HWSW Informatikai Kerekasztal: baba, papa, mama :) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

baba, papa, mama :) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#441 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 02. 16:29

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 13:42

Mázlisták  ;)
Nekünk csak 2,5-4,5 hónapos kora között aludta végig az éjszakákat, aztán elkezdtek jönni a fogai, és akkor leszokott róla.
Az a helyzet, hogy nálunk sosem aludt el úgy, hogy beraktam az ágyába, se simogatással, se énekléssel. Vagy evés közben aludt be, vagy ringatással. Namost ugye az éjszakai evészetről leszokóban, éjjel meg nincs kedvem a 12,5 kg-s gyermeket egy percig sem ringatni  :Đ Olyan van nálunk is, hogy csak felsír, és alszik tovább (sőt, olyan is van, hogy felröhög  :Đ ), de ha már feláll az ágyban, az komolyabb altatási procedúrát jelentene, ahhoz meg nincs erőm :)
Az előbb néztem, elindult kifelé a 10. foga, reggel még nem éreztem, most meg kint van a hegye. Ezért nem volt nálunk se alvás az éjjel  :reklamacio:

:) Nálunk is most jön a többi foga.Hónapok óta 8 van neki.De tényleg nem ébred fel rá igazán.Ha meg esetleg úgy alakulna, akkor hajszárító. :D
Na nálunk a lányom volt olyan, hogy bent voltunk vele, amíg el nem aludt.Na akkor fogadtuk meg, hogy a következőnél másképp lesz.Úgyhogy tentebaba, ágyba be, van egy alvós rongya valami macifejjel, azt gyürkészi közben és simán elalszik egy hang nélkül.Éjszaka is csak felsír, enni pedig abszolút nem eszik.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#442 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:12

Idézet: carcass - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 16:29

:) Nálunk is most jön a többi foga.Hónapok óta 8 van neki.De tényleg nem ébred fel rá igazán.Ha meg esetleg úgy alakulna, akkor hajszárító. :D
Na nálunk a lányom volt olyan, hogy bent voltunk vele, amíg el nem aludt.Na akkor fogadtuk meg, hogy a következőnél másképp lesz.Úgyhogy tentebaba, ágyba be, van egy alvós rongya valami macifejjel, azt gyürkészi közben és simán elalszik egy hang nélkül.Éjszaka is csak felsír, enni pedig abszolút nem eszik.

Valószínűleg ez is gyerekfüggő lehet, én is próbálkoztam azért azzal, hogy beraktam az ágyába, és "gyerünk fiam, alvás", aztán a vége az lett, hogy elvirgonckodott fél órát, aztán mikor elfáradt, sírva fakadt, én meg nem az vagyok, aki hagyja sírni  ;)
Amúgy tudok már ülve, szoptatás közben, háttámasz nélkül aludni, valószínűleg állva is menne, ringatás közben, csak ezt még nem mertem kipróbálni  :D Előfordult az is, hogy éjjel arra ébredtem, hogy a gyerkőc oldalba rúg, és fogalmam nem volt róla, hogy került oda.  :omg:  És nem, nem a férjem hozta át, és a rácsos ágyból sem tud kimászni  ;)
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#443 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:43

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 21:12

Valószínűleg ez is gyerekfüggő lehet, én is próbálkoztam azért azzal, hogy beraktam az ágyába, és "gyerünk fiam, alvás", aztán a vége az lett, hogy elvirgonckodott fél órát, aztán mikor elfáradt, sírva fakadt, én meg nem az vagyok, aki hagyja sírni  ;)
Amúgy tudok már ülve, szoptatás közben, háttámasz nélkül aludni, valószínűleg állva is menne, ringatás közben, csak ezt még nem mertem kipróbálni  :D Előfordult az is, hogy éjjel arra ébredtem, hogy a gyerkőc oldalba rúg, és fogalmam nem volt róla, hogy került oda.  :omg:  És nem, nem a férjem hozta át, és a rácsos ágyból sem tud kimászni  ;)

Az mostanában nálunk is előfordul napközban (2x alszik), hogy alvás helyett ül vagy 5 percig és matat a kiságyban, de aztán eldől és alszik.Ma is besétált a szobába, odaállt az ágya mellé és mutatta, hogy kell a maci és aludni akar.5 perc múlva már aludt is. :)
Szoptatás?14 hónaposan?Nem semmi.Mondjuk a lányomnál majd 24 hónapig bírta az asszony, a fiunknál 7 hónap után vége lett.
-------
Úgy került oda, hogy ott aludt el. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#444 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 07:08

Idézet: carcass - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:43

Az mostanában nálunk is előfordul napközban (2x alszik), hogy alvás helyett ül vagy 5 percig és matat a kiságyban, de aztán eldől és alszik.Ma is besétált a szobába, odaállt az ágya mellé és mutatta, hogy kell a maci és aludni akar.5 perc múlva már aludt is. :)
Szoptatás?14 hónaposan?Nem semmi.Mondjuk a lányomnál majd 24 hónapig bírta az asszony, a fiunknál 7 hónap után vége lett.
-------
Úgy került oda, hogy ott aludt el. ;)

Irigylem ezt a szokást :) Nálunk akkor is szenvedés az altatás, ha nagyon álmos. Lehet, hogy rossz nevet választottunk a gyereknek, mert azt jelenti, hogy "éberen őrködő"  :Đ
Muszáj még szoptatni, 1 hónapja kezdett el rendes kaját enni  :omg: Addig hiába próbálkoztunk bármivel. Most hirtelen megjött az étvágya, és szinte mindent megkóstol, és vannak kaják, amikből emberes mennyiséget benyom  :)

Nem, nem ott aludt el :) Ritka azért, hogy köztünk alszik el, és nem kerül a kiságyba, inkább akkor van, ha beteg (szerencsére eddig csak 2x volt), vagy ha mi már aludnánk, de ő az istennek se. Na jó, ez most este is megtörtént, viszont így meg fél 6-kor ébredt először, szóval mondhatjuk, hogy majdnem végigaludta az éjszakát  :smoker:
.
.
.

#445 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 16:48

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 8:08

Irigylem ezt a szokást :) Nálunk akkor is szenvedés az altatás, ha nagyon álmos. Lehet, hogy rossz nevet választottunk a gyereknek, mert azt jelenti, hogy "éberen őrködő"  :Đ
Muszáj még szoptatni, 1 hónapja kezdett el rendes kaját enni  :omg: Addig hiába próbálkoztunk bármivel. Most hirtelen megjött az étvágya, és szinte mindent megkóstol, és vannak kaják, amikből emberes mennyiséget benyom  :)

Nem, nem ott aludt el :) Ritka azért, hogy köztünk alszik el, és nem kerül a kiságyba, inkább akkor van, ha beteg (szerencsére eddig csak 2x volt), vagy ha mi már aludnánk, de ő az istennek se. Na jó, ez most este is megtörtént, viszont így meg fél 6-kor ébredt először, szóval mondhatjuk, hogy majdnem végigaludta az éjszakát  :smoker:

Ha nagyon álmos valami miatt, akkor elég nehezen alszik el nálunk is, viszont lassan én is megtanulom a jeleit, hogy mikor kell rögtön lefektetni.Most viszont az a napirend, hogy 7-kor kel, 11 után elalszik és kb 1-másfél órát alszik.Aztán délután 3 után ugyanez.Ha ez tolódik, akkor este nyilván nem olyan álmos.
Még csak 1 hónapja kezdett rendes kaját enni. :eek: Miénk már rendesen azt eszi, amit mi.Jelenleg többet eszik, mint a nővére. :) 

Bravo

#446 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 17:34

Most tartunk ott, hogy nappal nem kell pelus, egyáltalán nem!!
Mindenhol jelez, ha nem vagyunk otthon, hogy kell (alvás előtt rá is játszik!!). otthon, meg ahol van bilije- le is vetkőzik egyedül- ráül  és ki is viszi a Wc-re, többnyire nem is lötyög ki. A nagydolog, az a WC-ben landol, mindig!!! Éjjel kb 3-4 napig ugyanaz az üres pelus van visszaadva rá.
Egyre ritkább, hogy egy kis adag belekerül; utazni, is lehet vele- rá lehet ültetni a nagyWC-re, ügyes a dokinéni szerint is. Van még egy csomag TECSO pelus, de nem lesz új csomag véve.
Gumipelus van, de nem használjuk- kéne???

Fogmosás, napi 2x, félig önállóan, kiköpi!! Az elektromos fogkefétől még fél!
Nagyon érdekes, tudjátok- mosogatni "segít" a szüleinek,(föláll a kisszékre és a lavórban locsizik).

A kerékpáros-sisakot nem tolja el, tudja hogy kell, aztán szépen elviseli, ha szállítva van.

Mit kéne még egy 25 hónaposnak tudnia? nem beszél még eleget, pöcén a szavakat.(Jobb is lehet mert, ha kérdezni fog akkor lesz gond..) De az állatokat felismeri, néha előbb látja őket mint mi ketten- sasszeme van!!!

Szerkesztette: WEbshark 2009. 03. 03. 17:38 -kor

#447 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 21:12

Képes up.
Kép

#448 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 23:35

Nálunk eltelt az első hónap a bölcsiben, kezd megbarátkozni a témával.
Viszont most lett másodszor is beteg... :rolleyes:  Az első két évében egyet se köhintett, most meg taknya nyála egybefolyik...

#449 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 08:07

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 0:35

Viszont most lett másodszor is beteg... :rolleyes:  Az első két évében egyet se köhintett, most meg taknya nyála egybefolyik...

Nem akarlak elkeseríteni, de ez még a kiscsoportban is így lesz.A lányunk (és nem voltunk egyedül, gyakorlatilag minden gyerek) 1-2 kihagyásokkal állandóan beteg volt, előtte meg egy tüsszentés se volt.
Most középsős, és idén eddig csak 1x volt beteg, igaz, akkor 39,2 lázzal.

Bravo

#450 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 08:12

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. márc. 21., szombat - 23:35

A bölcsit viszonylag kevés betegséggel vészeltük át. De amióta oviba jár, az katasztrófa. A gyerekorvos kérdi, melyik óvoda, választ kap, mire ő: -ja, ott mindig ez van.
Gyakorlatilag soha nem teljes a csoport, csak a nyári szünet előtt, évközben néha a fél csoport hiányzik, pedig 25-en vannak. Ezek fóleg megfázásos esetek.
Lassan jönnek a "kötelező" gyermekbetegségek, hacsak nem azok ellen már kapott oltást.

A gyermek 3 és fél éves koráig igényelte a cicit, pedig már egyévesen is volt, hogy rántott húst, vagy sült krumplit evett közben.
Néha még most is felötlik benne, hogy "anya, húzd fel a pólód", de ez már csak az esti lefekvést előkészítő tévénézős-fotelbanalvós rituálé része.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#451 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 08:32

A kb. 3 héttel ezelőtti nagy nyűgösségnek meglett az oka is: beteg lett másnapra. Lázas volt, meg kicsit köhögött (tőlem kapta el valószínűleg). A nyűgösség másik oka pedig a foga volt: azóta már az alsó kettő foga kijött. Azzal is szenvedett rendesen (pont a kibújás előtti este nagyon meg volt duzzadva, meg vörösödve az ínye). Annyira nem fogadta el akkor a kanalas kaját, hogy végül a Nurofen-es fecskendővel etettük meg  :eek:
Újabb mutatványa, hogy elkezdett kúszni. Bár még lassan, meg a fejét és mellkasát csak tolja, de azért halad (és nagyon örül neki Ő is, mi is :D ).
Aludni sokat még mindig nem alszunk, mert elalszik este kb. 11-kor, majd felébred hajnal 1-2 óra körül kajálni. Ha szerencsénk van, akkor erre szinte fel sem ébred :) Majd utána alszik 3/4-ed 7-ig. Akkor már nem alszik vissza, csak 9-10 körül.

Szerkesztette: Sipi- 2009. 03. 22. 08:34 -kor

#452 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 11:03

A GYED összegét hogyan állapítják meg? Feleségemnek nemrég járt le a TGYÁS és már a GYED-et kapja, de igazából kicsit keveslem az összeget...

#453 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 17:37

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 12:03

A GYED összegét hogyan állapítják meg? Feleségemnek nemrég járt le a TGYÁS és már a GYED-et kapja, de igazából kicsit keveslem az összeget...

Tudtommal a szülés előtti fizetés 70%-a, de max 80e pénz.

Bravo

#454 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 18:55

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 11:03

A gyermekgondozási díj összege a napi átlagkereset 70%-a, melynek felső határát, a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-ában határozták meg, 2009-ben max. bruttó 100.100Ft. Ebből adót és nyugdíjjárulékot vonnak, de évi 1.250.000Ft-ig jár az adójóváírás, csökkentett mértékben pedig 2.762.000Ft-ig lehet igénybevenni.
.
.
.

#455 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 19:15

Ez mennyi is akkor nettóban?

Most 72ezret utaltak, de szerintem a maximumot kellene kapnunk (250e felett volt a bruttó fizetése, amíg dolgozott). A szülés előtt kb. 3 évvel kezdett dolgozni.

#456 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 19:24

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 19:15

Ez mennyi is akkor nettóban?

Most 72ezret utaltak, de szerintem a maximumot kellene kapnunk (250e felett volt a bruttó fizetése, amíg dolgozott). A szülés előtt kb. 3 évvel kezdett dolgozni.

Hát, én 83e akármennyit kapok, én is a max-ot. Abban a 72e-ben akkor nincs benne az adójóváírás. Azt nem tudom, hogy lehet-e még ilyenkor igényelni. Nekem a munkáltatón keresztül jön a GYED, januárban kaptam egy nyilatkozatot, amit ki kellett tölteni, hogy kérem-e vagy sem. Tavaly, mikor elkezdtem igényelni a GYED-et, ott is volt egy rubrika, ahol lehetett kérni, de akkor még nem tudtam, hogy mennyi lesz az éves jövedelem, és nem kértem, majd most várom, hogy megkapjam az APEH-tól, ami jár  :smoker:
.
.
.

#457 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 19:25

Jó nektek.Meg se mondom asszonypajtás mennyit kap.

Bravo

#458 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 20:10

Idézet: carcass - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 19:25

Jó nektek.Meg se mondom asszonypajtás mennyit kap.

Nekem 50-et kapott, jövö hónaptól meg kemény 25-öt...

#459 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 20:57

Idézet: Locutus - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 21:10

Nekem 50-et kapott, jövö hónaptól meg kemény 25-öt...

Mi alapban 25 körül kapunk (munkanap függő ugye).NC.

Bravo

#460 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 21:03

Idézet: Rina Maan - Dátum: 2009. márc. 22., vasárnap - 19:24

Hát, én 83e akármennyit kapok, én is a max-ot. Abban a 72e-ben akkor nincs benne az adójóváírás. Azt nem tudom, hogy lehet-e még ilyenkor igényelni. Nekem a munkáltatón keresztül jön a GYED, januárban kaptam egy nyilatkozatot, amit ki kellett tölteni, hogy kérem-e vagy sem. Tavaly, mikor elkezdtem igényelni a GYED-et, ott is volt egy rubrika, ahol lehetett kérni, de akkor még nem tudtam, hogy mennyi lesz az éves jövedelem, és nem kértem, majd most várom, hogy megkapjam az APEH-tól, ami jár  :smoker:

Az adójóváírást majd a jövő évi bevalláskor vissza lehet igényelni?

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.