Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, mert már nem tudom mit tegyek, az egyetlen alternatíva, hogy baltával szétverem a modemet, és lassítás nélkül bevágom egy T-Pontba...
A kálváriám már rég kezdődött, ott szúrtam el az egészet, hogy a hibátlanul és minden körülmények között tökéletesen működő, de így 2010-ben már kicsit lassúcskának ítélt DataNET előfizetést lecseréltem a Tré 25 megás VDSL szörnyűségére. Indításnak kaptam egy ZTE modemet és routert. Bevallom lehet a rossz karmám tehet róla, mert már mikor megláttam a kínai csodát azonnal előítéletem volt, így lehet ezért is haragudott meg rám...

Bárhogyan kértem őket, hogy ilyen szart ne adjanak, mert nekem nem kell router, közölték eszem-nem eszem nincs más. Pedig se telefon, se tévé, semmi, csak netre kellene. Azt meg a linux szerverem jó pár éve kiszolgált a sima ADSL környezetben is gyönyörűen, ezért nem éreztem igényét ezt a csodás állapotot elrontani. Sajnos mégis muszáj volt, ezt kaptam, ok... Gyakorlatilag ahogy nézem az évek folyamán semmit nem változott a T minősége. 2007-től voltam DataNET előfizető, ez alatt az idő alatt egyszer nem kellett telefonálnom, hogy gond volt, a végére már a telefonszámaikat sem tudtam. T-nél fejből vágom... Az utóbbi 6 hónapban mióta élvezem a szolgáltatásuk "minőségét" folyamatos anomáliák voltak, szakadások, és pár egyéb dolog, de még elviseltem, mert azért nagyjából kezelhető volt a dolog, és néha egy-egy reklamálással megoldottuk... Legalább edzésben voltunk, nem unatkoztunk annyit, mint az előző szolgáltatónál ahol semmit nem kellett tenni.

A folyamatos számlázási játékaikat a T-nek meg nem tekintem technikai hibának.
Ellenben December 9.-én késő este ez a kíválló minőségű kínai remekbeszabott ZTE modem végleg betette a kaput. Egy áramkimaradás miatti lekapcsolás után többet nem tért magához. Kis piros LED felvillant, de már nem váltott zöldre, nem kattogott boldogan többet a modem, gyakorlatilag szomorúan és magányosan a túlvilágra költözött. A vicces az, hogy nem indokolta semmi az elhalálozását, hiszen nem kapcsolgattuk ki sűrűn (amióta megvan talán 3-4-szer volt kikapcsolva), egy szünetmentes mögött döcögött, és duplán is védve volt a túlfeszültség ellen. Tehát csak arra tudok tippelni nem szeretett itt lenni, valszeg depis volt, végül öngyilkos lett. No és itt kezdődött a T híresen rossz ügyfélkezelési technikája. Elvileg 72 óra lett volna az elhárításra, mégis amit műveltek az egyszerűen nevetséges már, finoman szólva sem vagyok elégedett előfizető és ezt majd egy reklamációban tudatom is velük... (Tudom, halottnak a csók, de hát kell egy kis izgalom.

) Gyakorlatilag tegnap méltóztattak hosszú vergődések után végre kijönni, és 10 perc alatt kicserélni a modemet. Sajnos újra ilyen ZTE borzalmat kaptunk, úgyhogy most mint a hímes tojással bánunk vele, senki nem mehet a közelébe csak szkafanderbe öltözve, 5 centinél közelebb még úgy sem, és kispárnára fektetjük amikor esetleg nem használjuk, nehogy bármi miatt is beforduljon újra a kis lelke ennek is.
Viszont most egy olyan problémával küzdök, hogy szerettünk volna belépni a WoW nevű játék világába, nos ez teljességgel lehetetlen lett. Gyakorlatilag a belépésnél kiírja, hogy Success, idáig eljutunk, és onnantól kezdve semmi nem megy. Kicsit nyomoztam, úgy néz ki, hogy gyakorlatilag itthonról nem tudjuk elérni többek között se az eu.logon.worldofwarcraft.com se az eu.tracker.worldofwarcraft.com szerverek dedikált portjait. Az összes szükséges portforwardolás be van állítva a ZTE felületén, mégsem működik semmi.
Ha pl. rá telnetelek az eu.tracker.worldofwarcraft.com 4000-es portjára, ahol a patcherük trackere működik, az itthonról
egyáltalán nem elérhető! Ha ugyanezt teszem a T adatparkjában üzemelő egyik szerverünkről, onnan viszont gyönyörűen elérhető az adott port, tehát onnan működik, itthonról meg nem. Itthon mindent kipróbáltunk, kikapcsoltam még a Windowson a tűzfalat is teljesen nehogy az zavarjon. A portforwardolás működik a ZTE-n, mert megpróbáltam más forwardolt portra rátelnetelni kívülről, megy a forward oda, így nincs okom feltételezni ezek ne mennének. Az UPnP szolgáltatás is megy, és gyönyörűen megtalálja a WoW Patchere a ZTE-t, sikeresen mappolja is a szükséges portokat hozzá... De ha kikapcsolom az UPnP-t a routeren, akkor is megy. Tehát ez sem a gond, a DNS beállítások jók, játszottam az ipconfig /flushdns játékot is, természetesen az sem oldja meg.
Egyszerűen otthonról a T hálózatából elérhetetlen számunkra a WoW, se patcholni, se belépni nem tudunk a hálózatukra. Az adatparkjukból viszont megy. Tehát feltételezem vagy ez a sz***alicska ZTE csinál valamit rosszul, vagy maga a T szúrt el valamit. Én meg nem találok már több beállítási lehetőséget a ZTE-n, amit abuzálni lehetne. Lehet vaksi vagyok, nincs kizárva, ezért is kérek itt segítséget!
Tehát légyszíves segítsetek, van-e valaki aki hasonló problémával küzd, illetve küzdött, és elárulná-e mi lett a probléma megoldása ? (azon kívül, hogy menjek egy normális szolgáltatóhoz.

)
Köszi!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.