HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#181 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 25. 14:06

Nálunk most az van napközben hogy fél óra evés, utána vagy fél óra nézegetés és fél óra sírás vagy helyette 1 óra alvás, 10 perc sírás, és megint evés, és ez így meg óránként szinte.

Érdekes hogy éjjel 3 órákat egyben alszik és egyből szopi után megy az alvás, de a nappalokat nem bírja.  :think:

Most vettem Infacolt is mert láttam rajta hogy vannak görcsök is néha, elég undorító egy anyag :D. Anyuka persze ideges > hormonok > tej> még több görcs?  :think:

A fél óra alvás után némi ringatással, háromszori felvétellel ki lehet csikarni még fél óra szunyát, de többet nem.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 25. 14:09 -kor

#182 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 20:52

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 10:29

Vállon :) Úgy, hogy a vállamon van a mellkasa kb. a feje pedig "lóg" hátrafele. Egy idő után itt addig fészkelődik, hogy kicsit lentebb csúszik és a kezén megtámasztja a fejét a vállamon (vagy akién éppen büfizik persze).
Van amikor akkorákat büfizik, hogy még egy felnőtt is büszke lenne rá, van amikor pedig semmi.
Egyébként némileg javult a helyzet tegnap, kevésbé volt nyűgös. (hamu a fejünkre, de lehet, hogy a pelust picit szorosan raktuk rá és azért is sírt :omg: )

De gondolom közben szoktátok finoman ütögetni a hátát. :think: Hatásosabb a büfiztetés, ha az egyik kezeddel tartod, a másikkal pedig simogatod a hátát a gerince két oldalán alulról fölfelé.Kicsit fészkelődni fog közben - de nálunk nagyon rövid idő alatt hihetetlen zajokat produkált. :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#183 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 09:14

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 15:06

[...] Infacolt [...]

A kórházban is így evett?

Tegnap voltunk hasi és koponya UH-n és ott a doki szidta az infacolt, hogy Ő még nem hallott olyan gyerekről akinek használt és be is tiltatná azonnal.
Az UH-n egyébként minden rendben volt (bár mondta a doki, hogy teli van széllel a pici, de majd javulni ofg amikor már többet mozog majd).

(Érdekesség, hogy ez egy "magánrendelés" volt a Madarász utcai gyerekkórházban, de a kórház műszereivel. 5000 forint volt és még nyugtát sem kaptunk :eek: )

#184 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 09:15

Idézet: carcass - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 21:52

De gondolom közben szoktátok finoman ütögetni a hátát. :think: Hatásosabb a büfiztetés, ha az egyik kezeddel tartod, a másikkal pedig simogatod a hátát a gerince két oldalán alulról fölfelé.Kicsit fészkelődni fog közben - de nálunk nagyon rövid idő alatt hihetetlen zajokat produkált. :D

Szoktuk paskolni a hátát, de az sem vezet mindig eredményre. Ezt a gerinc melletti maszírozós dolgot majd kipróbáljuk, köszi.

#185 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 09:35

Nekünk a védőnő és a dokinő is ajánlotta, mikor ilyen gondunk volt. Külön kiemelte a doki, hogy azért jó különösen, mert nem egy felszívódó orvosság, csak a sok kis buborékot nagyobakká alakítja a belekben. Aztán ki is ürül.
És finom naracsos íze van ami nem elhanyagolható. Nekem legalábbis ízlett.  :D
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#186 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 09:52

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 10:14

A kórházban is így evett?

Tegnap voltunk hasi és koponya UH-n és ott a doki szidta az infacolt, hogy Ő még nem hallott olyan gyerekről akinek használt és be is tiltatná azonnal.
Az UH-n egyébként minden rendben volt (bár mondta a doki, hogy teli van széllel a pici, de majd javulni ofg amikor már többet mozog majd).

(Érdekesség, hogy ez egy "magánrendelés" volt a Madarász utcai gyerekkórházban, de a kórház műszereivel. 5000 forint volt és még nyugtát sem kaptunk :eek: )

Nem, azaz érdekes hogy a kórházban normálisabbak voltak az evési fázisok. Most vettem Infacolt, de szerintem nem az a baja ahogy elnézem, azért most 1-2 napig adunk neki evés előtt.

Érdekes, éjszaka 3 órákat aludt megint. :)

Nálunk még a kórházban csináltak UH-t a babán, mielőtt kikerült a koraszülöttről, minden OK.

Amúgy ha már elszámolás, most ugye van hogy minden kezelés után kap az ember egy elszámolási bizonylatot:

- Szülés, természetes úton, "szokásos" dolgokkal: 103.450 Ft
- 2 hét kórházi ellátás a babának + koraszülött osztály + kezelések: 332.450 Ft
- 2 hét kórházi ellátás a mamának: 39.750 Ft

Ezek ugyebár a max. összegek, amit a kórház lekér az OEP-től. 

Magánrendelésen mi sose voltunk, de fogorvos, orvos magánban az tipikusan nyugta nélküli dolog. Anyámnak van egy kórházban dolgozó barátnője, a dokik a kórházból visznek szinte mindent a magánrendelésre is "zacskóban", vagy magával a kórházi eszközökkel végeznek a helyszínen magánt valami piti összegért cserébe.

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 26. 09:55 -kor

#187 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 09:56

Az Infacolt én ugyan nem kóstoltam :D , de nálunk mindkét gyerkőcnél nagyon bevált.
Nem sok gyerekről hallhatott a doki akkor, mert nálunk elég sok, a mieinkkel egykorú gyerek van és mindenkinél bevált.
Abban igaza van, hogy amikor mozog, akkor jobb lesz majd.A kisebb nálunk nemrég volt 7 hónapos és azt lehet mondani hogy "... lőnek mint az oroszok, gyerekek".
Egyébként miét jártok ultrahangra?Nekem ez új...már hogy szülés után a gyerkőccel.

Azt az érdekességet én inkább pofátlanságnak hívnám. :eek:

Szerkesztette: carcass 2008. 08. 26. 10:04 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#188 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 10:03

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 10:52

Magánrendelésen mi sose voltunk, de fogorvos, orvos magánban az tipikusan nyugta nélküli dolog. Anyámnak van egy kórházban dolgozó barátnője, a dokik a kórházból visznek szinte mindent a magánrendelésre is "zacskóban", vagy magával a kórházi eszközökkel végeznek a helyszínen magánt valami piti összegért cserébe.

Magánrendelésen kétszer voltam eddig kórházban és a doki korrekt módon mindkét alkalommal szó nélkül adott számlát.

Bravo

#189 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 10:37

Idézet: carcass - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 10:56

[...]
Egyébként miét jártok ultrahangra?Nekem ez új...már hogy szülés után a gyerkőccel.

Azt az érdekességet én inkább pofátlanságnak hívnám. :eek:

A gzerekorvos küldött el minket UH-ra és ortopédiára is.
Az ortopédiai beutalót a Terézvárosi rendelőbe címezte. Odamentünk egyik nap, erre elzavartak, hogy "a doktornő már nem fogad több beteget, nem adhatunk ki sorszámot". 'nyád.
Elmentünk a tőlünk 10 percníire lévő Ferencvárosi Egészségügyi szolgálathoz. Ott megmondták, hogy délután lesz rendelés, este 7-ig. Visszamentünk fél 7 körül (akkorra értem haza munkából) és a doki kb. 3 perc alatt megvizsgálta, kinyomtatta a papírt, semmi gond. (bár elmondta, hogy a gyerekrendelés fél3-tól 4-ig van, de azért megvizsgálta rendesen)

Jövő hét hétfőn kap majd oltást, biztos lesz nagy sírás :eek:

#190 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 11:26

kérni kell. mondjuk jártam már én is úgy h doki közölte hogy akkor +30%, mer' ugye az áfa... :omg:  :mad:
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#191 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 11:42

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 11:37

A gzerekorvos küldött el minket UH-ra és ortopédiára is.
Az ortopédiai beutalót a Terézvárosi rendelőbe címezte. Odamentünk egyik nap, erre elzavartak, hogy "a doktornő már nem fogad több beteget, nem adhatunk ki sorszámot". 'nyád.
Elmentünk a tőlünk 10 percníire lévő Ferencvárosi Egészségügyi szolgálathoz. Ott megmondták, hogy délután lesz rendelés, este 7-ig. Visszamentünk fél 7 körül (akkorra értem haza munkából) és a doki kb. 3 perc alatt megvizsgálta, kinyomtatta a papírt, semmi gond. (bár elmondta, hogy a gyerekrendelés fél3-tól 4-ig van, de azért megvizsgálta rendesen)

Jövő hét hétfőn kap majd oltást, biztos lesz nagy sírás :eek:

Aha, értem.Korrekt hozzáállás mondhatom, doktornő az isten, de több számot nem adhatunk ki. :down: Elkötelezett doktornő lehet.Mindent a "betegért"...

Sírás ügyben ne legyél olyan biztos.A fiunk meg se mukkant egyiknél se.Ez inkább dokifüggő, ha rosszul adja, akkor koncert van.
Nekem a fogorvosom mondta ezt egyszer.Úgy adott injekciót, hogy alig lehetett észrevenni.Kérdeztem, azt mondta, hogy gyakorolni kell (naná,még szép :) ) és akkor megtalálja a módját, hogy ne lehessen észrevenni, másrészt meg a páciens lazítson és akkor nyugodtan fel lehet tolni a tűt jó magasra.

Bravo

#192 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 11:44

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 12:26

kérni kell. mondjuk jártam már én is úgy h doki közölte hogy akkor +30%, mer' ugye az áfa... :omg:  :mad:

Az a hozzáállás is szabálytalan, hogy akkor +25%, mert tudtommal eleve az áfás árat kell mondania. :think:

Bravo

#193 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 12:43

Idézet: carcass - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 12:44

Az a hozzáállás is szabálytalan, hogy akkor +25%, mert tudtommal eleve az áfás árat kell mondania. :think:

Főleg hogy az ÁFA 20% :D

#194 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 12:57

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 13:43

Főleg hogy az ÁFA 20% :D

Baeg, tényleg. :omg: Mégse 30 de má majdnem 20. :D
Amikor én voltam akkor talán még 25 volt...

Bravo

#195 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 14:18

Idézet: carcass - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 13:57

Baeg, tényleg. :omg: Mégse 30 de má majdnem 20. :D
Amikor én voltam akkor talán még 25 volt...

meg lévén szolgáltatásról szó, leginkább ott számít hogy bevételt jelent ami után nyereségadót kell fizetni (nem áfát). de aki életében soha nem fizetett adót honnan is tudna ilyesmit... báh. :omg: boty, rendesen fel bírom magam bosszantani az ilyeneken.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#196 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 14:56

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 15:18

meg lévén szolgáltatásról szó, leginkább ott számít hogy bevételt jelent ami után nyereségadót kell fizetni (nem áfát). de aki életében soha nem fizetett adót honnan is tudna ilyesmit... báh. :omg: boty, rendesen fel bírom magam bosszantani az ilyeneken.

Hát ha ÁFA-körbe tartozó az adózó, akkor azért ÁFÁ-t is.  ;) A legtöbb doki egyébként ÁFA-körön kívüli, mert 4 millió Ft alatti a jövedelme / év, így élhet az alanyi adómentességgel.  ;)   :think:  :D

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 26. 14:57 -kor

#197 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 14:08

Jó a dokiknak!

Jól élnek/keresnek.

ON:
az én pici drága porontyom, úgy egy hónapja éjjel, heti 1-3 alkalommal felüvölti a családot  (nejem+ én)- aztán nem alszik vissza- jön át a mamával alunni, csak abból, mindenkinek van pihenés csak az érintett 3 főnek nem%%!!!!

Könyörgöm, eddig az egy hónapos korától nem kelt fel sose-csak reggel pedig volt TV üvöltetés minden panelban.....aztán a nyugis társasházat is bírt(/j)a.

Jó lehet hogy észreveszi a súrlódásokat rajtunk....

#198 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 27. 14:19

Idézet: WEbshark - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 15:08

Jó a dokiknak!

Jól élnek/keresnek.

Évi 4millió cégszerűen szerinted olyan sok, meg jólét?
Make love not Wor.

#199 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 14:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 15:19

A 4 milla az, amit számláznak.Van mellette másik 4, amit viszont nem.
Na azzal viszont már a jólét határait súrolja.

Bravo

#200 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 14:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 15:19

Paraszolvencia az nincs beírva, meg a nyaralás, amit belőle finanszíroznak.

Emlékszem, volt olyan nőgyógyász, aki tiltott magzatelhajtásokat csinált az ötvenes években,
három ugyanolyan fazonú/színű öltönye volt, hogy ne legyen feltűnő.

De aztán őt is bevarrták- találtak valamit, mert az angyalcsinálásért nem tudták bekasznizni-
talán éppen betettek egy 50 dollárost a könyvespolcán lévő könyvei közé.

Szerintetek mikorra normális, hogy egy gyerek már bilizni tanul, és mikorra kell csak éjszakára a pelus?

Szerkesztette: WEbshark 2008. 08. 27. 15:15 -kor

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.