HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#801 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 26. 09:11

Üzenet megtekintéseIdézet: pitius - Dátum: 2012. 03. 26. 08:53

Szerintem itt arra gondolt, ha nem ébred fel, akkor nem is kell etetni, de ha felébred? ;-)

Van olyan elmélet, akik szerint az eleve nem jó, ha felébred. Akkor nem aludt el jól...
Nekünk muszáj volt rászoktatni az önálló alvásra, mert én nem tudtam ringatni a 9 hónapos gyereket éjjelente 2-3 alkalommal, hogy ne sírjon, mert nappal dolgoznom kellett...
Az anyja sem tudta ringatni, mert 5 hónapos terhes volt akkor. Ráadásul a nagylány is már akkora volt, hogy esténként már kézben is sírt 60-70 percet. Egyszerűen már kényelmetlen volt neki. Kevesebbet sírt, mikor hagytuk egyedül elaludni...

#802 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 09:12

Üzenet megtekintéseIdézet: pitius - Dátum: 2012. 03. 25. 17:09

Hát amit leírtál, ez eléggé hajaz a régi klasszikus módszerre. Egy dologban értek csak egyet az itt leírtakkal, hogy a napi (esti) rutin bizony nagyon fontos. Nyugodt körülmények közt és lehetőleg ugyanúgy.
Egy dolgot vár el egy baba, az pedig a biztonság. Ezt pedig azzal, hogy nem mész be hozzá, nemigazán éred el. Legfeljebb csak felhagy a próbálkozással. Persze ettől függetlenül, lehet majd kiegyensúlyozott kapcsolatotok, de a környezetemben már látni a jeleit annak, ahol a gyereket megtanították éjjel "nem enni és nem felébredni", mert az úgy jó nekem. Na az a gyerek már nem ért a szóból.

Mellesleg amit eddig megtanultam, az az, hogy hiába mondják, javasolják, tanítják, hogy hogyan kell(ene) nevelni a gyereket, mindenki úgy neveli, ahogy tudja. Ki így, ki úgy.

Ezért van a leírt módszerben, hogy legritkább esetben is 15 percenként, de a tanulási fázisban gyakrabban be KELL menni hozzá! Hogy érezze, hogy szeretjük, de MEG KELL TANULNIA elaludni egyedül. A saját érdekében!

#803 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 10:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 26. 10:11

Van olyan elmélet, akik szerint az eleve nem jó, ha felébred. Akkor nem aludt el jól...

Elméleteim nekem is vannak, leginkább azokról, akik elméleteket gyártanak a gyerek neveléséről. Szerintem meg ha megérti a szülő a gyerek "működését", akkor elfogadja, hogy mi miért történik. 1 éves kor alatt a gyerek azzal se nagyon van tisztában, hogy ő különálló lény, és nem egy az anyjával. Ahogy fejlődik az idegrendszere, tapasztalatok, visszacsatolások útján, és érzi magát biztonságban, úgy tanulja meg, hogy ő önálló, anya akkor se tűnik el, ha nem látja, és akkor is ott van a másik szobában, ha ő a sajátjában alszik. És anya akkor is jön, és segít, ha szomjas vagyok, ha rosszat álmodtam, ha félek a sötétben, elzsibbadt a lábam stb. Mert ezektől is ébredhet éjjel, és nem azért, mert nem aludt el jól :omg:
Javaslom, ne suttógót olvassunk, mert bár praktikusan lehet belőle gyereket idomítani arra, hogy minél kevesebb vizet zavarjon, de remélem, a legtöbbünknél nem ez a cél.
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#804 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 26. 10:12

Ezért van a leírt módszerben, hogy legritkább esetben is 15 percenként, de a tanulási fázisban gyakrabban be KELL menni hozzá! Hogy érezze, hogy szeretjük, de MEG KELL TANULNIA elaludni egyedül. A saját érdekében!

Nincs azzal gond, hogy nincs kapacitás arra, hogy éjjel ringassuk a gyereket, mert az okokat meg lehet érteni. Az sem baj, hogy ti ebben hisztek, mert a gyereknek csak az számít végül, hogy szeretitek, és határozottak vagytok a döntésben, mert ha te biztos vagy benne, ő is biztos bennetek. De. Ez nem az ő saját érdeke volt, hanem a tiétek :-) Az ő saját érdeke az lett volna, hogy anyával van (lehetőségekhez képest). A ti érdeketek meg a pihenés :-)
.
.
.

#805 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Rina Maan - Dátum: 2012. 03. 26. 11:58

Nincs azzal gond, hogy nincs kapacitás arra, hogy éjjel ringassuk a gyereket, mert az okokat meg lehet érteni. Az sem baj, hogy ti ebben hisztek, mert a gyereknek csak az számít végül, hogy szeretitek, és határozottak vagytok a döntésben, mert ha te biztos vagy benne, ő is biztos bennetek. De. Ez nem az ő saját érdeke volt, hanem a tiétek :-) Az ő saját érdeke az lett volna, hogy anyával van (lehetőségekhez képest). A ti érdeketek meg a pihenés :-)

Vitatom. Neki az az érdeke, hogy anyával legyen? A feleségemet úgy altatta az anyja, hogy ott ült az ágy mellett, felvenni nem tudta volna, mert ikrek voltak. Az anyjuk ült az ágy mellett, énekelt, létezett, ott volt.
Asszony most lesz 29 éves, de nem tud egyedül elaludni! Forgolódik sokáig, ha nem vagyok mellette, mikor már majdnem bekómál, akkor alszik el. Ha együtt alszunk (ez a többség, persze), akkor ha éjjel kimegyek a wc-re és éppen nagy dolgomat kell végezni, akkor ébren vár, mert felébred, ha nem szuszog mellette senki! Ez jobb? :think:

#806 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 26. 12:34

Vitatom. Neki az az érdeke, hogy anyával legyen? A feleségemet úgy altatta az anyja, hogy ott ült az ágy mellett, felvenni nem tudta volna, mert ikrek voltak. Az anyjuk ült az ágy mellett, énekelt, létezett, ott volt.
Asszony most lesz 29 éves, de nem tud egyedül elaludni! Forgolódik sokáig, ha nem vagyok mellette, mikor már majdnem bekómál, akkor alszik el. Ha együtt alszunk (ez a többség, persze), akkor ha éjjel kimegyek a wc-re és éppen nagy dolgomat kell végezni, akkor ébren vár, mert felébred, ha nem szuszog mellette senki! Ez jobb? :think:

Maradjunk annyiban, hogy nem vagyunk egyformák :-) Én is ültem/feküdtem a fiam mellett az elmúlt 4 évben, amíg el nem aludt, aztán egyik este közölte, hogy ő most egyedül szeretne elaludni a saját ágyában. És azóta megy neki :-) Hozzá kell persze tennem, hogy nekünk egyetlen szobánk van, tehát akkor is a szobában vagyok, amikor ő egyedül alszik el :-) De mikor én születtem, a szüleimmel mi is egy szobás lakásban laktunk, helyzet nagyjából ugyanez volt, ennek ellenére éltem tök egyedül egy lakásban 3,5 évig, és csak akkor nem tudtam elaludni, ha nagyon foglalkoztatott valami :-) Amióta meg gyerekeim vannak, vagyok olyan fáradt, hogy még le se ér a fejem a párnára, már alszom, és arra se ébredek fel már, ha a gyerek önjáróként bemászik mellém, vagy esetleg a férjem reggel elmegy dolgozni :-) De ha a gyerek sír, vagy szól, hogy anya, akkor kinyílik a szemem, és odamegyek hozzá.
.
.
.

#807 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2012. 03. 26. 12:34

ott ült az ágy mellett,
nem tud egyedül elaludni!

Egyébként még nagy kérdés, hogy gyerekként a feleségednek volt igénye arra, hogy ott üljön az anyukája, vagy az anyukájának? Mert nagyon nem mindegy. Sokszor a szülő az, aki nem tud leválni a gyerekről, vagy valamiben túlfélt. Ha anya igénye az ott ülés, akkor nyilván azt neveli bele a gyerekbe, hogy nem tud egyedül elaludni. Túlféltésnél meg jó példa a "vedd fel a pulóvert, mert megfázol" (20 fokban), vagy a "ne mássz fel, mert leesel", ilyenkor a gyerek ELHISZI, mert hát az anya mondta, aki a legokosabb, hogy a pulóver hiányától beteg lesz az ember, meg hogy ő ügyetlen, és úgyis leesik, és ezek önbeteljesítő jóslatok.
.
.
.

#808 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 15. 13:22

Babázók!

Maradt nekünk 2-es, HA és 3-as Milumil tápszer.
Kell valakinek? Ha nem is nektek, de tudtok olyanról, akinek kellene?
Megvettem, de nekünk jó eséllyel nem fog kelleni és az elejének már júliusban jár le a szavatossága...

Szóval, ha tudtok valakiről, hogy jó helyre kerül, akkor szívesen átadom!

#809 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 22. 19:18

Lenne egy kérdésem bárszámfejtésben / TGYÁS kalkulációban jártas emberkékhez...
Asszony 2011.01.06-án szült, előtte 2011.01.05-ig dolgozott/szabin volt.
A TGYÁS a 2010-es fizetés alapján lett számolva x Ft. OK.
2012.01.27-én megint szült, értelemszerűen GYED-ről ment szülni. 2012.01.27-től indult a TGYÁS megint, x*0,6 összeggel kb. Kérdésem: Ha 2011.12.31-től indult volna a TGYÁS, akkor járt volna több?

Józan paraszti ész szerint igen, mert akkor is a 2010-es fizetés számított volna alapnak...

(azért kérdem, mert a munkahelye nem akarta 2011.12.31-től indítani, mert már közel volt a karácsony és nem akartak foglalkozni vele, pedig vittünk papírt, hogy 2012.01.27 a szülés várható ideje, tehát 28 nappal előtte lehetett volna indítani. Viszont leírták azt, hogy mindegy, mikor indítjuk, azonos az összeg. Igaz ez? Mit nem tudok jól a szabályozásban? Van valami speciális eset, ha GYED-ről megy valaki szülni?)

Köszi előre is a segítséget!

#810 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 18. 09:17

Április 12-én én is beléptem az apukák büszke táborába.

Kép
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#811 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 18. 09:25

Grat.
Jó egészséget babának, anyának.
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#812 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 18. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: DzsiAr - Dátum: 2013. 04. 18. 10:17

Gratulálok!
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#813 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 18. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: DzsiAr - Dátum: 2013. 04. 18. 10:17

Gratulálok! :)

Felbontás ok, vírusirtónak az anyatejet elfogadjuk, de hol a kockás pléd? :D

Amúgy az "Apukák" büszke táborába léptél be vagy a "Büszke Apukák" táborába, netán a "Júdea Népe Frontba"? :omg: :D

#814 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 18. 13:43

Grat!
Kék a ruhája, úgyhogy tartsd távol a lányomtól! :Đ
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

Téma megosztása:

• (41 Oldal)