér a szája. :D
Napközben az ágyon szokta asszonypajtás pelenkázni, ezért tudja, hogy a pelenkázó fürdést, majd kaját jelent.

szerk:na, Bianca már leírta, amit én is ígyekeztem mondani

Szerkesztette: carcass 2008. 07. 27. 07:04 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#17 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 09:04

Idézet: carcass - Dátum: 2008. júl. 27., vasárnap - 8:00

Ez érdekes dolog.Amíg a kezedben van érzi a meleget és - bármily fura talán a szagokat is.Továbbá érdekes dolog, hogy - a lányunk 2003-ban született így az ő esetére nem emlékszem, de idén januárban született a fiunk így az övére igen - hogy amikor hazajöttünk, akkor pár napig nagyon nyűgös volt éjszaka, amíg sapkát nem adtunk rá.Utána aludt mint gép.De ha kézben elalszik, akkor tegyétek is le, mert ahhoz tényleg hozzászokik, hogy járkálnak vele.
Az éjszakai alvás amyúgy is érdekes dolog.Legyen mindenképp egy napirendje neki és este minden nap legyen fürdés - van aki csak 2-3 naponta fürdet, mi minden nap szoktunk - és előbb utóbb kialakul nála, hogy füdés, kaja, alvás.Nálunk elég hamar kialakult, hogy rájött a dolgok menetére.A pelenkázóra téve - lámpa felkapcs - már tudja, hogy fürdés van és akármilyen éhes, nyűgös, csendben végigcsinálja az egészet és közben füligér a szája. :D
Napközben az ágyon szokta asszonypajtás pelenkázni, ezért tudja, hogy a pelenkázó fürdést, majd kaját jelent.

szerk:na, Bianca már leírta, amit én is ígyekeztem mondani

;)  :respect: Egyeszö veleményböl láthatja, hogy van valami benne.

Amit a ruhát illetí, néha piacon is lehet jót kapni. Nem minden "olcsó minnöség" amit ott árulnak és a nagy cégek uganúgy gyártanak Kinában mint azzok, akik piacon árulnak. Ha ez van a féjben az embernek sok pénzt sporolhat. ;) A gyerek ilyenkór gyorson nö és még nem tudja, hogy ez nincs "márkás" dolog.

#18 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 09:59

Idézet: bianca - Dátum: 2008. júl. 27., vasárnap - 10:04

;)  :respect: Egyeszö veleményböl láthatja, hogy van valami benne.

Amit a ruhát illetí, néha piacon is lehet jót kapni. Nem minden "olcsó minnöség" amit ott árulnak és a nagy cégek uganúgy gyártanak Kinában mint azzok, akik piacon árulnak. Ha ez van a féjben az embernek sok pénzt sporolhat. ;) A gyerek ilyenkór gyorson nö és még nem tudja, hogy ez nincs "márkás" dolog.

Naná hogy van. ;)  :up:

Amúgy odáig jutottunk babaruha ügyben, hogy ruhát bárhol - ha jó az anyaga - csak bababoltban ne, mert ott lerabolják az embert.

Bravo

#19 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 12:31

...Elsősorban ujjatlan vagy rövid ujjú rugdalózó kellene :)

Dehát egy rugdalózó már van... :)  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#20 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 12:53

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 12:05

Árkádban kell lennie egy babaaruhaznak. Ott ragyasig vannak ruhakkal..  :think: Anno unokaocsemnek ott vettem osszecsukhato tabori gyerekagyat. :)

Ruhát én is találtam sok helyen, de nem mindegy azért az ára sem :)

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 3 vendég, 0 anonim felhasználó