"IRQ Not Less Or Equal" hibaképernyő felbukkanása Mi okozhatja?
Elküldve: 2008. 08. 14. 13:47
Most - jobb híján - megejtek egy új Windows XP telepítést (immár SP2-re), aztán majd meglátom.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2008. 08. 14. 20:11
Az SP2-es Windows fel lett telepítve. Azóta szerencsére még mindig nem jelentkezett a hiba. Gyakorlatilag reggel óta. (Mondjuk az SP2-t meg az ATI Control Center nem szereti - nem indul el - de az másik történet.)
Megjegyzem a hangkártya és a VGA közös IRQ-t használ. Okozhatja ez a hibát?
Elküldve: 2008. 08. 14. 21:11
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 21:11
Az SP2-es Windows fel lett telepítve. Azóta szerencsére még mindig nem jelentkezett a hiba. Gyakorlatilag reggel óta. (Mondjuk az SP2-t meg az ATI Control Center nem szereti - nem indul el - de az másik történet.)
Megjegyzem a hangkártya és a VGA közös IRQ-t használ. Okozhatja ez a hibát?
Mindenből a legújabbat tedd fel, konkrétan az ati control center-re gondolok és egyből mennie kell. Sőt ha már sp2-vel próbálkoztál akkor már miért nem az SP3-al?
A közös IRQ-t használó hardverek az eszközkezelőben sárga felkiáltójelesek?
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01
Elküldve: 2008. 08. 14. 21:29
Idézet: bon - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 22:11
A legújabb CCC van fent, mégsem megy. (NET Framework 2.0 mellett.)
Hogy miért nem SP3? Az SP2 volt kéznél, de nem is baj, mert igazából az SP2 is bőven megfelel nekem. Az SP3-ról pedig sokan sokfélét mondanak... megoszlanak a vélemények, hogy érdemes-e még feltenni.
Idézet
Nincsen felkiáltójel, a leírás szerint helyesen működnek. (Csak amikor ilyen problémák vannak, akkor az ember már gondol mindenre.) Egyébként érdekes módon SP2 telepítése után még más IRQ-t használtak, de miután feltelepítettem a VGA és a hangkártya illesztőit, közös lett az IRQ, amit használnak.
Elküldve: 2008. 08. 14. 21:39
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 21:11
Az APIC ugye engedélyezve van a BIOS-ban? (Nem keverendő az ACPI-vel) Továbbá hanyas IRQ-n osztoznak? 15 feletti IRQ esetén az APIC biztosan aktív, ekkor különösebb gond nem lehet. Legalábbis IRQ terén.
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2008. 08. 14. 21:40

Elküldve: 2008. 08. 18. 16:23
Létezhet, hogy "csak" szoftveres probléma volt? :confused:
(De akkor az összeomló kék képernyőt még mindig nem értem.)
Elküldve: 2008. 08. 27. 03:15
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2008. 09. 05. 13:56
Elmesélek egy storyt hogy kicsit megkavarjam a szart.
Nekem is irql not less or equal kékhalál volt a gépemen, elég soxor.
Bizonyos site-oknál gyakrabban jött elő, pl. ha letöltöttem akkor várhattam mikor fagy le.
Rákerestem ms honlapján a problémára, annó a win NT-hez volt egy fix ami ezt a fagyást akadályozta meg ha túl sok packet ment egyszerre portokra.
Ezzel sokra nem mentem, ám elkeztem a netkapcsolattal összefüggő dolgokat nézni. Rájöttem hogy az outpost firewallomban van egy olyan opció ami kivédi ezeket a packetes hackertámadásokat. Többféle is.
Mikor lefagyott a rendszer és újraindítottam az outpost mindig támadást észlelt(az első pár percben), bár nem fagyott le, kellett neki egy kis idő. Teljesen véletlenszerűen csinálta a dolgot.
Sokáig szenvedtem a problémával, memtesztet is csináltam(természetesen oké volt minden, a gépem nem volt húzva, nem buzeráltam, win install is volt, hardver csere se volt, szóval gyakorlatilag mindent kizárhattam).
Uninstalláltam az outpostot, és 2 napig windows tűzfalon éltem. Egyetlen egyszer nem fagyott le. Utána felraktam a Comodo tűzfalat, és az 1 hét alatt 2x indította újra a gépet(kékhalál nélkül).
Mindezek után vettem egy laptopot, amiről most is írok, felraktam rá kíváncsiságból az outpostot. Hadd ne mondjam, probléma ugyanaz. Leszedtem az outpostot, probléma UGYANAZ!!
Az asztali gépen Xp sp2 és sp3 is volt, a laptopon pedig Vista van.
Kezdek gyanakodni hogy lehet router beállítási hibáról van szó, vagy modem szarakodik, vagy valami más a gond, de elég rejtélyes az biztos.
Most egy másik wireless-re vagyok rácsatlakozva(szomszédét lopom), ez még nem fagyott le, úgyhogy tesztfázis alatt vagyunk.
Nos?
Szerk: mégvalami. Ha játszok sose fagy le(hiába töltök le vagy csinálok bármi mást)
Szerkesztette: Soniboy84 2008. 09. 05. 13:57 -kor
Elküldve: 2008. 11. 22. 17:59
Adott az alábbi konfig:
Asus p5ql-e
e7300
sapphire hd4850
2X1 gb 800 geil ram
2 IDE vinyó
1 sata vinyó
1 db pci hálókártya
450W corsair táp
A probléma a következő: Szűz win, minden f@szán megy.
Össze akartam kötni a vasat egy másik géppel, crosslink kábel bedug, winfos hálózati kapcsolat varázslója futtat. Miközben "varázsol", felugrál egy eset ablak, hogy valami miniport firewallt akar telepíteni, cancelt böktem rá.
Varázslás kész, restart a gépnek, kékhalál, driver irql not less or equal. Gép leállít, kártya kivesz, gép pöccre indul.
HA visszarakom a kártyát kékhalál.
Valami tipp?
Samsung DVD író, ACER AL1916W.
Elküldve: 2008. 11. 22. 18:35
Winfosozást meg hagyjuk, ha lehetséges.
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2008. 11. 22. 21:16
Most raktam össze az új masinát, ezen nem akarja a frankót.
Elküldve: 2008. 11. 23. 10:27
Idézet: RedRaven - Dátum: 2008. nov. 22., szombat - 21:16
Most raktam össze az új masinát, ezen nem akarja a frankót.
Másik PCI foglalat, ennyit tudsz tenni vele, de a fene tudja.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 11. 23. 14:36
Idézet: didyman - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 11:27
Azt már próbáltam, sajnos az sem segített.

Elküldve: 2008. 12. 04. 15:35
Szóval az lenne a kérdésem hogyha nekem most sp2 öm van és letöltöm az sp3at és feltelepitem akkor elvesznek a fájlok a gépröl???
(és elöre is bocsi h olyat kérdezek ami nyilván való lehet...de ebben a témában nem vagyok annyira otthon..)

elöre is köszi
Elküldve: 2008. 12. 31. 13:06
Elküldve: 2009. 01. 01. 09:10
A kék halálról általában nem gondolja az ember, hogy annak valami komolyabb oka van és általában nem a windows maga az ok. HW hiba lehet esetedben, vagy a merevlemez logikailag sérült, esetleg vírusos mivolta (itt a telepítésről magáról kéne tudni valamit), memóriahiba, lemerült cmos-elem, kontakthiba, táp...
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 01. 01. 09:11
Idézet: RedRaven - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 14:36

Akkor másik hálókártya. Alaplapon nincsen hálókeltő?
Elküldve: 2009. 01. 01. 11:46